Keresés

Részletes keresés

Goldman Emma Creative Commons License 2013.01.28 0 0 1986

Ellenőriztem a kiadói listát, nevét tekintve mindenki rajta van. Nagyon kérem, hogy ha valaki mégsem kapta meg, szóljon, mert lehet, hogy címben, ilyesmiben van a hiba. Vagy tényleg a postában.

Előzmény: VEE (1985)
VEE Creative Commons License 2013.01.28 0 0 1985

Én is megkaptam a Budapest januári számát, köszönöm.

Előzmény: Goldman Emma (1983)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.28 0 0 1984

Igen!

Előzmény: Goldman Emma (1983)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.01.28 0 0 1983

Erről nagyon, nagyon hosszan tudnék mesélni, de ha gond van, kérlek, küldj nekem egy mailt a pontos esetleírással, továbbítom az e célra rendszeresített vezérigazgató-helyettesnek. A Budapestet megkaptad?

Előzmény: Törölt nick (1982)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.28 0 0 1982

Nem tervezitek a Szabad Népet más terjesztőre bízni?

Valaki olyanra gondolok, aki minden megjelenési napon, valamennyi példányt meghatározott óráig becsúsztatja az erre a célra rendszeresített nyíláson. 

Előzmény: Goldman Emma (1971)
Boszorka Creative Commons License 2013.01.28 0 0 1981

Elküdtem. Szegény Cs.E. velem már sokat szenvedett. Ki tudja miért, de a terjesztő azt hiszi, hogy ha lemondom a napilapot, akkor már semmi se kell. A postámat viszont naponta üritik, de a folóirat nem jött soha. Aztán mikor hazaértem, kezdtem a reklamálást. Utoljára könyörögtem, hogy ne nekem küldjék, hanem a megadott címre. Tavalyi utolsó két szám meg is érkezett oda rendben. Ha jön a januári, be lesz az előfizetés fizetve. Tegnapig még nem jött.

Előzmény: Goldman Emma (1977)
Krampulák Creative Commons License 2013.01.27 0 0 1980

Félreértesz. Én csupán rendre vágynék ebben az év(folyam)váltáskor láthatóan megújuló kupiban.

Előzmény: Goldman Emma (1979)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.01.27 0 0 1979

Ha vállalod a kiadást, feltétlenül szólj!

Előzmény: Krampulák (1978)
Krampulák Creative Commons License 2013.01.27 0 0 1978

Kispályás társaság vagytokj. Én ezt a háborút már tavaly megvívtam a kiadóval. Miután a lap klappra 15-én jön, de tavaly januárban késett, pár nap múlva felhívtam őket. Az ügyintéző, Cs. E. igazolta, hogy az előfizetésem él, és megígérte, hogya postánál utánanéz a dolognak. Nem nézett. Amikor ismét felhívtam, azt mondta, küld egyet. Nem küldte. Sokszori levélváltás után végre február elején megjött a januári szám. 

Az idei évfolyammal voltaképp minden rendben is volna. Azt leszámítva, hogy a címzésen felcseréltek két számot. (Cs. E. megígérte, hogy helyreállítja a rendet.) De miután a postásunk rutinos versenyző, és tudja, hogy ebben a házban egyetlen emeleten sincs 41 lakás, a lapot megkaptam. (Kicsit aggódom viszont Cs. E. miatt, mert nem kizárt, hogy áldásos közreműködése eredményeként a terjesztő - egy újabb számcsere következtében - február közepén valahol Rákosmentén bolyong majd, engem keresve. Sebaj.)

Goldman Emma Creative Commons License 2013.01.27 0 0 1977

Igen, kérlek.

Előzmény: Boszorka (1974)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.01.27 0 0 1976

Hogyne élne. A fenébe is, ezért kérdeztem, intézkedem.

Előzmény: Archimédesz (1975)
Archimédesz Creative Commons License 2013.01.27 0 0 1975

Amennyiben az én „előfizetésem” él, úgy én sem kaptam meg.

Boszorka Creative Commons License 2013.01.27 0 0 1974

Most érdeklődtem. Januári Budapest folyóírat nem érkezett. Nem az én nevemen van, írjak mailt a címzett nevével címével?

N. Kósa Judit Creative Commons License 2013.01.27 0 0 1973

Illusztrációs kísérlet néhány Fortepan-képzhez.

http://nol.hu/kult/20130126-nem__nem__soha

Archimédesz Creative Commons License 2013.01.27 0 0 1972

Igen, ők is szólhattak volna, de nem szokásuk, nem túl kreatívak.

Előzmény: VEE (1969)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.01.27 0 0 1971

Szolgálati közlemény. Kérem, a Budapest-előfizetőket, hogy ha januárban ne adj' Isten nem kaptak lapot, szóljanak nekem. Reménytelenül béna a kiadó. (És ha valaki tud egy kiadót, amely a mostaninál zökkenőmentesebben képes kiadni egy épp hogy önfenntartó, pár száz példányban megjelenő újságot, az se habozzon. Hála.)

VEE Creative Commons License 2013.01.27 0 0 1970

Aki az 1950-es Budapest-bővítés előtt született a körvasútsoron kívül, annak ma is a születési helye pl. Újpest vagy Kispest.

Az itt előfordulók bizonyára tudják, de mások és főleg a fiatalok aligha, hogy mivel 1944-ben a ma már a fővároshoz tartozó kerületek vidéknek számítottak, onnan rendesen bevagonírozták a sárga csillagosokat, míg a belül lakóknak "csak" a gettó meg sokaknak a Duna-part jutott. (Ennek a megjegyzésnek a mai napon van is aktualitása.)

Előzmény: Alexander Demeter (1965)
VEE Creative Commons License 2013.01.27 0 0 1969

Egyéni vállalkozóknak nem kell, csak cégeknek. Márpedig ha céged van, könyvelőd is biztosan és talán ügyvéded is. Nekik kellett volna szólniuk, illetve az orrod alá nyomni az aláírandókat, amiket ők készítenek el, a többi az ő dolguk. Sőt, most érdemes a kisebb változásokat is beszerkeszteni.

Előzmény: Archimédesz (1968)
Archimédesz Creative Commons License 2013.01.27 0 0 1968

Ehh, látom már.

Mondjuk igazán szólhattak volna, valami értesítést azért el lehetne ereszteni, csak hogy tudjon róla az ember, ha már kötelező.

Előzmény: Archimédesz (1967)
Archimédesz Creative Commons License 2013.01.27 0 0 1967

Mi ez a cégadat-izé kampány? Az előbb hívtak rémülten, hogy most mit kell csinálni, én meg nem hallottam róla semmit.

Előzmény: scsabi (1947)
Archimédesz Creative Commons License 2013.01.27 0 0 1966

Ráadásul ugyanúgy K-F vagyok. De ezzel nem szoktam bonyolítani az életemet, ha nem muszáj.

Előzmény: Goldman Emma (1963)
Alexander Demeter Creative Commons License 2013.01.27 0 0 1965

A nagynéném 1917-ben született Munkácson, tehát Magyarországon.

Mikor tíz évvel ezelőtt meghalt, Munkács mellé magyarázólag odaírta az anykönyvvezető, hogy Szovjetunió.

Hogy ez honnan jött neki? És nem is tudtam lebeszélni róla.

Előzmény: Törölt nick (1961)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.01.27 0 0 1964

Itt van ez a temérdek fölösleges keresztnév, közben meg a Budapest Anno topik alapítója, November anno azért kérvényezett névváltoztatást, hogy egynél több legyen neki. Így lett Gáborból Gábor Tamás. Mennyivel egyszerűbb volna, ha megoldható lenne az állampolgárok közötti csere.

Előzmény: VEE (1959)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.01.27 0 0 1963

Miután könnyesre röhögtem magam a Wabd-on, eszembe jutott a meglepetésünk, amikor 14 éves korunkban, a személyik kiosztásakor Keresztes nevű osztálytársunkról kiderült, hogy Keresztes-Fischer.

Előzmény: Archimédesz (1957)
manhattani Creative Commons License 2013.01.27 0 0 1962

Éppen megy a rádióban Kern paródiája. Tényleg a holdraszállásról szól. Azért néha mondok helyeset is :-)

Törölt nick Creative Commons License 2013.01.27 0 0 1961

"Egyik nagyanyám születési helye Pinkafő, neki mindig Pinkafeldet írtak be az irataiba, pedig amikor született, még Pinkafőnek hívták." 

Küldj egy emil címet, küldök meglepit.

Előzmény: Törölt nick (1945)
manhattani Creative Commons License 2013.01.27 0 0 1960

Mind a kettő jogos, bocs! :-)

Előzmény: Goldman Emma (1953)
VEE Creative Commons License 2013.01.27 0 0 1959

Mint írtam, a négy évvel ezelőtti névváltoztatásunk után (mindketten kértük a második keresztnév elhagyását) a gyerekeknek is kellett kérnünk új anyakönyvi kivonatot és nekik is el kellett menniük új személyiért és lakcímkártyáért, mert a régieken az anyja neve még dupla keresztneves volt.

Szóval ez egyre komolyabb (lásd alább a diákigazolvány-kérés esetét, ami pedig elég sok embert érint), tehát aki nem szeretné mindenhol látni a második keresztnevét, annak célszerű elkezdeni a névváltoztatás kérését.

A dupla keresztnévről eszembe jut, hogy egy kisalföldi faluban még a rokonok sem tudták, hogy melyek voltak az aláhúzott, fő nevek – amiket például az iskolában, a munkahelyen használtak –, mert a családon belül mindenkit csak a második keresztnevén ismertek. E miatt egyszer alig találtunk meg egy rokont sürgős esetben a munkahelyén, mert hiába erősködtünk, hogy N Miklóst keressük, ugyanis ők csak N Tivadart ismertek.

Előzmény: edesviz (1946)
Archimédesz Creative Commons License 2013.01.27 0 0 1958

De mi lesz, ha majd két dupla vezetéknevű személy fog összeházasodni? Lehet majd négy vezetéknevet kötőjellel összekapcsolni?

Jó kérdés. 

Előzmény: VEE (1938)
Archimédesz Creative Commons License 2013.01.27 0 0 1957

És úgy tűnik, az ellenőrzés kisbetű-nagybetű-érzékeny.

Ehhez képest a tb-kártyáról két történet:

1, amikor az első tb-kártyámat csináltattam, kezdő kényszervállalkozóként, valahol a kilencvenes évek legelején, akkor még gondolom kézzel kellhetett kitöltenem valami űrlapot, ők meg szintén kézzel töltöttek ki egy kis rózsaszín kartonlapot. Amikor megkaptam, rögtön fölhívtam őket:

- Kezitcsókolom, megkaptam a kártyámat, köszönöm széken, de ezen az van keresztnévként, hogy Wabd.

- Miért, hogy hívják?

- Csaba.

- Akkor biztos elírta az űrlapot, máskor jobban figyeljen. Zavarja?

- Tulajdonképpen nem, csak gondoltam hátha magukat...

- Minket ugyan nem. Akkor marad így.

2, amikor a másodikat megkaptam néhány évvel később, megint telefonáltam. Ugyanis a vezetéknevem kettős, kötőjeles, és a másodikat kisbetűvel írták. Itt már a sarkamra álltam volna és mondtam, hogy ha már egyszer kiírták az egész nevet, akkor írják helyesen - azért mégis micsoda dolog már így lenemecsekezni az embert. Erre közölte az ügyintéző, hogy teljesen megért és együttérez velem, de nem tud rajta változtatni, mert a program nem képes rá, nem tudja értelmezni a kötőjeles neveket. Úgyhogy azóta is úgy van.

Egyébként a vezetéknév második felét kizárólag akkor használom, amikor elkerülhetetlen, például az iskolai bizonyítványaimban nem.

Előzmény: _Nyuszi (1939)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!