A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Az létezhet, hogy 06-72 visszakapta a popsijára, az ezüst csíkokat?
Mert 10 óra fele messziről láttam, egy ezüstöt a 277-esen messziről és zsír újnak néztek ki a hátsó csíkjai és az egész hátsó része. 06-72-re gondoltam de nem esküszök meg rá 100-asra...
Ez már rég óta ilyen.Egyébként nem azért zárták el mert nem müködtek hanem azért mert folyamatosan nekidőltek és ezt a folyamatosan jelezte a sofőrnek.
Lenne egy kérdésem. Miután 06-05 megújult Mezőtúron, vizsonylag sűrűn találkoztam vele 4GY-n és feltűnt, hogy barna bőrüléseket kapott. Szerintem iszonyat jól nézett ki, és halványan úgy rémlik, hogy volt még néhány mezőtúri kocsi, ami így jött vissza felújításról. Valaki tudna segíteni, hogy melyek votak ezek a kocsik? Ha esetleg kép is van egy ilyen busz belső teréről, azt külön megköszönném! :)
"A"? Több van, ráadásul már nem is az első generáció...
Az újakat tudom csak, hogy mi hol van, de gondolom, te a sötétvörös-fehér cinkotaira vagy még kíváncsi, ami viszont még a régi, valamelyik 0x-xx szériás lehet. Még a Társtopik idejében felkerült egy lista, amin mindegyik rajta volt, még az is, hogy a 80-as évekbeli 280-asok miket váltanak le/fognak leváltani (pl. a 08-36 akkortájt készült el). Elmentettem, de most nem tudom, merre van. Viszont ha ismered a Mihál-féle listát, akkor abban jelölnek pár ilyet (üzemi tolatójármű), ezek egy része talán még ma is forgalomban van.
Na meg biztos van itt a fórumon is valaki, aki meg tudja mondani pontosan.
"...állítom, hogy annyira nem néznek rá, hogy akik eddig bementek fotózni a buszt, azok közül senki nem tud beszámolni arról, hogy odament volna egy jóember és megkérdezte volna, hogy mit csinál ott"
De. Hozzám odajöttek, hogy van-e engedélyem. De pont december 31-e volt, így eléggé feltűnő volt, hogy a teljesen üres telepre egy ember bemegy. :-)
Pár héttel később megint elmentem, akkor egyenesen a portás felé mentem (akkor már tudtam, hogy hol van...), megkérdeztem tőle, ő meg azt mondta, hogy jó' van.
Most egy épület mellett áll, egy nyitott kapujú telken, és állítom, hogy annyira nem néznek rá, hogy akik eddig bementek fotózni a buszt, azok közül senki nem tud beszámolni arról, hogy odament volna egy jóember és megkérdezte volna, hogy mit csinál ott. Legalább eddig még nem fogyott el félig.
Aztán persze ott a természet. Igaz, hogy otthagyott Ikarusba még nem láttam, de otthagyott UAZ-ba már láttam fát belenőni (persze azért nem ilyen rossz a helyzet, de ki tudja...)
És persze ha felújítanák...talán. Vagy azt mondják, hogy "annyira leromlott az állapota, hogy nem éri meg". Mert kapitalizmus van, itt már indok valamire, hogy nem éri meg. Sajnos azt sem tudom, hogy a BKV-n belül ki felel érte (az utolsó szolgálati helye, vagy a múzeumi részleg, vagy a telephely, ahol tárolják, vagy valami más), de még az is megtörténhet ebben az országban, hogy a jövőbeli átszervezésekkor rosszabbul járunk vele, mint jobban. De azért küzdjük, és bízva bízzunk, hogy egyszer tényleg talpraállíthatjuk az öreg 06-71-et.
A most futó gépekből meg valószínűleg az a felállás lesz, hogy pár kettes, hármas, négyes adagot elvisznek maszekok helyijáratnak valami világváge helyre, egyenként megvásárolnak párat közlekedésbarátok, ők felújítják a gépeket, eredeti állapotukra alakítják őket, vagy nemrég felújítottakat vesznek meg. Talán négyet megtart a BKV, esetleg belszolgálati járművek is lehetnek egyes buszokból. Maximum még marad néhány tartaléknak. A maradékot szétvágják, eladják alkatrésznek, meg mennek Romániába, Ukrajnába.
Extrém elképzelések, hogy lesz egy vonal, ami a berlini mintájára nosztalgiacélból 260-asokkal fog közlekedni (na ez elég valószínűtlen), vagy egy magánvállalkozó szintén nosztalgia vagy hangulatkeltési célokból többet vásárol belőle.
Igen "szép" az árnyékolás. Lehet kicsit macerásabb sötétítő fóliát felrakni meg lehet hogy felrakásnál meggyűrödik vagy levegős marad de még mindig nem lenne ennyire szembetűnően igénytelen. (Lásd a 272-es trolin)