Keresés

Részletes keresés

Anyóca99 Creative Commons License 2019.08.28 0 0 347

Mikor lesz a vizsga ?

Előzmény: Törölt nick (346)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.28 0 0 346

Nekem meg tanulni kéne, szorul a hurok. De sajnos most is itt vagyok, bár már megint átnéztem pár tudnivalót. Marha idegesítő, hogy nem küldtek rendes vizsgakövetelményeket. Különösen a "metodika" idegesít. Csak nem várják el, hogy betanuljam a német kezelési protokollokat? Azért a kardiológusokét átnéztem, legalább a felépítése ne legyen idegen. De ma már csak a németet biflázom, ne égjek be az egyedi nyelvtanhasználatommal. :/

Előzmény: Anyóca99 (345)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.08.28 0 0 345

Ugye ? :-)

Neked is jó reggelt  ...és minden erre tévedőnek is !

Kezd velem felfordulni a normális menetrend ..... Pár napja nem mentem fel az irodába (egy zsáknyi melót hoztam haza) , és mert így nem kell korán kelni címszóval fél éccakát' tévézek/olvasok/itt pofázok . Reggel meg alig birok magamhoz térni . Úgy látom szigorúan kell fellépnem magam ellen .:-)

Előzmény: Törölt nick (344)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.28 0 1 344
Üdítő ide benézni. Se Pavle, se libák. ;P Szép reggelt mindenkinek!
Anyóca99 Creative Commons License 2019.08.28 0 2 343

Ne csináld légyszi ! Nem elég máshol a feszkó ?  Ha hiányzik , bizonyára odatalálsz .

Előzmény: robopassmeet (340)
quish Creative Commons License 2019.08.27 0 0 341

Te beszelsz agymosasrol? :-)

Előzmény: dos48 (306)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.08.27 0 0 339

Én meg assetom' hogy tudtam levizgázni . Műszakin tán' ha 2x voltam , gyakorlatit meg valahol Csepelen egy tanpályán oktattak .  Ahol  az összes bábut ledöntöttem menetrendszerűen . Autópályát akkor láttam , amikor már megvolt a jogsim . Éjszakai vezetés fel se merült .

Előzmény: Törölt nick (337)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.08.27 0 1 338

:-)

Nem csodálom , hogy végigkefélted Buda összes hegyét ....

Előzmény: dos48 (335)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.27 0 0 337

:D Nekem nem voltak ilyen kalandjaim, már tudtam vezetni igazából. Első rutinórámra az Oktogon környékétől vezettem ki (némi közbepedálozással Béla bácsi részéről) a Gubacsi úti rutinpályára. Jó oktató volt a kisöreg, bár az éjszakai vezetést elsumákoltuk. Mondta, hogy 74 éves, már csak a feleségével szereti tölteni az éjjeleit. Az autópályás vezetésen meg lementünk a telkére ellenőrizni a cefréjét, hogy hogy áll.

Előzmény: dos48 (336)
dos48 Creative Commons License 2019.08.27 0 0 336

Autóvezetői gyakorlatin mék a belső sávban, lehagytam egy trolit, 100 méterre meg lelépett egy

gyalogos a zebrára és ott állt. Gáz, sutty elhúztam. - Micsinál?! -óbégatott az oktató - nem adta meg a

gyalogosnak az elsőbbséget!  Ilyenkor szokták a maturanduszt visszafordítani.  - Sajnálom - mondtam -

ha fékezek akkor kicsalogatom a zebrára és a troli vészfékezésre kényszerül. Ki tudja mi történik.

- Fogja be a száját és vezessen tovább.     :))))

Előzmény: Törölt nick (333)
dos48 Creative Commons License 2019.08.27 0 0 335

Döntsd el.    :))))

Előzmény: Anyóca99 (332)
alaptalan Creative Commons License 2019.08.27 -10 1 334

hehe!

Nekem a '60-asok végén volt egy EREDETI, ÁVÓ-tól levetett fekete Pobjedám, (20.000 Ft, a rendberakás meg kb 50.000) aztán egy Gaz-69, aztán Skoda 1000MB, Moszkovits...

(tudom, rohatt burzsuj!)

Előzmény: dos48 (319)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.27 0 1 333

A vizsgákon mindig értékelik, ha a vizsgázó feltalálja magát. :D Nekem a legjobb sztorim ezzel, amikor a Népegészségtan vizsgámon holt magabiztosan elmondtam a 7-es tételt. A végén mondta a tanárnő, hogy ez egy nagyon szép kis felelet volt, kár, hogy nem ezt a tételt húztam, hanem az ötödiket. De nem mondatja el velem azt is, biztos benne, hogy tudom, ezért erre ad jelest. :D

Előzmény: pamacska a migráncsmacska (330)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.08.27 0 0 332

Jóképű srác voltál ?

Előzmény: dos48 (326)
dos48 Creative Commons License 2019.08.27 0 0 331

Kivárnám amig eeszaporodnak odakint és az őslakosok zöme úgy érzi majd magát mint a búrok

délafrikában, de hát ez több évtizedes folyamat és nekem nincs türelmem kivárni. Az égi kotsmában

vár a jóságomért és példás életemért kiutalt hely.    :))))

Előzmény: alaptalan (323)
pamacska a migráncsmacska Creative Commons License 2019.08.27 0 0 330

nálam a vizsgán az volt, hogy a vizsgabiztos el kezdte kérdezgtni a műserfalat, hogy ha ez kigyullad, micsinálok, ha az kigyullad, micsinálok, aztán a harmadiknál mélyen a szemébe néztem, és közöltem, hogy én semmit, hanem elviszem a szerelőhöz :)

röhögött egyet, és átengedett azzal, hogy valszeg jobb is, ha nem nyúlok hozzá :)

Előzmény: Törölt nick (324)
dos48 Creative Commons License 2019.08.27 0 0 329

Én csak a katonaság után mentem el a Kandóra estin brahiból. A velem szemben ülő kollégám aszonta 

hogy nem kísérletezik többet egyetemmel, megpróbálja a Kandó fősulit. Mondok ha te megpróbálhatod

akkor én is.  Engem felvettek, őt nem...    ja, '66-tól volt motorom, akkor lettem 18.      :))))

Előzmény: Aurelius Respectus (325)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.08.27 0 0 328

Ügyes egy csajszi vagy . Én meg egy műszaki antitalentum , aki csak csodálni bírja azt , aki nem ilyen .

Előzmény: Törölt nick (324)
alaptalan Creative Commons License 2019.08.27 -10 1 327

ez is jellemző kies honunk népességének kb. felére!

Pedig oly egyszerű! Fölveszem próbaidőre azt amelyik a leglogikusabb, aztán volt amelyiket két óra múlva zavartam ki az üzemből és volt amelyiket fél év múlva beiskoláztam.

Előzmény: Törölt nick (233)
dos48 Creative Commons License 2019.08.27 0 0 326

Nekem már '68-ban meglett az első használt Danuviám amikor betöltöttem a 18-at.  De érettségi előtt

voltam, azután két évig ipari tanuló a Servinternnél, csak az évek alatt összerakott versenybicajom

eladása segített egy 3000.- forintos generálozni való mocihoz. De azzal azután eljártunk körbekefélni

a Gellért- a Szabadság- meg a János hegyet. Váá, micsoda két év volt.    :))))

Előzmény: Anyóca99 (322)
Aurelius Respectus Creative Commons License 2019.08.27 0 0 325

Akkor még nem voltál menő mérnök ? 

Előzmény: dos48 (320)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.27 0 0 324

Ezek az pasik meg a járműveik. :) Az én férjem kivétel, mi együtt "szerelünk", mert én odafigyeltem a műszaki oktatáson. Persze ezeket az új kocsikat már nem kell, de nem is lehet buzerálni, még az izzócsere is gyerekjáték, nem kell lebontani a motort, hogy hozzáférjek, mint a Suzukimban. Abban egyszer a gyújtáselosztót is kicseréltem, miután az autószerelőnk telefonon beidomított, hogy milyen alkatrészt vegyek és hogy cseréljem ki, hogy beinduljon és levihessem hozzá.

Előzmény: Anyóca99 (318)
alaptalan Creative Commons License 2019.08.27 -10 0 323

na, addig állj fél lábon, amíg az első menekültvonat befut a Keletibe csupa európai keresztény értelmiségivel!

Előzmény: dos48 (297)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.08.27 0 0 322

Ezt nem értem . Mármint a csóróságot .

Anyámék a világ legegyszerűbb paraszti életvitelű emberei voltak (albérleti szoba-konyháből indulva) és a hatvanas évek végére 3 szoba komfortos házunk (igaz tanyán) , oldalkocsis motrunk volt . Egy árva fitying segítség nélkül .

Az is igaz , hogy a motorral nem nyaralni , hanem piacozni jártak .

Törölt nick Creative Commons License 2019.08.27 0 0 321

Gondoltam is, mert, ha futottva volna négy kerékre, csak nem éred be a felével. :P (Apunak is ezért volt egy kis rigája, de ő főleg a javításával töltötte az idejét, nem vagyok benne biztos, hogy valaha volt vele az utca végénél messzebb. :P

dos48 Creative Commons License 2019.08.27 0 0 320

Az én motoromat nem vezethette más, mint ahogyan később a kocsijaimat se. Nyalogattam,

javítgattam, becézgettem őket. Hölgyek csak rá- meg beleülhettek. Ha megtörölték a feneküket.   :))))

Előzmény: Anyóca99 (318)
dos48 Creative Commons License 2019.08.27 0 0 319

Mi nem szórakozásból motoroztunk, teeee.  A hetvenes években olyan csórék voltunk hogy motorra is

csak nehezen tellett.    :))))

Előzmény: Törölt nick (317)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.08.27 0 0 318

Pedig a motorozáshoz semmi se fogható . Annó apám megengedte , hogy ízlelgessem az oldalkocsis IZS-el .

Gimis koromban meg a gyerekeim későbbi apukája Pannóniáján élvezkedhettem néha . Csak egyszer egy éles kanyart úgy sikerült bevennem , hogy áttértem a szembejövő sávba (nem jött semmi , bajunk se lett) . Akkor aszonta' a drágám , hogy fiatalok vagyunk még meghalni , és többé nem engedett vezetni .

Már nem emlékszem , hogy beláttam-e igazságát , vagy csak szerelmes voltam , de nem vitatkoztam .:-)

Előzmény: Törölt nick (317)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.27 0 0 317

Látod? Mondtam én, hogy nekem jobban megy, még sose robbant. :D Plusz isteni tábortüzet tudok rakni. Cserkészek híján az apámtól tanultam. Meg horgászni és halat pucolni is. De tény, hogy én mindig úri módon kocsival jártam kempingezni. :) Motrozni nem is tudok, egyszer próbáltam, akkor szépen teljes gázzal behajtottam a susnyásba, aztán felálltam, kitoltam a járgányt és szépen megköszöntem a lehetőséget az exemnek, hogy megpróbált megtanítani.

Előzmény: dos48 (316)
dos48 Creative Commons License 2019.08.27 0 1 316

Egyszer réges régen, még az Óperencián innen de már az Üveghegyen túl, lent voltunk a haverral meg

a két mummal valahol a bolgár tengerparton még motorkerékpárral.  A motoron nemigen van a

csomagoknak hely, abból is a zömét a hordozható muff foglalja el ami az elsődleges szállítmány

ugyebár. Edények nem lévén a dobozában melegítettük a borsókonzervet úgy, hogy egy üres dobozba

kevés benzint öntöttünk és a tele dobozt az élére állítva beletettük a lángba. Kezdett a doboz dagadni,

én kiszedtem hogy jó lesz ez mán így is, de a haver csak melegítette tovább.  Aztán pont amikor nyúlt a

doboz után egy iszonyú, visszhangzó durranás, bengggg!, a doboz két oldala kétfelé nyílt, még a

motorok küllőin is zöldborsó lógott és az egész kemping rohant hogy mijjalófausz robbant fel.   :))))

Előzmény: Törölt nick (315)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!