Nekem meg tanulni kéne, szorul a hurok. De sajnos most is itt vagyok, bár már megint átnéztem pár tudnivalót. Marha idegesítő, hogy nem küldtek rendes vizsgakövetelményeket. Különösen a "metodika" idegesít. Csak nem várják el, hogy betanuljam a német kezelési protokollokat? Azért a kardiológusokét átnéztem, legalább a felépítése ne legyen idegen. De ma már csak a németet biflázom, ne égjek be az egyedi nyelvtanhasználatommal. :/
Neked is jó reggelt ...és minden erre tévedőnek is !
Kezd velem felfordulni a normális menetrend ..... Pár napja nem mentem fel az irodába (egy zsáknyi melót hoztam haza) , és mert így nem kell korán kelni címszóval fél éccakát' tévézek/olvasok/itt pofázok . Reggel meg alig birok magamhoz térni . Úgy látom szigorúan kell fellépnem magam ellen .:-)
Én meg assetom' hogy tudtam levizgázni . Műszakin tán' ha 2x voltam , gyakorlatit meg valahol Csepelen egy tanpályán oktattak . Ahol az összes bábut ledöntöttem menetrendszerűen . Autópályát akkor láttam , amikor már megvolt a jogsim . Éjszakai vezetés fel se merült .
:D Nekem nem voltak ilyen kalandjaim, már tudtam vezetni igazából. Első rutinórámra az Oktogon környékétől vezettem ki (némi közbepedálozással Béla bácsi részéről) a Gubacsi úti rutinpályára. Jó oktató volt a kisöreg, bár az éjszakai vezetést elsumákoltuk. Mondta, hogy 74 éves, már csak a feleségével szereti tölteni az éjjeleit. Az autópályás vezetésen meg lementünk a telkére ellenőrizni a cefréjét, hogy hogy áll.
Nekem a '60-asok végén volt egy EREDETI, ÁVÓ-tól levetett fekete Pobjedám, (20.000 Ft, a rendberakás meg kb 50.000) aztán egy Gaz-69, aztán Skoda 1000MB, Moszkovits...
A vizsgákon mindig értékelik, ha a vizsgázó feltalálja magát. :D Nekem a legjobb sztorim ezzel, amikor a Népegészségtan vizsgámon holt magabiztosan elmondtam a 7-es tételt. A végén mondta a tanárnő, hogy ez egy nagyon szép kis felelet volt, kár, hogy nem ezt a tételt húztam, hanem az ötödiket. De nem mondatja el velem azt is, biztos benne, hogy tudom, ezért erre ad jelest. :D
nálam a vizsgán az volt, hogy a vizsgabiztos el kezdte kérdezgtni a műserfalat, hogy ha ez kigyullad, micsinálok, ha az kigyullad, micsinálok, aztán a harmadiknál mélyen a szemébe néztem, és közöltem, hogy én semmit, hanem elviszem a szerelőhöz :)
röhögött egyet, és átengedett azzal, hogy valszeg jobb is, ha nem nyúlok hozzá :)
ez is jellemző kies honunk népességének kb. felére!
Pedig oly egyszerű! Fölveszem próbaidőre azt amelyik a leglogikusabb, aztán volt amelyiket két óra múlva zavartam ki az üzemből és volt amelyiket fél év múlva beiskoláztam.
Ezek az pasik meg a járműveik. :) Az én férjem kivétel, mi együtt "szerelünk", mert én odafigyeltem a műszaki oktatáson. Persze ezeket az új kocsikat már nem kell, de nem is lehet buzerálni, még az izzócsere is gyerekjáték, nem kell lebontani a motort, hogy hozzáférjek, mint a Suzukimban. Abban egyszer a gyújtáselosztót is kicseréltem, miután az autószerelőnk telefonon beidomított, hogy milyen alkatrészt vegyek és hogy cseréljem ki, hogy beinduljon és levihessem hozzá.
Anyámék a világ legegyszerűbb paraszti életvitelű emberei voltak (albérleti szoba-konyháből indulva) és a hatvanas évek végére 3 szoba komfortos házunk (igaz tanyán) , oldalkocsis motrunk volt . Egy árva fitying segítség nélkül .
Az is igaz , hogy a motorral nem nyaralni , hanem piacozni jártak .
Gondoltam is, mert, ha futottva volna négy kerékre, csak nem éred be a felével. :P (Apunak is ezért volt egy kis rigája, de ő főleg a javításával töltötte az idejét, nem vagyok benne biztos, hogy valaha volt vele az utca végénél messzebb. :P
Pedig a motorozáshoz semmi se fogható . Annó apám megengedte , hogy ízlelgessem az oldalkocsis IZS-el .
Gimis koromban meg a gyerekeim későbbi apukája Pannóniáján élvezkedhettem néha . Csak egyszer egy éles kanyart úgy sikerült bevennem , hogy áttértem a szembejövő sávba (nem jött semmi , bajunk se lett) . Akkor aszonta' a drágám , hogy fiatalok vagyunk még meghalni , és többé nem engedett vezetni .
Már nem emlékszem , hogy beláttam-e igazságát , vagy csak szerelmes voltam , de nem vitatkoztam .:-)
Látod? Mondtam én, hogy nekem jobban megy, még sose robbant. :D Plusz isteni tábortüzet tudok rakni. Cserkészek híján az apámtól tanultam. Meg horgászni és halat pucolni is. De tény, hogy én mindig úri módon kocsival jártam kempingezni. :) Motrozni nem is tudok, egyszer próbáltam, akkor szépen teljes gázzal behajtottam a susnyásba, aztán felálltam, kitoltam a járgányt és szépen megköszöntem a lehetőséget az exemnek, hogy megpróbált megtanítani.