Köszönöm a tippet, maradnék a gyári megoldásnál, ha lehet nem módosítok. Blokköntvényem van 5 db, csak az átpakolást szeretném kiküszöbölni, de köszönöm a felajánlást is. :)
A 634-hez van pár váltócuccom, két fajta duplasoros primerlánc és elvileg egy teljes váltósor, csak léptetőlepke meg kuplung nincs, még tán villák is megvannak.
Egyszer jártam így, de aztán csináltam egy másik fékpedált, amely egy 5 mm-es pálcán mozgatta a hátsó fékkart, ezzel leszámoltam örökre a bowdenes megoldással. Az olajleeresztő csavar környékén van valamekkora felöntés a blokkon, az eredeti M8 helyett fúrj bele egy M10x1,25-öst, bele egy ilyen csavart és megvan.Az olaj is gyorsabban folyik ki, mint korábban.Én ezért csináltam lényegében.Persze, ez akkor érvényes, ha bele lehet fúrni, van anyag az említett mérethez.Ha nagy a baj, ki tudlak segíteni egy üres Mustang blokkal, csak, sajnos , akkor szét kell szedned és áttelepíteni mindent. A sebességeket illetően lényegre tapintottál:nekem pont azért kellene 634 kuplung és primerhajtás, mert kell a kétsoros lánc és szeretném felváltani a csepptankos váltóját, a bordásagy-váltás ugyanis lassú és hangos, a körmös gyors és hangtalan.A csepptankoson a relatíve kis fordulatokhoz jó,de én nem arra szánom, ezért szükséges a változtatás. A fékátalakítást megnézheted a korábban feltett képen, vagy, ha nincs meg, elküldöm.
A Csepptankoson is így, fordított sorrendben vannak a sebességek, de ki lehetne cserélni 634 váltósorra, akkor már normál lenne, de az nem menő, az egyest sarokkal betenni, közben balkézzel a sisakrostélyt lehúzni, mikor indul az ember (nagyjawánál, kizárólag! :) ) ...na aaaz menő! :)
Szomorú eset történt ma velem: Viszakapta a gyári kerekeit a Mustang, emellé kapott majdnem új gyári fékbetéteket, és gyári új fékbowdeneket, illetve egy km órát, és egy utángyártott (két végén műanyag anyás) spirált, ám mikor menni akartam vele, 200 méter után az első fékezésnél csattankt egy hatalmasat, és a hátsófékpedál visszaütötte a lábam. Hátranézek a fékre: "baaaazzeeeeg :@" ... körbetekeredett a fékalap, amiért kiakadt valaahogy az alumínium konzol, feltekerte a fékbowdent, ami kirántotta az olajleeresztőcsavart menetestül, és a felfekvő felületének egy részét is... :( Tudnátok ajánlani valami olcsó ragasztót, tömítőanyagot ami jól tapad alura? Nincs kedvem blokköntvényt cserélni... FBS? Tudom, hogy gány, és én is hányok az ilyen megoldásoktól de jobb ötletem nincs...
Praktikus és jó megoldás, ezzel a váltókar a "helyére" kerül.Nem új a dolog annyira, a Jawa Pionír gyárilag volt ilyen (kép), én arról "másoltam" a megoldást a Mustang Enduro kismotoromra. A másik járulékos dolog, hogy így lent lesz az egyes fokozat, mint az európai motoroknál többnyire szokványos.Jawa-k közt persze, van kivétel.
Egyetértek. :) Amúgy szerintem a beázás oka(i között ott lehet) az (is), hogy levelekkel volt tele mindkét vízelvezetőcsatorna... :S :), elvileg egy gond kipipálva, jön a másik: megtudtam, hogy a hengerfejből a légszűrőbe menő cső miatt volt párás a beszívott levegő, és ezért hagyogatott ki már a végén 1-2 henger, és ez a cső emiatt volt leszedve... baaaaaaaaa****.... Mivel a hengerfej cserélve lett, és utána is ugyanolyan szar volt, jön a nagygond: a hengersor lenne valahol repedve, a hűtővíz meg ment volna az olajba? És ez az autó így állt 5 évig??? Valamikor majd leengedem az olajat, meg azt a fél liter-liter vizet, ami van benne, és a végére járok a dolgoknak, egyenlőre önindítót kell szerezni, a jelenlegiről képek az indámon. www.indafoto.hu/tyercorp
Ma voltam ilyen állítószárat keresni,de nem sikerült.Mérgemben (hirtelen felindulásból) fogtam az eredeti mustang váltómozgató rudat,elvágtam,vágtam rá M5-ös menetet.Egy rossz tükörszárat méretre vágta,belefúrtam,fúrtam bele M5-ös menetet.Aztán összeraktam.Most már állítható a váltókar helyzete.Íme.
" Szerintem a tetőablakot ragaszd körbe szilikonnal, ha nem akarod nyitogatni, mert az be fog ázni akármit csinálsz. "
Ásd el magad b@zdmeg! Ha valami nem működik, meg kell csinálni! nem összegányolni! ha meg nem értesz hozzá, kérj segítséget. Rengeteg ismerősömnek van öreg tetőablakos autója, soha nem ázik be egyik se, pedig nem nyomták körbe szilikonnal. Nincs is nagyobb feeling egy nyitott tetőablakos, tavaszi suhanásnál, bűn lenne beragasztani.
Namost itt több ponton is félreértettél. Egyrészt nem azt mondtam, hogy fogok építeni ilyet, hanem, hogy gondolkoztam rajta. Másrészt akínai retek az kínai retek, de azért egy 5kW-os villanymotorral nem csak 40-nel lehetne menni, hanem (minimum) annyival, mint egy normál smkp. Harmadrészt nem tartanék senkit rettegésben, mert van annyi eszem, hogy normálisan tudok közlekedni. Az öregekkel meg nem tudsz mit csinálni, ki kell kerülni őket, egyébként én is utálom az ilyen se hall se lát vénembereket (a közlekedés szempontjából). De amúgy rohadtul gazdaságosan lehetne vele közlekdeni.
Ennyi erővel vehetnél abból a pénzből valami kínai retket, amibe ugyan 3 év után 30-ért vehetsz új akkut, de leglaább biztosítás meg bukó nélkül rettegésben tarthatod a teljes autós és gyalogos társadalmat... húdeutálom ezeket a lustabicikliket... Az én elméletem erről az, hohgy létezik egy ún.- természetes kiválasztódás, ahogy öregszenek az emberek, annál lassabban tekerik a kerékpárt, annál lassaban reagálnak, namost ha a reakcióidő megmarad két galaxis középpontja közti táv fényévekben mért másodperceivel, ellenben a villanyretek hasít 40-el, abból csak baleset származik, ráadásul még hangja sincs... Tessék biciklit venni, fogyni, sportolni! Az a legolcsóbb, és legcélravezetőbb. Én a Csepellel napi tizen km-eket szoktam megtenni, ha megyek, újabban már a Simson is magányos, mostmár tényleg piacra fogom dobni... elég lesz nekem egy Mustang a csepptank mellé.
Azt én is láttam! :) Egyébként volt a Discovery-n is egyszer valami húszezredik mittomén milyen, talán "íszt kószt garage", az amcsi autókkal foglalkozott, és ott olyan hangokat lehetett váltani! :)
Hát én is láttam egy-két veterán autót, és tényleg eléggé pénz igényes, de azt is kell nézni, hogy ezeket nem egyik napról a másikra újítják fel, hanem több év alatt. Az is más tényező, hogy általában egy adott város veteránosai összefognak, vagy vannak közösségek, és így mindenkinek megvan mindenhez az ismerőse, szóval így olcsóbb, meg stb, stb, nomeg megy ám rendesen a cserekereskedelem is! xD
Apa '87-es Fiat Regata 70-ese mikor eladta motorikusan tökéletes volt, de az ajtók, meg a sárvédők annyira elrohadtak, hogy már-már ököllel lehetett betörni. Az Octavia ezerszer mostohább körülmények között volt tárolva, sokkal régebbi, ehhez képest egyedül a hátsó ajtónál felül rohadt. Én nem értek persze hozzá, hülyeséget nem akarok mondani, az autó sose volt igazán az én világom, motoros vagyok! :)
Motorozni nem csak olcsóbb, de más az egész dolog felfogása, fílingje is! :)
Egyszer a Pimp my ride-ban volt valami 90-es évekbeli ford szappantartó aljára raktak egy hatalmas hangládát, hozzá egy erősítőt bentre, és egy kis elektronikát, ami a fordulatszámtól függően különféle autók hangját generálta, volt benne porsche, ferrari, különféle V8-asok... :):)
A hosszabb út azt jelenti, hogy napi szinten több száz km, Böszörmény és Szerencs között ingázik nap mint nap, arra meg elég szépek az utak(ahogy mindenhol...)! :D
Ja, (megint OFF), egyébként hallottátok, hogy a villanyautókhoz, meg talán még a Smartokhoz is lehet rendelni különféle belsőégésű "tuning" meg egyéb motorhang-generátorokat??? Na ez azért vicces :-))) Mondjuk aki smartot vesz 4 millió körül az sem épeszű....
Egyébként gondolkoztam én már villanymotorkerékpáron. Egy jófajta 50-es vázba belevarrani egy 5 kW körüli DC villanymotort. Ha rendszeresen használnám, kibaszott módon gazdaságos lenne, mellesleg a 10 Nm körüli nyomaték sem lenne rossz. De az a baj, hogy a motor önmagában 25-30.000 Ft körül van, az akksi(k) meg még legalább ugyanennyi. A járulékos elektronikákat (teljesítmény szabályzó, töltésvezérlő, stb.) megcsinálnám magamnak néhány ezer Ft-ból, de még így sem állna meg 90-100 ezer alatt egy ilyen "villanycikli" :-)))
Mint az én faterom :-))) De egyébként ez a normális szerintem. Csak röhögni tudok az olyan embereken, akik hetente mossák, polírozzák, babusgatják a használati autót (tehát nem a hobbi autót).