A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Természetesen ismerem a menetrendet, és nemcsak a BKV.hu-ról vagy a laptáblákról...
A 173EG példát Te hoztad fel, ezért írtam én is ezt példának, de az előzményekben ott van: kívétel ez alól a külön meghírdetett gyorsjáratok garázsmenetei.
Látszik, hogy nem Kökis járaton dolgozó vezér vagy...
Ritka, mikor megkérdik az utasok, hogy merre megy a busz. Képzeld, egy rendesen feltáblázott buszra, aminek Kökin van az egyik végállomása, tudják, hogy Kökire fog menni a 136E útvonalán, és az igen nagy többség kérdezés fel mer rá szállni. Próbáld ki egyszer...
A garimeneti példád meg nem volt valami helytálló, mert arrafelé nem megszokott ez, itt pedig az... Van, ahol hellyel-közzel jól működik ez a garázsmeneti utasszállítós rendszer. ;-)
Maradjunk annyiban, hogy többnyire itt 2 személy ír kékkel. Egyik vastagon, a másik vékonyan. Ha ősi bkv-s szokás lenne, sok lenne a kék. Maradhatunk a simánál szvsz, úgyis el fogják olvasni a mondanivalód.
Ó, Fehérvári úton volt olyan is, hogy a villamosok nem jártak, zavarelhárító int az érkező számjelzés nélküli busznak, hogy álljon meg. Buszvezető visszaint, majd kikerüli a zavarelhárítót, és padlógázzal megy tovább...
Én továbbra is úgy gondolom, jó lenne meghirdetnie ezeket még pár vonalon, legalább úgy, hogy pl. a 11/39/Széll Kálmán téri buszok/191 stb. járatokat, amik Óbudára mennek, kitesznek egy 160A vagy 160G táblát, akkor senki nem fogja őket kérdezgetni... Tegnap egyébként egy 191-es vitt haza a garázs felé, és nem is nagyon kérdezte senki, merre megy, felszálltak rá...
Például a legjobb példa amit nem olyan régen vezettek be, hogy a garbaálló 33, 233E-k minden érintett megállóban megállnak a Szent Imre kórházig. Szokott lenni utas is, úgyhogy nem egy fölösleges dolog.
egyszerűbb 1-2 utasnak elmagyarázni, merre is megyek tovább, mint egy komplett 280-as utazóközönségnek. Mert a felének az úgy sem jó, amíg feltartom a sort, addig elkések a saját indulási időmből is, nomeg az utasok mire kitalálják hogy leszállnak vagy fenntmaradnak,. megérkezik a menetrendszerinti járat a megállóba.
Egyszer kipróbáltam délután 15:30-kor, hogy az Urániától G Garázsmenet, Kelenföld felirattal Kosztolányi dezső térig utast szállítok. Hát az utasok 90%-a a szélrózsa minden irányába szerettek volna menni, csak a Kosztolányi felé nem. Ha jön egy busz, nem a kijelzőt nézik, hanem a típust. Ha ismerős, akkor felszállnak. Ezért nem artom jó ötletnek a Garázsmeneti utasszállítást.
Akadnak olyan vezérek is, akik "random" állnak meg az érintett megállókban. Volt már olyan, hogy a Villanytelepnél felvett az egyik kiálló, de a Simonyinál a tömeget ott hagyta. :-/
"Kivéve kocsicsere, illetve átcsoportosítás esetén, amikor üresen van kiküldve a kocsi, mert csak így éri el az indulási idejét."
Ez akkor egyfajta gumiszabály is... :o (bár, én lennék a legutolsó aki felhívná a diszpécsert, hogy emiatt érdeklődjön... csak néha meglepődöm, amikor huss, otthagy... :S )
Kivéve kocsicsere, illetve átcsoportosítás esetén, amikor üresen van kiküldve a kocsi, mert csak így éri el az indulási idejét. Ezeken kívül első megállótól kötelező.
Van valami új utasítás arra vonatkozóan, hogy a garázsBÓL forgalomBA induló buszok nem szállítanak utast? (pl. Dél-Pestiből indulva az Üllőin KöKi felé...)