A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Viszont egy garázsmeneti érdekességről is szeretnék beszámolni/érdeklődni:
A Baross utcában (XVIII.ker.) ugye a 93-as jár, a Barta Lajos és a Kolozsvár közti szakaszon. Nos néha (beleértve a tegnapi napot is) este gyakorlatilag majdnem minden típus megfordult eme szakaszon. A buszok a Havanna felöl jöttek a Barta Lajoson (136E irányának ellentétesen), majd jobbra kanyarodnak a Baross utcába, majd balra a Poszony utcába a 194-es vonalára ill. megint jobbra a Méta utcára és onnan mennek garázsba. Kérdésem az lenne hogy ezek a buszok akik a fentebb leírt útvonalon jönnek/jöttek, azok mely vonalról mennek garázsba? Főként 280, 435, VH típust látni így...
A 11-29 vagy melyiknek van még alufólia a hátsó lámpái felett, illetve elöl is egy csík. Ez az alufóliás "díszítés" eddig egy 400-ason sem nézett ki jól. Sőt: csak két medve között egy róka a véleményem.. Ellenben van bőven igényes díszítés is. Nem értem, hogy azokat miért szedik le esetleg, míg ezek vizuálisan is erősen szennyezik a környezetet..
Ugyanez Csepelről is. Ha megy a garázsmenet (én is sokkal utaztam, különösen a hosszú 36-os előtt), az emberek 99%-a tudta, mi az útvonal, hol áll meg, meddig visz utast.
Én legtöbbször a garázsig utaztam (egy sofőr bemondásra szerint "koppanásig" :) ) és gyakran nem voltam egyedül, tehát más is tudta, hogy mire jó ez a busz, volt, hogy egy kisebb csapat teszkós volt a buszon éjszakai műszakba.
Ez sem túl jó. És aki a túloldali megállóban ácsorog (80, 80A, 95, 130)?? Vagy a 100-as Pillangó utcai megállójában (ugyan ez nem kihasznált, de azért megálló ez is)...
Ha már utasszállítás és megálló, akkor minden megálló legyen megálló szerintem.
Adott példára kiváló megoldás lehetett volna: 178 -> Stadionok (és ott valahol a Hungária kereszteződése előtt megállni, utasok le), majd Árkádig üresen, onnan pedig 276E -> Cinkotai autóbuszgarázs. Szerintem.
No akkor énis hozzáfűznék a garmeneti utasszállításhoz:
Annó amig mi is adtunk a 178/178A-ba 2 kocsit az egyik forgalmi szám a Naphegy térről!!! állt be menetrendileg a garázsba Cinkotára!!! Kb 40-42 perc volt rá adva IK-412-sel, ami tarthatatlan, mert a Naphegy tértől Cinkota garázsig csak 37 megálló van. Többek között ilyen kis kapacitású megállók mint a Ferenciek tere, Blaha Lujza tér, Örs vezér tere. A garázsmeneti útvonal lefedte a 178A-t a Keletiig, egy kis 80A troli, majd egy kis 100-as és az Örstől a 276E vonalán gyí garázs (ahol ugye minden fánál megálló van).
És ugye az utas az birka!?, a járművezető meg jóindulatú!?, a 412-nek pedig minden kijelzője tökéletesen működik!?...
Nekem se lenne türelmem a Ferenciek tere után az Astoriánál, Urániánál és a többi és a többi...... magyarázkodni, hogy merre megyek, merre is van az a "Cinkotai garázsba". Mert akkor abból a 40-42 percből ugye..... Na de itt nem is az időről van szó, mert azt egyszer-kétszer leszarná az ember. De ha ez napokon, heteken, hónapokon keresztül tartana na én is beleszarék nagyívben a garázsmeneti utasszállításba.
a lényeggel egyet értve, ahhoz csak egy megjegyzésként:
"A kérdés, amiért ez felmerült a ma reggel folyamán volt egy baleset az Üllőin(idegen szereplőkkel), ami miatt az 50-es nem menetrend szerint járt, így még kellemetlenebb volt a garázsból kiálláskor a NEM UTASSZÁLLÍTÁS"
ilyenkor pedig fölmerül a garázsmeneti utasszállítás miatti vá-ra ki nem érés esete.
tudom, tudom. nem tipikus, meg amúgy is menjek anyámba....:)
én se tartom jónak (ugyan ki a tököm örül neki, persze az utasokat kivéve:)), de ahogy Csabi mondta, van, ahol működik.
tipikus példája ennek a kilián-köki irány. annyira rá vannak cuppanva, hogy szinte bármely nap bámely szakában bármelyik irányba mész, fö fognak szállni, és feltéve, hogy tisztességesen föltábláztál kifelé, illetve letábláztál befelé, értik is, hogy mi az.
(kivételek mindig, mindenhol vannak.)
extrém példa: van nálunk egy szám reggel 4.30 körül, ami annak rendje és módja szerint a havannán keresztül megy ki. húsz perc van rá és ugye mindenhol meg kell állni menet közben. hát, az a helyzet, hogy a húsz perc alig elég vagy néha nem is (nyilván valami lukban megy olyankor), annyian vannak garázsmenetben kifelé.