......"talán ezért meri megengedni magának, hogy időnként - fontos témákról szóló riportra - nem készül fel" Már bocs.!- de nemcsak a fontos témákról szóló riportra, de a legegyszerűbb riportra sem lehet felkészületlenül odamenni. Ez olyan, mintha a tanár felkészületlenül menne az előadására! Több százezer(esetleg millió) ember hallja, amit a riporter és alanya mond! Speciel, Betlen Jánosnál még soha nem tapasztaltam felkészületlenséget, legfeljebb olyan megjegyzést tett: - nem tudom, de ennek majd utánanézek, stb..
Közigazgatási eljárás A szólás szabadsága ügyében? Szalai: Friderikusz okult a példából 2005. október 25. 19:41
MNO - Udvardy Zoltán Szalai Annamária, a Fidesz médiapolitikusa az ORTT-hez fordul a Gyurcsány-interjú ügyében. Indítványában kiemeli, hogy Gyurcsány az Országgyűlésben megerősítette, hogy az interjút október 23-án kora délután, jóval az operaházi megemlékezés előtt rögzítették; elmondható tehát, hogy a műsorszolgáltató élőnek állította be a vele készített, felvételről sugárzott beszélgetést.
Kértem, hogy az ORTT kezdeményezzen vizsgálatot – jelentette ki az MNO-nak nyilatkozva Szalai Annamária A szólás szabadsága című tévéműsor legutóbbi adása kapcsán. Mit arról korábban beszámoltunk, Krizsó Szilvia műsorvezető és interjúalanya, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a kora délután fölvett adásban azt a hamis látszatot keltette, hogy az október 23-án este sugárzott beszélgetésre az operaházi beszédet követően került sor.
Nem kell aggódnod a hölgyért. Tegnap kiválóan játszott alá a "kit szeret a Birodalom és kit nem" című műhisztiben Eörsi barátunknak és támadta Németh Zsoltot. Remek propagandista, nem fognak lemondani róla.
én többre tartom krizsót betlennél, betlen rutinos újságíró, talán ezért meri megengedni magának, hogy időnként - fontos témákról szóló riportra - nem készül fel
Volt már ilyen vélemény is -- de olyan is, hogy Krizsónak volt választása, én kb krz kartács egy másik topicban megfogalmazott értékelését fogadom el: "ejnye Szilvi."
Krizsó láthatóan a domináns Betlen és Baló mellett is tudott tanulni az Aktuálisban, sajnálom, hogy azt a műsort elfűrészelték, Simon András nem az a súlycsoport mint Betlen.
Krizsó tehetséges, jó riporter. Szemétség, ha vele akarja bárki is elvitetni a balhét.
ad.1 - nem ő akarta pótolni Friderikuszt, munkaköri kötelezettségévé tették a helyettesítést, állapotosságára tekintettel úgy vállalta a feladatot, ha nem élő adást kell készítenie. Mivel senki másra nem tudták ráerőszakolni Fridi munkáját, a főnökség beleegyezett, hogy felvételről Krizsóval menjen tovább a műsor.
ad2. Krizsó soha nem követene el ilyan súlyos hibát, nyilván utasításba kapta, hogy úgy kell tennie, mintha élő lenne az adás. Ez már azért is baromság volt főnökei részéről, mert korábban nyilvánosságra hozták, hogy Krizsó milyen feltételekkel vállalja a munkát.
Szemétség, hogy egy állapotos nő mögött ott lapulnak az igazi bűnös férfi főnökök.
Szégyelljék magukat. Kb. így lehet(ne) derékba törni egy ígéretes karriert. Remélem nem fog sikerülni.
(bocs, ha már volt hasonló vélemény, nem olvastam el a teljes előzményt.)
Gyurcsány magyarázza a magyarázhatatlant „Olyan beszédet fogok mondani, amilyet még miniszterelnök nem mondott” 2005. október 25. 12:47
MNO Gyurcsány Ferenc „nem hiszi”, hogy megtévesztette a nézőket, amikor cinkosságban Krizsó Szilvia műsorvezetővel azt a látszatot keltette – a kora délután rögzített – A szólás szabadsága című műsorban, mintha már megtörtént volna a „drámai hangú” operaházi beszéd.
Milyen igeidőben válaszolt Krizsó Szilvia műsorvezető kérdésére Gyurcsány Ferenc miniszterelnök A szólás szabadsága című, vasárnap esti tévéműsorban, melyre az ominózus, Operaház-beli „beszéd” után került sor? – érdeklődött a Magyar Rádió riportere a kormányfő szokásos, kedd reggeli interjújában.
– Én nem vagyok szerkesztő. Soha senki nem mondta, hogy élő műsor, azt hiszem. A tévéfelvételére egy-két óra között érkeztem – jelentette ki Gyurcsány. A kormányfő hozzátette: akkor már nagyon sok szónoklat, így Deutsch Tamásé és Kövér László, s ezek a beszédek felháborították.
A kérdezés szabadságaMűsorvezető (Krizsó Szilvia): […] Politikára visszatérve, hiszen nem lehet elmenni amellett, hogy ma október 23-a van. Az Operaházban mondott egy szokatlan beszédet a megemlékezésekkel kapcsolatban. Gyurcsány Ferenc: Hát, vagy inkább ilyen szótlanságba forduló beszédet, mert miközben nagyszerű és csodálatos ’56, ezt a nagyszerűséget beárnyékolja és indokolatlanul és bántóan a szitokszavaknak valami furcsa erdeje. Az egymás tisztességének, elvitatásának árnya. Mi marad más hátra? A hangoskodás helyett talán egy pillanatnyi némaság és arra való figyelmeztetés, hogy nem értjük? El is lehet ám ezt rontani! ’56 nagyszerűsége az keserűségbe is fordulhat, és jó lenne visszafordulni erről az útról.– Egy pár mondattal mondtam, hogy olyan beszédet fogok ma mondani, amilyet még miniszterelnök nem mondott Operaházban. Mert én ezzel nem tudok, nem akarok sem közösséget vállalni, és nyilvánosan az Operaházban nem tudok vitatkozni. Ezek után a kérdésre tisztességgel válaszoltam, tudván egyébként, hogy késő este kerül adásba – így Gyurcsány, aki megerősítette: az operaházi beszédről a feltett, múlt idejű kérdés igeidejében válaszolt. Ez a normális és ösztönös reakció, hiszen nincs ebben megtévesztés – fejtette ki, hozzátéve: „Sem most, sem korábban, sem a műsorban, senki nem hivatkozott Orbán úr beszédére.
Nem hiszem, hogy bárkiben itt olyan szándékosság lett volna, hogy megtévessze a nézőt. Mi oka is lenne rá, őszintén szólva? – tette föl a kérdést Gyurcsány. (Az adásban, melynek készítői nem jelezték, hogy a műsor előzetesen fölvett konzervanyag, Gyurcsány konkrét utalásokat tett az Operaházban „történtekre”, s arra, hogy „szótlanságba forduló beszédet” „mondott”. László Boglár, a miniszterelnök szóvivője a tévéadás után a stop.hu állítása szerint az internetes lapnak kijelentette: a kormányfő az összes, a nap folyamán elhangzott beszédre reagált – a szerk.)
"Akármikor hallgatta Gyurcsány a beszédeket, a tartalmukat pontosan ismerte. Ha előre, az csak a nagyságának újabb bizonyítéka!"
Ez a húzás gyurcsánytól a lehető legtöbbet hozza neki a politikailag. Bármit mondott volna, abban bizonyosan lett volna valami, amibe bele lehet kapaszkodni, lévén gyurcsány 56-ról nem tud autentikusan beszélni, nomeg otthon sem tud senki sem segíteni neki ebben...
Maradnak segítségnek a kampánytanácsadók, kommunikációs szakemberek, politológusok hada, akik nagyon jól tudták, hogy minden párt (beleértve az szdsz-t és az mdf-et is) fog aktuálpolitikai következtetéseket levonni. Ebben semmi meglepő nincs. Ezért választották ezt a legtöbb hozadékot nyújtó megoldást, ügyesen: nem mondani semmit, csak minősíteni az ellenfelet azzal, hogy "ő bezzeg percérdekek mentén politizál én meg más vagyok", nem is mondok semmit. (jelentőségteljesen hallgatok, mint piroska 23-n a pinyóban)
Jelenleg csak azzal a ténnyel lehet megtámadni gyurcsányt, hogy előre eltervezte az egészet, és hajlok arra, hogy ez valóban így is történt. De ebben sincs semmi rendkívüli, mindenki megírja előre a szöveget, nem lehet ilyen szinten túl sokat imprózni.
Az viszont nevetséges, hogy ezzel gyurcsány nem percpolitizált. De igen, pont azt tette, amit másnak a fejére olvasott.
Lehetett volna úgy is csinálni, hogy egyszerűen bejön, elmondja, hogy milyen széles társadalmi bázison alapult a forradalom (kivéve gyuláékat, meg a tóth ottót) Aztán kéri, hogy legyen 1 perc néma csend, és kimegy.
gyurcsány viszont nem bízott a sajtójában és az emberekben, hogy megértik mit akartak kifejezni a kampánytanácsadói. Nem bíztak benne hogy a sajtója majd el tudja jól magyarázni, hogy mit akartak a kampánytanácsadók kifejezni.
Ezért aztán szépen gyurcsánymódra kioktatotta a pulpitusról az ellent a mintegy 2 percig.