Látom, rossz linket adtam meg. Batida tanyaközpont van Csongrád megyében is, Szegedtől nem messze, nem figyeltem, hogy az a szép linkelt lap nem arról szól.
Ha viszont egy feladványban túlhatározod a dolgokat, az a megfejtőket eléggé el tudja vinni az erdőbe (az orvos például nem a rím része, lehetne akár asztalos vagy hentes is, de én elég sokat elmolyoltam azon, hogy a doki és társai milyen várossal vagy protkóval hozhatók össze).
Nem tudom hogy történt, ma valahogy megszállt az ihlet. Nézzétek el nekem! :o)))
Mérgező a cellux? Egy szót se róla senkinek! Toxikus
Tixó? Kuss!
Hirdetésben adja elő panaszát Reklámmal
Reklamál
Festő szaki kikalkulálta, hogy nekiláthat az ajtókeret felújításának Számolt,
s mázolt.
Színházi statiszta megunta, hogy mindig neki kell kitömnie a ruháját a pocakos szerephez Inkább kimegyek a kocsmába,
kerüljön ma a kóc másba.
Kunsági öreg adott vizet a háziállatomnak Kecskeméti tata
Kecskémet itatta.
Variáció az előzőre:
Ez a - nem éppen magyaros nevű - kunsági leány az állatomnak adna vizet? Aha... Kecskeméti Tatjána
Kecskémet itatná? Ja...
Okos ember sötétben szundikál, bár a sötétítést babonából a "szebbik" kezével végzi. Világosban csak a buta relaxál,
Leeresztem hát - jobbal! - a reluxát.
egy költő kalandja, kit megszállt az ihlet, de ennek nyomait látván asszonya összepakolt és visszaköltözött a mamához. Tegnap este engem homlokon smárolt a múzsa,
De nyomot hagyott - ezzel nem számolt - a rúzsa,
S emiatt elhagyott, mindent összerámolt a Zsuzsa.
Változatok egy témára (Bocsi, Lompos...stb.) :o))
Lomposloncsosésbozontos neme még kérdéses Nőnemű-e vajon Piszénpisze,
Vagy talán van neki is pénisze?
Lomposloncsosésbozontos egy kétnemű egyeden próbálta ki az ismert serkentőszert Hermafroditának adott viagrát Piszénpisze,
Fel is állt tőle a hárpia - grátisz - pénisze.
magaslaton helyezkedik el az italmérés, ahonnan otthonunkba térni, bizony meredek teleívva magát a hegyi kurta Macskakocsmában
leereszkedve éjjel úszik jurtája csacska mocskában
FASIRT!
Már megérte a feladvány, eddig nem hallottam Batidáról, most már tudom, hohy ilyen falu is van.
Egy a bibi vele, hogy Baranyában van.
De ennél sokkal nagyobb a baj! Újra átnézve a b.)feladatot rádöbbentem, hogy kis hiba van benne. Kiejtve még elmenne (de én mástól nem fogadnám el) :-))) ezért fejemre hamut hintek, megkorbácsolom magam, a feladványt ezennel visszavonom és felfedem mire gondoltam:
Lakik egy orvos a Tisza-parti város közelében, akinél mindenféle póttestrész beszerezhető
Él egy sebész Martfű mellett,
Nála kaphatsz fart, műmellet
Bizony egy t betű a végén nem stimmel. :-(((
Mea culpa, mea maxima culpa!
Mindenkitől elnézést kérek akit potyára dolgoztattam!
Az a.) feladatnál tetszenek a megoldások, de még nem az igaziak.
természetesen nem akarok semmiféle szabályt diktálni, csak azért írom le, hogy ilyen szempontok is létez(het)nek egy kecske "szépségének" a megítélésében. Persze minden szabály mindig borul, és zseniális kecskék születnek olykor, amik abszolut nem szabályosak...
a csere lehet akárhol, csak a kecskeszakasz kezdõdjön szó elején, valahogy döcögõs a dolog nekem egyébként
azaz:
Nem hat a porkolábra A csapata horkol ábra
szóval nekem megtöri a verset a csapata szó szétesése. Mindent lehet persze, csak nálam ez -1 pont :-))
A
Ismerős e gyémánt, ő Lem. Lehet ő a gyám éntőlem.
versben nincs törés, noha a csere nem a szó elején van, mert a kecskeszakaszok szó elején kezdõdnek mindkét sorban
Talán azért érzem így, mert szeretem úgy hallani a verset, hogy egy kis hangsúly kiemeli a kecskeszakaszt, és ha ez nem szó elejére esik, akkor ez prozódiai gondokat okoz...
Ha ráadásul nem is szótagkezdet, akkor -2 pont:-))
Józannak felmenni a hegyre laza, de részegen hogy gurul egyre haza?
eleinte magam is ilyen rigiden ragaszkodtam a szó eleji cserékhez (ma is szeretem), de aztán be kellett látnom, hogy túl sok remek rímről kéne lemondanom így, például mai napig egyik fő kedvencem evad szaki örökzöldje:
"Nem hat a porkolábra
A "csapata horkol" ábra."
Ez sem rossz, de a 6 lépcsőfok talán nem oly magas, hogy már bemenetkor a hazatérést latolgasd.
Kicsit gonosz voltam, van benne egy kis fonetikai csavar (lásd korábbi eszmecserénket.) de minden szabályos benne.
magaslaton helyezkedik el az italmérés, ahonnan otthonunkba térni, bizony meredek. Szomjilag egy kis krimó oltalmaz a hegyen,
Megizzad az ember, mire onnan hazamegyen.
magaslaton helyezkedik el az italmérés, ahonnan otthonunkba térni, bizony meredek. A kocsmába oda lépcsőfokban 6 az érés,
Innen, biza, nem semmi a hazatérés!