Keresés

Részletes keresés

Anita Bódis Creative Commons License 2014.11.03 0 0 3007

én ezt vettem meg, közvetlenül a német forgalmazótól.... a 4 darab, amiből 2 a saját összesen szállítással volt 140 ezer (35/db elég jó ár) http://bolthely.hu/paramentesito/id/00035_Trotec_TTK_25_E_paramentesito_egy_szobaba_-_kicsi__de_hatekony

Anita Bódis Creative Commons License 2014.11.03 0 0 3006

a 83 euros visszaszállított, nem hibás, csak tesztelt, vagy mintadarab volt... néhány üzemórát működött, 1 év garanciával, korlátozott számban...

Előzmény: 3244 (3004)
epitkezes1 Creative Commons License 2014.11.02 0 0 3005

https://translate.google.com/#de/hu/Gebrauchtger%C3%A4t

Előzmény: 3244 (3004)
3244 Creative Commons License 2014.11.02 0 0 3004

Ezek szerint tudsz németül.

Tudnál-e segíteni abban, hogy az általad belinkelt oldalon lévő párátlanítók közül két azonos típusú gép ára miért különbözik? (Trotek TTK 30S)

Ez az egyik (83,30 EUR): https://www.trotec24.com/maschinen/luftentfeuchtung/ttk-e-s-komfort-luftentfeuchter/luftentfeuchter-ttk-30-s-gebrauchtgeraet-klasse-1.html

Ez a másik (99,95 EUR): https://www.trotec24.com/maschinen/luftentfeuchtung/ttk-e-s-komfort-luftentfeuchter/luftentfeuchter-ttk-30-s.html

Hibás lehet az egyik, azért olcsóbb? Vagy miért?

Az olcsóbbikat már meg tudnám venni, annyi pénzt össze tudunk szedni. Ha nem hibás a gép.

Köszönöm a segítségedet.

Előzmény: Anita Bódis (3001)
TarrG Creative Commons License 2014.11.02 0 0 3003

http://paratlanito.arukereso.hu/nord/ndn12aj-k4ebc1a-fancy-p204594679/?gclid=CPDw6Kq628ECFSflwgodj0oAAw

Ez 40e ft. Nekünk ilyen van és egyelőre bevált. 1 hónapja használjuk.

Előzmény: Rstudi27 (3000)
Petya79 Creative Commons License 2014.11.01 0 0 3002

4 darabot??? Rokonoknak, ismerősöknek is rendeltél, vagy ez mind egy lakásba kerül?

Előzmény: Anita Bódis (2999)
Anita Bódis Creative Commons License 2014.11.01 0 0 3001

https://www.trotec24.com/maschinen/luftentfeuchtung/ttk-e-s-komfort-luftentfeuchter   én most rendeltem innen, még postaköltséggel is jóval olcsóbb mint az itthoni viszonteladóknál...

Előzmény: Rstudi27 (3000)
Rstudi27 Creative Commons License 2014.11.01 0 0 3000

Sziasztok!

Mi is küzdünk a magas páratartalommal, sok penész, vizes ablakok. Jellemzően a fürdőszoba felől, de a lakás más pontjain is felbukkan. 40e Ft körül van valami használható elektromos páramentesítő? Sajnos az áruházak kínálata elég szerény, bezzeg párásító az van dögivel. Barkácsáruházakban van néhány különböző típus, de egyik se győzőtt még meg. Van mostanában valami best buy ebben a kategóriában?

Köszi!

R

Anita Bódis Creative Commons License 2014.11.01 0 0 2999

Ma rendeltem ettől a cégtől 4 db ilyen készüléket.... remélem nem lesz nagy csalódás, és valamilyen szinten csökkenti a páratartalmat.... kommenteket olvasva ez a típus másoknál már bevált ;) https://www.trotec24.com/maschinen/luftentfeuchtung/ttk-e-s-komfort-luftentfeuchter/luftentfeuchter-ttk-25-e.html

robi0129 Creative Commons License 2014.10.31 0 0 2998

3 napja vettem egy Trotec TTk 50-et. Szuper, csak ajánlani tudom. 60%-os páratartalmat egy 16 nm -es szobában 8 óra alatt levitte 50%-ra. Ezalatt kb 3 liter vizet összegyűjtött. Fogyasztás csak 250W. Picit melegebb levegőt fúj ki, mint a szobáé. Éjszakára kikapcsoljuk. Zajszint: 40 db (mint egy klímáé)

Az összes páramentesítő tablettát, meg kristályt, meg a többit el kell felejteni. Ez csak pénzkidobás. Igaz, hogy Trotec páramentesítő nem olcsó, 60 ezer Ft, de meggyőző. Remélem tudtam segíteni, aki még vásárlás előtt áll.    

bobiki Creative Commons License 2014.10.29 0 0 2997

110m2 a lakás, és átlag 72-79% a páratartalom. Állítólag a TTK100S már tudja kezelni ezt a területet is. Még nem kaptam meg a készüléket, talán a hétvégén megérkezik.  

Előzmény: Petya79 (2957)
Petya79 Creative Commons License 2014.10.27 0 0 2996

Az, hogy nagyobb a Midea léghozama, még nem jelent semmit. A Sinclair ventilátora amúgy max. 150 m3/h léghozamú. A Mideánál szimpatikus a páratartalom kijelző, a Sinclairnél viszont sokkal nagyobb előnyt jelent a nagyobb méretű vízgyűjtő tartály (feltéve, ha nincs kivezetve). Ha folyamatos üzemben használnád, akkor érdemes rákérdezni, hogy az elért páratartalomnál teljesen kikapcsol-e a gép, vagy csak a kompresszor. 

Előzmény: redroses. (2994)
TarrG Creative Commons License 2014.10.27 0 0 2995

Mi ilyet vettünk:

http://www.konyha.eu/nord-fancy-paramentesito-keszulek-ndn12aj-k4ebc1a-paratlanito?utm_source=argep&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link

Nord Fancy NDN12AJ-K4EBC1A

Jó áron van, nagyon halk a működése. Napi 12 liter a max kapacitása. Eddig max 3 litert "facsart" ki a levegőből 16 óra folyamatos működés során. Általában mi teregetés előtt indítjuk el, aztán ha megszáradtak a ruhák, kikapcsoljuk. 

Előzmény: redroses. (2994)
redroses. Creative Commons License 2014.10.27 0 0 2994

Sinclair CFO-20N vagy Midea MDDG-20DEN3-QA3 ?

85 m2 új építésű házba kellene, szigetelt, műanyag ablakok vannak, és csak a nappali kb 40 m2, penészes minden szoba...

AZ hogy lehet hogy a kettő közül mindkettő 20 l/nap párátlanítási teljesítményt ír, de a Midea 195 m3/óra levegőt ír, a Sinclair meg 130 m3-t? Akkor a Midea nagyobb hatásfokú?

Petya79 Creative Commons License 2014.10.26 0 0 2993

Sokan beleesnek abba a csapdába, hogy egy szigeteletlen házban lecserélik a régi, "huzatos" nyílászárókat, aztán később felüti a fejét a penész. A lakásfelújítással járó "vízbevitel" meg már csak ront a helyzeten.

A Ceresitet, meg a többi tablettás párátlanítót úgy felejtsd el, ahogy van! Én már rég túl vagyok rajtuk, felesleges pénzkidobás. A Midea párátlanítók ár/érték arányban elég jók. Nekem egy nagyobb teljesítményű Tekno Point gépem van, amit Midea márkanév alatt is gyártottak. Az én gépem még egy régebbi típus, aminek annyi hátránya van, hogy az elért páratartalomnál nem kapcsol ki teljesen, a ventilátor továbbra is forog. Az újabb gépek általában teljesen kikapcsolnak. Vásárláskor több szempont is lényeges, de amire leginkább figyelned kell: lehetőleg minél nagyobb kapacitású gépet vegyél (legalább 18 liter/nap), ugyanis szinte minden gyártó az extrém környezeti viszonyok alapján tünteti fel a páragyűjtő-képességet (35 fok, 80-90%-os páratartalom mellett). Valós körülmények közt egy 20l/nap kapacitású gép kb. fele ekkora mennyiségű párát képes naponta összegyűjteni.

Előzmény: lacam83 (2992)
lacam83 Creative Commons License 2014.10.25 0 0 2992

Sziasztok. 

80+% os párával és penésszel kűzdünk ezért úgy döntöttünk hogy bevásárlunk egy párátlanítót. Egy Midea mddg 20den re gondoltunk. Nektek van vele tapasztalatotok? Sajnos tavaly keztük a ház felújítását de a csempézés járolapozás s fal felujitás után nem száritottuk ki a házat (36os tégla szigeteletlen házfal s most beépített műanyag nyílás zárók) Folyamatos 80%...szellőztetés ellenére. ... 

Ceresit szedi a vizet de látványos eredményt nem mutat. Sószórót sem lehet elől hagyni. Reggelre bevizesedik.

Szerintetek mit lehetne tenni? Csak a párátlanitó gép? Ablakot már nem tudunk hosszan nyitva hagyni, , nagyon hideg van. 

Milyen gépet ajánlanátok? Trotec? Midea? Más? Tipus? 100nm, 250es belmagasság kb20-25nm/helység.  Ha beállitom a központba az ajtókat nyitva hagyom összeszedné mindenhonnan? Megéri az árát?

Üdv Laca

Petya79 Creative Commons License 2014.10.22 0 0 2991

A mostani 62-63%-os páratartalom nem egyedi eset, nálunk is hasonló értéket mutatott napközben. Az időjárás sem olyan kedvező már, mint a múlt héten, így nem biztos, hogy célravezető reggeltől késő estig nyitva hagyni az ablakokat. A legnagyobb hibát szerintem ott követtétek el, hogy tavaly, a tél beállta előtt "bevittétek" a rengeteg nedvességet, és utána nem szárítottátok ki a falakat (nagy teljesítményű páramentesítőt kellett volna rögtön kölcsönözni). Az alacsony (15 fokos) szobahőmérséklet szintén nem segítette elő a falak száradását, ellenben nagyszerű táptalajt biztosít a penészgombák megtelepedésének. Ilyen körülmények mellett nem csoda, hogy 70% feletti volt a páratartalom. A konyhabútor és a fal közti rést sínes rendszerrel (pl. Camar) utólag még tudod orvosolni. Igaz, hogy csak 1 cm rés keletkezik, de még mindig jobb, mintha közvetlenül a falra feküdne fel a konyhabútor. A fürdőszoba felől pedig érdemes lenne/lett volna végig folyékony fóliát felvinni a falra.

Előzmény: 3244 (2989)
3244 Creative Commons License 2014.10.21 0 0 2990

Elfelejtettem írni, hogy a külső falak 38-asak, kisméretű téglából. A padláson 10 cm gyapot szigetelés.

Ami viszont furcsa, hogy a házban sok a pókháló, meg a pók (a fürdőben is van).

Előzmény: Petya79 (2988)
3244 Creative Commons License 2014.10.21 0 0 2989

A házátalakítás előtt nem lakott benne senki 4 éven keresztül. Örököltem a házat. Teljesen szétszedtük, még a tető is új. Csak a teherhordó falak maradtak meg, minden más fal elbontva, újraépítve többnyire Ytong téglából. Ez az egy fal - ahol a konyhabútor penészedik - nem ytongból épült, hanem a régi kisméretű téglából. Ez a fal a wc-vel és fürdővel határos, hidegburkolat van rajta a fürdő felől 210 cm magasságig, a konyha felől 150cm magasságig (efölött van a konyhabútor). A fürdőszoba csőradiátorral fűtött, a wc erre nyílik és állandóan nyitva van az ajtó köztük. A fürdőszoba ablaka É-i falon van, és csak akkor van rajta kicsi pára, amikor este fürdünk (a tükrön nem jelenik meg pára, még kevéske sem). Ezt az ablak 10 percen át tartó nyitva tartásával szoktam orvosolni. A házon 15 cm-es eps szigetelés, a lábazaton 5 cm xps van.

2013 november-decemberben végeztünk a falak felhúzásával és bepucolásával, valamint a hidegburkolatokkal. Azon a télen alig fűtöttünk a házban, mivel nem laktunk benne. Kb. 15-16 fokot tartottunk benne, a páratartalom 70% körül, ill. afelett volt. A tavasz beköszöntével sem nagyon tudtunk folyamatosan szellőztetni, de azért próbáltunk. Nyár elején felrakták az ominózus beépített konyhaszekrényt, sajnos közvetlenül a falhoz rakták és nem hagytak rést a fal és a bútor hátulja között. Dolgoztam, így nem tudtam ott lenni, mikor csinálták. Mire hazaértem, már végeztek és elmentek, édesanyám pedig már ki is fizette őket...

Megpróbáltunk természetes, gravitációs szellőzőrendszert "kiépíteni", azaz 3 db ablakban légbeejtő van (konyha, hálószoba, vendégszoba), a fürdőben alakítottuk ki az elvezetést a régi kéménybe bevezetéssel, ventilátor nélkül.

A fűtés még csak ímmel-ámmal indult be, esténként fürdéskor fűtünk kicsit max 22,5 fokig; amúgy 21-22 fok van a házban. Amikor itthon vagyunk, kereszthuzatot csinálunk, de mostanában csak rontottunk vele a helyzeten, mert szellőztetés után magasabb lett a páratartalom, mint előtte. Pl. tegnap is ez volt: szellőztetés előtt, azaz reggel 62% volt, egész nap nyitva volt minden és estére 67% lett, mire hazaértünk. Ma reggelre tovább emelkedett 69%-ra.

"Röviden" ennyi. Remélem segítettem a válasz megadásához.

Előzmény: Petya79 (2988)
Petya79 Creative Commons License 2014.10.21 0 0 2988

Célszerűbb lenne először megtudni, hogy mi a penészedést kiváltó ok. Előtte is magas volt a páratartalom, vagy csak a "házátalakítás" után? És mit takar konkrétan a "házátalakítás"? Fűtitek már a házat, vagy még nem?

Előzmény: 3244 (2987)
3244 Creative Commons License 2014.10.21 0 0 2987

Üdv mindenkinek!

Segítséget, tanácsot kérek tőletek: elektromos párátlanító működése közben zárva legyenek az ablakokon lévő légbeejtők (higroszabályozású, de zárható légbeejtőink vannak).

Pár hónapja végeztünk a házátalakítással és azóta a páramérő folyamatosan 65-69 % között mozog. Csak ritkán ment le 60% közelébe. A konyhában a falon lévő szekrény belső falán megjelent a penész. Ezért szeretnék venni használt párátlanító gépet max 30 e Ft-ért, de nem nagyon találok eladó készüléket a magyar oldalakon. Esetleg ebben is tudnátok segíteni?

Előre is köszönöm.

Petya79 Creative Commons License 2014.10.19 0 0 2986

Mi a probléma azzal a vasalattal?

Előzmény: MZ/Y (2985)
MZ/Y Creative Commons License 2014.10.19 0 0 2985

Feltéve, hogy van olyan és normális. A mi - nem is legolcsóbb - Roto vasalatunk egy kalap szar etéren - pontosabban minden téren, de így jártunk.

Előzmény: Petya79 (2983)
pocsolya84 Creative Commons License 2014.10.19 0 0 2984

Köszönöm a válaszokat!

Nem feltétlenül erre a típusra gondoltam, csak ugye a komolyabb szellőztetők több-százezerbe kerülnek, az ilyen simák meg csak 60-70-be.

Petya79 Creative Commons License 2014.10.18 0 0 2983

"megoldja, amire Te (meg mindeni képtelen): éjszaka biztosítja a légcserét."

Amíg kint nincs fagypont alatti hőmérséklet, addig a résszellőztetés megoldja a problémát. A mínuszoknál kezdődnek a gondok.

Előzmény: MZ/Y (2981)
Petya79 Creative Commons License 2014.10.18 0 0 2982

Ez a 150-es típus korszerűtlen, és nem is túl megbízható. Az új változata a MEnV 180-as. Ezt néha ki lehet fogni jó áron. Ha jól emlékszem, pár hete a Szatmárinál volt akcióban.

Előzmény: pocsolya84 (2977)
MZ/Y Creative Commons License 2014.10.18 0 0 2981

Nem pénzkidobás, illetve hát az, de ha kell, akkor kell.

Nem túl jó a hővisszanyerő hatásfoka, de viszonylag egyszerűen beszerelhető, nem túl horror az ára és megoldja, amire Te (meg mindeni képtelen): éjszaka biztosítja a légcserét. Ami egy marha jó dolog, én személy szerint előírnám, hogy ahol légmentesen záró ablakokat szerelnek be, kell mellé valami szellőztetés is.

Nekem sincs még semmi ilyen, de játszok a gondolattal, csak a pénz hiányzik. :o)

Előzmény: pocsolya84 (2979)
csirkefarhát szakértő Creative Commons License 2014.10.18 0 0 2980

Bocs, de ez hülye kérdés. Ha csak ennyi pénzed van, vedd meg, ezerszer jobb mint az ablaknyitogatás. Ha több pénzed van, sokkal jobbakat vehetsz.

Előzmény: pocsolya84 (2979)
pocsolya84 Creative Commons License 2014.10.18 0 0 2979

És ez mit jelent? Érdemes beszereltetni vagy pénzkidobás?

Előzmény: csirkefarhát szakértő (2978)
csirkefarhát szakértő Creative Commons License 2014.10.18 0 0 2978

Ez kb. a kínálat alja, azt hittem már nem forgalmazzák.

Előzmény: pocsolya84 (2977)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!