Keresés

Részletes keresés

Anyóca99 Creative Commons License 2019.08.30 0 0 407

Itt állok  ötlettelenül .... Mit főzzek , ami ripsz-ropsz összedobható ?

Tán' gulyásleves és prézlis tészta ..... Muszáj minden nap enni ? :-DD (el van ez cseszve)

Törölt nick Creative Commons License 2019.08.30 0 0 406

Nem szorosan, de azért ideillik kedvenc könyvszerzőmről ez a cikk is: https://qubit.hu/2019/06/05/steven-pinker-jo-hireket-hozott-budapestre-itt-a-felvilagosodas :)

Bár tudományos témákban ír, de rém olvasmányos.

Törölt nick Creative Commons License 2019.08.30 0 1 405

Pontosan, meg még ez is. De azért a börtönök csak tele voltak akkor is, nem mind politikai fogoly volt.

Előzmény: Vevegyő (404)
Vevegyő Creative Commons License 2019.08.30 -1 0 404

illetve nem volt, mert szocializmust építő hazánkban nem ölnek, nem rabolnak és úgy általában véve sorvad elfelé a bűnözés.

Előzmény: Törölt nick (403)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.30 0 0 403

Régen a gyilok nem a híradóban volt, hanem a Kék fényben meg a helyi újságban. :) Tegnap Vevegyő linkjére eszembe jutottak a Fekete füzetek, volt egy másik sorozat is, abban meg az előbbiben is rengeteg rémes, olykor a maiaknál is borzalmasabb bűncselekmény volt felsorolva (háború utáni vetkőztetőktől, szélhámosokon át a kéj- és gyerekgyilkosokig, sőt, van külföldön is hírhedt magyar sorozatgyilkosunk is, például: https://hu.wikipedia.org/wiki/Kiss_Béla_(sorozatgyilkos)

Egyszerűen megváltozott az ilyen tartalmak iránti érdeklődés, és ma már nem annak van hírértéke, hogy Kádár elvtárs kezet fogott az élmunkás nyomdász gépmesterrel, hanem annak, X. Olgát meggyilkolta az élettársa.

Előzmény: Anyóca99 (401)
Vevegyő Creative Commons License 2019.08.30 -1 0 402

hát nem, az utóbbi években indult lassú, de folyamatos emelkedésnek a gyilkosságok száma.

Előzmény: Anyóca99 (401)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.08.30 0 0 401

Olvastam ... Az emberek egyre jobban elhülyülnek . Mindent erőszakkal akarnak megoldani .

Most nemazé' , hogy nosztalgiázzak , de régen nem volt ennyi gyilok .

Előzmény: Vevegyő (400)
Vevegyő Creative Commons License 2019.08.30 -1 0 400

https://www.pecsiujsag.hu/pecs/hir/belfold/vegzett-egy-apaval-es-a-fiaval-is-egy-ferfi-beismerte

A nyomozás adatai szerint a férfi hétfő délután az orosi városrész egyik családi házánál engedéllyel tartott golyós vadászpuskájával rálőtt haragosára, egy 41 éves nyíregyházi férfire az udvaron. A férfi a helyszínen életét vesztette.

A lövések hallatára a szemben lévő házból kiszaladt az utcára a sértett 65 éves édesapja is, akire a gyanúsított - rövid szóváltás után - szintén rálőtt, és őt is halálosan megsebesítette - olvasható a www.police.hu oldalon.

Előzmény: Anyóca99 (399)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.08.30 0 0 399

Üssék csak egymást ... fene bánja !  Csak lőfegyver honnan lehet nekik ?  Vétlenek is meghalhatnak az ilyen barmok miatt .

Előzmény: robopassmeet (398)
robopassmeet Creative Commons License 2019.08.30 0 0 398

két társaság veszett össze

Rejtett erőforrások:-))

Előzmény: Anyóca99 (397)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.08.30 0 0 397
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.29 0 0 396

semmi gond!

:)

Előzmény: Törölt nick (395)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.29 0 0 395

Egyetértő kommentnek szántam. :D Bocs, ha nem úgy jött le. :) Mehetett volna új hozzászólásként. 

Előzmény: Törölt nick (393)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.29 0 0 394

Tudom, mi okozza, lisztérzékeny vagyok.

Előzmény: Törölt nick (391)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.29 0 0 393

Ezeket mind tudom, és minden próbálgatva is volt. :-)

Már 4 éve csinálom.

Előzmény: Törölt nick (392)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.29 0 0 392

Abszolút! Szerintem i.v. kéne kapjon vasat, nem tablettákkal tökölődni. Nem akarok nagyon belemenni, de a vasfelszívódásnak vannak korlátai, alapból nem mindegy, hogy mikor veszi be és mit eszik mellé, mert pl. a kálcium verseng a felszívódásért a vassal, az oxálsav (sóska, spenót) és a fitinsav (gabonafélék) szintén rontja a felszívódást. Aztán az se mindegy, hogy milyen vaskészítmény, mert ha olyan formában van, amit a gyomorsav hasít, akkor a gyomorsavhiányosoknál megint csak rosszabb lesz a felszívódása.

Az ételekből kétféle vasforrás jut a gyomrunkba: az állati eredetű ún. hemvas és a növényi eredetű nemhemvas. Előbbiből a bevitt mennyiségnek a kb. 15%-a szívódik fel, utóbbiból 3-5%-a. És sajnos a tabletta se jobb hatásfokkal szívódik fel, ennek lesz az eredménye a sötét színű széklet és a székrekedés. Ezért a betegek be se szedik egy idő után. Szóval komoly hiánynál jobb a vénás injekcióban beadása, ami viszont nem veszélytelen és allergiás reakciót is okozhat.

Anélkül, hogy a biokémiai fejtegetéssel jönnék, még ami nagyon fontos, hogy a vas C-vitamin jelenlétében jobban szívódik fel, tehát aki vashiányos, és kajával akarja fedezni (de ez a tablettás pótlásnál se hülyeség), az legjobban teszi, ha C-vitaminban magas élelmianyaggal, nevezetesen salátával, zöldpaprikával eszi a húst. Esetleg limonádét iszik, de igazi citromból frissen facsarva (frissen facsart narancslé is jó), mert a C-vitamin tablettának megint csak kell idő, amíg feloldódik (amin segíthet, ha már fél órával az étkezés előtt veszik be - de én feltétlen híve vagyok a természetes bevitelnek mindenből).

Előzmény: Törölt nick (390)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.29 0 0 391

Valtogasd mert nem mind jo mindenkinek.

Es ha nem valtozik akkor eleg sok mas is okozhatja es ki kellene vizsgalniuk. Azzal amit en irtam kilovod a legegyszerubb okot ha ez a baj, ha nem ez, akkot gocvizsgalat stb. Ezt orvosoknak kellene vegigmenedzselni, nem nezni, hogy szeded de hiaba. :(

Előzmény: Törölt nick (390)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.29 0 0 390

Azért ez így önmagában elég kevés sok esetben. Én is szedem mind, mégsem mozdul a vas feljebb.

Előzmény: Törölt nick (388)
Aurelius Respectus Creative Commons License 2019.08.29 0 0 389

Igazad lehet, szoktak laborvizsgálatokat végezni neki néhány havonta, a szokásos dolgokat nézik ilyenkor, vas, kalcium, vörösvérsejt, fehérvérsejt, triglicerid meg ilyesmik.

Előzmény: Törölt nick (386)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.29 0 0 388

igen. de ebben az esetben kérjen másikat, nagyon sokféle vaskészítmény van.

és tényleg azok amiket írtam elősegítik a felszívódást. csak azt nem tudom, ha amúgy kap gyógyszereket mennyire szabad bármit beszednie, ehhez orvos kellene. :( bár a d3-vitamin és c-vitamin tuti nem árt, csak használhat.

Előzmény: Aurelius Respectus (387)
Aurelius Respectus Creative Commons License 2019.08.29 0 0 387

Kapott valamilyen vaspótló gyógyszert a háziorvostól, de rosszul van tőle ha beszedi, ezért inkább nem szedi. Nagyon sok minden függ az orvosoktól, mennyire lelkiismeretesek és értenek hozzá. 

Előzmény: Törölt nick (384)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.29 0 0 386

alap lenne, hogy az orvosok akikhez jár csináltassanak egy elég egyszerű laborvizsgálatot amivel ki lehetne szűrni nem esetleg valami más hánya okoz felszívódási zavart. de mivel az apám is épp ebben a helyzetben van mint anyukád tudom, hogy ha nem megy magánlaborokba a saját pénzén vizsgálatokat végeztetni nem lesznek megcsinálva azok a vizsgálatok. :(

Előzmény: Aurelius Respectus (385)
Aurelius Respectus Creative Commons License 2019.08.29 0 0 385

Elég bonyolult, mert rákos volt és arra is szed gyógyszert, elég nehéz követni melyik orvosnál mi történik.

Előzmény: Törölt nick (382)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.29 0 0 384

Vas felszívódási zavart okozhat nagyon sok dolog, de elsősoran a c-vitamin-kalcium-d-vitamin-folsav kombót érdemes szedni mert ezek segítik elő a megfelelő felszívódást.

Előzmény: Aurelius Respectus (373)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.29 0 0 383
Egy német eü. főiskolai szakra, mert a magyar diplomáimmal már kitörölhettem. :/
Előzmény: Shangri-La (380)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.29 0 0 382
Huh, remélem, vizsgálódnak ez irányba is.
Előzmény: Aurelius Respectus (379)
Shangri-La Creative Commons License 2019.08.29 0 0 381

Cukrászképzés, hmmmmm... :-)

Most egymás után kétszer is voltam a cicás kávézóban. :D

Előzmény: Törölt nick (372)
Shangri-La Creative Commons License 2019.08.29 0 0 380

Kicsit(?) lemaradtam: milyen oskolába felvételiztél?

Előzmény: Törölt nick (370)
Aurelius Respectus Creative Commons License 2019.08.29 0 0 379

Gyomorfekélye is van.

Előzmény: Törölt nick (378)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.29 0 0 378
Valamilyen vérzésnek vagy más oknak fenn kell állnia, ha veszti a vasat. Javulás azért van? Nincs anyudnak valami más baja is? Aranyér, vérző fekély (ún. szurokszéklet jelezheti) vagy valamilyen hematológiai alapbetegség?
Előzmény: Aurelius Respectus (376)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!