Tegnap se volt rossz nap, de ma pláne aktív volt az astana. Kangert és Tiralongo szölött, míg Djacsenyko és Kessiakoff Nibalit őrizte.
Sajnos győzelemre nem sikerült váltani, Tira 250 méternél indította a sprintet, mert úgy érezte ha tovább vár, nem lesz esélye. De Santaromita így is lehagyta, így be kell érnie egy trikóval (asszem hegyi). Aru pedig a fiatalok versenyét vezeti.
Örömmel jelentem, hogy Roman Kreuziger nyerte az Amstel Goldot.
Apró szépséghibája van csak az esetnek: már nem Törpgúnyáben követte el.
De nem kell a kákán is csomót keresni, fő, hogy Roman nyerte az Amstel Goldot és kész. :-)
Gaspa a 9. helyig jutott ami nem jó, még szerinte se. Csupán annyiban tekinthető pozitívnak, hogy célba ért, méghozzá top 10-ben. Márpedig elnézve azt a trendi kobakszorítót ,amit a versenyen viselt (és ami szerintem bizony egy kötés a "nemsérültmegsúlyosan" ütközéséből) ez bizony jó eredmény.
Egyébként Enrico megköszönte a segítséget a társainak, különösen Fuglsangot emelte ki.
Zannini valamiféle hibáról beszél, amit a végén követtek el.
Nos igen, nem kellett volna elerszteni Kreuzigert. Vagy legalább utol kellett volna érni még az utolsó hegymászás előtt.
Node utólag könnyű eszesnek lenni, ez van, lesz még jobb is.
A négy Costa Rica-i kerekes még decemberben adott pozitív mintát a nemzeti körversenyükön, de csak most hozták nyilvánosságra.
Habár egy hete még azt nyilatkozta Alberto Contador, hogy túl fáradt az Ardenneki Klasszikusokhoz, mára vagy kipihente magát vagy más győzte meg, de úgy fest, hogy a Fleche Wallone és a Liege-Bastogne-Liege viadalokon már ott lesz.
A beharangozó rendhagyóra sikerült, mert Gasparottot elütötte egy teherautó az edzésen.
Bár elég nagy sebességgel ütközött, szerencsére nem történt komoly baja.
Sokkal nagyobb volt az ijedtség, mert Zannini nekiment a sofőrnek és vagy húsz percet üvöltözött fele. Gaspa komolyan tartott tőle, hogy meg is veri, de úgy fest erre nem került sor.
Hát, ha ennyit hivatalosan is bevallanak, akkor a jó direktorunk elég nagy botrányt csinálhatott. :-)
Borut Bozic csuklóját három órás műtéttel kellett összecsavarozni, hat hetes kényszerpihenő vár rá.
A fiúk nagyon gyanúsan viselkednek, különösképp a karját tört vigyorgó Bozic. Én Jurij Kulisin helyében gyanakodnék, alighanem rátaláltak a rejtett készeleteire a buszban:-)