A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
És azt honnan tudod, hogy a diszpécsernek épp nem volt-e más dolga, minthogy a te 7-eseiddel foglalkozzon? 05-03 írta is reggel, hogy volt egy kis üzemzavar reggel...
Én értem a lényeget, csak egy ici-picit unalmas a belváros egyik legsűrűbb 7-es viszonylatának a mindennapi kielemzése. Ott van neked a 18-41-47-es villamoscsalád, amúgy meg a Bornemisszától már alig,Kelenföld Városközponttól meg egyáltalán nem lehet érzékelni ezt a kimaradás. Gondolom úgy volt vele a diszpécser, hogy annyian nincsenek a kieső szakaszon, hopgy nem bírnák elviselni.
Amivel szoktem reggel jönni 7es az hamarabb elmehetett, nem láttam és a következő az kimaradt az utána jövő meg késöbb jöt :(
így sikerült 16perces követést produkálni, köszönjük a tömegnyomort és az ezzel járó menetidőnövekedést. És ráadaásul a köcsög fjx meg össze vissza csipogot...
Óbuda ránézhetne a 00-39 motorjára, mert amit ma reggel füstölés címén produkált a 121-en az hihetetlen. Az Erdélyben járt 17-es Nohab megirigyelné. Náluk a kiiktatásos menetrenddel nem lett némi felesleg? Mert akkor talán megnézhetnék a szerelők. +a 12-92 is katasztrófa, az meg a kékes füstöt eregeti.Bár ma nem láttam erre.
De én nem akartam bántani BPI-791-es tt-at, és senkit akinek újtípúsu Fuji gépe van, magam is használtam pár hónapig egy kis szappantarót, csak azt gondoltam az adott problémára amit itt felvetett reagáltam, hogy nekem az adott szervízben mit mondtak, sőt nagyon egy nagyon kedves topiktársunknak is hasonlót tanácsoltak ezügyben. Nekem a fénymérővel voltak gondjaim vle, mert borús időben sötétre fotózott, ha világosítottam akkor meg nagyon világos lett, napos időben meg a visszacsillogástól hülyült meg a technika.
De nagyon örülök, hogy mindezen problémák ellenére láthatom én is és még nagyon sokan az általatok készített képeket, köszönöm!!
no igen, tükörreflexes géppel könnyebben lehet egy mozgó járművet elkapni, mint egy sima Fuji géppel (nekem is ilyen van). így megvárom a megfelelő pillanatot, megnyomom a gombot, és lesz, ami lesz. (tudod, olyan AS szabvány szerint. :-) ). de egy idő után ezt meg lehet szokni.
A 80-as években volt olyan, hogy IGÉNYESSÉG. Legalábbis a mai buszokhoz képest az igenis igényes volt. Kevesebb volt a "tarka" busz, el lehetett olvasni az azonosítót (a kerék felett), és voltak szívesek békén hagyni a kék festékkel az ajtót, a kereket, az ablakot, stb. És akkor még sorolhatnám, hogy mi nem teszi a buszokat ma annyira nosztalgikussá. Végül, de nem utolsó sorban, lehet, hogy tévedek, de az árnyalat is más lehetett. Tény, hogy sötétebb volt régen, de másféle.