A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
De a 9985-ösnél fényképezés utáni képszerkesztésről van szó. Gondolom 11-88 topiktárs nem a fórumba írta le szájbarágósan, hogy mit és hogyan kell csinálni.
Nomeg az előmények olvasása egyiknek sem szokása, mondván hogy most is ebből megy a vita a rendszámos fórumban.
Mellesleg ha leírod neki nap mint nap, akkor sem fog történni semmi, ezért is van elnevezve a társaság egy része, mondván egyik fülén be, a másikon pedig ki. És minden megy tovább, mintha ott se lett volna.
Az övére ment, bocsánat. TÉNYLEG feleslegesen írjátok le (tiszt. kiv.!), hogy hogyan javítson a képein. És annyira kitartóak vagytok, hogy nap-mint-nap leírjátok. Erre írtam, hogy akkor írd csak azt neki, hogy "lapozz vissza a tegnapra".
Nekem veled kapcsolatban az ég egy adta világon semmi bajom nincs. De magyarázd már el hogy jön össze a kettő:
11-88 topiktárssal azt beszéltük ki éppen, hog miként kellene javítania Vitrualbus fan topiktársanak s szerkesztett fényképein. Erre jössz Te, és minden előzmény elolvasása nélkül beírod, hogy:
"Akkor írj csak annyit, hogy "Olvass vissza, mit írtunk tnap."
Bőven elég. Sőt."
Ha ezt elmagyarázod nekem, igérem kapsz tőlem egy Ice Teát.
Amúgy nem volt olyan iszonyatosan messze az előzményt, tehát még egy mobilon is 1 oldalra vetíti ki az előző, 9985-ös hozzászólást, amire Én válaszoltam.
Mert szerintem azt sem tudod miről beszéltünk a topiktárssal, csak első blikkre beírsz valamit. Az előzmények olvasgatása ilyen téren is nagyon sokat jelent.
Már leírtam neki egyszer szájbarágósan az instrukciókat, pontosan mit és hogy javítson minden képén.
Itt szerintem a lényeg (a fgép CD-jén lévő program) egyszerűen kimaradt, az javítja ki alapvetően a kép fényerejét (és kézileg a színeket is) normálisra. Utána a Gimp-ben kellene a Szintek paranccsal kijavítani a fehéregyensúlyt. De ő szerintem csak az utóbbit csinálja meg (és mivel ez a Szintek vesz le kicsit a fényerőből is, még sötétebbek lesznek a képek).
...én is ugyenezeket végigcsinálom minden képemmel...
Virtualbus Fan: De hogy érdemleges hozzászólást is tartalmazzon a mondanivalóm, szerintem cseréld le a képeszerkesztődet, mert iszonyatos, mennyit ront a kép minőségéből.
Tartaléknak (most a 30-as startban levő 3 kocsiról beszélünk) azért nem lehet nap mint nap ugyanazokat a kocsikat kiadni, mert nem ér be a garázsba az aktuális napi tartalék, amikor már a másnapi kocsik mennek ki. Ezek ugyanis éjszakai járatból szerelnek át reggel vonali/csomóponti/központi tartaléknak. A kocsik este 11 után kezdenek garázsban,, általában 907-est járnak, majd középrészes és nagydélutános sofőrrel tartalékok. Éjfék után állnak garázsba, napi munkaidejük tehát 25 óra a kocsiknak...
Vhogy ugyanezt gondolom én is, ezzel bennem ellenszenvet váltanak ki, pedig alapból tényleg nem lenne bajom a mássággal, de ez a felvonulásosdi pont ellenkező hatást ér el - szerintem nem csak nálam...