A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
A kötöttpályás járművek pótlására (főként HÉV; 4-6V... estébé) a kijelzős járművek mindig kapnak legalább egy darab táblát, amelyet a jobb oldali szélvédő mögé tesznek be. A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor a forgalom biztonsági ellenőrök nyugodt szívvel büntethetnék-e meg a sofőrt a látóteret "zavaró" (illettve a holtteret takaró) tábla miatt? Leginkább az utastájékoztatásban jártas emberektől szeretnék választ kérni, mert furcsa mód tökéletesen feltudják tölteni kijelzőket, bár ha némelyikben pótolva lenne a hangkártya vagy csak éppen hanyagság ellenére a hangot is feltöltenék az is jó lenne, másrészről meg értelmetlennek tartom a dupla oldalú végállomásos pótló táblákat, ha estleg megállólistások lennének az utastérbe kellene őket kihelyezni és nem a fülkébe ahol elég kevés utas is látná... Köszönöm.
"Végezetül mára már csak egy olyan járat maradt, aminek az alap és gyorsjárata teljesen megegyező útvonalon közlekedik:
a 22 és 22E viszonylat a befutó."
Attól függ, hogy a Móriczról Budaörs felé haladó buszokat hogy tesszük párba. Ha 40-240E, akkor igaz, ha 240-240E, akkor nem, mert az is ugyanarra megy. :)
Anno (2002.május) ide lett felújítva egy jó nagy részük, meg voltak becsülve, mivel munkanapokon csúcsidőszakban közlekedtek így kevésbé lettek leamortizálva (szétfirkálva), és igazán megérdemelte a fent említett járműveket a fent említett becses viszonylat.
A gyors 54-esre kerülésükkel szünt meg eme különleges járműveknek a varázsa.
Évekkel ezelőtt Pesterzsébet, városközpontban állva egy hétvégi napon még a járatszámot sem kellett nézni a buszoknál, elég volt, ha a kiadott típust ismerted:
19 IK-260
23 IK-280 "ezüstnyíl"
48 IK-435
59 IK-412
66 IK.280 "hagyományos"
166 IK-260 (a 19-essel nem állt meg ugyanazon megállóban)
Végezetül mára már csak egy olyan járat maradt, aminek az alap és gyorsjárata teljesen megegyező útvonalon közlekedik:
A legfontosabb tényleg a CD-n lévő programmal való javítás lenne, de ha ezt megcsinálja, akkor már a fehéregyensúlyon is külön javítani kell, mert elég gyakran elviszi vöröses irányba a CD-s program a színeket.
Ezt mindössze kétszer írtam le neki, először május 15-én.
Még az ISO-ról is beszéltem neki, meg a záridőről, de ő szerintem még mindig automatán fényképez. (Pláne úgy, hogy a gép fénymérője tényleg érdekes eredményt produkál néha...)