"Jensen v21-est vagy hasonlót hol lehetne beszerezni Magyarországon?"
Elvétve lehet sikered! Kérdés, hogy amit megveszel használtan V21-et, az jó-e... A hasonlók, meg csak hasonlóan szólnak:-) Én klónhoz nem használnék Jensent. Ahhoz jó a hasonló is, csak jó legyen. A tölcsér sem mindegy, hogy milyet illesztesz hozzá, és milyen erősítővel hajtod meg.
Változik a világ elftásak! :) Az idén siralmas látogatottságú külföldi zenei showk (lásd: NAMM, MESSE) új kanyart vihetnek a termékmarketingekbe. Bővebben, a Korg neki is állott blogokon reklámoztatni legújabb fejlesztéseit, ami nyilván a "bor" meg a "cégér" jegyében a válságos időkben jókora megtakarítást eredményezhet reklámköltség szinten... Tehát elképzelhető hogy nem lesz az a régebben oly ismerős "titkolózós" téma, elég lesz a blog-csatornákat vizslatni. S rögtön itt egy félig on, félig off hír, nevezetesen a japán cég megirigyelve a kis piros svédek eladási eredményeit, kijött egy nevében ugyancsak Stage, szinében ugyancsak vörös, tudásában 90%ig hasonló színpadi billentyűvel mint a Clavia Stage, ...ittenvanni
Ma az alumínium profilokat szereltem fel a hangfal aljára, és az egyik oldalára a T profilt. Az egyik sarkára felraktam a sarokvédő profilt. Ez fogja össze majd az alját. Négy gumilábat kapott. Ez kb. 2cm-re emeli fel a hangfalat a földtől.
Sajnos a Kéknyúl koncert a Pályán elmarad, mivel a hely bezárt. Legközelebb a Lámpás klub megnyitóján játszunk szeptember 25-én, Dob utca 25. belépés ingyenes, kezdés 10 után.
Nord Electro3 első tapasztalatok: a felület továbbra is kiváló, két mp alatt be lehet állítani mindent. A legfontosabb, h teljesen más, mint az elődje. A teljesen új hangszert csináltak, ennek minden negatívumával és pozitívumával együtt. A megszokott hangzásokat nem, vagy csak körülményesen lehet kihozni a gépből, ugyanakkor teljesen új dolgok nyílnak meg minden téren. A Hammonddal még barátkozom, de azt már most elmondhatom, h nem történt világmegváltás, még mindig az igazi az igazi.
A legnagyobb előrelépés az, hogy remek torzító szimulációkat, reverbet és akusztikus zongorákat kapott a gép. A sampler is nagy dolog, bár a mintákkal még nem sikerült megbarátkoznom.
Egyelőre ennyi, még ismerkedünk, de valahogy mintha kevésbé szólna át mindenen, mint a kettes. Ez lehet baj is, meg jó is, kevésbé jellegzetes a hang, de a cél ugye nem egy "Nordos" hangzás, hanem eredeti hangszerek utánzása, és az most egyre jobban sikerül.
Ma lett lefestve a Pro-Line 815-ös módosított doboza. Holnap veszem meg hozzá az alumínium profilokat, és a sarok védő vasalatokat is. A lábait még függőben hagyom, de nagy valószínűséggel fix gumilábakon fog állni. A 40cm-es mélynyomó is készen van. Már csak a motorok összerakása, a keresztváltó tekercseinek a válogatása, és mégy egy pár apróság van hátra:-) Szerintem két héten belül működni fog a hangfal. Kép majd lesz, ha már "pofásodik a láda.
Ma lett lefestve a Pro-Line 815-ös módosított doboza. Holnap veszem meg hozzá az alumínium profilokat, és a sarok védő vasalatokat is. A lábait még függőben hagyom, de nagy valószínűséggel fix gumilábakon fog állni. A 40cm-es mélynyomó is készen van. Már csak a motorok összerakása, a keresztváltó tekercseinek a válogatása, és mégy egy pár apróság van hátra:-) Szerintem két héten belül működni fog a hangfal. Kép majd lesz, ha már "pofásodik a láda.
Egy extra XB, teljesen más billentyűzettel, ami hasonlít az eredeti Hammond mechanikájához, ugyanis fémen van a műanyag.
2×9+2 húzókészlet, perka, vibrátó...
Extra: hátul 11-es lezlialjzat szintszabályzóval, line in, mikrofonbemenetek (a 2-2 üres jack aljzat), komplett szinti, automata, szekvenszer, és egy 2×50W kétutas beépített fadobozos hangrendszere megegyezik a 2101 lezliével ami miatt kb. 30kg.
Ekkorát és így, csak nagyszekrényes digitális zongoráxólnak.
Karcmentes, hibátlan, Bp-en van. 2K Eu alatt valamivel.
Az a három kerek alul valójában három villanymotor áramtermelő üzemmódban. (a középső épp állt) A fogaskerekek 1939-esek, német gyártmányúak, a generátorok 1956, Ganz. Szóval ez is hajthatja a Lezli és a TG motorjait.
Azt nagyon megköszönném. Sajna nem lehettem ott, mert pl. az alábbi, OFF-nak tűnő helyekt jártam-uk végig a hétvégén. Viszont annyiban ON, hogy nélkülözhetetlen minden Hammond számára :-)
Egy vidám kortörténet. A videókig dívtak a szexlemezek. Itt meg a hatvanas években ráadásul Hammond hangjára kéjelegnek németül, franciául, szóval jópofa! :-)