Miket tud meg itt az ember:)) Lehet hogy ez a tölcsér a gáz, mert a kupakot valaki levette róla. Bár leginkább az a kifogásom hogy a hangspektrum teteje nincs meg, ha meg fölcsavarom a magasat, nagyon ronda éles hangja lesz. Vagy a kupak ebben segítene pont?
A szekrény kialakításának fontosságáról már máshol is olvastam, ennek csak az eleje-hátulja van ilyen csíkosra kivágva, az oldalain rács van.
A leggyakoribb Osimo-Ancona tölcsér szinte egy az egyben megegyezik az eredeti geometriájával és kupakos is. (Soltonok, Allsoundok, Dynacordok, Echolettek pl.)
Aztán van egy kisebb, fém, kupak nélküli amit kisebb eu. lezliépítők használtak, pl. DBS. Azzal nehezebb az eredeti hangot kihozni.
Viszont még nagyobb eltérést okoz maga a lezliszekrény. Anyagában, méretében, kialakításában.
Ham-peet készített két gyönyörű 145-ös dobozt, melyből a másodikat Echolette belsővel szerelt, mégis jó hangja van. Nemrég publikálta.
Csak közbevetőleg jegyezném meg, hogy egy tölcsérsugárzó hangját (átviteli karakterisztikáját) legyen az akármilyen felhasználású, így a Leslie-ben lévőét is nagymértékben befolyásolja maga a tölcsér, ami az olaszoknál ugye nem olyan mint az amerikaiaknál (ráadásul ahány olasz, annyiféle). Tehát egyik előbb említett típussal sem lesz olyan hangja.
Szóval van egy solton turbo jet-em amit próbálok tuningolni, első lépésben hangváltót cseréltem, és egy általam épített csöves erősítővel (122-es alapján) hajtom. Viszont a hangszóróival nem vagyok igazán kibékülve, az alsó(12 colos) helyett tettem bele egy jensent, az sokat dobott rajta. Van egy olasz Sisme lesliem, annak a driverét próbáltam bele a tölcsérbe, jobban szólt vele. Azon meg semmi írás nincs, ki a gyártó.
Úgyhogy nem tudom mit tegyek bele.Az atlas meg a jensen között mi a különbség hangilag?
Igaz. Hogy tovább finomítsuk, a V20 hangja még a V21-t is előzi. Ugyanúgy néz ki, de akkor készült amikor a mélyek még elektromágnesesek voltak. Ötvenes évek közepétől kb.
Ok, hogy nem árt a V21 de mihez is kell tulajdonképpen? Erről nem volt szó.
Tehtube mesterhez csak annyit fűznék hozzá, hogy volt szerencsém játszani ilyen új 122-esen, és a magas hangja nagyon nem tetszett. Persze ez lehetett a rákötött New B3 hibája is. Én amerikai javaslatra rendeltem egy Atlas PD-60 magassugárzót, és kipróbáltam a Leslie-mben, mert féltem, hogy a Jensen előbb-utóbb tönkre megy. Ennek elég jó a hangja, de azért egy hónap után visszatettem a Jensent. Ha valamit veszel, ezt javaslom.
Nem tudom volt e már és erősen OFF, de a hozzászóláshoz nagyon passzol. Ritka precíz dobos, az biztos, pedig nem mai gyerek. <a href="http://www.youtube.com/watch?v=a1ThSi1wbqU" target="_blank"></a>
...kívánok és ajánlok most péntekre minden nyúl rajongónak. Most pénteken megnyit a Lámpás, ahol ennek apropóján megpróbálunk annyi embert összezsúfolni, amennyi még sosem volt ott. A színpadon hat ember, egy dob és egy Hammond orgona fogja teljesen megtölteni. A nézőteret meg Ti! Belépő nincs, az italok olcsóak, a hangulat észveszejtő. A kis térre való tekintettel most "csak" három fúvós leszen: Jász András - szax, Ávéd János - szax, Bognár Attila - pozan. A többiek: Badics Márk - dob, Szőke Barna - gitár, Premecz Mátyás - orgona.
"Jensen v21-est vagy hasonlót hol lehetne beszerezni Magyarországon?"
Elvétve lehet sikered! Kérdés, hogy amit megveszel használtan V21-et, az jó-e... A hasonlók, meg csak hasonlóan szólnak:-) Én klónhoz nem használnék Jensent. Ahhoz jó a hasonló is, csak jó legyen. A tölcsér sem mindegy, hogy milyet illesztesz hozzá, és milyen erősítővel hajtod meg.
Változik a világ elftásak! :) Az idén siralmas látogatottságú külföldi zenei showk (lásd: NAMM, MESSE) új kanyart vihetnek a termékmarketingekbe. Bővebben, a Korg neki is állott blogokon reklámoztatni legújabb fejlesztéseit, ami nyilván a "bor" meg a "cégér" jegyében a válságos időkben jókora megtakarítást eredményezhet reklámköltség szinten... Tehát elképzelhető hogy nem lesz az a régebben oly ismerős "titkolózós" téma, elég lesz a blog-csatornákat vizslatni. S rögtön itt egy félig on, félig off hír, nevezetesen a japán cég megirigyelve a kis piros svédek eladási eredményeit, kijött egy nevében ugyancsak Stage, szinében ugyancsak vörös, tudásában 90%ig hasonló színpadi billentyűvel mint a Clavia Stage, ...ittenvanni
Ma az alumínium profilokat szereltem fel a hangfal aljára, és az egyik oldalára a T profilt. Az egyik sarkára felraktam a sarokvédő profilt. Ez fogja össze majd az alját. Négy gumilábat kapott. Ez kb. 2cm-re emeli fel a hangfalat a földtől.
Sajnos a Kéknyúl koncert a Pályán elmarad, mivel a hely bezárt. Legközelebb a Lámpás klub megnyitóján játszunk szeptember 25-én, Dob utca 25. belépés ingyenes, kezdés 10 után.
Nord Electro3 első tapasztalatok: a felület továbbra is kiváló, két mp alatt be lehet állítani mindent. A legfontosabb, h teljesen más, mint az elődje. A teljesen új hangszert csináltak, ennek minden negatívumával és pozitívumával együtt. A megszokott hangzásokat nem, vagy csak körülményesen lehet kihozni a gépből, ugyanakkor teljesen új dolgok nyílnak meg minden téren. A Hammonddal még barátkozom, de azt már most elmondhatom, h nem történt világmegváltás, még mindig az igazi az igazi.
A legnagyobb előrelépés az, hogy remek torzító szimulációkat, reverbet és akusztikus zongorákat kapott a gép. A sampler is nagy dolog, bár a mintákkal még nem sikerült megbarátkoznom.
Egyelőre ennyi, még ismerkedünk, de valahogy mintha kevésbé szólna át mindenen, mint a kettes. Ez lehet baj is, meg jó is, kevésbé jellegzetes a hang, de a cél ugye nem egy "Nordos" hangzás, hanem eredeti hangszerek utánzása, és az most egyre jobban sikerül.