Keresés

Részletes keresés

nofRETRO Creative Commons License 2013.02.05 0 0 2119

Ez szép. Kérsz könyvespolcot? ;)

Végigkövettem az elmúlt napokat itt, örülök, hogy már jobban vagy. Hiába, nehéz dolog az iskolaváltás. Bár nem is váltás, hanem költözés. A váltás rosszabb lett volna. Csak halkan kérdezem, hogy mennyi kávét ittál azon a bizonyos napon?

Tehát követtem a szebbnél-szebb, jobbnál-jobb ötleteket, és hogy ezekből több is megvalósult (itt a segítő kezekre és fejekre gondolok), az csodálatos! Közben nekem is eszembe jutott egy-két gondolat, de még nagyon kezdetleges, és az is lehet, hogy valami jobb alakul ki, ez a jelek szerint el is indult, VEE irigylésre méltó tettrekészsége nyomán. Az általa fellelt hely csábítónak tűnik.

Csak ültem és olvasgattam, a 140-est, meg az elhagyott tetthelyet leszámítva jól éreztem magam. köszönet.

Előzmény: Goldman Emma (2118)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.02.05 0 0 2118

Már tegnap el akartam mesélni nektek, de estére annyira amortizálódtam, hogy a kezemet nem tudtam fölemelni.

Első nap (na jó, másfeledik) az új iskolában. Az ember örül, hogy a számítógépe működik, és az irodaház beengedőrendszere beengedte. Mindenütt dobozok, ideges emberek szaladgálnak össze-vissza, esetleg mutassa meg valaki, merre van a titkárság, hopp, itt szekrényeket hurcolnak, érdekes, mi mindent lehet építeni belőlük, de a kulcsos doboz, hát nem kiborult, na, akkor Hamupipőke-projekt, találjuk ki, melyik kulcs melyik szekrényzárat nyitja.

És akkor dolgozzunk is egy kicsit, ha már itt vagyunk.

Na, ennek a kellős közepén jött valaki, és szólt, hogy meglepő módon az asztalán megszólalt egy telefon, és azt mondták bele, hogy valami recepción engem várnak. Végül is kalandvágyó volnék, vagy mi, nekiindultam az épületnek, morzsákat szórtam le magam mögé, csak a bizt. kedv., és lám, megérkeztem a mondott recepcióra. Ahol ott ült egy kedves régi, városvédő ismerős, széles mosollyal: olyan rég találkoztunk, hát hozott nekem pár könyvet. :-)

VEE, ha meglesz a kávéház, lesz utánpótlás is, most már fix.

nofRETRO Creative Commons License 2013.02.05 0 0 2117

Ez a macska nem semmi ...

nem is tudom kihagyni.

innen:

http://instagram.com/samhaseyebrows/

Boszorka Creative Commons License 2013.02.05 0 0 2116

Csodálatosak vagytok mindannyian, köszönöm szépen. Majd jelentkezem érte áprilisban.

Előzmény: Goldman Emma (2114)
Archimédesz Creative Commons License 2013.02.05 0 0 2115

Mindketten minimum tündérek vagytok.

Előzmény: Goldman Emma (2114)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.02.05 0 0 2114

Boszi, Yogi,

hála a tündéri topiktársnak, megvan a két decemberi Budapest. Óvom őket, míg találkozunk.

Előzmény: Boszorka (2113)
Boszorka Creative Commons License 2013.02.03 0 0 2113

Köszönöm!

Van egy német mondás, miszerint az ember egy olyan állat aki mindent megszokik. Ezt ők egyszerűbben mondják, de tudom te angolos vagy.

Előzmény: Goldman Emma (2109)
Boszorka Creative Commons License 2013.02.03 0 0 2112

DDDDD

Előzmény: Archimédesz (2107)
Boszorka Creative Commons License 2013.02.03 0 0 2111

Apám hazajött ebédelni, könnyű volt, a szomszéd házban volt az irodája. Aztán a fotelban szunyókált egy félórát. Soha nem többet.

Anyám viszont, bizony felöltözve ledőlt és ölni tudott volna ha felébreszti valaki. Mindez persze még a "boldog béleidőkben" történt. Később Rákosi et. jól belekavart a békés családi szunyókálásokba. :-(

Előzmény: VEE (2105)
VEE Creative Commons License 2013.02.03 0 0 2110

Ha még kell decemberi Budapest, visszakérem Bélától, a vízszerelőtől, mert egy cikk miatt elkérte tőlem. (Több mint évtizedes tapasztalatom alapján ajánlom őt – akár kisebb – vízszerelési munkára, de szobafestésre is, mert nagyon pontos, megbízható és olcsó, bár a látványa kissé lehangoló.)

Előzmény: Goldman Emma (2109)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.02.03 0 0 2109

Ezt még nem mesélted, de elképzeltem, és nagyon tetszett. :)

Lesz decemberi Budapest. Boszi, neked is. Most, hogy életben maradtam, csodás idők kezdenek járni. :-))

Előzmény: Archimédesz (2108)
Archimédesz Creative Commons License 2013.02.03 0 0 2108

egy hétköznapi színház- vagy mozilátogatás csaknem mindig egy kis szunyókálásba fordul

Nem tudom, meséltem-e, hogy amikor vagy négy évadon át színházi hangosító voltam, szinte minden előadás alatt szunyáltam néhány perceket. Összesen egyszer fordult elő, hogy elaludtam a végszavamat, egyébként mindig fölkeltem néhány mondattal az esedékes hangbejátszás előtt.

Előzmény: VEE (2105)
Archimédesz Creative Commons License 2013.02.03 0 0 2107

Pedig ha nincs ki a polgári nyolc óra, hülye vagyok, mint a tök.

Én akkor is, ha kivan. Kipróbáltam.

Előzmény: Goldman Emma (2103)
Archimédesz Creative Commons License 2013.02.03 0 0 2106

bevezettem a délutáni alvás mellé a délelőtti alvást is.

Ez egy nagyon szép gondolat, ahogy Trebitsch mondaná.

Előzmény: _Nyuszi (2101)
VEE Creative Commons License 2013.02.03 0 0 2105

Mivel korán kelek, ezért egy hétköznapi színház- vagy mozilátogatás csaknem mindig egy kis szunyókálásba fordul – akkor akár lőhetnek is közben –, de hétvégén általában lehet napközben pihenni az esti zsöllyeelalvás elkerülése érdekében.

Olvasmányainkból emlékezhetünk, hogy a régi polgárság (férfi) tagjai, hivatalnokai azért tudtak esténként színházba, operába, társaságba, klubba járni, mert ebéd után ledőltek egy kicsit (felöltözve?) a díványra.

Előzmény: Goldman Emma (2103)
Divrotcé Creative Commons License 2013.02.03 0 0 2104

Csupán csak kettő.

Előzmény: Goldman Emma (2102)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.02.03 0 0 2103

VEE-hez csatlakozva: délután már gyerekkoromban sem tudtam aludni (azok a borzalmas csendespihenők...), de ahogy megy az idő, lassan már éjjel sem. Pedig ha nincs ki a polgári nyolc óra, hülye vagyok, mint a tök. Jajjjj, de irgyellek. :)

Előzmény: _Nyuszi (2101)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.02.03 0 0 2102

Szaktársam, nincs véletlenül néhány fölösleges decemberi a portfóióban? :-)

Előzmény: Divrotcé (2100)
_Nyuszi Creative Commons License 2013.02.03 0 0 2101

Én most a hétvégén bevezettem a délutáni alvás mellé a délelőtti alvást is. Nem mondom, hogy rossz dolog. :)

Előzmény: Goldman Emma (2099)
Divrotcé Creative Commons License 2013.02.03 0 0 2100

A decemberi valószínűleg a Bermuda-háromszögben landolt,

Jé, ott is olvassák?

Előzmény: Goldman Emma (2097)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.02.03 0 0 2099

Nagyanáym, aki tanítónő volt egész életében, valami rejtélyes módon kábé fél évszázadon át meg tudta oldani a délutáni szunyát. Gyerekkoromban az volt a "nagy biztonságérzet", hogy ha felébredtem valami rossz álomra, és még sötét volt, az óra meg fél négyet mutatott, akkor tudtam, egy emelettel lejjebb nagyanyám már kávét főz, jön-megy a konyhában. Viszont délután kettő körül - na, akkor csak az igazán bátrak/kegyetlenek merték fölcsöngetni. :)

Előzmény: Archimédesz (2094)
_Nyuszi Creative Commons License 2013.02.03 0 0 2098

Túléltem már pár változást (átépítést, költözést), de ilyen hosszú ideig - életkoromból fakadóan - még nem dolgoztam. Biztosan nehéz lehet.. Kitartást! - bár ezt már bizonyára sokan mondták neked...

Előzmény: Goldman Emma (2088)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.02.03 0 0 2097

A decemberi valószínűleg a Bermuda-háromszögben landolt, sajnálom. Én már nem őrjítek senkit, a túlélésen dolgozom. :-)

Előzmény: Boszorka (2096)
Boszorka Creative Commons License 2013.02.03 0 0 2096

Emma!

Most értesültem, hogy a Budapest folyóirat januári száma megérkezett, a novemberi is korábban, viszont a decemberi nem. De ne őrjitsd meg a kisasszonyt és magadat sem. Tulélem nélküle.

_Nyuszi Creative Commons License 2013.02.03 0 0 2095

Hát, én napi 10-12 órát simán tudok (tudnék :( ) aludni. Állítólag kóros. Nem baj, 25-én úgyis megyek dokihoz, majd jól kifaggatom. :)

Előzmény: Boszorka (2091)
Archimédesz Creative Commons License 2013.02.03 0 0 2094

Dettó. Szerencsére én gyakran megtehetem, hogy ha nagyon muszáj, délután alszom egyet.

Előzmény: Boszorka (2091)
Archimédesz Creative Commons License 2013.02.03 0 0 2093

Nézd a jó oldalát: könnyebb lesz hazasétálni.

Előzmény: Goldman Emma (2088)
VEE Creative Commons License 2013.02.03 0 0 2092

Már említettem a maesteszinhaz.hu félárú színházjegyeit. Mióta hajnalra megkapom az aznapi előadások listáját, sokkal többször járunk színházba. Ma este katartikus élményben volt részünk. A Táncszínházba mentünk a Tántorgók című táncjátékra, amiről annyit írtak, hogy a múlt század elején kivándoroltak emlékére készült.

Amikor meghallottuk a csujogatós zenét, kissé megijedtünk, mert nem nagyon tudnánk végignézni egy folklór estet. Ezután jött a meglepetés: másfél órán keresztül félelmetes tempóban táncolt, énekelt, zsonglőrködött, színészkedett kilenc fiatalember. Egyikük kissé idősebb volt, ő Fitos Dezső, a társulat vezetője, rendezője, koreográfusa, főszereplője.

Nyolc perc ízelítő az előadásból:

http://tancszinhaz.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=39994&catid=8&Itemid=4&lang=hu

Boszorka Creative Commons License 2013.02.03 0 0 2091

Na ja. Bagoly tipus vagyok, éjfél előtt eszembe se jut lefeküdni vagy aludni. Dolgozós koromban ez elég rossz volt nekem.

Előzmény: VEE (2090)
VEE Creative Commons License 2013.02.03 0 0 2090

Nem a kelés időpontja az érdekes, hanem, hogy ki hány órát alszik.

Előzmény: Boszorka (2089)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!