Ha joltom, az egyiknel a lekotes napjatol eltelt honapok, a masiknal a honap eleje szamit. de most lusta vagyok megnezni, melyik melyik. de le van irva az oldalon. Illetve asszem az egyik torthonapra is aranyosan fizet, a masik meg csak a "befejezett" honapokra.
De ennek csak akkor van jelentosege, ha menetkozben tori fel a zember a betetet.
Érti valaki, hogy mire jó a Gránit Rugalmas betét a Felemelő Betéthez képest? Vagy csak nem akarták megszüntetni? Ugyanez a dilemmám az Egyszerű Betét esetében is, ami úgy tűnik rosszabb mint pl. a Szimpla. Egyáltalán ki választja?
1) Nincsen. 2) Van menupontja a lekotott beteteknek. A fixre kototteket tudod csak megnezni. Itt is lenne mit kicsit javitani. Pl. a savosan lekotott betetekre semmit sem ir ki. De pl. ha akarnak kiirhatnak minden hofordulo utan, h. mennyi a "mar megszerzett" kamat.
Üdv. Lenne két kérdésem: 1, Netbank bejelentkezéskor nincs megerősítő sms? (ami pl lekötéskor is van). 2, Hol tudom megnézni, hogy hány %-os kamatra lett egy betét lekötve?
A nyitolapon volt a zarolt osszegek sorban. A menuben mar nem emlekszem pontosan de valami megbizasok v. nyitott valami volt a menu neve. Bar amiota uj design lett nem tudom hova kerult. Most meg mar nincs meg az a szamlam, nem tudom megnezni.
Ja es van olyan menupont, h. konyvelesre varo tetelek, de ott meg nincsenek felsorolva a vasarlasaim. Na, itt az ido, h. kerdezzek az ugyfelszolgalaton :-)
Koszi a valaszt. De igen, hasznaltam, csak ilyenkor eleg nehez eldonteni, h. CSAK en hasznaltam-e a kartyamat v. valaki mas is. Tudom kicsit paranoia, de pl. az Erstenel lattam azt, h. mekkora osszeg var konyvelesre es hogy mi miatt var konyvelesre. :-|
Mert a kartyas kolteseidet nem azonal konyvelik le, hanem 2-3-4-5 (v akar tobb) nap mulva. Ha nem hasznaltad a kartyad akkor viszont hivd fel a bankot es kerdezz ra.
Szevasztok! Hogy lehet az, h. amikor belepek, akkor azt latom, h. 6000 ft az egyenlegem, a szamlatortenetben pedig 21000 ft-ot latok mai egyenlegnek? Az az erzesem, h. tenyleg 6000 az egyenlegem, de akkor a szamlatortenetemben miert nem latom azokat a vasarlasokat, amik 6000-re csokentettek az 21000-es egyenlegem? (Azt hiszem mult heten volt valamikor 21000 az egyenlegem)
Magyarán, ha havi 1.000 Ft-nál magasabb a tranzakciós illetékből adódó költség, akkor érdemes a Bajnok Pluszra váltani, ellenkező esetben továbbra is a sima Bajnok a jobb.
"A különbség mindössze annyi, hogy a meghatározott feltételek teljesítése esetén a bank nem a havi 2.990 Ft-os számlavezetési díjat számítja fel, hanem csak 990 Ft-ot."
Helyesebben:
A különbség mindössze annyi, hogy a meghatározott feltételek teljesítése esetén a bank nem a havi 0-os számlavezetési díjat számítja fel, hanem csak 990 Ft-ot. :)
A Gránit az alábbiakat írta az új Gránit Bajnol Plusz számlacsomaggal kapcsolatban:
Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy az újonnan bevezetett Bajnok Plusz számlacsomag kondíciói szinte teljes egészében megfelelnek a jelenlegi, 2013.09.16-ig érvényben lévő Bajnok számlacsomag kondícióival. A különbség mindössze annyi, hogy a meghatározott feltételek teljesítése esetén a bank nem a havi 2.990 Ft-os számlavezetési díjat számítja fel, hanem csak 990 Ft-ot. A választott bankkártya éves díjában vannak még eltérések ezen két számla között.2013.09.16-tól a Bajnok számlacsomag kondíciói a tranzakciós díj emelésének mértékével módosulnak, míg a Bajnok Plusz számla esetében a bank nem alkalmazza a tranzakciós illetéket az egyes megbízások során.
Ha teljesen hétköznapi értelemben vett "félretett pénzben" gondolkozom (felmerülő nem várt kiadásokra, kb. havi 80.000 Ft), milyen megtakarítási számlát ajánlotok (Gránit, Erste, esetleg CIB jöhet leginkább szóba, külön ezért számlát nem akarok sehol nyitni). Szempont, hogy megfelelően likvid legyen (azaz bármikor hozzáférhessek, ha szükség van rá, 1-2 napon belül), és persze, hogy minél kedvezőbb kamatot nyújtson.
A Gránit Bajnok Plusz egyelőre rosszabb a sima Bajnoknál a plusz számlavezetési díj miatt, minden más ugyanaz. Kérdés, hogy később mit terveznek majd vele. Esetleg el tudom képzelni, hogy a 990Ft-os számlavezetési díjért cserébe nem lesz tranzakciós díj, vagy kicsit mérsékeltebben mint a Gránit Bajnoknál.
Sávos kamatozás van, 500e-ig 1%, ebből lejön az adó, ez azt jelenti, hogy nettó 130 forint jóváírás csökkenti azt az ezrest 200e forint egyenleg esetén.
Úgy számolom, legalább 900 ezret kell tartani a számlán, hogy a jelenlegi látraszóló kamat fedezze a számlavezetési költséget.