Nekem mindig is az AIC jött be eddig a legjobban, ha nem voltam - úgymond - jó passzban... Olyankor tőlük bejön aztán minden, talán a Facelift van a legutolsó helyen.
Ma viszont mintha jókedvű lennék? Robbanékony zenéket hallgattam, és ma különösen bejött a Screaming Trees - I nearly lost you-ja... Tomboltam egyet rá itt magamban, jól esett! :-))))))))
Ha szomorú vagyok, én is szomorú zenéket akarok hallgatni.
Régebben nálam az REM-nek az Automatic for the people albuma szolgált e célra
Sajnos kazin van meg, és eléggé elhasználódott,
Kicsit "elkavarodtam" ezen a héten, de most itt vagyok...
Érdekes ez, hogy miért hallgat az ember rosszkedvében olyan zenéket, amiktől tutira nem lesz jobb kedve, sőt... De valahogy ilyenkor nincs meg a vágy a "vidámabb" zenék iránt. Egyszerűen akkor AZT kell hallgatni, mert hiába szomorú zenék, mégis nyugtatnak és valahol az ember nincs ezekkel egyedül (mármint a zenékkel). Ezt kicsit hülyén fogalmaztam meg, de talán lehet sejteni, mire gondolok?
Hmmm, ahogy így végiggondolom az AIC dalait, én is a Nutshell-re szavaztam volna...
1-2 éve a metal hammerben olvastam a sap ep kritikáját, és bizony ott is ez állt, h noha ezek a zenék nem segítenek a depin, de mégis jó hallgatni őket , kínozni magunkat velük (komolyan ezt írták, persze nem szó szerint)
semmi sem veheti fel a versenyt a down in a hole vagy a nutshell unplugged verziójával (a nutshell mindenképp nagyon depis)
layne szülinapján a megemlékezéseken mindenhol az szólt... volt egy netes szavazás h melyik dal lenne a legmegfelelőbb és a nutshell nyert. nem meglepő, bér sztem a down in a hole is nagyon passzolt volna.
----------------
neon, itt is köszi.
Nekem az AIC depisebb, mint a Mad Season. Ez utóbbin (nekem) mindegyik számnak más és más a hangulata és mindig más és más hangulatot okoz - mindig Új... Megunhatatlan. Hát igen, a mélypontok a Wake up meg a LGD, de pl. az Above nekem valami "vidámság-szerűt" is áraszt...
Szóval az AIC depisebb, a nagy albumok közül hirtelen nem is tudom, hogy a Dirt vagy az AIC? Bár teljesen más mindkét album. A kutyás hallgatása közben mindig úgy érzem, hogy olyan, mintha a pokolból szólna az egész... Totál "beborulás". De hiába ilyen hangulatúak ezek a lemezek, egyszerűen ezekre van szükségem, tudom, hogy nem lesz tőlük fikarcnyival se jobb kedvem vagy ilyesmi, de valahogy megnyugtat, "magába temet", elsodor... valami ilyesmi. A szó, ami most hirtelen eszembe jut:
Menedékhely...
hát, nekem a mad season a depis zeném, mindig azt hallgatok ha depis vagyok. hangulat kell hozzá, azt hiszem ezért okoz ilyen furcsa érzéseket... olyan mint a pearl jam - indifference. vagy a stp - kitchen ware and candy bars (utálom ezt a címet), vagy a down in a hole főleg unplugged, meg az am i inside (aic).... hosszú a lista. a maynard féle terrible lie is alkalmas ilyen időszakokban. bár, az egész tool efféle időszakokra van nálam, mindig akkor igénylem ha stresszes vagyok.... mennyi mindenre gyógyír a zene!!!!
Köszi az infót az I don't wanna be... -ről. Kíváncsi vagyok!!! Meg a 7 év Tibetben zenéjére is - nem láttam még a filmet.
Szentimentalizmus? Hát, valahogy én is így szoktam érezni zenehallgatás közben - lehet, hogy én is az vagyok??? :-)))
hááát... működik (asszem) de magyon ritkán nézek rá, a yahoo-t használom. név u.a. csak a yahoo-n.
--- most azért megnézem van -e nekem vmi a hotmailen, ha már szóba jött.... :)))
ma hallgatttam amugy a wake up-ot és a long gone day-t, fejhallgatóval (a seven years in tibet zenéje után amit remélem ismetek, gyönyörü zene - ha nem ismeritek, ajánlom, meg a filmet is) a dvdben, majdnem max hangerőn amikor szinte belédhasít az énekhang -ez is történt, mintha belülről szólna az egész bár ez hülyén hangzik. egyszerüen nem lehet nem azonoulni vele, a fájdalmával... senkit nem hallottam igy énekelni. a két zene (7years nyitó és a 2 mad s.) óriási hatással volt a mai estémre, leírhatatlan érzés az egész. tudom, hogy szentimentális vagyok de ez van! :))))
drága drága neon, persze hogy kell!!!!!!!
hmm, hogy hogyan azt még nemtom....
----------
i dont wanna be a soldier az egyetlen dal amit felvettek az above album mellett, és egy bizonyos "working class hero- a tribute to john lennon" c. albumon szerepel, de a neten is fennvan, könnyü megtalálni (általában nem ms, hanem aic néven fut demoként)
A Wake up-pal teljesen egyetértek - amikor legeslegelőször hallgattam meg a Mad S.-t, az első szám ugye a Wake Up, hát... borsódzott a hátam. Nem tértem magamhoz egy darabig. Hihetetlenül énekli Layne, gyönyörűen, főleg amikor: "So an infection not a phase" meg "For little peace from God you plead..." és a gitárszóló utána... Hmmm... erről csak áradozni lehet.
Tök jó, hogy ennyit tudsz a számok eredetéről, köszi, hogy megosztod - bár már említetted egyszer, hogy a River of deceit az eredetileg egy saját versből volt.
I don't wanna be a soldier - ezt még nem hallottam, melyik albumon szerepel?
(Sajna eddig csak az Unplugged van meg VHS-en...) :-(
hmm.... mad season, a long gone day az egyik abszolút kedvencem. mintha rólam írták volna... a wake up edig az egyik legszebben, legérzelmesebben elénekelt layne-dal. a river of deceit pedig eredetileg vers volt, amit layne a próféta kiolvasása után írt, 2 verszak, amihez aztán hozzáírta a refrént. eredeti verscímet persze nem tudok de down again volt a demo címe. amit még szeretek, mad season, az az i don't wanna be a soldier, olyan különleges a hangulata.
valakinek talán van olyan szerencséje h meg tudta szerezni a live at the moore-t (csak vhs-en jelent meg).... egy barátnőmnek megvan, áradozik róla állandóan.
------
nona tapes: nem tudok segíteni sajna. talán később.
Hát, nem csoda, hogy nincs írnivaló AIC ügyben, sajnos a zenekar mára már nincs, így történés sincs. :-(((((((((((( ez pedig egy végtelen szomorúságjel... Fizikailag már nincs AIC, de azér ÖRÖK.
Én meg sajnos kicsit későn kapcsolódtam be ebbe a topikba. :-(
Unplugged: azóta már jó párszor megnéztem, nem semmi - hát igen, a Down in a hole meg aztán... Remélem, hogy hamarosan újra meg tudod nézni!
Most a Mad Season Above-ját hallgatom minduntalan, zseniális az az album, nem tudok betelni vele. 10-ből 10-es vagy 10-ből végtelenes... :-) Hatalmas hangulata van (legalábbis nekem)...
hááát... most épp nincs mit írnom. aic ügyben. abszolút semmi.
ja, unplugged nekem is megvan de csak vhs-en amit meg most nemtudok mgnézni. hiányzik is. (bár a dvd is felmondta ma a szolgálatot szó szerint se kép se hang szal mindegy...) azért most szívesen néznék unplugged- ot...
marad a d. trip, bár "kissé" keményebb kategória...
Ugye nem fog elsüllyedni ez a topic???
Nem szabad elsüllyednie, remélem, hogy sikerül "újjáéleszteni" - ha lehet így fogalmazni.
Eddig nem volt semmi "nézhető"-m az AIC-től, de ma megkaptam karácsonyra az Unplugged-ot, épp most néztem végig... és... :-))) Örülök!
Megvan az Unplugged CD-m, de így, látvány+zene, nagyon fullos volt...
Hullafáradtság miatt a részvételem a közönség soraiban elmarad.
RÉSZLETES BESZÁMOLÓT és ha lehet, újrázást mielőbb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!