A franszoá autókat kihagytam, bocs. Mondjuk ha én - kívülállóként - olvasgatom ezt a topicot, eléggé elrettentőként hat, hogy ... km után kigyulladt a check-lámpa, meg hogy injektort kellett cserélni. Ettől még lehet szeretni Daewoo-t. Sok sikert hozzá és jó hétvégét. Sziasztok.
Ez típus-, vagy szalonváltás? Ha jól veszem ki, az előbbi. Sajnos az ember ma már az élet egyre több területén ki van szolgáltatva (nemcsak az egészségügyben). Mi lehet a Kalos alternatívája, ha nincs több pénzed? ABC sorrendben: Fiat Punto/Albea, Hyundai Get/Accent, Skoda Fabia, Suzuki Wagon/Ignis/Liana, Toyota Yaris. Ha kihagytam valamit, bocs. Nekem a Fiat kivételével mindegyik szimpatikus.
Az is vicc amit össze írkálsz !
Majd meg halsz a Kalosért,de mivel neked nemtudják 2 héten belül átadni akkor már ez nem is jó autó.Ha van időd és türelmed akkor olvasd végig a topikot és talán rá jössz hogy nem sok rosszat hallasz a tulajoktól.Mert inkább ezeket hallgasd/olvasd/ meg mint a mende-mondákat.A kereskedő pedig természetesen megakarja fogni a vevőt hiszen ebből él.Gondolod a Mo-i kereskedő közvetlen vonalon kapcsolatba van a koreai gyárral,a szállító hajóval és percre kész hogy éppen hol hányadik széleségi foknál jár?Légy türelmes meglessz az eredménye.Az volt a nagy butaság részedről hogy foglalót adtál.
üdv.Négyesi
Hello!
Igen, én is másfelé kacsingatok már. Nem hiszem, hogy érdemes várni egy Daewoo-ért ennyit.
És igazából nem túl sok jót hallottam azóta az autóról.Azért csak az háborít fel, hogy ködösítés van. Vagy ennyire nem tudnak semmit? hogy merre is jár az autó? és kb max. mennyi idő míg elér a kikötőből a szalonba? Vicc az egész.
Több hete Kalosra várva, a napokban e-mail-ben ajánlatot kértem az összes bp.-i és környékbeli daewoo szalontól. (Ugyanarra a színre, felszereltségre, amit megrendeltem) Hat helyről hívtak vissza, ebből 4 helyen volt a raktáron, és határozott igéretet tettek, amit megrendelés esetén írásba is foglalnak, hogy konkrét alvázszám megjelöléssel másfél hét (forgalombahelyezés stb) múlva az autó átvehető. Ahol nem volt raktáron, ott 1 hónapra vállalták (írásba adják). Próbáld meg Te is, főleg, ha a foglalót visszaadják. Én valószínű más irányban próbálkozom...
Hali!
MA voltam a 2000-es szervizen.Olajat végül nem cseréltem,majd 5000-körül.Teljesen tiszta aranysárga volt még.Érdekes volt az,hogy negyed 8-kor adtam át a kulcsot,és 7.35-kor már a kezemben is volt a kulcs.Persze semmi hiba a kocsin.Hát...Mindegy.Az ügyintéző jó fej volt,szerintem mindenkivel az.Azt mondta,hogy ha bármilyen gáz van csak őt keressem mobilon.Egyenlőre ennyi...
Új belépő vagyok, azt szeretném tudni, hogy van-e itt valaki, aki ilyen időtájt rendelte meg az autóját, és még nem kapta meg?
Ahogy elnézem sokan várnak, de -Ti- később is rendeltétek meg kb 1 hónappal.
Már azon vagyok, hogy elhozom a foglalót /azt mondták visszaadják/ és befizetek máshol. De úgy látom máshol sem sokkal jobb a helyzet..
Hali!
Új Kalos vásárlásán töröm a fejem. Légyszi segítsetek, mennyire strapabíró és megbízható autó. Mennyi a fogyasztás (1.2-es 5 ajtós változat), lehet e vele jól előzni országúton, egyéb info. Mindent megköszönnék, mert nem bízom a típusban, de csábító az ára, és tetszik kívülről. Havonta 4-5 ezer km-t megyek, ahhoz kéne a strapabírósága.
szia RockKéró,
valaki már írta, hogy a https://www.mygmlink.com/main/US/en/chevrolet/home (nemtok hivatkozást beszúrni) linken le lehet tölteni használati utasítást kalózhoz. asszem regisztrálni kell magad előbb, de ingyenes.
a többi kérdésben sajna nem tudok segíteni, de talán vannak itt még okosok és hozzáértők.
mindenkinek,
képzeljétek itt pesten a wesseléyiy uccában parkol egy fekete chevrolet aveo, magyar rendszámmal. szerintetek külföldről jöhetett?
a globalizáció mindent visz!
akármi van bármire is ráírva, sosem lehetsz benne biztos ma már, hogy földrajzilag ténylegesen hol készült, pláne egy nagyobb egység részegységei...
A kocsi üvegein, kivéve a szélvéd?t, a min 70% transparencija felírat látható és ha jól tudom románul azt jelenti hogy 70% ban átlátszó.
Hogy is van ez román üvegek lennének a kocsiba?
Üdv:KT
Ma kértem időpontot.Péntek reggel 7-re viszem a kocsit.Amikor megkérdeztem a munka felvevőt,hogy olajcserét javasol-e,azt kérdezte minek?Valaki azt mondja kell,valaki azt,hogy nem.Na mindegy...Fogok cseréltetni.:)
Tapasztalta már valaki, hogy közepes vagy nagyobb fékezésnél ráz a kormány? Ez mitől lehet?
Szervízben azt mondták ez normális jelenség ABSnél. Rátették futópadra is, de az sem jelzett hibát. A gyanús nekem az, hogy pl. télen az ABS a fékpedált rángatta és nem a kormányt. Most viszont a fékpedál nem rángatott.
Szfváron nekem azt mondták, hogy nyugodtan vihetek olajat csak bontatlan legyen a csomagolás. Amit szervízben adnak, az opel gyári olaj, típusa Mobil1. Fontos, hogy félszintetikus legyen és lehetőleg 10W40-es. Fontos, hogy legyen még rajta valami A3 jelzés, mert enélkül nem öntik bele garanciálisan.
2000-esen szerintem felesleges lecserélni az olajat. Nekem pl. teljesen tiszta volt.
Opel gyári olajból 4 liter 8000-be került. Ettől olcsóbban jobb minőséget nem igazán kapni. A jobb minőség meg mindenkinek a pénztárcájára van bízva.
Székesfehérváron a Szuna Daewoonál.A kifizetett összeg
9 750 Ft.10-órára érkeztem 11-re kész volt.Olajat,olajszűrőt vittem.Castrol Magnatec 5w-40 szintetikus olaj és Purolátor olajszűrő.Az olaj 15000 a szűrő 700 Ft volt.Kicsit húzta az orrát a munkafelvevő de végül is meggyőztem.Ők egyébbként valami Opel 10W-30-as olajat raknak be.Olaj szűrőt 1200 Ft-ért adtak volna.Hála Istennek javítani nem kellett semmit.Még azt mondták hogy hangosabb lessz a motor a hígabb olajtól,de én nemvettem észre változást a hangzásban.Összeségében megvoltam elégedve,nagyon barátságosak voltak.Végig az autó mellett voltam ami nem elhanyagolandó szempont.
üdv.
A 2000-es olajcserére lehet vinni olajat,vagy csak ott adnak?Hallottam már ilyet is olyat is.Wallishoz megyek,remélem normálisak.Ha lehet vinni olajat,milyet javasoltok?
nem tudja valaki, hogy hogyan lehet használati utasítást szerezni a Kaloshoz, ugyanis az előző tulaj elhagyta valahol????
És ha az az előző tulaj nem ment el a 15.000-es re az a garancia elvesztését jelenti automatikusan????
ja és 500 km egy tank benzinnel 25% várossal, ami 8 literre jön ki, nagyon öreguras vezetési stílus mellett. Ez szerintem qrva sok egy 1,4 8 szelepesnek!!! Lehet ezt lejjebb tolni valahogy??? Az 1,5-ös Nexiámnak ugyanilyen stílus mellett elég volt 6,7 liter százon!!!
Szia!
Az én kalosomat már 13 hónapja kopogtatja a felverődő kavics.Ezek a köpenyből repülnek ki nagyobb fordulatnál.A hátsó dobot ki is kentem alváz védővel hogy egy kicsit ez is védje a doblemezt.
A fogyi megy majd szépen lejjebb,de nagyon sok múlik a lábadon.
A kavics nekem is nagyot szol mindig! Erdekes...
Amikor elhoztam a szalonbol hetfon es felverodott egy kavics a szivbajt hozta ram. Utana felrehuzodtam es megvizsgaltam minden rendben, aztan tapasztaltam meg tobbszor is es rajottem, hogy ez a furcsa hang velejaroja a bp-i utaknak :)
Tul vagyok a masodik tankolason, nekem igy varosban vegig legkondival 9 liter volt 100 km-re az elso szekcio, gondolom megy meg lejjebb is.
~~~~~~~~~~~~~~~~
más:
azt ugye tudjátok, hogy állítólag hétvégén indul az új fórum sw.
lehet fennakadások várhatók.
itt lehet tesztelni:
http://ujforum.index.hu/Topic/showTopicList
user: forum
jelszo: csita
Utána mar saját nick es jelszó
1000-2000 _közt_ kell.
azt javallom inkább előbb.
még, ha most azt is mondják ok., hosszú még a 3 év, a személyzet is változhat, később egy jó drága javításnál kibúvó lehet nekik.