Ana BOGDAN (ROU) (2) d. Timea BABOS (HUN) (5) 62 62
és Ana megnyerte a tornát.
Akkor most ott tartunk, hogy Timit csak a későbbi tornagyőztes tudta megállítani az egyik legmagasabb szintű, azaz A kategóriás junior versenyen. Most búsulnunk kellene emiatt? Szerintem nem.
Nem, Rékának Pesten nem volt szerencséje a sorsolással, mert a 2. kiemelttel kezdett - ha ott nyert volna, már ő is ranglistán lenne (vagy holnap kerülne fel...? mindegy)
Amúgy a kvali 1. körében:
Pump Luca - Milena Rmus (SLO) 63 67(7) 64
Jani Réka - Rebecca Horompoliova (SVK) 36 62 61
Imre Yvett - Dorotea Kraljevic (CRO) 16 16
Nagy Judit - Zeljka Gavrilovic (SRB/WC) wo.
Argyelán Csilla (7.) - bye
Kovács Krisztina - Lucie Kriegsmannova (CZE) 16 36
Csak Szandi főtáblás? Rékának még nincs meg a 3 eredménye? Kár. Nem baj, de látom jó néhány magyar utazott le a selejtezőre. Remélhetőleg a főtáblán is találkozunk majd Szandin kívül mással is!
láttam őket még tavaly játszani! Tudom egy év nagyon hosszú idő, de ott nagyon kirívó volt a technikai és mentális különbség. Timi elképesztő vehemenciával játszik, sok a duma, viszont nem az a megijedős típus, megy, mint a gőzhenger. Technikailag komoly gondok látszottak, bár az azt megelőző évekhez képest jobb volt, de hát akkor is. Zsófi technikailag sokkal szebben, tisztábban játszik, nagyon nyugodt típus, aki szintén pontosan tudta, mikor mit akar csinálni. Nála azt láttam gondnak, hogy messze túl passzív. Nem lépett be, nem kereste az utat a befejezéshez. Azért gondolom úgy jelenleg, hogy amennyiben nem történt nagy változás, akkor Zsófi játéka könnyebben "fejleszthető" fel, míg Timinél a technikát kell előbb rendezni. Ettől függetlenül Timi eredményei magukért beszélnek, lehet, hogy ő az a kivétel ami erősíti a szabályt. És az is lehet, hogy mindketten odaérnek! Ez lenne a legszebb!!!!
"Timi ezzel Kapros Anikó és Szávay Ági után a harmadik olyan magyar lány versenyző lett, aki az utóbbi tíz évben A kategóriás vagy Grand Slam versenyen győzni tudott." - írja TenHun
Nem értelek, hogy miért gondolod, hogy Susányi többre viheti, mint Babos. Hiszen Timi fiatalabb és eddig ő ért el jobb eredményeket, és minden korosztályban előrébb rangsorolták. S jelenleg sem jobb (Zsófi 57., míg Timi 29.)
Drukkolok neki tényleg, de azért Mladenovic tavaly megnyerte a 14-es EB-t (tudom Timi meg idén győzött), és ott tényleg mindenki jelen volt, vagyis a 14-es korosztály legjobbjai, az ITF-en pedig nemcsak, hogy 13-ik jelenleg, de a pontjai is olyan versenyekről vannak nagyrészt, melyeken szintén a legjobbak indultak. Ne érts félre, nem Timi eredményeit akarom leminősíteni, csupán arra próbálok kijutni, hogy Timi egyelőre a legjobbak ellen még ebben a korosztályban nem tudta fölvenni a versenyt és tartok attól, hogy nem a küzdéssel vagy akarással van a baj, hanem technikai hiányosságokat mondanak a hozzáértők okként! Még fiatal, tehát ha tudna váltani, akkor még van ideje fölzárkózni, vagy az is lehet, hogy neki ez így jó és csak-azért-is megmutatja a világnak!:)
egy bizonyos szintig Babos Timi (15éves, de itt technikai és háttér gondokat azért lehet látni, viszont nagyon eredményes, ami azért nem mellékes)
Nem bizony :)
Éppen most nyert párosban az oszakai A kategóriás junior versenyen, ahol a párja egy vele teljesen egykorú leányzó volt, a döntős ellenfelek pedig két évvel idősebbek.
Összességében a következő játékosokban látok jövőt:
Fiúk: jelenleg Balázs Attila és Lukács Dénes (már felnőttek), Fucsovics Marci (16éves), Tóth Csongor (14 éves, bár változtatni kellene sűrgősen a körülményeken, hogy a fejét helyre lehessen tenni) és Bíró André (12éves, aki már látta tudja, hogy miért mondom)
Lányok: Susányi Zsófi (16éves, talán jól jönne neki egy privát edző, mert itt már ez fontos, vagy egy team, de feljebb kéne lépni sztem), egy bizonyos szintig Babos Timi (15éves, de itt technikai és háttér gondokat azért lehet látni, viszont nagyon eredményes, ami azért nem mellékes), és Szlavikovics Szabina (13éves, eredményei szépek, a neten van róla egy rövid edzés, ami szintén mutatós - főleg az a tenyeres és Jose sem véletlenül választotta őt gondolom).
Közülük is talán Marci, André, Zsófi és Szabina a legesélyesebbek szerintem. Ugyanis egy dolog az eredmény, de főleg fiatalon nagyon sokat számít a játékos körül dolgozó team, illetve az, hogy mennyire "pillanatnyi helyzetelőnyök" szolgáltatják az eredményeket és mennyire a tudatos készülés.