A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
"Tegnap előtt (22-én) este a 04-17 30-ason pótolt egy kanyart :)"
Jaja..... be is csűrte a buszt a terelt útvonalra a 220- as irányába, futottam is előre, megfordultunk abban a háromszögben a sarkon aztán magyarázhattam neki végig, oda vissza az utat, mert mint kiderült, csak központig ismerte :D
Kiiktatásban nem kint van Káposztáson a garázstartalék? Elv csak a tanítási idő alatt garázs tart. Hétvégén és K-s menetrend esetén Kápon kellene lennie.
Háát.. ahhoz képest. Más: Sajnos sikerült kifogni tegnap éjjel 950-esben és azért sajnos, mert a kettes ajtó utáni dupla ülést tele hányták és még a padlóra is jutott belőle rendesen :/ Modnanom sem kell szag volt bőven... :S
1. A portán egyidőben 2 biztonsági őr teljesít szolgálatot. Ha az egyiknek el kell mennie mosdóba, telephelyet körbejárni éjjel, stb.) a másiknak ott kell maradni.
2. A 30/11 gar-tartalék (ex. Kápmegyer tartalék) forgalmi kocsi. Azt a beosztott járművezetőnek annak rendje és módja szerint át kell vennie, forgalmival, tokkal-vonóval. Ha magára hagyja, le kell zárnia a fülkét lakattal.
3. Ugyanez vonatkozik az utcán, közterületen "tárolt" kocsira is, akár műszakizik, akár treffen áll sofőr nélkül. Hidegváltós kocsinál rafináltabb a helyzet, hiszen nem zárhatja le az előző sofőr a saját lakatjával, mert azt a délutános nem tudná eltávolítani. Voltak erre "kísérletek" végállomási lakattal, aminek a kulcsa a tartózkodóban van (a többi menetokmánnyal, munkalappal, forgalmival együtt), de nem tipikus, hogy jelenleg alkalmazva lenne. Itt is várható szigorítás.
az engem is érdekelne, hogy ez a hármas dolog azt jelenti-e, hogy ki kell nyitni az ajtókat harmadiknak, vagy csak azt, hogy kinyithatja (és persze utána elöl megint).
(a gyakorlatban meg úgyis az van, hogy ha látom, hogy már gombolkozik az előttem lévő, akkor nem nyitom ki, hanem megvárom, amíg elhúznak.)