Nem mondanám kiegyensúlyozottnak azt a csapatot, ahol a támadójáték kb. csak az irányító-beálló kapcsolatból áll... A Szeged átlövői kifejezetten gyengék, egyikük sem az a fajta, akik képes lenne a hátára venni a csapatot a nehéz helyzetekben, ellenben nálunk a Yahia, Lauge és Nenadic hármas. Jövőre El-Deraa jó lesz, de nem tőle kell majd a megváltást várni, ezenkívül ha jól tudom nem lesz változás átlövő posztokon. Pechmalbeck és a szélsők, a posztjukból adódóan, ki lesznek szolgáltatva az irányítóknak és átlövőknek.
Szerintem a Szegedi keret kiegyensúlyozottab. Egy hibapontjuk van, Bodó... 10 meccsből hat-hétszer le kell venni, mert elmegy rajta a meccsük, ilyenkor Macek vagy megoldja vagy nem.
Mi meg hármakat cserélünk a bajnoki döntőben... jövőre azért ez sokkal jobb lesz.
Ezzel a kerettel?! A szegednek sokkal nagyobb strukturális deficitje van mint nekünk... Ne jöjjünk már ezzel az álszent dumával, hogy ezzel a kerettel! Sztár pénzért pattogtató játékosaink vannak, köztük nem egy kettő nagy névvel. Szerintem ez a megközelítés rossz vizekre sodor minket. De lehet én látom rosszul. A szombati meccs el lett balfaszkodva, sorozatos rossz edzői döntésekkel. Persze Momo kezdő, van benne fantázia, lehet időt adni neki, de ettől még nem kell azt mondani, hogy nem rajta múlott, mikor szemmel látható hibákat vétett. Szombaton ismét bizonyíthat, de sokkal nehezebb helyzetben van most, mintha egy x-es meccsel nyerjük a bajnoki címet. Nehéz lesz a játékosokat és magát is helyrehozni mentálisan ilyen rövid idő alatt.
Momo-t lehet a legkevésbé hibáztatni, mi több, nagy elismerést érdemel, hogy ezzel a kerettel eddig jutott. A más kérdés, hogy miért kellett őt bedobni a mélyvízbe. Mert azok felül így elmondhatják, hogy minden f***a, megoldottuk, van koncepció, stb. Csak épp játék meg védekezés nincs mert nincs hozzá megfelelő keret. Szombaton kb. mindenki betlizett, Pepa és Kentin kivételével. Az Eger vagy a NEKA ellen nagyobb motivációt láttam a csapatban. Egy gesztust megérdemeltek volna a szurkolók, hogy sorry, we f**d up vagy valami. De tudjuk, hogy mi számítunk a legkevésbé.
Szerintem jelenleg nincs nagy különbség a két magyar élcsapat között, ami azért is szomorú, mert mi sokkal nagyobb költségvetéssel gazdálkodhatunk és a keretünk is jobb nevekből áll. Hétvégén az a csapat győzött, akiknél volt kapusteljesítmény, és ha az eddigieket nézzük, akkor ez így van rendjén. Amikor nálunk 50% körül védtek a kapusok, akkor is csak 1-2-3 gólokkal vertük őket.
Pastor azért nagyon okosan csinálja, kb mint mekkElek a nőknél. A Veszprémre koncentrál 10 éve, mert ha néha sikerül elorozni egy-két hazai címet akkor - a több évtizedes Szegedi frusztrációból fakadó - nagy ováció pozicióban tartja Őt. Ezért a BL-t a hazai sorozatok mögé sorolja. Mire menne egy BL F4-al, ha a többfrontos harc következménye az lenne, hogy itthon feltöröljük velük a padlót? Szinte minden kulcsmeccsünk úgy alakul velük, hogy több hetet tudnak készülni előtte ellenünk...
A balfaxkodás csúcsa az volt mikor Rodri odadobta a labdát Bombacnak...
Az edzőnk is alulmaradt ezen a meccsen. Lassan reagált. Pl. Szemöldök hamar kiszúrta, hogy Lauge ficánkol (az elejtett labdái ellenére...), onnantól nullázták... Blagotinsekkel viszont Momo nem kezdett semmit a rengeteg beszedett Rosta gól után. Sipos már későn jött, pedig nagyon motivált volt, azonnal meg is akadt a Szeged támadójátéka.
Persze nem szeretném Blaz vagy Momo nyakába varrni a kudarcot, mert többen is komolyakat hibáztak. Ilyen a sport és mivel ilyen, így a Pick megérdemelte a bajnoki címet.
Momo kezdő edző, sokat kell még tapasztalnia, de ezt szerintem fel kell vállalnunk (a szombatihoz hasonló esetek ellenére is), mert jó az irány, van jövőkép!
Valamiért nem vagyok olyan csalódott mint a korábbi években. Talán számomra valamilyen koncepció, illetve azért az előző évekhez képest előremutatóbb játék kezd kirajzolódni. Igen ezen a meccsen nem jött kapusteljesítmény, ami a másik oldalon megvolt és volt egy extra beállós teljesítmény is. Van ilyen, mégis ez 1 gólos Szeged győzelmet jelentett. Egész évben a Szegednél nem lehetett látni szerintem semmit, mégis 1 meccsen jött egy extrább Mikler és egy Rosta, és Szegeden minden rendben van (?). Egy másodpercen múlt, hogy a mennybe vagy a pokolba mennek. Valahol ez a szép a sportban. Ezen a meccsen megérdemelten nyert a Szeged. Ugyanakkor egész éves teljesítményt nézve és tényleg feltéve magukban azt a kérdést hogy elégedettek-e a csapat játékával, akkor szerintem erre nemmel válaszolnának (én fordított esetben biztosan). Míg veszprémiként az elveszített bajnoki döntő miatt is elégedett vagyok a csapat játékával (az éves összképet nézve), főként hogy a szezon kezdetén nagyon is pesszimista voltam. Szóval szerintem szegedi oldalról önbecsapás azt hinni, hogy minden rendben van mert jelenleg szerintem ott több a kérdőjel.
A Szeged 50 éve van seggbe rúgva a BL legjobb 256 csapata között. Nem unjátok még? "Arc az aztán van" ....beugrik nekem egy arc, Skube arca szemöldök arcába röhögve.
f16…?ott kellene valamit villantani már…!amúgy hamar bevettük a pick arénát nem gondolod?szó szerint farba lettetek hágva!kiörölheted az ajándék bajnoki aranyaddal…
Kedvesem, most lettetek megint seggbe rúgva hazai pályán, 3 éve nem nyertetek bajnokságot... de persze, értem, ez mind csak véletlen/csalás/balszerencse, a Veszprém ettől még a világ legjobb csapata és örökös erkölcsi győztese minden sorozatnak, ahol csak elindul, a Szeged meg az NB 2-be való.
Veszprém nélkűl nincs bl…ez nem is kell hogy kérdés legyen kapunk e szabadkártyát!fordított esetbe a szögednek viszont meleg lett volna!kanyarba nincsenek…a tegnapi ajándék bajnoki címről nem is beszélek!
Volt már olyan amikor ilyen esetben ő oldotta meg.
Momo így gondolta, hogy ez jó lesz hát nem volt jó ötlet.
Mondjuk Yahia ezen a meccsen nem nyújtotta azt a teljesítményt hogy ezt rá kellett bízni, de mondom ne hegyezzük ezt rá ki, mert volt nagyon sok momentum amin múlhatott ez.
Yahia elcseszte a vègét de összességèben nem rajta ment el! Én nem kenné rá benne vam sajnos.. még tapasztalatlan nagy kincs ô nekünk. Amin elment az a rengeteg ziccer tontás,amiben elen jart Blagotonsek,sajnos meg egy evig nezhetjuk… Ahigz Gozo irta most volt iden eloszor a parharc soran h nemvolt kimagaslo kapusteljesitmeny,ez meg is bosszulta magat. Megerdelte a szeged,nem tudtunk elni anlehetoseggel. 22-23 tol remenykedhetunk igazan,ha jonnek az igazolasok,jelenleg ketarcu a csapat,sajnos ma a gyemgenbilet mutatta de ilyen a sport.
Bombac a végén hibázgatott csak, mert Hókuszpók 60 percen át hajtotta, nem merte lehozni. Ezzel tudtunk visszajönni, nameg Bodó segítségėvel :)
Momo nagy hibája az volt, hogy nem bízott Siposban és túl sokáig próbálkozott Blagotinsekkel.
Megérdemelte a Szeged, mert nem voltunk képesek dominálni Őket. Bombac és Rosta élete meccsét játszotta.
Nem értettem, hogy miért nem Gasira játszottuk ki az utolsó támadást ės miért akarunk a 6 passz közé begyűjteni még egy faltot is. 3 passzból beszűkűlnek a lehetőségek.
Ha Yahia az időkérésnél bevállalta miért nem lő? Csinál egy hetedik passzt ott marad a labda, ennél az is jobb ha kilövi a nézők kőzé...