Keresés

Részletes keresés

almost famous Creative Commons License 2009.09.29 0 0 10400
Pl. örökké a szívünkben élsz.. :))))

Viccet félretéve: igaz, hogy még más volt a nevünk, de megfordultál már többször is a csapatban, most én magyarázzak? :)
És azt remélem, hogy ilyen még a jövőben is lesz (ha nincs ellenedre)!
Előzmény: tehtube (10399)
tehtube Creative Commons License 2009.09.29 0 0 10399

Csak minnél több önreklámot! Ott a DB3 a csövesített Soltonnal...

Viszont miben kötődöm ?

Előzmény: almost famous (10398)
almost famous Creative Commons License 2009.09.29 0 0 10398
Bocsánat az önreklámért, itt hallhatsz minket ugyancsak Pink Floyd ügyben, tehtubés kötődéssel ;)

http://www.youtube.com/KeepFloyding
http://keepfloyding.com/hu/
Előzmény: ham_peet (10393)
tehtube Creative Commons License 2009.09.29 0 0 10397
Na ez a billentyűsök rámálma! Mármint ha a cucc magától mozog. Ennek rendszerint rossz a vége :-)
Előzmény: djuice (10395)
djuice Creative Commons License 2009.09.29 0 0 10396
A lényeg amúgy az benne, hogy pont fele annyiba fog kerülni mint a nord Stage és szvsz ugyanazt tudja!
(Hangfoglaláson lesz hívatalosan bemutatva. Megy rá vki? - már nem emiatt!)
djuice Creative Commons License 2009.09.29 0 0 10395
20.5kg, átlagos stage piano kategória. (amúgy meg ha vizet önt az ember alá, biztos felcsusszan a színpadra is magától) :))
Előzmény: tehtube (10394)
tehtube Creative Commons License 2009.09.29 0 0 10394
Ehhez targonca kell. Kerek oldalt, kerek hátul, nem lehet megfogni, mindenhonnan csak kicsúszik a kézből. Olyan mint egy szappan :-)
Előzmény: djuice (10391)
ham_peet Creative Commons License 2009.09.29 0 0 10393

Sziasztok!

Vasárnap voltunk a párommal Debrecenben Spirit of Pink Floyd koncerten.

Hammond sajnos nem volt, de az alsó szintin (szerintem Yamaha S90 volt)

feküdt egy kis doboz, gondoltam az tuti egy vk8m, vagy hasonló modul.

a felsô szinti egy roland xp30 volt...

késôbb feltûnt, hogy a billentyûs mellett a földön hever egy apple notebook (nyilván plugin hangszerekkel),  a kis doboz a szintin pedig csak egy kis keverô.

a billentyû legtöbbször sajnos halk volt, az orgonát csak párszor lehetett tisztán kivenni, akkor jól szólt. a shine on you elején a nagyon profi szônyeg hangszín, egyszercsak elhallgatott - kis kapkodás után újra szólt :-)

a koncert felénél valszeg leállhatott a notebook, billentyûs nem nagyon tudta uralni a helyzetet, a fôroad csinált vele valamit, így a szám felétôl megint ok volt :-)

összességében nagyon jó volt a koncert, brutál hangerô volt, mivel elöl, a negyedik sorban ültünk, nekünk túl hangos is. (a párom a második számnál elmenekült a terem végébe.) gitáros csaszi játszott a laplsteel-en, és lenypmta a great gig-et hangról hangra.

profi soundok a basszusgitárra, gitárra, állat dob, nagyon jó hangja van az énekesnek is.

kár a billentyûért.

pet

benkodavidjanos Creative Commons License 2009.09.29 0 0 10392
elég tanulságos videó, több szempontból is.
Előzmény: betasound (10390)
djuice Creative Commons License 2009.09.28 0 0 10391
KORG SV1 demók egy helyen akiket érdekel >> itt
betasound Creative Commons License 2009.09.28 0 0 10390

Hammond B3 VS Suzuki XK3

http://www.youtube.com/watch?v=Ueiay9P6-fM

Most találtam, és szerintem érdemes megnézni.

vintagekey Creative Commons License 2009.09.28 0 0 10389

Szia!

Tudok egy eladó M3-asat. Kompromisszumok nélküli megoldás alsó felső manuál full foldback 350.000 ft. az ára.

Előzmény: okumoto (10371)
tehtube Creative Commons License 2009.09.27 0 0 10388

Amit írtál, soxor így is kétmanuálosként használod... Kár bonyolítani az életet, kínlódni szétcsúszó ötoktávosokkal amik messze is vannak egymástól. Neked kétmanuálos kell. Ebben most a C1 a legolcsóbb 1700Eu-s árával. 2000-es limitet írtál.

Kár mindenféle billentyűzetet használni manuálonként amik ráadásul nincsenek is waterfall távolságban egymástól (6cm) A két manuál meg játékodat is elősegíti, annyival jobban együtt van így cucc egyben.

Szintit meg használsz külön, nem kell bal kézzel a jobb fület vakarni.

Előzmény: okumoto (10384)
okumoto Creative Commons License 2009.09.27 0 0 10387

Köszönöm, neked is!

-------------------------

Más. Újabb házi midi switch :) De most egy stílusosabb kapcsolóval operáltam. :) (Holland bútorról loptam le...., feleségem jóváhagyása mellett.) ;) Erre azért van szükség, mert a Triton masterkeyboard funkciói sem 100%osak, és ha játék közben hirtelen szükségem van a második manuálra (úgy, hogy a Triton a master, Hammond a slave - fordított esetben erre nincs szükség, ott az XB SPLIT gombja), akkor csak egy kattintás és Olé... :)

(-> ott a Leslie switch-ek alatt!)

betasound Creative Commons License 2009.09.27 0 0 10386
Rajtam nem múlik. Én is szívesen látok minden hozzám hasonló Hammondőrültet. Viszonyításnak meg asszem' épp megfelelő az öreg M3.
okumoto Creative Commons License 2009.09.27 0 0 10385

Még1szer helyesbítve:

.... Egy 2002-ben, újonnan Németo.-ból vásárolt (meg van a számla is), szobában használt XB-1-ért, karcmentes állapotban ....

okumoto Creative Commons License 2009.09.27 0 0 10384

Persze ez a legnagyobb gond (a pénz mellett :( ), hogy nem lehet kipróbálni a hangszereket. Zsákbamacska...

Kivétel, hogy a fórum pár tagja, már többször is felajánlotta, hogy készséggel segít egy élős hallgatózásban... :)

Az XK €1359,- ára a legkedvezőbb, olyan 370e Ft körüli. Absolute-ék C1-ese majd' 500e forint, electro 3 meg 478e. Mivel midivel már így is 2 manuálosként használom sokszor az XB-t; az electro-t, XK-t is így használnám. (Néha jó a Hammond hanxínhez layerként egy-két Mellotron-os vonós, kórus szund'.)

Nem tudom, hogy a mai válság idején foglalkoznak-e beszámítással a hangszerboltok? Pécs mellett, Tajtiék 4-5 éve még átvettek 'régi' keyboardot, és így x Ft-tal kevesebbet kellett cash-ben letenni a pultra. Egy 2002-ben vásárolt, szobában használt XB-1-ért, karcmentes állapotban mennyit lehetne kérni?

A billentyűzet az, amin néha úgy érzem, kicsúszik a kezem alól. (Pedig eredeti Hammond billentyűt még nem próbáltam...) Az összemidizett billentyűzetek használatakor azt vettem észre, hogy sokszor szívesebben játszom a Triton Le billentyűzetével a Hammond-on, mint a sajátján.... Ezért gondolkodtam ilyen lépcsőfokon is, mint Fatar VMK-161 organ plus + XB-1, majd egy jobb hangkártya (SB LIVE helyett) és a laptopom, aztán Fatar + NI B4 II - és mindehhez a Pro-145, amit kincsként kezelek. ;) Az egymanuál' még meg is felelne nekem. Nem vagyok egy jazz spieler, pedig szeretem nézni-hallgatni, ahogy a mesterek tekernek... :) 2. manuálnak megfelelne továbbra is a Triton Le. A Fatar, úgy 105e forint körül van, tehtube is sokat dícséri az ő keybedjüket, és neki van mihez viszonyítani...

Mondjuk ezzel a setuppal, mindig ott a lehetőség egy jobb szoftverrel még élethűbb élményt produkálni.

Emléxem az indavideo-s XK tesztre, és igazán jónak tűnik. Ha testközelből hallanám, lehet, hogy elmúlnának a szuzukis' félelmeim....

tehtube Creative Commons License 2009.09.27 0 0 10383

Itt egy volt már kíváló videó: http://www.youtube.com/watch?v=h_yfrD-kzuk&fmt=18

Mind az orgonista, mind a felvétel, de maga a hanxer is elég szépen teljesít, korrekt.

Meghallgatnám ugyanezt, ugyanígy a többivel.

Erre kéne egy Hammond nap sok klónnal.

Előzmény: tehtube (10382)
tehtube Creative Commons License 2009.09.27 0 0 10382

Mindig ez a 3 v. 4 regiszter a 3. soft/fast perkával simán. Ez bármilyen klónon jól átjön, főleg mikrofonos felvétel visszahallgatása esetén. Szóval becsapós, könnyű feladat, az L100-nak sem téma. Vesszőparipám a c3 vibrátó és a vastag hangkép blues v. full regisztrációval B3 módra. C3 chorus vibrátóban a C1 elég korrekt, sír, kiélesedik, csupán hangképének kissé az alja és teteje hiányzik, vagyis a dög. Ok, ez a többiben sincs meg maradéktalanul. Egy külső eq-val szerintem helyretehető. A belső sajna rossz helyen emel ki, nem eléggé a széleken.

A DB5 pl. igen szép, vastag hangképű. A billentyűi kissé lusták és a vibrátója kívánnivalót hagy maga után. Ennek ellenére muzikális, szerethető.

felvétel itt

Ezt pl. a XB-nél nem tapasztaltam. Olyan játékhangszer benyomást keltett kéznek, fülnek egyaránt.

A héten próbáltam egy XK3-at helyzetbe hozni. Vagy 3 órát állítgattam, mire elfogadható hangképet sikerült kicsikarnom belőle. Ez is gond. Nem alapból, elsőre hozta, keményen bele kellett túrni. Ehhez képest a C1 előnyben van és korrektebb.

Viszont szerencse hogy brutális mélységig programozható, ami persze nem minden.

Állítható minden "hangkereke" hangossága, hanxíne, remegése. Az eq-ja elég jó, jó helyen szabályoz. A keyclick is megfelelő. A műlacija továbbra is szerintem a legjobb. Ebben a Hammondok a vezetők, kár hogy külön effektként nem árulják. A perkája már csak tűrhető, üt, de nem elég dinamikusan. A c vibrátója viszont rossz helytől kezd remegni, mégha megfelelő mértékben ki is fényesedik, hangosodik. Árban meg? Túl drága és dögnehéz.

Más előadó játéka által egy klónt nehéz megítélni a beállítások és az épp aktuális hangtechnika miatt. Legjobb 1, otthon, 2. zenekarban. Végezetül nem árt ismeretségben lenni egy B3/122-vel sem a viszonyítás kiindulási alapja végett :-)

Előzmény: ivimano (10380)
ivimano Creative Commons License 2009.09.27 0 0 10381

Két példa, hogy a klónok is tudnak jól szólni:

vk8

nord electro 3

ivimano Creative Commons License 2009.09.27 0 0 10380
Szerintem is a C1 egész jó vétel, olcsóbb mint a vk8 vagy az electro, és mégiscsak 2 manuál. Az xb1 nél nagyságrendekkel jobbnak hallom az xk1-et, még az m3 mellett sem olyan rossz.Mindezt annak tükrében mondom hogy az xb1 miatt nagyon kerülöm a suzukit.
Talán kicsit vékony a hangja, de eq-zással biztos lehetne finomítani rajta.

Sajnos ez az egész nagyon szubjektív, kinek ez tetszik, kinek az. Persze legjobb lenne kipróbálni mindet, de hogyan? Fülhallgatóval? Hát az nekem nem mond szinte semmit.
Rockzenénél meg külön probléma, ki kell hogy szóljon a nagy kavalkádból. Ezt viszont hogy ítéljem meg? Csak saját lezlin, próba közben tudnám. Ahhoz el kéne hozni a boltból és megpróbálni.Valószínű megengedik:))

Sőt, ahol hammond klónokat árulnak, ott kéne állni legalább valami olasz lezlinek ahhoz hogy mondjon rá valamit a játékos.Hát ilyen sose lesz.

Csak érdekességképp:
Mikor Tajtinál próbáltam db3-at és db5-öt hihetetlenül műanyag hangú gagyinak tűnt.
Valami kompaktládán szólt.Posaunist fórumtárs videóján viszont egész szépen muzsikál,lezlivel.Magyarul, érdemben nem tudtam megitélni,a feltételek hiányoztak. Pedig vagy félórát nyomkodtam.

Másik eset:Gidó játszott a vk7-en(vagy lehet vr760ja volt akkor még) vonalból. Hát annál a hangi élménynél eldöntöttem nekem ilyen nem kell. Másnak meg bejön.
Talán azért húzok a nord-ok felé mert párszor hallottam zenekari környezetben és egész kellemes volt.

Ami legésszerűbb:használtan megvenni, ha nem tetszik viszonylag kis veszteséggel megválhatsz tőle.

LittleBig2 Creative Commons License 2009.09.27 0 0 10379
Nekem van egy eladó Electro2-m, 220e Ft-ért a tied lehet.
ivimano Creative Commons License 2009.09.27 0 0 10378
Nagyon szép munka!A faanyagnak van jelentősége? Rétegelt lemez, vagy miből alakítottad ki?

Kipróbáltam egy-két dolgot a soltonnal: Barkácsoltam kupakot.Így már ha rátolom a magasakat, nem bánt annyira. A hangváltót már régebben 800Hz-re hangoltam, most kicseréltem az eredeti kondikat ilyen szürke MKT-ra ez is elég sokat dobott a hangján.Így már egész kellemes.

Köszi mindenkinek a segítséget!
Előzmény: ham_peet (10364)
tehtube Creative Commons License 2009.09.27 0 0 10377

Allsound lezlivel VK7 egyszer,  VK7 mégegyszer.

A lezli a gitáros mögött kissé balra látható eléggé felemelve. A zongora is abból jön.

Viszont nem tudtam mexokni a billentyűzetét.

A waterfallt meg nem kellett megszoknom :-)

Ja, most látom 2000eu értékhatár. Abba a Hami nem fér. Ha az összeg kitöltése valamelyest számít, értékarányosan most ez a legjobb szerintem: Hitspace C1 ami 460e. Hibái ellenére. Persze sokkal inkább rágyúrnák egy Hamira és várnék addig amíg össze nem jön :-) Az végleges megoldás, nem marad ott a bogár a füledben hogy jól választottál-e? A hardver fix, tökéletes, a mai hangkártyák kíváló minőségűek és ennél még jöhetnek jobbak, a programok meg fejlődnek, de vasat már nem kell venni többé.

benkodavidjanos Creative Commons License 2009.09.27 0 0 10376
A vk7-em még mindig eladó, ha érdekel írj a benkodavidjanos@gmail.com címre!

amúgymeg megvettem ezt:

760

760

holnap elkezdjük qqbercivel a 125ös csöves 147végfokának áttelepítését az új 760ba, ezzel megalkotva a szegényember fullos lezlijét premecz módra hasábburgonyával! :) a végeredményt mindenképp közzéteszem, de ha jó lesz, akkor októberben sok koncerten lesz már hallható!

az electro 3 amúgy szét tudja osztani a jeleit, leften megy az orgona, righton a többi zongorák, szal működik vele a lesliezés és a vonalazás egyszerre, persze a stereo zongorák, rhodes-ok árán, ami azért egy korrekt kompromisszum.
betasound Creative Commons License 2009.09.27 0 0 10375

A felvétel a siroki mocis találkozón készült a keverőről, (így az arányok nem a legmegfelelőbbek) az XK1 + Allsound (kicsit átépítve) 1-1 SM57-tel monóban mikrofonozva. A dal címe: Emberi szóval

http://users.atw.hu/teamrockband/tagok/bzs/Emberi.mp3

betasound Creative Commons License 2009.09.27 0 0 10374

Szerintem az XB-1és XK-1 között is óriási különbség van. Gyakorlatilag teljesen másik hangszer. És én rock zenére használom M3 helyett. És nekem megfelel.

http://www.indavideo.hu/video/Hammond_M3_VS_XK-1_part_I

emlékeztetőül. Az Xb-vel ezt nem tudtam megcsinálni.

Amúgy szívesen látnék ilyet más klónnal pl VK7-el is ha valaki lenne szíves... Különben csak érzésekről meg benyomásokról beszélgetünk és az két embernél soha nem ugyanolyan.

tehtube Creative Commons License 2009.09.26 0 0 10373

Attól függ, mennyit szánsz rá. Meg lehet nagyobb, vagy kicsi, könnyű? 1 v. 2 manuál? Rockra még mindig a legjobb a VK7 és a legolcsóbb is. Tele van jobbnál jobb torzítóval, ring modulátor, gombnyomásra oda-vissza wheel brake, jó zengetők, mi kell még? Ja, igazi swell pedál erős loudnessel, brutál leakage, key click külön on-ra, off-ra. A perkája üt, az egész hanxer dinamikus. A kicsit erős c3 sem vészes ebben az esetben, de rendesen sírni ez sem tud. VK8 úgyszintén, de ennél kevésbé sokoldalú.

Korgot, XB-XK-t DB-t inkább ne.

Bemutató C1-et nagyon olcsón kínálnak a Hitspace-ben. Tűrhetően jól sír, kevésbé üt.

Valóban, inkább Hamichordot VB3-mal, mint KeyB-t! Ámbár én Jimmy Smith felől közelítek már.

Aztán tekerd meg a MS inputját :-)

djuice Creative Commons License 2009.09.26 0 0 10372
electro 3 felejtős minden szempontból annyiért! (orgonája visszalépés a C1-től, mellotronhoz meg luxus fél misiért stupid-samplerként >>> Emu Esi4k = 40e. erre a célra!) :)

Hammond M3, with Wah and BOSS RT-20

okumoto Creative Commons License 2009.09.26 0 0 10371

Főleg rock zenében használva, melyik mai klónt lenne érdemes...? (Motion Sound Pro-145 lezlivel, digitális lezli't figyelmen kívül hagyva) kb. €2000-s értékhatárral....

C1, electro 2, electro 3, VK-8, CX-3 (II - nem tudom, hogy még kapható-e újonnan...?), XK-1-et hallgatva a neten (tudom, erre igazából nem lehet építeni) Vase III tonegenerator ide vagy oda, nagy különbséget nem hallok az XB-1-emhez képest... főleg igazi lezli'n ez (XB) még jobban is szól.

mokusmisi álom Hamichord-ját, KeyB/Diversi-ket most direkt nem soroltam fel, persze a befutó nálam is a Hamichord lenne...

Előzmény: okumoto (10370)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!