A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Azt nem mondanám,hogy ugyanígy. Újpest meccsről tartott haza a nép és hát tömött busz,ajtónak neki dőlés miatt akadt ki az ajtó.De a NV-nél csak 1x volt ilyen eset.
Igen, itt főleg a számonkérés miatt kapcsoltam az ügyet a BKV-hoz. Nem kér számon. Egyszer aláírták, azóta neki - nagyjából - édesmindegy, hogy platós ifa vagy lokátor viszi az utast. A BKV természetesen nem állítatthatja le a Nógrád/VT buszát, de megkérdezheti, hogy "Pajtás, ez már az x-edik ajtóhiba volt, nem csinálsz valamit az ajtókkal?" Tudom, Alfabusz már nincs, hogy orvosolja esetleg a problémát, de ettől még nem lehetetlen.
De értem, mire akarsz kilyukadni. Nem szitom a vitát.
Egyébként úgy gondolom, a BKV egyetlen alvállalkozói buszt sem állíttathat le műszaki probléma miatt, ezt az NKH teheti meg. Nem azt mondom, hogy a BKV-nál nincs gond, van éppen elég, lehet azokon csámcsogni, bánom is én, de ami nem rájuk tartozik, azzal kapcsolatban nem őket kellene ócsárolni. Amit tehetnek, az legfeljebb a szerződésbontás, ha nem tartja be az alvállalkozó az előírt műszaki tartalmat, műszaki állapotot, menetrendet, viteldíjat, stb. Ezt valóban számon lehetne kérni, de azt nem, hogy kinyílik az ajtó, dohányzik a sofőr, (áhh, nem is sorolom...)
Ha én megbízom a Mekk Mestert, hogy építsen nekem házat, hiába mondja Ő, hogy a Józsi alvállalkozó kőműves trehánysága miatt omlott le a fal, nem vele kötöttem a szerződést, ezt rendezzék le egymás közt, én bizony a Mekk Mesterrel fogok pereskedni
Gondoljátok át még egyszer. A kocsikat nem a BKV üzemelteti, nem a BKV vizsgáztatja, nem a BKV szerelői javítják, nem a BKV raktárából viszi ki a nem BKV-s műszakos a nem BKV-s tartalékalkatrészt, és nem a BKV sofőrjei vezetik. A többi egyébként stimmel (még). De ha majd a BKV is ugyanolyan alvállalkozója lesz a BKK-nak, mint most a NV meg a VT (most még ők a BKV-nak, de akkortól ők is a BKK-nak!), akkor mér ennyi közük sem lesz egymáshoz...
cmexpress-el egyetértek, a BKV a főfej, aki ezt engedi továbbra is, holott már volt 1-2 hasonló indicens, ahol szintén 8 napon túl gyógyuló sérülést szerzett az utas.
Javítsatok ki, ha tévednék, de mintha a BKV egyetlen egy Alfa Localót sem üzemeltetne. Innen kezdve ez a (fajta) ajtóhiba nem a BKV sara - ne lendületből szidjátok a céget, illetve másik céget szidjatok, ha már mindenképpen kell valakit...
Hogyne utaztam volna. És hallottam a 30-as buszon történtekről. De ezek után - esetleg - miért nem csinálnak valamit velük? Vagy én/mi kellene alkalmazkodjunk a csodás Foskálókhoz? :D
Nehogymár a ne bírja ki az a szaros ajtó. És ha az ember megbotlik - mert az öregeknél előfordul, ahogy a nem kapaszkodás is - akkor mivan? Rögtön "meg kell halnia"? :S
Azt nem csodálom, hogy ha teljes erőből nekiesik valaki az ajtónak, akkor kinyílik. Ezért kell kapaszkodni. Bár a Localó ajtajainak én se merek nekidőlni. Azért jobbulást a hölgynek.
Kiesett egy idős nő a 150-es buszból menet közben egy kanyarban a Gazdagréti lakótelep közelében szombaton délután; a 68 éves nő súlyos sérülést szenvedett - erősítette meg az MTI információját a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese és a BKV.
Sass Oszkár elmondta, egy 68 éves nő esett ki a járműből, a baleset következtében 8 napon túli sérüléseket szenvedett. Erős János, a BKV fődiszpécsere elmondta, hogy a baleset délután történt a XI. kerület Péterhegyi út és Egér utcai kereszteződésénél lévő kanyarban.
Szerintem is. A 2-es metró felújítása idején volt pl. a Blaha MMM megálló, ahol nem kellett újra megállni a 3. busszal, hiszen éppen azért találták ki, mert a rengeteg busz nem fért volna egymástól.