Aeroviva-s katalógust böngészve mi is Samuival szemezünk (Imperial Boat House), de még hezitálunk, mert nem tudom, mennyire ajánlott ez a hely egy 4 éves gyerekkel.
Ha erre vonatkozóan van valakinak jó tanácsa, szívesen fogadom:)
Surat Thaniból gondolom kivisznek busszal Don Sak-ba és onnan visz át a komp Samuira, mi is onnan mentünk, csak mi Phanganra. Az út hossza függ a hajó típusától is (szárnyas hajó, vagy lassú komp). Szerintem 1-2 óránál nem lehet több Samui, lévén Phangan messzebb van és oda 1,5 óra volt a gyors hajóval, a lassúval 2,5:(
Utunk során szeretnénk 2 éjszakát extra helyen tölteni. Ki is szemeltem egy meseszép szállást Samui kikötői oldalán. A neve Amanda Resort. Kategóriáján belül igen kedvező az ára, álomszép a kiszemelt szobatípus. (Akinek van kedve, megtekintheti a www.samuiamandaresort.com címen, itt is a honeymoon beachfront lenne az. Gondoltuk, erre a két napra kirúgunk a hámból :o) ). Azonban a sawadee-n beleolvastam az utazók írásaiba, ahol bár a hotelt, ellátást felmagasztalják, finoman szólva is mocskosnak minősítik a partot. Érdeklődnék, van-e valakinek e téren tapasztalata, mit láttatok, akik arra felé jártatok?
Sziasztok! Mi sajnos nem látjuk a Samui-s repteret csak távolból, mert minket a gép Surat Thani-n fog letenni onnan jó pár óra kompozás. Van valakinek erről infója? Mennyire hosszú az út?
Aki Thaiföldre utazásiirodán keresztül,de mégsem csoportosan szeretne menni,nagyon ajánlom a nagypihenes.hu utazási irodát.Mi is az ö szervezésükben voltunk január elején.Mindent elintéznek,jegyeket kézbe adják,sokat segitenek.
Még kint is felhivtak hogy minden O.K.- -e. Nagyon aranyos fiatal házaspár.
Eredetileg Phuketre foglaltak nekünk szállást,de a szökőár után természetesen mi nem akartunk oda menni,intézkedtek és másnap már a kezünkben volt a Samui szálloda visszaigazolása.Ők itthon csak előleget kérnek,a többit ott helyben lehet rendezni.Szóval mndenkinek csak ajánlani tudom őket.
Naszóval szerintem két külön szálloda,még keritéssel is el volt választva egymástól.
egyébként a F.H.-nak is vannak tengerparti bungijai(pici faházikó),persze jó áron.A F.Bung. pedig nagyobb házak 2-3 szobával.Ez utóbbinak szebb a medencéje is.
Kaja nagyon jó,változatos a reggeli,vacsizni pedig mindig v.melyik tengerparti étteremben voltunk.A képeket egyenlőre nem tudom feltenni,nem engedi a nagy méret miatt.Azon vagyok hogy lekicsinyitsem,de nem jön ssze.
Nagyon köszi az infókat, és ha megteszed, szeretettel várom a fotókat is.
Írtad, hogy a bungis része jobban tetszett Az a First Bungalow lenne, Ők egy cég? Mert mindenhol külön emlegetik a kettőt, még a honlapjuk is külön van.
Mi idén januárban voltunk a Samui First House-ban.Eredetileg Phuketre mentünk volna de ugye jött a szökőár.A First House is nagyon jó ,1 emeletes erkélyes szálloda.A bungallo része nekem jobban tetszett,sokkal hangulatosabb volt.A F.H.-ban mi a sima szobát kértük,de érkezés után egy napra delux szobát kaptunk,és a továbbiakban kis ráfizetéssel maradtunk is abban.(Új épület)A medencék gyönyörűek,tiszták.A tengerhez egy kis hidon át lehet kimenni,mert egy szép kis folyó van a szálloda és a part között.( Tele halászcsónakkal,nagyon romantikus)
Érdeklődnék, van-e valakinek első kézből származó infója, azab lehetőleg saját tapasztalata az alábbi szállodákról:
Bangkok: Royal Hotel, Twin Towers Hotel
Samui: Samui First House, First Bungalow Beach Resort, Samui Amanda Resort, Siam Residence
És ha lehetne még további kérdésem: mik a tapasztalataitok a kinti InterNet ellátottság és kapcsolati gyorsaság terén? Van olyan, mint nálunk az ADSL, vagy olyanra ne is számítsunk? Sorry, de január végén, február elején tervezzük, hogy kilátogatunk, életünk első ilyen útja lesz, de a főnökeink ott is elrabolnak majd 2-3 napot az életünkből, és Neten lenne a leggyorsabb, legegyszerűbb kommunikálnunk velük.
Ez nagyon kedves, de semmi kulonleges nincs bennuk, egyszeru turista foto mind.
Nem a Jim Thompson, hanem a Suan Pakkad Palace amit eloszeretettel ir mindenki "Pakkard"-nak, bar a thai helyesiras eleg laza es ahol a museum-ot "meseum"-nak irjak, ott ne kicsinyeskedjunk.
Ami nekem legjobban tetszett, az a tobbezer eves Ban Chiang fazekascuccok, a festohengerrel diszitett kerámia - sajnos, fotozni itt sem lehetett, de van rola katalogus, egyedulallo.
1. Vannak helyek, ahol lehet fényképezni, pl a Wat Traimitben, csak akkor 100 B-os "fotós" belépőt kell venni. A Wat Phonál a fekvő buddhát is simán lehet fényképezni, pl. De nem lehet fényképezni a trónteremben és az Emerald Buddhánál sem, amúgy ahol nem lehet ott elég érthetően ki van téve tábla. Ha a Skytrain vonalán lesztek, 2 megoldás szerintem: 1. taxi. Ha többen vagytok, simán megéri, az alap viteldíj 30 B és lassan pörög a taximéter. Csak ragaszkodjatok ahoz, hogy indítsa el. Ha nem akarja, várjatok egy másik taxit, annyi van, hogy az elképesztő. 2. Skytrainnel elmentek az Asok vagy a Sala Daeng megállókhoz. Ott átszálltok a metrora és el a Hualampongig (v.á.). Onnan 53-as busz a p.u. jobb oldalától a Sanam Luangig, onnan gyalog 2-3 perc.
En BKK-ban taxizni szoktam, mert nagyon olcso, esetleg tuk-tuk, ha jo az ido.
"The entrance to Wat Pho is on Chetuphon road. Entrance is 20B. It's open every day, opening hours are from 08.00am to 5.00pm, with a break from 12.00pm to 1.00pm. Guides can be hired at the entrance for 150B for one person, 200B for two, 300B for three, but they're not really needed. On Sundays, you can see students being taught traditional Thai dance and music.
Don't listen to anyone on the street as you try to enter telling you it's closed for a 'Buddhist holiday', 'cleaning' etc, or asking if you want to see the 'Lucky Buddha' instead - it's all part of a sophisticated gem scam.
Aircon buses 6, 8 and 12 all stop close to Wat Pho, and the Tha Tien express boat pier is very near. Ordinary buses that go near Wat Pho are ordinary buses 1, 25, 44, 47, 62 and 91 which stop on Maharat road. 44, 47 and 91 all stop on Thaiwang road, on the north side of Wat Pho, south of Wat Phra Kaew. It's also just a short river crossing away from Wat Arun. It's within walking distance of Wat Phra Kaew / Grand Palace, and (if you're feeling energetic) the National Museum too"
Wat Benchamabophit (the Marble Wat)
Majdnem :)
Akkor bent sehol sem lehet fényképezni? Még egy kérdésem lenne, mi a SkyTrain vasúthoz közel leszünk tehát azzal szeretnénk közlekedni azon az 1 szabad napunkon, az iroda nem visz el a Wat Pho-hoz amihez szeretnénk elmenni, tudja valaki mivel a legjobb odáig eljutni? Tudja valaki, hogy a Wat bencho mabophit (márványtemplom) merre van? Remélem jól írtam le!