hangfoglaláson voltam, a c2-n csak pár hangot ütöttem le, nagyon tetszett, vasárnap talán lesz időm kicsit többet nyomkodni. az electro 3 tényleg szuper cucc, a billentés hibátlan, a hammond nagyon szuper, a zongora parát viszont nem sikerült megoldani, kizárólag pedálozós balladajátékra van kitalálva, perkusszív játékmóddal gyakorlatilag használhatatlan. ennek ellenére kéne(kell hozzá egy motif modul, oszt jónapot). szóval elvinné valaki a vk7-et? :)) a korg sv1 hammondja élőben is kínosan béna, főleg a leslie szim. a csöves torzítás viszont nagyon király, szép hangokat lehet belőle kicsiholni, és a zongorája sokkal jobb mint a nordé. dehát sovány vigasz ez egy hammond fórumon...
Akkor azt hiszem inkább olyan helyre viszem, ahol adottak a körülmények. Persze még nem biztos, hogy ez a baj, de a tünetek alapján elég valószínűnek tartom.
Sztatikus töltésre igen érzékeny, pillanatok alatt tönkre lehet tenni!!! (antisztatikus munkahely, szénszálas tárolószivacs, csuklópánt kötelezõ!) Más egyéb kritikus dolog nincs.
Igen, néztem én is oldalakat, itt-ott hozzá lehet jutni, de tényleg nem egy 200-asért nyomják a kezembe. Mennyire szabad házilag nekiállni egy ilyen cseréjének? Nyilván nem én végezném, akivel belenéztünk ő foglalkozik elektronikával, de nem hivatásszerűen.
Az SM304 kifejezetten a Korghoz lett kifejleszteve, a gyártása megszûnt. Lehet még fiókban elfekvõ darab valahol, meg pár éve készükt egy mikrokontrolleres - lábkompatibilis - helyettesító áramkör is.
SM304a-nak hívják azt hiszem ezt a mint kiderült IC-t, ami úgy tűnik rossz lehet. Tényleg nem értek hozzá, de valami iromány szerint ez felel a billentyűvezérlésért.
Hát elég poros volt a masina belülről, meg nem vittük túlzásba, de innentől kezdve akkor beszüntetem a dolgot. Egyébként mélyebben belenéztünk, és ahogy kivettük, kettő darab billentyűvezérlő chip lehet benne, az első talán az alsó két oktávé (amivel nincs is baj) a második pedig a felső háromé. Persze ez csak egy tipp, a chip-et a régi korg cx3/bx3-ban használták, nem tudom mennyire ritka ez és beszerezhetetlen, félek, hogy az. Szakember még persze nem látta, csak találgatás az egész. Mindenesetre kösz a tippet, ha szerelőhöz kerül, megpróbálok minél felkészültebb lenni.
A KeyB-vel több probléma volt. Gyári állapotban nem szedték ki a kapcsoló üzemű táp zaját, elképesztően zúgott. Venni kellett hozzá egy DI-BOX-ot, hogy meggyógyuljon. A perka katasztrófa, élesen csattogó, továbbá elég vékony a hangja, a torzítója is elég gyenge.
A belseje, az elektronika kivitele, úttörő barkács szakkörös.
A műlezlije viszont szerintem a klónok közül a legjobb.
Ja, és nagyon nehéz. A demóit nem tudom, hogyan rakták össze, azok nagyon jól szólnak. Én ezk alapján rendeltem, hiba volt . Nem ajánlom senkinek. Tehtube jól megfogta a lényeget: egysoros HAMI lesz belőle, jó drágán.
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Hozzájutottam a hőn áhított Elka X50-hez, és előjött egy hibája, aminek természetesen a kipróbálásnál nem volt nyoma. A probléma a következő: 5 oktávos manuálon a felső 3 oktávnál gyakran serceg a hang. Olyan, mintha éppen érintkezésig nyomnám a billentyűt, ami hol szól, hol nem. Az benne az érdekes, hogy általában akkord fogásnál a legalsó rendesen szól, de a felsők csúnyán hol szólnak hol nem. Kontakt hibára gyanakodtunk, felnyitottuk, befújkodtuk a mozgatható potmétereket kontaktspay-vel, de semmi. Hol előjön, hol nem. Nyomogattuk itt, nyomogattuk ott. Annyi még hozzá, hogy az első olyan szériás orgona, amibe tettek midi-t, ez nem működik rajta, de nem hiszem, hogy ez zavarna be. 1980-1981-ben gyárthatták, ez nem derült ki pontosan. A lényeg, hogy fogalmam sincs mi lehet a probléma, ha bárkinek van valami ötlete, vagy találkozott már ilyen jelenséggel, az kérem segítsen, adjon tanácsot, mit lehetne tenni vele.
Eladó egy gyönyörű állapotú Hammond L100-as orgona. Igazi nappali dísz volt, tehát nem lestrapált koncert darab! Solton Leslie 1 részes, 2 rotoros van hozzá! Irányár 430e Ft Érdeklődni, és megnézni Pesten lehet 06 20 9868561
Gyárilag van. Ott a 3 lyuk a tölcsér szélén a kupak lábainak. A fémtölcséresnek nincs, de az nem Solton és más a geometriája. Ez gyakorlatilag megegyezik az amerikaival.