Keresés

Részletes keresés

Vevegyő Creative Commons License 2019.09.04 0 0 567

mert többnyire kínából valóak, és az más, mint a mienk.

Előzmény: Anyóca99 (565)
Törölt nick Creative Commons License 2019.09.04 0 0 566

Hosszú évek óta így van ez. Makón gyakorlatilag meghalt a hagymatermelés. Import szarok vannak, amik be vannak fulladva eszi a penész őket. Méregdrágán. 

 

Én most itt kértem egy kiskertet kimondottan a petrezselyem-fokhagyma-hagyma kombónak, mert ezeket nem kapni normálisat. 

Előzmény: Anyóca99 (565)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.09.04 0 0 565

Mindenkit érhet  "baleset" a konyhában , még akár ha rutinos is .

Pár hete olyan lencsefőzeléket főztem , hogy a klotyóban landolt . Most se tudom micsináltam' vele , de se íze , se bűze nem volt .

Viszont ... azt vettem észre , hogy a fokhagymákkal valami gebasz van mostanság . Kétszer annyi kell belőle , mint korábban . Nem elég aromás .

Előzmény: Vevegyő (564)
Vevegyő Creative Commons License 2019.09.04 0 0 564

én azóta vagyok rendőrileg eltiltva a tojáspörkölt főzésétől rizzsel, mióta a tojáspörköltet háromszor sóztam meg, a rizst viszont egyszer se.

:)))

Előzmény: Törölt nick (562)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.09.04 0 0 563

Nekem meg az első főzelékem rántása úgy sikerült , hogy szó szerint megállt benne a fakanál .

Előzmény: Törölt nick (562)
Törölt nick Creative Commons License 2019.09.04 0 1 562

Én a nagyim konyhájában nőttem fel, 10 éves koromra elméletben már szét tudtam volna kaszabolni szakszerűen egy lekopasztott csirkekorpuszt, ha a kezembe adták volna a kést. :D Tudtam is főzni, ennek ellenére minden új kaja új kihívást jelentett. A férjem mai napig rosszallóan emlegeti a tökös sófőzelékemet, mert a recept lesózást írt, de szót sem ejtett a kicsavarásról. :P Akkor vesztettem el a sózási jogkörömet. :) Vagy amikor nem figyeltem, és a 70 g cukor helyett a dekát mérő mérlegen simán kimértem a 70 dkg cukrot. Azt mondjuk megették, mert a mogyoróscsók helyett grillázst sütöttem. :P

 

Amikor viszont a tankonyhán elkészített ételeket otthon is elkezdtem bevezetni, az elején még flottul mentek a dolgok, a máglyarakás és az Eszterházy-rostélyos nagy sikert aratott, a bajok akkor kezdődtek, amikor a betegélelmezés tankonyhája jött. Annak ugyanis még egész az elején fellázadtak, amikor a korpás túrógombócot vettem sorra, amit azóta is csak ágyúgolyónak titulálnak, és senki se felejtette el.

Előzmény: Törölt nick (556)
Törölt nick Creative Commons License 2019.09.04 0 0 561

Jól van, a Járral jól jár vagy mi. :D Csak amit előttem írtál, az kihozta belőlem az élelmiszerbiztonsági szakembert. :P

Előzmény: dos48 (557)
alaptalan Creative Commons License 2019.09.04 -9 0 560

hehe!

 

Ha van elég behűtött finom serital (Münchner Dunkel, Köstritzer Schwartzebier, Paulaner, Puntighammer, Staropramen stb) akkor hetekig!

Előzmény: Anyóca99 (554)
dos48 Creative Commons License 2019.09.03 0 0 559

 

    Én 18 éves koromban pont egy ilyet kaptam reggelire, ebédre és vacsorára két évig.  Akkor elvittek

 

    határőrnek 27 hónapra a jugó határra.  Képzelheted az elvonási tüneteket.   Még ma is megvisel ha

 

    az eszembe jut.      *szemhéja idegesen rángatózik*         :))))

 

 

Előzmény: Anyóca99 (554)
dos48 Creative Commons License 2019.09.03 0 0 558

 

    Jó érzék kérdése az egész, megsaccolni hogy miből mennyi kell.  És általában mindennek a kulcsa a

 

    rántás, ahhoz is jó érzék köll.  Egy rosszul sikerült rántás eebacca a legtökéletesebb kaját is.    

 

    Már amellikeket be kell rántani.     :))))

 

 

Előzmény: Törölt nick (556)
dos48 Creative Commons License 2019.09.03 0 1 557

 

   A zsíros-olajost forró vízben mosom el, JAR-ral. Pont ezért kerülöm az ilyeneket hogy ne kelljen

 

   olajban-zsírban turkálnomfujj.   :)   A kedvencem a fehér kerámiabevonatos palacsintasütő, kiesik 

 

   belülle a kolbászos rántotta és egy papírtörlővel csak meg kell törölni.  Ajándékba kaptam, szerzek is

 

   ilyenből egy pár lábost is.  Ételfertőzés?  Amellett hogy a magam módján mindent azonnal lesikálok

 

   folyóvízben hogy még véletlenül se jöjjön össze egy nagyobb adag (ami kimeríti a huzamosabb ideig 

 

   tartó "mosogatás" borzalmas fogalmát), emellett a rám vonatkozó passzus az hogy jó disznónak 

 

   nem árt semmi.

                                           :))))

                                                                                                          

Előzmény: Törölt nick (555)
Törölt nick Creative Commons License 2019.09.03 0 0 556

Jé, ezt a szakácskönyvet én is ismerem!

 

 

 

:DD

 

 

Életem első főtt kajája egy zöldborsófőzelék volt. A főbérlő telefonjáról hívtam apámat, az ő titkárnője diktálta apámnak, én meg a szobából kiüvöltve továbbítottam a csoporttársamnak, hogy most éppen mit kell csinálni.

 

:DD

 

De nem lett rossz.

Előzmény: dos48 (550)
Törölt nick Creative Commons License 2019.09.03 0 0 555

Ööö! Szegény anyósom mosogat így. Nem kéne neked egy mosogatógép, te papi? Mielőtt elvisz valami ételfertőzés...

Előzmény: dos48 (552)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.09.03 0 0 554

Hány napig szeretnéd , ha csak ezt kapnád minden reggel/délben/vacsira ? Tízórai/uzsonna nuku .:-)))

Előzmény: dos48 (553)
dos48 Creative Commons License 2019.09.03 0 0 553

 

        Kötözött sonka.

 

    Beszerzünk egy szép, méretes kötözött sonkát.  Előkészítése és felhasználása a HUSz-ban.        :))))

 

   

                                              

dos48 Creative Commons License 2019.09.03 0 0 552

 

    Bundás kenyér nyammm.  Fritőzben sütve hogy ne koszoljon lábost és sok papírtörlőre téve a tányéron

 

    hogy lehetőleg csurgatott forró vízzel le lehessen öblíteni a tányért mosogatás helyett.    :))))

 

Előzmény: Anyóca99 (548)
dos48 Creative Commons License 2019.09.03 0 0 551

 

    A krumplifőzelék jó, csak nem kell a krumplit megfőzni.  Csíkokra vágva sütni köll.        :))))

 

Előzmény: Anyóca99 (549)
dos48 Creative Commons License 2019.09.03 0 0 550

 

   Húsleves Dos módra.  7 dl vizet gondosan felforralunk, ha elpárolog belőle akkor feltöltjük. Bele pici só,

 

   két csipet Vegeta és kész.  Ja, a végén belefőzünk egy húsleveskockát, beleöntjük az irdatlan

 

   mennyiségű, külön főzött cérnametéltet és egy marék főtt csirkemájat.  Lábosban tálaljuk hogy ne

 

   kölljön tányért mosogatni.      :))))

 

Előzmény: Törölt nick (546)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.09.03 0 1 549

A krumplifőzelék szaaaaaaaaaaaar ?  Mer' nem ettél még az enyémből . :-)  (asszem' nem is fogsz , te válogatós te)

 

Előzmény: dos48 (547)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.09.03 0 0 548

Krumpli nélkül nem is lenne az igazi . De igazságod van ... bundás akármivel is fincsi .

Olyan illata van a korhelylevesemnek , hogy nem győzök nyelni ....:-)

Előzmény: Törölt nick (544)
dos48 Creative Commons License 2019.09.03 0 0 547

 

    A káposzta a kecskének való.  A paradicsomos káposzta is, csak paradicsom nélkül. Babfőzelék gyöhet,

 

    egy 40 dekás konzerv valami 380 rupó, rá 4 tojásból tükörtojás. A krumplifőzelék szar, a tejföl meg

 

    úgyis kell róla a túróstésztához.    :))))

 

Előzmény: Anyóca99 (543)
Törölt nick Creative Commons License 2019.09.03 0 0 546

Ezeket mind én is. :D Kivéve a juhtúrós galuskát, mert ha juhtúróm van, abból körözött lesz és kész. De a tojásosgaluska és a sajtostészta olyan nekem, mint másnak a torta. Nincs belőle mennyiség, amit ne tudnék elpusztítani. A leveseket is imádom, de egyedül a családból, szóval mindig élet-halál harcot folytatok, hogy leves is legyen, ne csak hús.

Előzmény: dos48 (540)
Törölt nick Creative Commons License 2019.09.03 0 0 545

Ha ezt előbb olvasom, le se merem írni a cukkinitócsnit. :P

Előzmény: dos48 (537)
Törölt nick Creative Commons License 2019.09.03 0 0 544

Nekem főtt krumplival bundás zsemlével a tökéletes. Azért is vártam össze két adagnyi szedést, mert tegnap még maradék cukkinitócsnival ettem, de ma volt időm bundászsemlével is totojázni. :)

Előzmény: Anyóca99 (534)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.09.03 0 1 543

:-)))

Néha én is lusta vagyok mosogatni , de annál jobban szeretem a hasam , hogy ne győzzem le a lustaságom .

Egy jó kelkáposzta főzelék , vagy paradicsomos káposzta , tejfölös krumpli főzelék .... szárazbab főzelék  ?

Semmi ?

Előzmény: dos48 (542)
dos48 Creative Commons License 2019.09.03 0 0 542

 

    Krumplipüré.  Szalmakrumpli.  Kockára vágott krumpli olaj nélküli, keverős sütőben sütve hogy ne 

 

    kelljen mosogatni.  Főtt krumpli hájában, vajjal hogy azután se kölljön mosogatni.  Pizza a ház

 

    kapuja melletti pizzériából hogy még krumplit főzni se kelljen.    :))))

 

Előzmény: Anyóca99 (541)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.09.03 0 0 541

Semmi főzelék , szósz ?

Előzmény: dos48 (540)
dos48 Creative Commons License 2019.09.03 0 0 540

 

    Sajtos tésztát.  Krumplis tésztát.  Cvekedlit.  Juhtúrós nyokedlit.  Még a grízes tésztát is ha van hozzá

 

    marmaládéból higított lekvár.     Gulyáslevestbablevestborsólevest.     :))))

 

Előzmény: Anyóca99 (539)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.09.03 0 0 539

Te mit szeretsz .... a húson kívül ?

Előzmény: dos48 (538)
dos48 Creative Commons License 2019.09.03 0 0 538

 

   A knédlire meg a generálszószra is azt mondják, mégse ehető. :)   Hogy megsértődött egy prágai

 

   kiképzésen a vendéglátónk meg a kollégám amikor az U'flekú sörözőben taglalták a knédli főzését,

 

   azután a szertartásos vágását cérnával én meg aszontam hogy frászt, nagy darabokat köll belőle

 

   letépni és az asztalhoz vagdosni.    :))))

 

Előzmény: Anyóca99 (536)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!