„semmit érte nem várván; és a ti jutalmatok sok lesz,”
A mondat első felét „ semmit érte nem várván”, azonnal értelmetlenné teszi a mondat második fele: „a ti jutalmatok sok lesz,”.
Ezt az elvárást legfeljebb egy ateista ember tudja teljesíteni, egy vallásos már nem. (az ateista mivel nem hisz Istenben, ezért a mennyei jutalomban sem.)
Az apostoli rendelvény egyértelműen a Lev 17-18-ra alapul:
"tartózkodjatok a bálványoknak áldozott dolgoktól (Lev 17:1-9), a vértől (17:10-14), a fúlvaholt állattól (17:15-16), és a paráznaságtól (18:1-30); melyektől ha megóvjátok magatokat, jól lesz dolgotok. Legyetek egészségben!"
A Lev 17:13 tiltja a jövevényeknek (is) a kutyaevést: "És ha valaki Izráel fiai közül, vagy a köztök tartózkodó jövevények közül vadászásban vadat vagy madarat fog, a mely megehető [a kutya nem megehető]: ontsa ki annak vérét, és fedje be azt földdel"...
nem állíthatod, hogy ez a hit a Biblia szószerinti üzenetén akapulna
Nem "izeni" azt a Biblia, hogy szó szerént varangyok potyogtak az égből, hogy Péter legott ölje s egye űket, ígyhát nem is kell azt szó szerént értelmezni...
A kutya nem ehető, ha nem vettétek volna észre a ragadozó állatokat nem esszük meg. Kivéve talán a disznó ami mindenevő. Újjabban a rovarokat akarják megetetni az emberrel. Szerinmtem az ember nem rovarevő,de nekem az az érzésem, hogy rettenetes éhezések lesznek a földön.
Kitaláltál magadnak egy nem-biblikus Biblia-értelmezést, mely szerint a zsidó törvényeket eltörölte Jézus, kivéve a kóser szabályok egy részét. Ezt nem tudod semmilyen módon se igazolni, csak vad belemagyarázással.
Alapvetően ez adventista vagy reform-adventista (armstrongista) narratíva. Amik szintén nem biblikusak.
Persze semmi gond, nyugodtan higgy bennem, engem nem zavar, de nem állíthatod, hogy ez a hit a Biblia szószerinti üzenetén akapulna.