Ha első látásra/dumcsira szimpi , mennék hát .:-) Mi bajom lehetne ? Max lelécelnék ha valami mégis nem tetszik . Egy kávézás nem ágyjeleneti előzmény .
" ... én nem szoktam semmit se így túlfogyasztani ..."
Jó neked !
Nekem kedvenc kajám a krumpli ... minden formájában szeretem .... akár hús helyett is (amiért nem vagyok oda ... egy evésre pár falat vagy egy szeletnyi pont elég) .
Mindig szerettem enni , de igazán zabálós sose voltam . Valami történhetett , mert a műtét óta változásokat észlelek . Mint ez a túlevés , meg a sütemény kívángatás .
Tegnap aszonta' valaki okoska a zajládában , hogy nem azért dagadt valaki , mert cukros , hanem azért lett dagadt mert cukros . Nemtom' érthetően írtam-e ? Szóval ... a cukorbaj okozza a kövérséget . Meg kéne' nézetnem ...
Vagy kukoricával. De krumpli nem kell bele, mert akkor nem lesz finom. :'D
A legtöbb majonézes salátát szeretem, de én nem szoktam semmit se így túlfogyasztani. Nekem inkább minden unalmas lesz két étkezés után és aztán hónapokig el lennék nélküle. Ha évente 10-szer eszem majonézes salátát, akkor már sokat ettem. A szilveszteri hidegtálra van, meg ha nincs idő mást csinálni a készen vett grillcsirke mellé, akkor csinálok majonézes kukoricát, de nem sok szósszal, csak éppen bevonja.
Szeretitek a majonézes krumpli salátát ? Nem győzök eleget enni belőle ....(virslivel/főtt tojással felturbóztam , isteni lett) . Tavaszra gurulni fogok , ha nem veszek vissza a zabálásból .:-(((
Nagymamám nem tartott, de voltak falusi rokonok, meg vett is a piacon. :) A vadász testvéreitől volt fajd, fácán, nyúl, őz és vaddisznóhús is. Nálunk a vadas tényleg vadból volt. :)
Én a csirkét unom, a disznóhúst nem szeretem. A malacot még igen, de a disznóhúst nem. Ezért aztán az utóbbi majdnem soha nincs, ha mégis, akkor karaj (utóbbi tejfölös húsnak vgy rizságyon sütve, mert az egyik gyerek azt szereti) vagy tarja grillezni. Csirke az szokott lenni, pörköltnek, itthon egyben sütve, töltött csirkecombnak, kakukkfüvesen megpárolva vagy készen vett grillcsirkeként, de uncsi mind.
Szóval mi nagyon sok marha-, bárány- és pulykahúst eszünk, meg ha szembejön más, akkor azt is. Kecskét én nem szeretem, de a férjem imádja. Meg nyulat, galambot, őzet, fürjet stb. szoktunk venni a Kauflandban, nem csak ünnepnapokra, hanem amikor csak megkívánjuk. :) Bár ünnepnapokra is. Karácsonykor a galambleves elég valószínű, hogy lesz.
Érdekes , de talán lánykoromban ettem utoljára libát/kacsát . Anyám tartott mindenféle sütni/főzni való jószágot . Megettem , de nem a fogamra való igazán .
Nem tudja még . Én izélgetem , hogy vegyen át a menyemtől , mert szerencsétlen százfelé szakad (üzlet Pécsen , Bp.-en , Székesfehérváron , + még egy városban) ... folyton úton van , mert az alkalmazottakat dicsérgetni kell ... nem vicc .... hótt' komoly . De a kereskedelemhez nincs kedve . Ma azt találtam ki , hogy tanuljon gk.-oktatást , mert vezetni imád , és ülni nem olyan fárasztó , mint a kifőzdéjében sok emberre főzni . Majd előadom neki az ötletem ....
Nálunk az én szakmám, de azért mindketten főzünk, sokszor kooperációban. A kacsát például én sokkal jobban sütöm, mert ha nem akarja gyorsan besúvasztani a sütőbe, akkor én megcsuszpájzolhattam volna a mellebőrét cukorrépasziruppal, ugyanis attól lesz ropogós és fényes, ahogy én szeretem. A körtét se akarta beletenni, azért akarta előtte berakni a sütőbe, hogy ne tehessem bele, mert szerinte hülyeség. De én meg szeretem ha van valami a hasában, minimum egy vöröshagyma, de inkább valami gyümölcs, esetleg aszaltszilva.
De azért is el fog fogyni nem fényes bőrrel is. Holnapra maradt a második fele.
Fiaméknál is a gyerekem főz . De neki ez a szakmája/hobbija . Legalábbis volt ... most csukta be a büféjét , mert az istenverte SM-je miatt már nem bírja a strapát .
Sűrű tarhonya : olajon (vagy szalonna zsíron ) megpirítod a targoncát , közben belekockázol vörös hagymát (csak dinsztelési szinten) , piros paprika , paprika/paradicsom , kevés karikára (vagy kis kockára) vágott krumpli , annyi víz , hogy bőven ellepje (esetleg pótolgatni kell ahogy dagad a tészta) , só és fedő . Maradék virsli/kolbász /sült vagy főtt hús laktatóbbá teszi . Mire kész , olyan sűrűnek kell lennie , hogy ne álljon alatta a szaft . (ezért kell óvatoskodni a vízzel)
Tarhonya leves : Tarhonyát megpirít , vörös hagymával dinsztelve , sárga és fehér répa , krumpli , víz , só , paprika/paradicsom .
Ja, a krumplipüréport szerintem pasik találták fel pasiknak. Undi csuszpájz, de a férjem is szereti. Délután rendet raktam a kamrában, találtam szanaszét 7, azaz: hét (!) doboz krumplipüreport és négy tartós tejet, amit random összevásárolt és besuvasztott oda.
Mondjuk, én se leszek marhább, mert én meg három sűrített tej konzervet, egy rakás paradicsompürét, két jackfruit konzervet, 2 mirint, 2 osztrigaszószt és két halszószt harácsoltam össze az elmúlt években. Most majd mindenbe is teszek belőlük egy keveset. ;P Kivéve a jackfruitot és a sűrített tejet, azokat majd magában megeszem majd.
Ja, találtam több kiló tarhonyát is. Csak még nem találtam ki, hogy ha nem pörkölt maradékra rádobva készítem el, mint a nagymamám, akkor mit szoktak azzal csinálni?