Keresés

Részletes keresés

endrebá Creative Commons License 2022.01.18 0 0 3319

Létezne hogy idetalált az én ezernevű ritkánkedves nemisbarátom?    Mert ha igen, akkor örülök.

Jól példázza azt a furcsa élethelyzetet, hogy van olyan egyéniség akit elviselhetetlennek érzünk - de van az az ellenség amelyik ellen még tőle is elfogadjuk az egyetértést.

Én az említettet még amerikába is hívtam segítségül - és segített is.

Előzmény: LáHamá (3318)
LáHamá Creative Commons License 2022.01.18 -1 0 3318

Egy az Anya, egy az Isten. És egy a Költő: K.D.Hüméér.

Előzmény: LáHamá (3317)
LáHamá Creative Commons License 2022.01.18 -1 0 3317

Anya... csak egy van!!

Előzmény: Töck Jenő (3314)
Töck Jenő Creative Commons License 2022.01.16 0 0 3316

Az is jó.

Egyébként ez egy régi vicc.

Előzmény: endrebá (3315)
endrebá Creative Commons License 2022.01.16 0 0 3315

És egy felkiáltójel a vessző helyére?

"  Anya! csak egy van!  "

Előzmény: Töck Jenő (3314)
Töck Jenő Creative Commons License 2022.01.16 0 0 3314

Anya, csak egy van.

Előzmény: Töck Jenő (3308)
endrebá Creative Commons License 2022.01.16 0 0 3313

Szerintem meg a fényképésznek volt egy jó ötlete.

Előzmény: LáHamá (3310)
LáHamá Creative Commons License 2022.01.16 -1 0 3312

Tegyél ide írásjeleket és nagybetűket! ))  http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=160421597&t=9173867

LáHamá Creative Commons License 2022.01.16 -2 0 3311

Írásjel nélkül! DD

Előzmény: LáHamá (3309)
LáHamá Creative Commons License 2022.01.16 -1 0 3310

Igen! Az a nő egy varázslatos varázsló!

Előzmény: endrebá (3307)
LáHamá Creative Commons License 2022.01.16 -2 0 3309

Az "Anya csak egy van" Vámos Miklós nagyregényeinek egyike, 1992-94-ből. Tizenöt év alatt harmincnyolc kiadást ért meg.

Töck Jenő Creative Commons License 2022.01.15 0 0 3308

"Anya csak egy van! "

Hiányzik egy írásjel.

Előzmény: LáHamá (3303)
endrebá Creative Commons License 2022.01.15 0 0 3307

..nem mondtad.   Csak olyan megrovónak tűnt a hangsúlyod.    :-)))

Az előszörre irigylésre méltó képpel kapcsolatban pedig.. hm.. másodszorra az jutott eszembe, hogy a lábfejeknek nem látok vonszolási nyomát.

Előzmény: LáHamá (3306)
LáHamá Creative Commons License 2022.01.15 -2 0 3306

Előzmény: LáHamá (3305)
LáHamá Creative Commons License 2022.01.15 -1 0 3305

Mondtam én, hogy baj? ))

Előzmény: endrebá (3304)
endrebá Creative Commons License 2022.01.15 0 0 3304

Egy?  Kint a műhelyben ha nincs kétszáz, akkor egy se.

...ééés :

Miért baj hogy a herék meg azok ?

Előzmény: LáHamá (3303)
LáHamá Creative Commons License 2022.01.15 -1 0 3303

Anya csak egy van! A herék meg... Herék! ))

cyr45 Creative Commons License 2022.01.14 -3 3 3302

Öööö..   ennyire nem akartam ám tudni.

Bocs, hogy tultajekoztattalak!:-)

Olyanra pedig nem emlekszem, hogy -mi, ketten- "sertegettuk" volna egymast...

Es erosen remelem, hogy nem is fog ilyesmire sor kerulni! 

A magam reszerol szinte biztos vagyok benne.:-)

Előzmény: endrebá (3300)
Töck Jenő Creative Commons License 2022.01.14 0 0 3301

"de a harmadik és negyedik bekezdésedben megmondottakat nem szeretem úgy képzelni."

Jogos a hozzáállás.

Előzmény: endrebá (3300)
endrebá Creative Commons License 2022.01.14 0 0 3300

Öööö..   ennyire nem akartam ám tudni.

Nehogy tájékoztass olyan dolgokról, amitől kedvem támad érvelni bizonyosfajta politikai megoldások mellett vagy ellen.

Egyrészt azért mert a trafópálcán már sértegettük egymást emiatt a vitya-becsípődés miatt, másrészt azért mert a gödörfúróddal még tartozom, harmadrészt mert szeretem ezt a topikomat is.

Köszönöm hogy a második bekezdésedben megmondtad hogy kilehetaza vezetéknévtelen Katalin - de a harmadik és negyedik bekezdésedben megmondottakat nem szeretem úgy képzelni.

Hm?

Előzmény: cyr45 (3299)
cyr45 Creative Commons License 2022.01.13 -3 0 3299

Milyen Katalin?

Ezt komolyan kerdezed?...   

A minialnok altal  kijelolt  kovetkezo Koztarsasagi Elnok!

Aki (e kijeloles birtukaban) maris teljesen biztos a meltosag elnyereseben.

Hiszen minden tisztsegerol lemondott, hogy teljes energiajaval keszulhessen uj poziciojara!

Vagyis szorgalmasan gyakorolja addig is az alairast, mint egyetlen lenyegi feladatat.

Igaza is van, hiszen ebben az ugyben (is) a parlamenti szavazas pusztan formasag lesz.:-(

Az a 133 "bator ember" meg fogja ot szavazni, minden mas pedig lenyegtelen!

Előzmény: endrebá (3298)
endrebá Creative Commons License 2022.01.13 0 0 3298

Tényleg?

Na nem baj.

Ha változik, akkor már csak türelem.

Milyen Katalin?

Mozdonyt tudok vezetni - listát nem..

Előzmény: özvi (3297)
özvi Creative Commons License 2022.01.13 0 0 3297

Régen a filmekben is csupa ffi szereplő volt.

Ma már sokkal több a nő.

Majd változik ez a politikában is.

Pláne ha Katalin berobban a népszerűségbe. 

Áder vezette a listát?

Előzmény: endrebá (3293)
endrebá Creative Commons License 2022.01.13 0 0 3296

Nem lehet objektíven vitázni arról ami nincsen.

Vitatkozzunk azon, hogy az képviseljen minket aki akar és tetszik is nekünk - vagy az aki ugyan nem akar, de jól mutat egy egyenlőségjel másik oldalán?

Szerintem ne vitatkozzunk.

Az képviseljen minket aki akar, és eléggé tetszik is nekünk amit ígér.

A nők hibája..  hm..    szerinted a választási győzelem az a nőiességtől függ?

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (3295)
Igor Castillo de Muerte Creative Commons License 2022.01.13 0 0 3295

Dehogy sértődöm, csak tényleg próbáljunk meg objektíven vitázni erről. És ha objektiven nézed, nem igaz, hogy nincs 100 klassz nő, aki helytállna a parlamentben. De ez tényleg a nők hibája, szedjék magukat össze, bizonyítsanak!

Előzmény: endrebá (3293)
Igor Castillo de Muerte Creative Commons License 2022.01.13 0 0 3294

"Pedig a választók több mint fele nő, azt választanak meg akit akarnak"

Vagy akire lehetőségük van. És itt megint leírom neked is, ha nem figyeltél, hogy ez a viszont nők hibája, ha nincs lehetőségük nőket küldeni a parlamentbe. Merthogy férfi ezt megtiltani nem tudja, az hótziher.

Előzmény: Töck Jenő (3292)
endrebá Creative Commons License 2022.01.13 0 0 3293

Miért elégszel meg annyi késztetéssel mindenkibe, hogy csak fele képviselőlétszám legyen nő?

Egy jó politikus simán bebizonyítja hogy 75% alatt nincsen egyensúly, mert a férfiak sokkal nehezebbek.

Csak vicceltem Igor, ne kezdj rámsértődni.  Ha az általános emberi viselkedést szeretnéd megreformálni, akkor sok kudarccal számolj.  Akármennyire is az lenne a helyes.

Illetve a politika az nem olyan munkakör mint az energetika.  És a nagytőkések munkaköri leírásával sem vethető össze.  A sztárügyvédekhez hasonlít a leginkább.

Ne akarj oda nemiséget...  nemi egyenlőséget se.    Nem való az oda.

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (3291)
Töck Jenő Creative Commons License 2022.01.13 0 0 3292

"Ha a képviselők fele nő lenne, akkor csak a fele lehetne férfi, holott a választók akarata ezidáig nem egészen ez volt"

Pedig a választók több mint fele nő, azt választanak meg akit akarnak.

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (3291)
Igor Castillo de Muerte Creative Commons License 2022.01.13 0 0 3291

Ne haragudj, de ez már ostoba hazudozása részedről. Leírtam, nem kvótát szeretnék, hanem azt, ha mindenkiben lenne egy belső késztetés, hogy a képviselők felel lehetőleg nő legyen. Mindezt úgy, hogy a pártok automatice felváltva raknák a listára a nőket, férfiakat. De ezt is leírtam az előbb.

"Pedig logikus a kérdés, hogy százalékoktól függetlenül, miért fontos a nők lakosságarányos képviselete, és miért nem fontos más csoportoké."

Dehogy logikus, akkor nem lenne benne a mondatodban a "miért":)

A nők sokan vannak. A populáció felét nők teszik ki, A 40-50 körüli balkezes, negyvenhatos cipőt hordó szemüveges zöldszemű szőke rövidhajú pizzakedvelő református kreolbőrű autisták meg kevesen. Tehát ennek a csoportnak a képviselete nem bizserget. De annak nem lenne akadálya, hogy egy tetszőleges párt bármelyik nő /férfi képviselője a szívén viselje a választók 0.000006%-ának/mondjuk 2-3 embernek az  ügyét, ha te ezt kívánatosnak tartod.

"Bár amit püfinek írtam, az szól neked is: a képviselők területi alapon teljes lakosságot képviselnek, és nem reprezentatív alapon egyes csoportokat."

Igen, mondtam is, hogy jobb lenne, ha csak lista lenne, de ezt is írtam korábban.

"De bizony hogy korlátoznád. Ha a képviselők fele nő lenne, akkor csak a fele lehetne férfi, holott a választók akarata ezidáig nem egészen ez volt." 

És ha az a választók akarata, hogy nőket válasszanak, de abban a választókörzetben nincs női jelölt? (tudom, hogy erről nem te tehetsz, de a "csak listával" ez is ki lenne pipálva)

"És ha a mostani képviselők nem elég jók, arra nem az a megoldás, hogy akkor még kvótanőkkel is hígítjuk az állományt, hanem ha igyekeznénk tisztességes, nem korrupt, felelős politikusokat a parlamentbe juttatni"

Ezzel egyetértek, de akkor megint leírom: nem kvótáznék, szeretném, ha mindenki így látná. De ha nem, hát nem.

"Tudom, ez persze csak idealista álom, hiszen egy hintalovat is beszavaznának a népek, ha a legnépszerűbb párt színeiben indulna..."

Ezzel 100%-ban egyetértek:D

"Mikor egy párt jelölteket állít, igyekszik népszerű, ismert, parlamentbe kerülésre esélyes embereket találni. Ha mondjuk tízszer annyi a férfi politikusuk, akkor egy feles listán ott lesz a férfi politikusaik krémje, a női helyeken meg a 'futottak még' kategória is bekerül... ez jó az országnak?"

Nem, nem volna jó. Az volna jó, ha a nők is aktívan részt vennének a politikában (és ez az ők szégyene, hogy nem így van!!!) mert az ő bőrükre is megy a játék! De mikor ilyet írsz, azt sugalmazod, hogy a nők nem is alkalmasak a politikai pályára. Ezzel a szemlélettel vitázom. Azzal nem, hogy a nők ne menjenek kommandósnak, kőművesnek, tűzoltónak. Értelmes feminista nő nem is állna bele ilyen vitában, a nők  nagy része belátó, nem csinálna hülyét magából a vita kedvéért.

Én férfi vagyok, az energetikai szektorban dolgozom. Itt vannak mérnök kolléganők, tök jó miattuk a hangulat, De nekik nem jut eszükbe kimenni a melósokkal egy szektoros 240-es rézkábelt dobról lefejteni, behúzni, a szekrénybe "betaposni" felpucolni, megsaruzni, betörni-bekötni:)))

És abban is biztos vagyok, hogy az unatkozó hülyepicsáknak is csak egy kis része a véresszájú femináci, bár a hangjuk elég hangos. Te meg úgy próbálsz csinálni, mintha a felük ilyen lenne.

Előzmény: Abszolút Igazság (3282)
endrebá Creative Commons License 2022.01.13 0 0 3290

Sziasztok idevalósiak, jól belesüllyedtetek a "ki képviseljen és kiket" témakörébe - de higyjétek el hogy fölöslegesen.

Amikor elég volt színészi népszerűség ahhoz hogy aki akar az bekerülhessen a képviselők közé, akkor nagyon jól kiderült hogy való-e a végrevalahára kommunizmustól mentes politikába : elhivatottság, önfeláldozás, becsület, gerincesség.

Aki szeretné hogy némely fentiektől mentes nőneműek száznál többen is ott lehessenek a törvényes tolvajok, és hatalomfüggők között, az nem tudja hogy mit beszél.

Mindegy hányan vannak fiatalkorúak, közülük se kerülhessen létszámarányos politikai képviselő.

Mert a népszerűségfüggés sem tesz jót.. még a népszerűeknek se.

Neee agyaljunk azon hogy milyen jó lenne ha minden másképpen lenne.

Elég lenne abban megegyeznünk hogy ha csak sajátmagunkon tudunk változtatni, az mire elég, és tetszene-e az eredménye.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!