Egyszerűen: Fárasztóan szenilis vagy, aki a tájékozatlanságát és hozzá nem értését a jólértesültség látszatával keveri.
Nem lehet Állami Kórházban magánbeteget műteni. (az persze előfordul, hogy megánbeteget beterelnek az állami egézségügybe, ez a sokak által kifogásolt korrupció legismertebb útja)de a GOKI esete nem erről szól.)
vannak a kontinuitás elméletek meg vannak a kipusztulás elméletek.
ökori holokausztrol nincsenek feljegyzések.
a magyar etnogenezis is inkább magyarázhato a kontinuitással mint a kipusztulással. Hasonloan mint a hastingsi honfoglalás, vagy épp a sziciliai normann honfoglalás, csak ezek 150 évvel késöbb lévén jobban dokumentáltak.
Mivel ezek az esetek nem voltak lepapírozva, a kórház tudta nélkül rendeltek számukra drága implantátumokat, ergo csak a doki magánbetegei lehettek, nemde?
Nekem ott végeztek katéteres billentyű beültetéstés az ezt előkészítő egynapos katéteres vizsgálatot is.
Műtét előtt nem " beszélhetsz" a műtő (vagy műtést vezető - hiszen ilyen esetekben team-ről van szó, miként Székely esetében is)sebésszel, mert általában a műtét napján derül ki, legalábbis a beteg számára, hogy aznap ki operál.
Műtét után megkerestem a professzor urat, és megköszöntem a sikeres műtétet, aki megkért, hogy vegyem ki a kezem a zsebemből, mert szó sem lehet semmilyen borítékról, kezet szoritott, és velem együtt örült a sikernek.
Invazív műtéteknél persze más a helyzet: műtét előtt bemutatkozik a műtétre készülő orvos és megbeszéli az esélyeket, a műtét lefolyását
Egyébként sajnos elég hosszan élveztem műtét előtt a kórház "vendégszeretetét" több etapban.
Rossz volt nézni az orvosok túlterheltségét. Az ambuláns 4 óráig meghirdetett rendelésen 1/3-3ig fogadtak járóbeteget a recepción ( feltéve, ha nem sürgős esetől van szó) de a rendelő orvos még 6 -kor sem végzett a betegeivel.
Az orvosok, ha kell beültek a szív ultrahangot, szívtükrüzést elvégezni, ha nem volt más, órákat voltak pihenés nélkül a műtőben holt fáradtan ácsorogtak a viziten, és estefelé leültek a számítógép elé administrálni, zárójelentést írni.
SZÓVAL: az esetek 95 %-ban nem az orvosban: a rendszerben van a hiba
A dákorománt történetesen történészek írták (előbb szerzetesek, a három kolozsvári görögkatolikus, akik a Vatikánban könyvtáraztak), pl. Iorga, Daicoviciu, Pascu s társaik.
Pixy tudom, hogy már régen elhánytad a csikófogaidat, de azért olyan vénséges vén nem vagy. hogy te személyesen meggyőződhettél volna II. Pius pápa okosságáról, vagy butaságáról. Amit esetleg tudsz róla, azt csak a jól megszűrt külső átlagpolgár részére írt mesegyűjtemény.
Esetleg, amikor delírium tremens állapotában leledzel és még mellé valami varázsport is hozzáadsz, akkor még társaloghattál is vele. :-)
"Kétféle történetírás létezik: az egyiket történészek írják, akik jobb megélhetésük reményében kiszolgálják a mindenkori hatalmat és egy másik, amelyet hagyományaiban a nép őriz; ez utóbbi bizonyult mindig igaznak."
"Egyébként a magyar és jugor nyelvek rokonságát – akkor még indoklás nélkül – Aeneas Silvius Piccolomini (a későbbi II. Pius pápa) említi 1458-ban."
Az mindig gyanús, ha a mostani libbant belvárosi álértelmiségi az egyházakat kezdi követendő, elfogadandó értékként emlegetni. Lásd a keresztényi szeretet sűrű emlegetése a határsértőkkel szemben.
Elég sok forrás utal arra, hogy a pápák nagyon is primitív, buta emberek voltak, tehát simán mondtak ők hülyeségeket is.
Tudod már utaltam: Kétféle történelem létezik, az egyiket pénzért írják.
Soha sem kedveltem azt a sznob szemléletet, hogy valamihez csak az érthet, aki diplomát szerzett belőle!
Egyrészt, mert számos olyan kiváló szakembert ismertem, aki egyes tudományterületeken jót és sokat alkotott, úgy, hogy nem csak diplomája nem volt belőle, de egyeseknek még érettségije sem!
Másrészt, mert oktatóként rengeteg diplomást ismertem meg, a jó részüket nem igazán tartottam jó szakembernek azon a tudományterületen.
A humán tudományágak meg pláne nem olyan területek, amelyeken csak diplomával lehet elboldogulni. Olvasni, gondolkodni bárki képes. Véleményt alkotni meg pláne. Bizonyítani nehéz!
A válság egyetlen, kézzel fogható jele a Honvédkórház orvosigazgatójának múlt heti lemondása volt, ami kórházi forrásaink szerint több hete lógott a levegőben. A lemondással – ami információink szerint nem is volt annyira önkéntes Tamás Róbert részéről – egyértelműen az orvosigazgató „vitte el a balhét” a kialakult helyzet miatt.
A szolnoki repülőmérnökből 2011-ben koronaőrré, abból honvédelmi helyettes államtitkárrá, majd miniszteri biztossá, végül 2017 októberétől a kórház parancsnokává előlépő Kun Szabó Istvánnak a házon belüli vélemények szerint – bármi történjék is – aligha eshet baja. Például azért, mondják, mert úgy tudják, a honvéd vezérőrnagy erős kapcsolatokat ápol a Fidesz felső vezetésével. Van, aki példaként azt is felhozza – noha ennek perdöntő hatása azért kérdéses –, hogy a lánya, az amúgy a Miniszterelnökségen dolgozó Elizabet Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató Marcell nevű fiának a menyasszonya.
Rajta van a kórház várólistáján? A szept. 25-ikei levél még nem jelent előjegyzést!
Te dróteszű, azt az implantátumot hagyományos módszerrel is be lehet ültetni, csak a varrások száma más (8 négy helyett!). DE láthatóan Székely őt is átverte, azzal, hogy csak ő tudja megmentheti. Vagy csak fut a pénze után....
Köszönöm a megtiszteltetést , de nincs igényem a királyi többesre . Az a min.elnököt illeti . :-)
(Legalábbis szereti az olyan szófordulatokat , hogy "nem vagyunk megelégedve .... " Miközben egyszemélyben áll a mikrofon mögött .... de ő tudja hányan van...:-D)
Egy emberélet láthatóan már nem tud felizgatni, csak az amtőr nyelvészkedésed.
Kérje ki a beteg a legyártott implantáumot és házaljon vele?
eddig ahivatalos egészségügy (belértve Andréka professzort) azt mondta Székely a hibás, mert az elhunyt beteget 48 órán belül meg kellett volna műteni.
Hát az életvitele alapján simán megteheted. S mi utal rá, hogy ilyen hülyeséget állított volna a magyar nyelvről? Ugyanis nem igen volt kapcsolata velünk! Az Ural táján meg sohasem járt.