III/III Reloaded...
Civil rendőrök követik a tüntetőket.
Lebuktak, mert felvette őket a célszemély.
Nem ugyenezt csinálta a kádárista rendőrség 89-ig, hogy poltikai okoból vegzáltak embereket?
Na ez az idő újra eljött.
Az adatokat kikérő Soós Lajos Szónusz a lapnak azt mondta, hogy az adatokat már egy évvel ezelőtt kikérte, viszont nem gondolta, hogy ekkora érdeklődés kíséri majd az aktákat. Szerinte fontos, hogy ezek az információk nyilvánosságra kerüljenek. Krisztinával vagyis Pleva Eszterrel való kapcsolatáról azt mondta, hogy ismerték egymást, de jóban nem voltak. Facebookon azóta beszéltek, elmondta, hogy valóban Olaszországban él, van egy 18 éves lánya és mindenkit puszil. Soós a történtek miatt nem haragszik a nőre, szerinte csak annak idején ebben kereste az izgalmat.
"Tekintettel arra, hogy a Magyar Nemzet cikkeiben megjelent valótlan tényállítás megsértette a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és Lehel László jó hírnevét, az érintettek meg fogják tenni a szükséges jogi lépéseket" - írták.
Mindent kiloptak a lakásunkból. Tehát ha kellett nekik valami, akkor egyszerűen betörtek a lakásunkba, és ellopták.
Tehát volt olyan, hogy mondjuk az autóguminkat szúrták ki, és volt, hogy egyszerre kettőt. Volt olyan is, hogy a fékvezetéket vágták el. Akkor volt olyan, hogy kromofággal öntötték le az autókat.
Soós Facebook-posztja szerint egy Pleva Eszter nevű nő tájékoztatta a III/III-at a zenekarokról és a bulizó punkokról. Soós szerint Pleva Eszter "egy zenész haverunk csaja volt - róla is csiripelt!".
Tekintve, hogy az egyik együttesnek (a Sexepilnek) énekese és szövegírója voltam, a többinek lelkes közönsége, ismerőse vagy éppen barátja, így aztán életem jelentős részét a felsorolt helyeken töltöttem, magam is megosztottam az információt a nagy közösségi oldalon. Nem kavart valami nagy vihart. Elhülyéskedtünk kicsit a hozzászólókkal. Hogy ez jó, vagy inkább baj, én már nem is tudom. Annyi bizonyos, hogy mindez nem okozott nagy meglepetést. Tudtuk, hogy mi az ára a Fiatal Művészek Klubja akolmelegének. A Kontroll Csoport szépen meg is énekelte: „Besúgók és provokátorok, koncert közben sosem gondolok rátok!”
Na jó, tegyük fel, megvan ez a Krisztina. Akkor az a kérdés, mihez kezdjünk vele. A kilencvenes években (lendületből) még úgy gondoltam, jó volna mégiscsak megtudni, ki (kik) jelentgettek rólam összevissza mindenfélét. És a szemükbe nézni egyszer. Figyelni magamat, vajon egy tenyér csattan-e, és mekkorát. Vagy elég leönteni a nyomorultat egy itallal, mint Szabó István Brandauert a Mephistóban. (Mely jelenetnek azóta, mint tudjuk, támadt egy kis pikantériája.) Indulatomat kissé fokozta, hogy úgy tűnt, ebben az országban mindig mindent meg lehet csinálni büntetlenül. Azóta is úgy tűnik.
– 200 oldalnyi anyagom van, összesen 12 emberről tudok, akik jelentettek rólunk, de a személyazonosságát csak néhánynak ismerem. Ott van például Vikidál Gyula, vagy a szintén a titkosszolgálatnak dolgozó Arató András, valamint volt egy rossz dobos, aki azért jelentett Dobos fedőnéven, mert semelyik zenekarnak nem kellett – sorolta a Beatrice frontembere..
Nézd meg a mocskos rohadt ügynök hogy ajnározza most is magát!
Igen, az ateista kommunista erőszakszervezet az értékes keresztényi munkát értékelte...
Emlékszik még, hogy mivel kereste meg az állambiztonság?
Baráti jellegű beszélgetést kezdeményeztek, mert állításuk szerint felfigyeltek arra az aktív és értékes munkára, amit a rám bízott evangélikus gyülekezetben végeztem.
Közérdekű adatigénylést nyújtott be Pintér Sándor belügyminiszternek az Eötvös Károly Intézet (Ekint), amely azt szeretné tudni, volt-e az intézet titkos információgyűjtés alanya.
Fekete-Győr András, a hétfői tüntetésük egyik felszólalójaként azt mondta, számít arra, hogy megfigyelik, lehallgatják, esetleg követik is őket. Mészáros Antónia kérdésére, hogy tapasztalt-e ilyet, úgy reagált: nem tudom bizonyítani, hogy engem bárki lehallgatna, vagy követne, de lehet, hogy ennek is eljön az ideje.
Nemzetbiztonsági szakemberek, akikkel eddig szóba elegyedtek, sorra azt mondták nekik, hogy „ti biztosan le vagytok hallgatva”, majd a Momentum Mozgalom elnöke kiemelte: „ez egy ilyen közszájon forgó, köztudott tény, hogy embereket ma megfigyelnek Magyarországon.”
Állítólag Lukács Csabát és Vujity Tvrtko-t is életveszélybe sodorta az ökumenikus Segélyszervezet vezetője, akit még az „átkosban” szerveztek be lelkészként. Az MSZP és a Jobbik is rámozdult az ügyre, úgyhogy bizottsági meghallgatások várhatók.
A parlament külügyi, valamint nemzetbiztonsági bizottsága is vizsgálná az Ökumenikus Segélyszervezet tevékenységét – tudta meg a lap, amely arról is értesült, hogy a külügyi bizottság keddi ülésén Lehel László ügye nem került terítékre. Annak ellenére sem, hogy a szervezet éppen a keresztényüldözések terén szolgál a kormány fontos partnereként, és e témában kiterjedt beszélgetést folytattak a képviselők.