Pénzverdei, Pv vasútról minden jöhet, történelmi leírás, adok-veszek, képek, stb...
Más kereskedelmi portálok felhasználóinak itteni keresése, itteni beazonosítása (Vatera, olx stb.) TILOS és kizárással jár.
Én is beszállnék az év eleji keresgélésbe. Nekem a képeken látható alkatrészek kellenének egy - egy példányban. Eredetileg a Pannónia személykocsi végén lévő átjáró harmonika és mögötte lévő ajtó. Bármilyen ütött kopott, vagy rozsdás állapotban megfelel. Majd felújítom, mint a képeken láthatókat.
Szerencséd, hogy " Öregapámnak" szólítottál, mint a magyar népmesékben. 3 db. keréktartóval és 2 db. ütközővel tudok szolgálni. Sajnos kuplungom nincs. Írj az emilemre és megbeszéljük:
Mivel elseje óta nem telt még el egy hét, ezért mindenkinek Boldog Új Évet kívánok!
A továbbiakban néhány szemelvény a szokásos okoskodásomból:
- Nagyon szép munka a " Pannónia postakocsi". A fényképet figyelmesen megnézve látható, hogy az ügyes kezű készítője két Előre postakocsiból és egy Pannónia személykocsiból építette össze. A személykocsinak az alváza, a teteje és a kaszni ajtaját is magában foglaló két vége, valamint a két postakocsi oldalfalai vannak nagyon szépen összeépítve. A véleményem alátámasztására nézzétek meg a feltett képemet, amin az Előre postakocsiból átalakított személykocsim látható. Az oldalfal minden domborítása megvan a Pannóniánál, viszont a két végén lévő ajtók és a rácsos ablakok parapet magassága ( alsó éle ) nem azonos. Az eredeti postakocsi ablakai más méretűek és nagyobbak. Ez jól látható. Viszont számomra is követendő példa a szép kidolgozás
- Másik az Előre mozdonyba építhető Pannónia motorokról szól. Ez csak egy demonstráció volt részemről, ami azt mutatja, hogy beépíthető. Igaz, hogy ügyeskedni kell vele egy kicsit, de megoldható. Viszont ez az ötlet nem villanyozott fel annyira, hogy meg is csináljam. Főképp, hogy nincs két felesleges Pannónia motorom. A képeken a két általam készített Pan- El motor van az Előre kaszniban, ami szélesebb, mint az eredeti Pannónia.
Szia! Örömmel fedeztem fel (csak) most ezeket a képeket a te egykori közlésedben. Annál is inkább mert nekem is van egy ilyen festésű Pannónia kocsim.Úgy látszik egy kéz festette ezeket. Vajsárga tető, sötétkék alapszín ,ezüst keretű nyílászárók, arany festésű "1" osztályú kocsi feliratozás. Ha jól értettem ez Somogyi-Tóth koprodukció? Vagy a te gyermekeid?
Én a kocsimat még 2005 körül vásároltam egy nyíregyházi mozgó-kereskedőtől. Tudsz még valamit esetleg ezekről az ilyen festésű Pannónia kocsikról? Üdv:p.
Szia Nohabrok! Közben rájöttem, hogy eredetileg is a te bejegyzésedben láttam ezt az írást (ld. 294), mindenhol kerestem, csak itt a fórumon nem. Előre is köszönöm neked, ha megtalálod a forrást!
Gratulálok Ervin a gyűjteményedhez, még jó, hogy volt még fölösleges falfelületed!