Keresés

Részletes keresés

everfreshcanon Creative Commons License 2009.09.08 0 0 98
Éppenséggel SEMMIFÉLE megbízható forrás nem áll rendelkezésre Jézusról. Semmi. Egyetlen pici följegyzés sem. A korablei írók mind csak egy "krisztus"-t emlegetnek, ami nem név, hanem cím, így akárki lehet, elvégre akkoriban nyüzsögtek az önjelölt megváltók. Flavius meg szimpla hamisítvány még az Egyház szerint is.
Előzmény: zsugor1 (45)
zsugor1 Creative Commons License 2009.09.08 0 0 97
akkor meg ne hazudozz itt össze vissza ha egy értelmes példát sem vagy képes ideráncigálni, ilyenek a keresztények, hazudnak, lopnak csalnak, átírnak hamísítanak hitetnek, kapják be......
Előzmény: Törölt nick (94)
everfreshcanon Creative Commons License 2009.09.08 0 0 96
Engem leginkább továbbra is a sztori érdekel, a történések. Nem pedig a tanítások.
Előzmény: zsugor1 (38)
everfreshcanon Creative Commons License 2009.09.08 0 0 95
Ja, de ő teljesen mást értett alatta.
Előzmény: zsugor1 (34)
zsugor1 Creative Commons License 2009.09.08 0 0 93

a hiszekegy szarik arra hogy mit akart Jézus, marcion ellen jött létre, az összes hitvallás valami ellen jött létre és nem valamiért. pl ágostai hitvallás lásd.

a hiszekegyben egy szó sem igaz.

Előzmény: Törölt nick (86)
everfreshcanon Creative Commons License 2009.09.08 0 0 92
A gnosztikusok inkább hozzáírtak mintsem ollóztak - sokkal inkább őket ollózták ki.
Náluk megvolt Jézus fiatalkora részletesen, Péter apokalipszise stb.
Előzmény: Törölt nick (30)
zsugor1 Creative Commons License 2009.09.08 0 0 91
ezek a legendák, amelyek hamisítványok. talán a gyógyítás nem mindíg.
Előzmény: kajuraho (84)
everfreshcanon Creative Commons License 2009.09.08 0 0 90
Csak azt tudnám, hogy jön ehhez a topichoz, honnan ollózott a kereszténység?
Ahogy én látom, sehogy.
Előzmény: Törölt nick (27)
zsugor1 Creative Commons License 2009.09.08 0 0 89

igazán?

hol a picsába van feltétel nélküli szeretet a szinoptikusokban és kinek a részéről?

kiváncsian várom.....

Előzmény: Törölt nick (81)
everfreshcanon Creative Commons License 2009.09.08 0 0 88
Én csak valamiféle konszenzust szeretnék látni a dologban, egy egységes sztorit. Ami nincs ott.

Az Újszövetség "üzenete" pedig pont olyan elborzasztó egyébként mint az Ószövetségé.
Előzmény: CiniKuss (19)
zsugor1 Creative Commons License 2009.09.08 0 0 87

falvius eredetije megvan az agapiszban erről már sok szó volt, ez az amit nem írtak ár a keresztények, de ott a rómaiak levelezése is.

egyáltalán nem baj, mivel nem az a lényeg hogy ki mondta, hanem hogy MIT mondott, ha józsika bácsi mondta, hogy szeresd ellenségedet és nem jézus, akkor is a tartalom a lényeg, ami isteni, függetlenül attól, hogy ki mondta előszőr.

éted?

Előzmény: Törölt nick (79)
everfreshcanon Creative Commons License 2009.09.08 0 0 85
Nos,m a sztori annyira erőlködik, hogy Betlehemben szülesse meg a csókát, és annyira vadak a megnyilvánulásai a közelgő világvégéről, hogy én nyugodtan ki merem jelenteni, hogy létezett a történelemben egy csóka, akiből a Biblia Jézusa lett.

Ellenben eme topicnak nem célja Jézus valóságosságának megállapítása, sokkal inkább összerakni a 4 evangélium történetét. (Át lehet valahogy nevezni a topicot?)
Előzmény: Törölt nick (16)
kajuraho Creative Commons License 2009.09.08 0 0 84
Betegeket gyógyított (Mt. 4:23-24).
A vizet borrá változtatta (Jn 2:1-10).
Vizen járt (Mt. 14:22-33).
Lecsendesítette a villámot (Mk. 4:35-41).
Megbocsájtott és meggyógyította a bénát (Lk. 5:17-26).
Feltámasztotta Lázárt a halálból (Jn. 11:38-44).
Kiûzte a démonokat (Mk. 5:1-16).
Megetetett ötezer embert öt kenyérbõl és két halból (Lk. 9:10-17).
Előzmény: everfreshcanon (76)
everfreshcanon Creative Commons License 2009.09.08 0 0 83
Jézus feltámadása eredetileg NEM szerepelt a történetben. Azt csak évtizedekkel később költötték hozzá.
Előzmény: Ábtahám (15)
zsugor1 Creative Commons License 2009.09.08 0 0 82

mindannyian Isten gyermekei vagyunk, Jézus éppen annyira mint én vagy te. sem nem jobban sem nem különben.

Az Isten enm személyvállogató!!!!!

ennyit sem tudsz?

Miféle keresztény vagy te, olyan aki nem olvassa a bibliát csal a pap szónokoll neki azt elhiszi amit a szószékről papolnak?

Előzmény: Törölt nick (75)
everfreshcanon Creative Commons License 2009.09.08 0 0 80
Tehát azt mndod, a Biblia puszta kitaláció, gyerekmese, Jézus sosem létezett?
Akkor Te már elég okos vagy hogy ne itt vesztegesd az idődet, kösz szépen. De mások talán nem döbbentek még erre rá, így nekik segíthet felébredni, ha látják, mennyi ellentmondást találni a sztoriban.

Ja, és az előzőben lemaradt: Jézus mindössze 30+ évesen olvasott, 12 évesen még csak hallgatta a Templomban lévő tanítókat. Hehh.
Előzmény: kajuraho (12)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.08 0 0 79

Josephus Flavius hamisítás -- tudományos tény

Talmud --egy zsidó Jesu/Jesua nevű embert felakasztottak

Az Evangéliumokkal pedig nem lehet alátámasztani az Evangéliumok hitelességét

"de ha neked jobb akkor nem létezett. ÉS akkor mi van?"

Gondolkodj egy kicsit.

Egyáltalán nem jobb. Sőt, nagyon-nagy baj, hidd el. És nem csak nekem, hanem egész Európának.

Előzmény: zsugor1 (69)
everfreshcanon Creative Commons License 2009.09.08 0 0 78
Eloszlatvána félreértéseket, a zsidók közt is csak nagyon kevesen tudtak írni-olvasni. Ezen képzettségek a farizeusok és egyéb papi kaszt kiváltsága volt, de Jézus - a Biblia szerint - sokszor belógott a templomba, és mivel eszes gyerek volt, hát tanítgatta akivel éppen szóbaállt.
Előzmény: Ábtahám (13)
Paleokrites Creative Commons License 2009.09.08 0 0 77
Köszike!
Előzmény: zsugor1 (65)
everfreshcanon Creative Commons License 2009.09.08 0 0 76
Akkor leszel szíves elkezdeni válaszolni a topicnyitóban feltett kérdésekre?

Amúgy én úgytudtam a keresztények álláspontja, hogy az EGÉSZ Biblia Mr. Isten szava. És semmijen megjegyzés ninncs a könyvben hogy ez nem így lenne.
De mint mondtam, itt nem kívánok az ÓSzövetséggel foglalkozni!
Többletjogom ugyan nincsen, de azért próbálok valami keretet adni, hogy kivételesen ne offoljuk szét az egészet.

PS: ha valaki tudna egy rendes sorrendet adni a "csodatevő-évekre", akkor le lennék nyűgözve. A sorrend és a történetek olyan mértékben különböznek, hogy az valami döbbenet.
Előzmény: Törölt nick (11)
zsugor1 Creative Commons License 2009.09.08 0 0 74
a tanítás lényege a szeretet, de ebbe nem kéne a keresztet és a kínhalált belekeverni, mert annak nincsen köze a szeretethez.
Előzmény: Törölt nick (72)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.08 0 0 73

"Vallásuk (a judaizmus) rendkívüli merevsége nem engedélyezte a pogány megváltók meghonosítását, nem lehetett náluk egyszerűen Dionüszoszt csinálni Oziriszből, - mint azt a görögök tették - évszázadokig húzódott náluk ez a tanfejlődési folyamat (csakis a szórvány zsidóságban) míg nagy nehezen Józsua megváltó (Krisztus) képzetüket nagyvégre összeszenvedték. Túl sok megkövült elvárásnak kellett megfelelnie ennek a Józsua-Jézus figurának, és ezért lett tele története, teológiája annyi értelmetlen ellentmondással." (katolnai)

Előzmény: Tafkó Birgut (39)
zsugor1 Creative Commons License 2009.09.08 0 0 71

ezt a baromságot........

nem akart meghalni, élni akart és tanítani, ő maga mondja, azért jöttem hogy hírdessek. halálával szegényebbek lettünk. a krisztrus csak annyit jelent hogy felkent, elev kis betűvel kéne írni, mert nem tulajdonnév hanem jelző. a héber mossiah vagyis messiás egyenes görög fordítása, majd Jézus halála után, aki életében sosem viselte a messiás tisztséget sőt elutasította, ráragasztották ez és kiszinezték.

Előzmény: Törölt nick (70)
zsugor1 Creative Commons License 2009.09.08 0 0 69

pl bultmann formakritikai elemzése.

de ott vannak a római levelek a talmud és josephus flavius, a szinoptikus evangéliumokról nem is beszélve.

de ha neked jobb akkor nem létezett. ÉS akkor mi van?

Előzmény: Törölt nick (54)
zsugor1 Creative Commons License 2009.09.08 0 0 67
krisztusi szeretet nincsen ebből is látszik, jézusi szeretet az van. már csak azért is mert krisztus az egy mesefigura, olyan mint a shrekk, csak a shrekk vicesebb.
Előzmény: Törölt nick (52)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.08 0 0 66

Én úgy tudom nem Ő kapcsolta hozzá, ő a Jesua "meghaló és feltámadó" istenben való gnosztikus hitet kapta, és ezt hirdette.

Tanítványok meg nemigen léteztek.

Előzmény: zsugor1 (60)
zsugor1 Creative Commons License 2009.09.08 0 0 65

az itt található kifejezés szabadságot jelent, tehát szabadon tanított. Mitől a korábbi értelmezési rendszerektől szabadon.

hatalomról nincsen szó.

Előzmény: Paleokrites (49)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.08 0 0 64

Minden írás, ami a gnoszticizmusra utalt, el lett mismásolva, tüntetve, átírva, meghamisítva, átértelmezve, elfelejtetve, egyszóval kiírtva.

Profi történelemhamisitó (pontosabban történelmiesítő) munka.

Előzmény: kajuraho (50)
zsugor1 Creative Commons License 2009.09.08 0 0 63
az igazságot csináljuk, amit annak tartassz az lesz az igazság, ha másokkal is lehitetet akkor többeknek is az lesz az igazság.
Előzmény: CiniKuss (29)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.08 0 0 62
Nem is tudok odáig számolni...:))
Előzmény: Törölt nick (58)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!