A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
Helló engem érdekelne a Kelet. A nyugatban az m86,m760 már benne van. Én ezen a részen használom,hogy még milyen ujdonság van a v13-hoz képest azt nem tudom.
A rádiót kellett először frissíteni, mert 1200-ás firmware volt rajta. Mindenki azt tanácsolta, hogy tegyem fel az 5238-ast, legtöbb embernek az bevált. Szóval erre azért, volt szükség, mert a vinyón 2 partíció volt, és az új térképekhez 3 partícióra van szükség. Szóval kiírtam az 5238-as firmware-t egy CD-re 1x-es sebességgel. Amikor beraktam megkérdezte, hogy akarom -e frissíteni. Rányomtam, innentől kezdve 65 percig végezte a dolgát. Vinyóról mindent töröl, zenéket, korábbi navis dolgokat.
Ezekután betettem a V13 kelet DVD-t. Nem kérdezte, hogy upgrade-elni akarom, vagy használni, mert a frissítés után nem volt semmilyen térkép rajta. A V13 térképeket Verbatim+R DL lemezre írtam ki, 1x-es sebességgel. Külföldön mindenkinél szinte csak erre a fajta lemezre írt térképek működtek. Nálam is 2x félbemaradt a másolás, mert nem tudta olvasni a lemezt, de 3. alkalommal felment mindennel együtt. Ha nem szarakodott volna, akkor kb. 1 óra alatt felment volna a térkép.
Ez egy RNS-510-nek tűnik. Ez saját navigációs alkalmazást futtat amihez frissítést a márkaszervizekben, vagy ha jól tudom torrent oldalakon is lehet találni.
Ujjabb fejlemény ,ma gondoltam megvizsgálom egy kicsit az erősitőt a csomagtartóban .Ahogy mozgattam húztam és lefele a csatlakozót megszólalt kb 5 másodpercre a rendszer és volt a hátsó ajtókban is hang .Próbáltam úgyanúgy mozgatni igazitani de inenntől fogva már nem szólalt meg .Az normális hogy amikor rádugom a csatlakozót az erősitőre akkor az erősitő kattan egyet mindig ?
Igen lehet benne valami ,már énis a fejegység canbus moduljára gyanakszok de egyenlőre még a kocsi vezeték kötegét fogom megnézetni beméretni .De ott minden gyári
Sziasztok! Kerdesem lenne adott egy 2005 audi a3 rom gyari rns-e fejegyseg van benne es egyszeruen nem tudok a telefonommal hozza csatlakozni bluetoothon! Segitsegeteket elore is koszonom!
Ha tippelnem kellene, akkor az rns can-bus modulja lehet hibás (vagy rossz a bekötése), ez talán megmagyarázná a multikormány problémát is....
Esetleg egy másik egységgel is ki kellene próbálni. Ha valaki aki ilyen eszközök beszerelésével foglalkozik és 1 próbára ki tudná cserélni egy másik ugyanilyenre.
Tehát vcds el lépek be a navigacio menübe ,nem olvassa be nem kommunikál semmit .Már próbáltam a fejegységet bekapcsolt és kikapcsolt állapotában is elérni de semmi .Másik komolyabb diaggal ugyanez a helyzet .A Vezetékkel nem lehet semmi baj mert a kocsiban nem volt más fejegység RNS e -n kivül soha
Kösz ,átvizsgáltam amit csak lehetett de minden vezeték csatlakozó a helyén ,nincs kommunikáció a multiormánnyal ...De most ez az egyik apróbb hiba a kormány ,most még mindig az RNS E Fejegységgel vannak gondjaim .A Probléma ugyanaz ,nem szólnak a hátsó hangszórók az ajtóban és a csomagtartóban az erősítő ..... ahogy beszéltük kódolni kellene .Viszont a probléma az hogy nem kommunikál a fejegység a diagnosztikával .Már komolyabb gyári hibakódolvasót is ráeresztettünk.Valamilyen szinten a rádiót látja a can bus érzékeli mert a középső kijelzőn a müszerfalban kiirja hogy no navi dvd (( persze mert nincs is benne a lemez )) .A Fejegység csatlakozó gyári nem volt babrálva soha .Mint irtam ezelött is ugyanilyen fejegység volt az autóban és semmi gond nem volt vele .Hibás lenne a navi amit most vettem bele ?
igen, érdemes frissíteni a firmware-t (minimum 4120-as sw, vagy annál frissebb), hisz csakis akkor tudod kihasználni a V14-es térképet (már ha sikerül valahonnan beszerezned)