Ez tipikus magnéziumhiány tünetei, én is sokáig vashiánynak gondoltam. Ha nagyon besárgul, kifehéredik a levél nem tud fotoszintetizálni, lehull a levele és tönkremegy a növény. Nekem már ez az Iochrpoma abban a stádiumban volt, hogy hulottak a levelei és a virágokat is eldobálta mind, pedig vártam, hogy érlelje a magokat. Most kezdenek megiont jönni a viráágok és bimbók.
Lala, a férjem szerint a ként is gazdaboltban lehet venni, megnézem én is, ha arra járok.
Timi írta azt hiszem a Ferticare III-t is, azt is vettem, nagyon jó arányú, mondjuk nekem van több, mint 100 leanderem és mediterrán cserepesem, bugik, azokra ideális. Azért kaptak a hortenziák is, meg a selyemakác, japán juhar.
Most mondta az egyik ismim, hogy vett folyadékban is a mezőgazdaságiba, szerintem ugyanaz van a gyógyszertárban is. Magnésium-sulphate (magnézimk és kén tartalmú)
patikában lehet kapni, vagy hol? milyen formában van ez, por vagy folyadék? hogy adod neki, gondolom vízben oldva/hígítva, de mennyit?
megpróbálnám én is a magnóliákra, hátha bejön... sőt van egy sápadt rózsám is, ami kicsivel jobb ugyan, hogy kapott már kétszer vasat, de még mindig nem az igazi
Többnövényem magnéziumhiáynyos volt, ettől sárgultak a levelei, pl. hortenzis, Iocroma
Kb. 1 hónapja adom nekik a keserűsót, úgy hetente 1 alkalommal, a keserűsó (Magnesium sulfate) Már majdnem teljesen elmúlt még az olyan növényeimen is, aminek szószerint majdnem fehér lett a levele. Nekem nagyon bevállt. Most adtam egy vödörrel a Magnolia Susannak is, mert elég rondák lettek a levelei.
Most voltunk a Lidl-ben,és nagyon szép tányér hortenziák vannak:-) De nem vettem,csak mutattam a férjemnek,hogy ilyeneknek kell valami hálóféle. Még a hely sincs meg,de ezek a hortenziák igencsak kellették magukat:-)
Volt ido amikor metszettem - de nagyon magasra nottek egyszer es ugy maradtak. Talan iden osszel kicsit visszavagom, nagyon ranottek a hortenziakra. Bar... ez arnyekot is jelent nekik, ami jo.
jaja, mókusok... medvék... keselyűk... lenne mit nézni:D kiscsajt is viszem, Zsur kertjének nagy hódolója:))), mindig szereti nézegetni a képeket a hortenziákról meg a rhodikról... hát emg van fertőzve a szentem teljesen, valamelyik nap már a leendő kertjének (majd ha férjhez megyek, anya...:D) a tervrajzát és ültetési rajzát is megcsinálta:)