Szia! Csak most vettem észre a hsz-od. En Villeurbanne-ban vagyok, 8 honapja. :) Allitolag sok a magyar Lyonban. A Magyar Hàzban màr voltam többször (làssad lejjebb a cimet). Szivesen fölvenném veled a kapcsolatot, keress meg email-ben. :)
Menj be a legkozelebbi postara, miszerint szeretnel nyitni egy "livret-a"-t. Ez a legegyszerubb betetszamla amin kamatozik a penzed.Szerintem kernek majd valami lakcimet igazolo kozuzemi szamlat, illetve szemelyi igazolvanyt. Miutan alairtal tobb oldalnyi papirost kapsz egy szamlaszamot ahova utalhatsz. Anyitashoz valszeg kernek ugy 50€ mint kezdotoket (lehet, hogy kevesebb). Penzt felvenni barmikor tudsz csak ujra el kell csattognod a legkozelebbi postara ha jol tudom. A mindenfele kereskedelmi bankoknal ugyanez a hercehurca, csak szerintem valoszinu, hogy folyoszamlat is kel nyitnod aminek havi kezelesi koltsege is van.
2 perc elég volt belôle... Szànalmas. Ezek sem a cigànyok közelében élnek, hàt csak protestàljanak. Ha majd egyszer személyükben lesznek érintettek a cigànyokkal kapcsolatban, biztos màs véleményen lesznek. Egyébként jöjjenek csak ide, itt nagyobb a hely. Annyival kevesebben lesznek Mo-n, Romàniàban, Bulgàriàban...stb.
Sziasztok, jó napot, üdv Mindenkinek, Aki Olvassa!
Lányom számára keresek kiadó pici lakást Párizsban hosszabb időre. A büdzsé alacsony: 500-650 Euro-t tud költeni erre a célra. Ha van valami használható ötletetek, kérlek, hogy írjatok!
Rá merném tenni a havi fizetésemet, hogy csak francia bankszámlát fogadnak el. Kell a RIB/RIP-ed, lakhelyedet igazaló közüzemi számla,személyi okmány és az általad kitöltött autómatikus átutalási meghatalmazás, hogy a számládról le tudják húzni a havi díjat.
Kíváncsi lennék lakik-e vki Saint-Étienne-ben vagy a környékén aki olvassa ezt a fórumot szívesen ismerkednék helyi magyarokkal, ha van kedvetek ! : ))))
btw. : Lizy72 igen tudod használni az OTP-s kártyádat csak az kezelési kölcséggel jár.
Moselle a megye neve, 57 a száma és ez a megye található a Lorraine régióban.
Párszor dolgoztam ott. Egyszer egy templomon, meg pár napot a börtönben. :)
5 évig Strasbourgban éltem és sok magyar lányt ismerek ott. Majd megkérdezem őket, hátha tudnak valamit. Strasbourg kb 75 percre van tőletek az autópályán.
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni, főleg a hölgyekét! Nemrég Sarreguemines-be (Lorraine megye) költöztünk a férjemmel, és most találnom kellene egy magyarul beszélő szülész-nőgyógyászt, lehetőleg valahol erre felé. A mindennapokban elboldogulunk a német és angol nyelvtudásunkkal, de franciául egyikünk sem tud, ráadásul a szakszavakat nem ismerjük (egyik nyelven sem), ezért lenne fontos, hogy magyarul tudó orvost találjak. Német oldalon találtam egy nagyon kedves orvost, és amikor 1 év múlva átköltözünk oda (a férjem munkája miatt évente máshová költözünk), biztosan nála maradok, de mivel most a határ innenső felén élünk, itt kell találnom valakit. Tudnátok nekem ajánlani valakit? Köszönöm szépen, előre is!
Az interneten keresztul tudsz venni SFR RED kàrtyat is , ami az sfr halozatàban mukodik.Ez is husegnyilatkozat nelkul , Europa vezetekes ingyen.Mi letoltottuk a VIBER nevu programot, errol lehet hazatelefonalni mobilra.