Tegnap a nyolcas fouton poroszkaltam, ott is vannak nagyon szep szakaszok. Mar evek ota fenykepezem a szemmel oket. A fejemben vannak a kilometerszelvenyek, oda-vissza. mosoly
A vérhold az az a baromság, hogy egy fazon kiszúrta, vannak olyan évek, amikor 2 év alatt 4 holdfogyatkozás van. Erre megnézte, hogy akkor történtek-e nagyobb dolgok a történelemben (Közel-Kelet tekintetében), és úgy találta hogy igen. Csak azt felejtette el, hogy 4 ilyen 2 évből háromszor nem történt semmi, amit ő egyezésnek vélt, az olyan 10 hónapos eltérést mutat ugyan, de szerinte az már tökre pontos.
De az teljesen tuti, hogy a világvége vérhold idején fog bekövetkezni, aki nem hisz nekem, annak annyi. Meg másoknak is.
El sem olvasom az ilyen cikket, amit egy egységsugarú firkász hozott létre, akinek max kettő darab agysejtje van, de ezek nagy részét még életében nem használta.
szuperhold: ez a fogalom nem létezik a csillagászatban, valami asztrológus kreálta, csak elfelejtette pontosan megmondani, hogy mikor is beszélünk szuperholdról
kék hold: angol nyelvterületen az egy naptári hónapban a második teleholdat nevezik kék holdnak, ami ugyebár könnyedén előfordulhat, hisz 2 telihold között kevesebb nap telik el, mint egy hónap. ha véletlenül nem 12 hónap lenne egy évben, hanem 16 például, akkor ez nem fordulna elő, és miért ne lehetne 16 hónap egy év?
vérhold: na, ez a legnagyobb marhaság, csak annyit róla, hogy a világvége tutira vérhold idejére esik majd, és ez teljesen biztos. kétség sem fér hozzá.
de most létrehoztam egy újabb Holdat!
telescoperhold: amikor a születésnapomon van telehold, legközelebb az 2022-ben lesz, készüljön mindenki, valami csodálatos jelenség!
Én sem értek hozzá, de néhány dolog puszta szenzáció hajkurászásnak tűnik. Például hogy közelebb lesz, nagyobbnak látszik. Százalékosan ez nem tűnik nagy eltérésnek ráadásul mivel időbeli eltéréssel következik be, nem hiszem hogy az emberek számára észrevehető, lényeges eltérés lenne. A fotósok pedig zoomolnak egy picit és annyi. ,,kék hold" ? Az hogy ugyanabban a hónapban még egy telihold van, az miért lenne nekünk fotósoknak érdekes? Ez olyan mint a péntek tizenharmadika. Van ilyen, na és? Az ,,egyidejűleg" kifejezés sem illik ide, és a ,,kék" szó sem.
Ez dicső dolog! Klasszak lettek a mostani képek is. Nekem is van egy onnan. Jó sokat beszélgettem a helyiekkel, hogy miből lehet megélni náluk, meg mi vár a falura. Hasonló lesz a sorsa, ha az idősek kihalnak, mint Egerszalókkal. Már el is kezdődött a faluturizmus náluk, a helyi nyugdíjasok kiadó szobáit, házait, a "szállodák" ott is lenyomják.
A 90-es évek közepén voltak ott beton medencék is. Megvolt annak a hangulata, az előtte lévő korszaknak szintén. Most a meleg víz adta lehetőségeket kihasználták sokak örömére, akinek az épület nem tetszik, annak meg persze nem. Nekem sem fekszik ez a wellneszbiznisz. Sajnos minket a befektetők nem kérdeznek meg, hogy milyen legyen az új kinézete a helynek. Kicsit aktívabb pihenésre vágyó vagyok, nem az a hosszú hétvégét vízben lábat lóbáló típus.
Medence alatt a termeszetes so, vagy tufa medencet ertettem. Lehet voltak epitett medencek is, de arra nem emlekszem, talan valamikor a hetvenes evek vegen jartam ott.
Először két kisméretű , néhány négyzetméteres medencét csináltak de az már évtizedekkel későbbi történet.Még körbe lehetett bóklászni a sódombot , emlékszem , jó csúszós volt.
Már a feleségem is ott lábatlankodott.
Akkoriban indult a szomszédban Demjén , ugyanaz a víz , később az is szépen elkurvult , már oda sem járok.
En is akkoriban jartam ott, amikor meg az ut szelen kellett leallni, felvenni a furdogatyat es odatotyogni a medencekhez. Megvolt a "romantikaja", viszont, ha tomegeket akarnak kiszolgalni, ahhoz kell valami kulturaltabb megoldas.