Keresés

Részletes keresés

bopat Creative Commons License 2008.03.20 0 0 828
Hehe...
Előzmény: Törölt nick (825)
Or Kán Creative Commons License 2008.03.20 0 0 827

Bátorság, kedves Bopat, bátorság.

:)

Előzmény: bopat (826)
bopat Creative Commons License 2008.03.20 0 0 826
arra kell bízni a kormányzást, aki az összes számba jöhető közül a legjobban csinálja.

Na és ki lenne az?
Előzmény: Or Kán (823)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.20 0 0 825

"Sokat gondolkodtam mi lehetne a megoldás, de sajnos nem tudok előállni olyan ötlettel ami jó és megvalósítható is lenne. Az akaratról nem is beszélve..."

Mondjuk egy tűz a parlamentben,plenáris ülés alkalmával, erősen javítana a helyzeten.

:O)

Előzmény: bopat (821)
bopat Creative Commons License 2008.03.20 0 0 824
A kompromisszumot a kormányra értettem inkább.
Mindig a kormány viseli a felelősséget, de az ellenzéknek is van módszere a beavatkozásra (persze nem népszavazásra gondolok)
Előzmény: marmota (822)
Or Kán Creative Commons License 2008.03.20 0 0 823

Jól látod: a mostani politikusok nem fognak önként lemondani, "nem kell új rendszerváltás!".

Ergo, a hatalomgakorlás csak a jelenlegi pártstruktúrában képzelhető el.

Még jobban ergo: arra kell bízni a kormányzást, aki az összes számba jöhető közül a legjobban csinálja.

Előzmény: bopat (821)
marmota Creative Commons License 2008.03.20 0 0 822

ez sztem amolyan magyaros, 'balos' elmosása a dolgoknak. Nem kéne ilyennel csökkenteni a kormányzás felelősségét.

Mit szólnál, ha anno Dzurinda is elqrta volna saját rövidtávú céljai érdekében?

Előzmény: bopat (817)
bopat Creative Commons License 2008.03.20 0 0 821
Nem tudom, mondd meg te...
Abban szerintem senki nem hisz, hogy a mostani politikusok önszántukból lemondanának, és más , fiatalabb generációnak adná át a helyét. (mondjuk ez így nem is lenne lehetséges)

Sokat gondolkodtam mi lehetne a megoldás, de sajnos nem tudok előállni olyan ötlettel ami jó és megvalósítható is lenne. Az akaratról nem is beszélve...
De egy kis kompromisszum ha bekerülne az ellenfelek közé, az más segítene az országnak.
Előzmény: Or Kán (820)
Or Kán Creative Commons License 2008.03.20 0 0 820
És ebből mi következik?
Előzmény: bopat (817)
fenevad Creative Commons License 2008.03.20 0 0 819
A lentebbi adatok a társadalombiztosítás egészére vonatkoznak, nemcsak az egészségbiztosításra. Segély, nyugdíj, táppénz zu grund.
Ha a 75 % dolgozik, az befizető, nem fogyasztó.
Előzmény: Derek (800)
fenevad Creative Commons License 2008.03.20 0 0 818
nézd, amikor Szlovákiában kitört az "éhséglázadás" itt az Indexen leginkább a baloldali olvtársak kárörvendtek.
Előzmény: mavtelep (796)
bopat Creative Commons License 2008.03.20 0 0 817
Mi pedig középen, ülünk a szarban:))

Ez nagyon találó, szerintem is az egész politikai elit felelős azért, hogy idejutott az ország, kivétel nélkül MINDENKI.
Előzmény: battila63 (816)
battila63 Creative Commons License 2008.03.20 0 0 816
"Az a baj, hogy amíg az mszpnél az elsődleges cél (az ország érdekeivel ellentétben) a szavazatmaximálás, addig ebből a posványból nem fogunk kimászni."

Tökéletesen igazad van! Egy a baj, hogy a másik fél, ugyanezen szindrómákkal küzd.
Mi pedig középen, ülünk a szarban:))
Előzmény: marmota (814)
battila63 Creative Commons License 2008.03.20 0 0 815
Üdv!
Mifelénk az a szokás, egy picit beleolvasunk a topkba, mielőtt büfizünk:))))
Előzmény: eggy pasi (808)
marmota Creative Commons License 2008.03.20 0 0 814

Nézd, a jelenleg kormányzó nagyobbik kormánypárt maradék szavazóinak nagy részét nyírná ki, ha ezt meglépné. A 2006-os választások előtt nem véletlenül duplázták meg a családi pótlékot (és építették le a családi kedvezményt), csökkentettek Áfá-t, emeltek törvényre ötéves adócsökkentési kampányprogramot (holott közben nyilvánvalóan tudták, hogy már nincs miből), ami aztán soha nem is lépett hatályba.

Az a baj, hogy amíg az mszpnél az elsődleges cél (az ország érdekeivel ellentétben) a szavazatmaximálás, addig ebből a posványból nem fogunk kimászni.

Ehhez hozzátartozik a 'baloldaliak' szemellenzős hozzáállása, legalábbis itt a fórumon ezt tapasztalom, hogy a támogatóik teljesen elfogadják ezt a fajta politizálást. Többször megmagyarázták nekem itt, hogy Gyurcsány 2éves elqrása természetes és jogos volt, mert egyébként elvesztette volna a választást!

Na, ezzel a mentalitással lépkedünk a szakadék szélén.

Előzmény: bopat (813)
bopat Creative Commons License 2008.03.20 0 0 813
Igen ezt a riportot én is láttam, le is döbbentem, egyszerűen nem értettem hogy lehetséges ilyesmi.
Ez teljesen beteg dolog, hogy a francba lehetséges hogy munkával kevesebbet keresnek mintha otthon lazsálnának...
Amíg az ilyen anomáliák el nem tűnnek addig sosem lesz gazdaságilag erős MO.
Előzmény: fenevad (779)
bopat Creative Commons License 2008.03.20 0 0 812
Ja az nekem is van, nyugdíj előtakarékosággal együtt.
Előzmény: M.Zoli (805)
bopat Creative Commons License 2008.03.20 0 0 811
Nem ártana ha egy kicsit visszaolvasnál, minden itt van, adatokkal alátámasztva, mielőtt itt okoskodsz.
Előzmény: eggy pasi (808)
PJ Proby Creative Commons License 2008.03.20 0 0 810

Érdekesek lennének a 2005-ös és 2006-os adatok is

A 2005-ös adatokat a belinkelt Eurostat kiadvány tartalmazza. Ebből kiderül, hogy miközben a posztkommunista országok többségében stagnált vagy csökkent a szociális kiadások GDP-hez viszonyított aránya, nálunk 20,7%-ról 21,9%-ra nőtt. A 2006 és 2007-es adatok viszont biztosan csökkenést vagy legjobb esetben is stagnálást fognak mutatni.

Előzmény: fenevad (787)
PJ Proby Creative Commons License 2008.03.20 0 0 809

Az elegánsan kimaradt, hogy azért alacsonyabb a foglalkoztatás, mert eltüntek a feketegazdaságban.

Tévedsz! A foglalkoztatást ugyanazon ILO metodika szerint mérik az egész világon, amelynél a feketén dolgozókat is foglalkoztatottként veszik számba. Így a magyar 57%-os foglalkoztatási ráta, vagy a 3,9 milliós foglalkoztatotti létszám tartalmazza a fekete gazdaságot is.

Előzmény: Törölt nick (802)
eggy pasi Creative Commons License 2008.03.20 0 0 808
leelözte??? máris mult hétenn még arról volt szó hogy anyugdij ellátás fele a myagyarnak?? szociális ellátás meg még tánn ott sincs anyák ?, gyes gyed? hogy állnak?? abban is leelöztek vagy csak van amibe leelöztek???-pl éhséglázadás is volt ott ebbe is leelöztek!!
PJ Proby Creative Commons License 2008.03.20 0 0 807

Kifejtenéd ezt bővebben?

Mit fejtsek ki közismert tényeken?

A különösen kedvező külgazdasági klíma ellenére nálunk immár hatodik éve stagnál a foglalkoztatás, most is annyian dolgoznak, mint 2002-ben. Ezt a bravúrt egyetlen EU tagállam sem tudta produkálni, mindenhol érzékelhetően, átlagosan kb. 6%-kal nőtt a foglalkoztatottak száma.

Előzmény: Törölt nick (803)
M.Zoli Creative Commons License 2008.03.20 0 0 806

Udv.

Koszonom, most mar ertem mire gondoltal. En ezt nem kovetem figyelemmel. Mondjuk alig jarok orvoshoz. Jo hogy ennel a temanal vagyunk, mert szemeszhez mar el kellenne mennem ellenorzesre. Egyebbkent miota a szememet operaltattam inkabb  mar maganszemeszhez jarok, megha ott a koltsegeket teljes mertekben nekem is kell fizetnem. Egyszeruen jobbak, mint az elozo korzeti szemeszem.

Udv.

Előzmény: scorpio-grass (771)
M.Zoli Creative Commons License 2008.03.20 0 0 805

Udv.

Az nem egeszsegbiztositonal van, hanem az en esetemben az AMSLICO-nal. Baleset es kieso jovedelm biztositas.

Udv.

Előzmény: bopat (769)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.20 0 0 804

A probléma ott lesz hamarosan, hogy elkezdődik a Ratkósok nyugdíjazása.

Egy ilyen rövidtávú politikai érdekeket szolgáló ellenhisztéria a 300 Ft-ról nagyon sokba kerül az országnak, többe mint egy népszavazás ára.

Előzmény: mavtelep (784)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.20 0 0 803

Kifejtenéd ezt bővebben?

A németektől sorban vonulnak ki a nagy cégek, pl. a Nokia Kolozsvár mellé. Vajon miért? Gondolom nem nehéz kitalálni.

De amikor jött a Hankook, akkor azért ment a fikázás.

Előzmény: PJ Proby (798)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.20 0 0 802

Az elegánsan kimaradt, hogy azért alacsonyabb a foglalkoztatás, mert eltüntek a feketegazdaságban. Egyébként meg európai tendencia, hogy gazdagabb országokból kivonulnak a befektetők oda, ahol olcsóbb a munkaerő. Szerinted ki az Magyarországon, aki hajlandó akár 50 ezer is Ft-ért dolgozni napi 8 órában?

Ne szépítsünk, itt rengeteg az adócsaló és potyautas. Van 2 millió vagy ha nagyot akarok mondani, akkor 3 millió, akiknek adójából és TB járulékából kell ellátni az egész országot, mindezt úgy, hogy azért az egészségügy műszerezettségében, segédeszközök támogatásában nem is olyan szinvonaltalan. Azon megrökönyödtem, mikor azt hallottam hogy Romániában még a kisgyerekek sem kapnak államilag támogatott hallókészüléket (pedig nagyon fontos lenne!), míg nálunk a hallókészülék szalonok azonnal a legdrágábbakat sózzák rád, mert a hülye TB kifizet érte 3-400 ezer Ft-okat is. És még mennyi ilyen van, gondolom Szlovákiában is?;-) 

Előzmény: PJ Proby (775)
PJ Proby Creative Commons License 2008.03.20 0 0 801
A belinkelt friss közel 400 oldalas Eurostat kiadvány minden lényegi infot megad, s számos nálunk honos hamis sztereotípiát is cáfol, címe:

Social protection

Expenditure and receipts

Data 1997-2005

2008 edition

European social statistics

Előzmény: mavtelep (793)
Derek Creative Commons License 2008.03.20 0 0 800

Ez igaz de az a 75 szazalek egy kanyit nem fizet az USA-ban egy allami OEP-be ,mert olyan nincs.

Hanem maganbiztositoknak fizet,akik csak  biztositottaknak fedezik az egszsegugyi ellatasat masnak nem .

Előzmény: PJ Proby (799)
PJ Proby Creative Commons License 2008.03.20 0 0 799
Az USA-ban 75% körüli a foglalkoztatási ráta, nálunk 57%!
Előzmény: Derek (797)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!