Keresés

Részletes keresés

Emőke1 Creative Commons License 2009.05.31 0 0 3175
És gondolom, jobban is tudják a szakmát,mint Te. Alkalmasint kiokítanak. Na ezekért hagytam ott a fenébe.
Előzmény: bokor (3174)
bokor Creative Commons License 2009.05.31 0 0 3174

A szülő szabja meg az én munkaidőmet - hát lófüttyöt, de méretest.

Nekem kezd ebből elegem lenni, hogy nekünk mindent meg kell csinálni, mert erkölcsi kötelességünk. Én speciel ingyért vagyok utazásszervező, rendezvényszervező, könyvelő, pszichológus, fénymásoló szerelő, táborban lányok védelmezője más iskolák tök részeg tizenéveseitől, mindezt havi száztizenpár bruttóért. És a szülő a szentség, az érinthetetlen, engem meg folyamatosan kutyapicsáznak valahol, és nekem kell megértenem, hogy de hát a szülő az ember, hogyne.

(bocsássatok meg, olyan év van mögöttem, hogy remegek a fáradtságtól, és még messze nincs vége, kicsit elegem van. Najó, a kölkeket még imádom azért.)

Előzmény: Pipacsvirág14 (3153)
Emőke1 Creative Commons License 2009.05.31 0 0 3173
Azzal kiegészíteném a hozzászólásod, hogy nyilván "túlfizetettek" a tanarak.
Előzmény: bokor (3172)
bokor Creative Commons License 2009.05.31 0 0 3172

Azt valahogy annyira szeretitek elfelejteni, hogy a tanár is lehet szülő, hogy ilyenkor ő ingyért, pusziért van ott, a fene egye meg.

Ha az iskola fél ötig van, akkor bakker, tessék találni valakit, aki oda tud menni érte. Ha neki, a tanárnak telik bébiszitterre, akkor másnak is.

Basszus.

Előzmény: zso70 (3144)
Shiro Creative Commons License 2009.05.31 0 0 3171
Mikor először azt hallottam valakitől, hogy 6 előtt zár be az ovi meg az iskola, akkor azt hittem, hogy valamit félrehallott a szülői értekezleten... döbbenet, hogy hogyan lehet ezt kivitelezni, hogy el is tudjátok vinni a gyerekeket, meg érte is tudjatok menni és mindezt fél 8 és 5 között... vagy még korábban... így már értem, hogy sokan miért találnak olyan nagyon nehezen munkát... hiszen nem elég azt nézni, hogy jó legyen, tartós legyen, de közel is legyen, meg a munkaidő is apukával vagy nagyszülővel váltásban legyen.... döbbenet... nem is tudtam, hogy ennyire jó dolgunk van itt...

S.
Előzmény: jumama (3170)
jumama Creative Commons License 2009.05.30 0 0 3170
Sziasztok!

Nálunk 6.30-16.30-ig van ovi, 7.30-15.45-ig iskola, ezt nagyon nehéz kivitelezni, de muszály megoldani mert addig az időpontig el kell vinni a gyerekeket.
Shiro Creative Commons License 2009.05.30 0 0 3169
Szia!

Nálunk 3/4 6-ig van ügyelet. A napköziből 3/4 5-kor viszik át oda a gyerekeket. Ha valaki nem viszi el ügyelet végéig a gyerekét, azt az ügyeletes tanár felírja. Három alkalom után jeleznie kell az iskolának a jegyző felé, hogy nem mentek a gyerekért időben, és a jegyző pedig a gyermekvédelmet küldni a szülőkre, ugyanis ez hanyagságnak minősül. Én úgy tudom, hogy erre van valami rendelet is, mert az iskola és az óvoda is erre hivatkozik és nem csak ebben a kerületben, hanem mikor máshol laktunk, ott is ezt mondták.

S.
Előzmény: Pipacsvirág14 (3141)
MaMy. Creative Commons License 2009.05.30 0 0 3168
Jesszus! Aki dolgozik, ezt hogy oldja meg? Mert addig, míg otthon van anyuka a legkisebbel, addig oké(?), de dolgozó szülőkkel.... az otthon végezhető munka meg nem éppen elterjedt, és még finoman fogalmaztam.
A témához még annyit, hogy nálunk (kisebb megyeszékhely) 6-ig vannak nyitva az ovik, óvónők 5-ig dolgoznak, 5-6 között a dadusok takarítanak, velük maradhatnak a gyerekek zárásig.
Na megyek is vissza ro-ba, nekünk még csak jövő szeptembertől lesz suli.
Előzmény: Pamina (3167)
Pamina Creative Commons License 2009.05.30 0 0 3167
már miért ne lenne Magyarország???

a gyerekek déli ebéd után fekszenek le, és alszanak 1/4-1/2 3ig.

Noch dazu az enyémek nem is maradnak zárásig, itthon ebédelnek. De ha nem lennék itthon a legkisebbel, akkor nekem is ebből az időkeretből kéne gazdálkodnom.
1/2 5ig nyitva tartás... szép is lenne...
Előzmény: kishatos (3166)
kishatos Creative Commons License 2009.05.30 0 0 3166
Honnan írsz? Ez biztosan nem Magyarország... vagy csak nagyon tájékozatlan vagyok. Hogy alszanak abban az óvodában a gyerekek?
Előzmény: Pamina (3165)
Pamina Creative Commons License 2009.05.30 0 0 3165
ovi 3ig, suli 1/2 4ig
Előzmény: kishatos (3164)
kishatos Creative Commons License 2009.05.30 0 0 3164
miért? nálatok?
Előzmény: Pamina (3163)
Pamina Creative Commons License 2009.05.30 0 0 3163
Már bocsánat, de kínomban röhögök. Úri dolgotok van, hogy 1/2 5ig is nyitva van ovi vagy suli.
kishatos Creative Commons License 2009.05.30 0 0 3162
Pipacsvirág? Hol laksz? Hihetetlen hogy ezek az intézmények csak fél 5-ig legyenek nyitva. Az iskolában nem vagyok biztos, de az óvoda fél ötös zázása szerintem törvénytelen. Mindenféleképpen ezirányba kell lépni, és ha az iskolában és az ömormányzatnál falakba ütkötök, akkor még magasabbra kell menni. Nem értem, hogy gyermekgenerációk szülei eddig ezt így ennyiben hagyták. Nálunk (és még jópár ismerősnél) nem lehetne kivitelezni hogy fél 5-re ott legyünk a gyerekért. És nem azért, mert nem akarnék menni. Hanem mert 8 óra a munkaidő, plusz egy óra az ebédszünet, így ez 9 óra. Bejutni és hazaérni kétszer 45 perc. Ez 10 és fél óra. És ebben nincs túlóra, hogy elmegy a busz az orrom előtt, netán baleset... stb.
Az azonban bunkóság, ha még egy elnézést sem vakkant oda az ember ilyenkor még akkor is ha a késés nem az ő hibájából van.
Sok sikert a harcotokhoz.
Előzmény: Pipacsvirág14 (3161)
Pipacsvirág14 Creative Commons License 2009.05.30 0 0 3161

Na, már lenyugodtam:)

Igaza van Zsonak és Dáliának, fordítva ülök a lovon, nem szankcionálni kell, hanem nekünk úgy megoldani, hogy ne a tanár maradjon még munkaidő után addig, amíg a szülő nem ér oda, hanem valami más megoldást kell kitalálni.

Úgyhogy most jegyzetelek:), máshol hogy van.

(Az igh-nek már jeleztem, nem rezonál a problémára. De persze nem adom fel, megyek tovább.)

És igen, totál nonszensz, hogy fél5ig vannak nálunk nyitva a gyerekintézmények. EGyszerűen nem értem.

De nem tudok róla, hogy bármelyik szülő jelezte volna ezt a jegyzőnél. Az intézményhez szerintem hiába mennek, nekik nem érdekük tovább nyitva tartani. De tényleg fel nem foghatom, ki találta ki ezt a hülyeséget.

Na, jegyzetelek tovább. Köszönöm az eddigieket is!

(Piglet, nálunk nem olyan nagy szám az évzáró. az anyák napján van az igazi műsor, itt csak az iskolába menők szerepelnek. De ugye mindenki anyukája ott volt, csak az én fiamé nem. Még szerencse, hogy az óvónő pártfogásba vette, átöltöztette ünneplőbe, az ölében ült stb. De akkor is...)

dalia Creative Commons License 2009.05.30 0 0 3159
Nem azért pipacs, de ezzel az egésszel neked az iskola vezetésével kéne vívnod nem a szülőkkel... nagyon pocsék ez így ahogy van, de megoldást 80 szülőtől nem várhatsz.
(a tegnapi anyuka meg pukkadjon meg...)

Hogy mennyire abszurd ez a fél5, összehasonlításként:
Jutkáénál 4ig van napközi, negyed-fél5 körül mennek a gyüjtőbe és 6ig van hivatalosan gyüjtő. állítólag, én fél5 körül szoktam elhozni.
Előzmény: Pipacsvirág14 (3156)
piglet Creative Commons License 2009.05.29 0 0 3158
És az igh? AKi tanár és pedagógus?
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.05.29 0 0 3157
azert az alapbol nagy marhasag,hogy egy iskola fel 5-ig legyen nyitva,mikor egy munkhelyen dolgozo szulo munkaideje jo esetben 5ig tart...En igazan megerto vagyok a pedagogusokkal szemben es piszkosul igyekszem is a gyerekert,szakad rolam a viz,de van egy csomo rajtam kivulallo ok,ami miatt keshetek....Nagy mazli,hogy pl az oviban soha nem szoltak,ha utolsonak vittem el a gyereket,mert tudtak rolam,hogy a mukormosnel csusztam ki az idobol...
Pipacsvirág14 Creative Commons License 2009.05.29 0 0 3156
De én helyettesítettem a kolléganőmet. Erdélybe utazott pünkösdre. (egy régi szívességet adtam vissza)
De nem tehetem meg, hogy a portásra hagyom a gyereket. Megszegem a munkaköri leírásom, szakszerű felügyelet nélkül hagyom a gyereket stb. Engem hurcolnak meg.

Nálunk az nem működik, hogy 3 gyerekig tanár vigyáz, utána portás. VAn egy 4 tagú testvérpár, na, értük rendszeresen 3/4 v. 1 órával később jöttek. Úgyhogy nálunk eleve több van, mint 3 gyerek:)
Végül apukával aláírattuk, hogy fél5 után felelősséget nem vállalunk a gyerekekért. Úgyhogy ha ők még ott vannak, őket ott lehet hagyni a portán egyedül. De csak őket!
Nem tudom, hgoy ez mennyire törvényes. Valahol utána kéne nézni. HA az, akkor lehet, hogy ezt kéne tenni mindenkivel.
(persze ezeket a gyerekeket simán ott hagyom én is, megbízhatóak. de vannak olyanok, akiket egyszerűen nem lehet szerintem.)

Szaska, osztályzás nincs!
Százalékkal számolunk, pontosan leírjuk a szülőnek hány pontból hányat ért el, ez hány százalék. (néha odaírja az oszt.tanító, hogy kiválóan megfelelt, jól megfelelt, megfelelt, nem teljesítette a feladatot - ez 4 kategória, nem 5, mint a jegyek. De általában csak százalék van)
És szöveges értékelés mindenből. Negyedéves, féléves, háromnegyedéves és most év végén.
Előzmény: piglet (3151)
AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2009.05.29 0 0 3155
Ovis évzáró nálunk tegnap 4-kor volt.
A fele gyereknél a nagymama jött csak el, mert a szülők egyszerűen nem érhettek oda.
Ma már a versenyszférában nem kifogás az, hogy "a gyereknek ma van az ovis évzárója és ő lesz a napocska".
Előzmény: piglet (3151)
piglet Creative Commons License 2009.05.29 0 0 3154
És az ighelyettesre sem lehet otthagyni a gyereket, aki amúgy is ott dekkol 6-ig, neked meg dolgod van - évzáró? Na ne már.
Előzmény: Pipacsvirág14 (3153)
Pipacsvirág14 Creative Commons License 2009.05.29 0 0 3153
hihi, csak Zso hozzászólását olvastam, most látom a többiekét.

Itt nálunk MINDEN gyerekintézmény fél5ig van nyitva! Ez totál nem normális, én is tudom, nem is értem.
De jegyzői utasításra így van.
(Persze már megint én kezdem kavarni a sz.t, ahogy a bölcsőde esetében is anno.)

Én, tanári minőségemben nem dönthetek semmiben.
Portásra gyereket hagyni tilos, szabálytalan. Nincs is benne a munkaköri leírásában.

Igh.nek szóltam, ő mondta, hogy igen, a szülő szabja meg az én munkaidőmet, nem tehetünk semmit, kötelességem túlórázni ingyen. (ez ma volt)
Természetesen felvetem az értekezleten is, hgoy az igazgató mit mond. De nálunk tényleg a szülő diktál! Én még ilyen iskolát nem láttam, komolyan.
(nem a szülőket támadom (én is az vagyok:), csak nem bírom belátni, hgoy követelni lehet tőlünk minden szinten mindent, de nekik semmit nem kell betartani. Én is betartom - szülőként - amit az óvóda kér. Így lehet együtt dolgozni.)

és leginkább a gyüjtő a gond. A saját osztályomban sosincs ilyen gond. Szól, hgoy késik, akkor várok, vagy viszem magammal a gyereket, ha időre megyek, akármi. Volt, hogy a nagypapa elfelejtette, ohgy ő a soros, anyuka Pesten, fogtam, hazavittem a nagypapához. Mindent meg lehet oldani, csak normálisnak kell lenni hozzá.

De jegyzetelem az ötleteket:)
piglet Creative Commons License 2009.05.29 0 0 3151
Ja és a másik, én bizony szívfájdalom nélkül hagytam volna ott a gyereket a portással/gondnokkal akárkivel a gyerekem évzárója miatt. Vagy eleve megbeszéltem volna egy kollégával, hogy aznap én korábban megyek el és kész. Azért egy ovis évzáró nem mindennapos dolog. Szerintem.
Előzmény: Pipacsvirág14 (3145)
Pipacsvirág14 Creative Commons License 2009.05.29 0 0 3150
Nálunk van, 6ig van ott az igh. minden nap, és a portás pedig 7ig. És hajnalban nyitunk. (mármint a portás, tanár csak 7től van)
De portásra gyereket nem hagyhatunk.
(ami persze jogos, ezt én is aláírom)

Én 2 helyen dolgoztam versenyszférában, de mindkét helyen már a felvételnél megmondták, hogy ennyi a fizetés, eddig tart a munkaidő, de bizony bármikor szólhatnak, hogy túlóra. (sőt, volt, hogy hétvégén is be kellett mennünk) De ez itt nagyon off.

Nem sajnáltatom magam, tudtam, hogy mennyi pénzért vállalom ezt a munkát, amit -nagy mázli - ráadásul szeretek, és még nagyobb mázli, hogy helyben van.
De ezt a lehetetlen helyzetet valahogy akkor is meg kéne nálunk oldani.
(ennyi erővel én is megvonom a vállam, hogy oh, csak 3 percet késnék az oviból - 3 percre van a sulitól - , enniyért nem fizetek szittert, 3 percet igazán várhat az óvónő. De nem teszem, egyszerűen eszembe sem jut.)

De nagyon gondolkodom, hogy mit hogy lehetne másképp csinálni.

(már év elején felvetettem, hogy legyen fél6ig a suli, nonszensz, hogy egy ilyen intézmény fél5ig tart nyitva. Szépen beosztanánk, hogy melyik nap ki hosszúzik, így az óraszámokkal sem lenne gond, és a szülőknek sem lógna a belük, hogy odaérjenek fél5ig.
Gondolhatod, milyen népszerű voltam a kollégáim között:)
Mondjuk nálunk spec. helyzet van, mert az 5 napközis helyett van 3, a többit az osztálytanítók csinálják - naponta más, túlórát nem fizetnek, így ők elmennek már fél4kor, utána gyűjtőbe mennek a gyerekek.)
Na, mindegy, agyalok tovább.
Előzmény: zso70 (3146)
AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2009.05.29 0 0 3148
Bocs hogy belepof, de ez így teljesen életszerűtlen.
Ez egy elmebaj, hogy az iskola addig tart nyitva, amíg más szülőnek a munkaideje le sem jár. (Mintegy 30 éve az iskola 7-ig tartott nyitva, és az alsós kisiskolások részére volt egy gyüjtőnapközi, ahol vigyáztak rájuk).

Hogy ez most mitől alakult ki, azt nem tudom, de a javaslatom az, hogy a ker. önk. oktatási bizottságához kell fordulni,hogy találjanak ki valami megoldást, (alább már jelezték, hogy azoknak a gyerekeknek fenn kéne tartani egy termet, akik még nem elég nagyok ahhoz, hogy egyedül hazamenjenek, és ehhez akár félállásban is, de alkalmazni kéne egy felügyelő tanárt.)

Neked, mint tanerőnek lehetőségedben áll, hogy ezt a problémát a szülői értekezleten (és a többi tanerőnek is) felvessék, és az érintett szülőkkel együtt egy közös petíciót írjatok alá, és ezt eljuttassátok a körzeti képviselőhöz, sőt a fogadóóráján megjelenjetek (no nem tömegesen, legfeljebb 2-en egy az iskola részéről, egy szülők részéről, mint felhatalmazott), és értelmesen előadjátok ezt a nem is annyira felfoghatatan problémát.

MOndjuk innen kell kezdeni.
Előzmény: Pipacsvirág14 (3141)
piglet Creative Commons License 2009.05.29 0 0 3147
Szerintem erről igazándiból nem a szülőkkel kellene beszélned, hanem az igazgatóval. Nálunk pl. az a szokás, hogy ameddig 3-nál több gyerek van, addig a gyűjtős marad, onnantól viszont a portással vannak.
zso70 Creative Commons License 2009.05.29 0 0 3146

Nem azt mondtam, hogy ez normális, azt próbáltam megvilágítani, hogy a szülő is ember, történhet akármi vele. Persze, a reggel már tudom, a vállamat megvonom, az paraszt magatartás. Van még valaki, aki fél ötkor felvezsi a suli telefont ? kettőnél több intzéményt koptattunk már, de 4 után senki nem volt telefon végen.

Velem is előfordult már, hogy késtem, velem is előfordult már, hogy nem jöttek a gyerekért.

ps: nem hinném, nagyon nem hinném, hogy egy versenyszférában az esetleges túlóra a fizetésbe kalkulált összeg lenne......

Pipacsvirág14 Creative Commons License 2009.05.29 0 0 3145
Az a kérdés, hogy miért vagyok köteles ingyen túlórázni egy kívülálló miatt?
És ez nem a versenyszféra, hogy bele van kalkulálva a fizetésembe. Ellenben túlórahalmozás nincs, olyan nem létezik, hogy akkor elmegyek máskor előbb. (és persze ez az aznapi problémát nem oldja meg)
És ráadásul ennek tetejében még én fizetek a szitternek. ERgo, nem elég, hogy ingyen túlórázok (nem tervezek, nem utazom stb.), még nekem kerül pénzbe.

És dolgoztam irodában, tudom, hgoy létezik ilyen. De ez akkor sem megoldás, ohgy a szülő megvonja a vállát, hogy na és, az iskolából úgysem teszik ki, majd a tanár megvár.
(Akkor telefonáljon szomszédnak, anyósnak, barátnak, akárkinek. Nekem is meg kell oldanom, hogy a gyerekem fél5nél tovább ne legyen oviban. Oldja meg más is.)

És ez jó kis spirál, mert ha én megyek az oviba, akkor az óvónő is szééépen vár, amíg én odaérek. Bravo.
És a szülő a suli számát tudja, az a minimum, hogy szól. Ráadásul a mai anyuka már reggel tudta, hogy nem ér oda, de cseszett felhívni.
(az én mobilomat tudják a szülők, az egyetlen osztály, ahol bármikor jöhetnek a gyerekért - bár nem szeretem, mert így rengeteg szervezés, hogy mikorra érjünk vissza, ha elmegyünk - de bármikor jöhet, felhív, kiviszem a gyereket akár tanulás közben is stb.)
Nem is az én osztályommal van gond, hanem én már a gyűjtősökre vigyázok ilyenkor. Az összes gyerekre. (de a suli számát akkor is mindenki tudja)

Nem, továbbra sem gondolom, hogy ez így rendben van.
Előzmény: zso70 (3144)
zso70 Creative Commons License 2009.05.29 0 0 3144

Pipacs, ha ismered a mésik oldalt is, akkor mi a kérdés ? ha irodában dolgoznál, s az utolsó pillanatban még az orrod alá dörgölnének egy " csak ezt még gyorsan" -t, vagy ügyfeleznél, s nehezen szabadulnál tőle, vagy csak simán lekésnéd a buszt, mert az orrod előtt megy el , vagy egy elbeszélés miatt mindkét szülő azt hiszi a másik megy a gyerekért , vagy csak simán dugó van, vagy fél óra késéssel fut be a váci gyors ...vagy...vagy

azt írod, nem egy állandó szülő az, hanem mindig más..mindenkinek lehet oka, ilyen,vagy olyan.

és persze igen, jó lenne, ha odaszólna..de mindenki tudja a számodat ? első szülőin el kell mondani, csókolom, én is megyek, a ygerekemért, legyenek szívesek. Mást nem tudsz csinálni, szankciót bevezetni pedig nem lehet.

Előzmény: Pipacsvirág14 (3143)
Pipacsvirág14 Creative Commons License 2009.05.29 0 0 3143
Nálunk nem megy, az óraszám miatt muszáj ott lennünk heti 4 napot végig. (jövőre nem tudom, hogy hány nap lesz.)
De engem most konkrétan az érdekel, hogyha késve megy vki a gyerekért, akkor mi van?
Engem nagyon bánt és zavar ez a kiszolgáltatottság.
És én is szülő vagyok, tehát én i smegyek a gyerekért, ismerem a másik oldalt is.
Előzmény: Lovászi (3142)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!