Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Mondanam, hogy felrohogtem, (egy regi szamitogepes anekdota jutott eszembe a C64-es korszakbol, amikor anyu az ajandekba adott 5.25"os lemezeket elozekenyen "kicsomagolta" a tokjukbol. Értsd: csak a korong maradt:) de rohadt bosszanto lehet, reszvet. A vizzel visszasimogatas talan mukodhet, ugy csinaljak az autofoliasok is, de ha valami komolyabb ragaszto volt, akkor nem nyert. Talan nem veszithetsz sokat. :S
Igen, a képernyőről. Állítólag 3D fólia. Viszont alatta maga a kép helyett csak "hangyás" fehér lesz, amint és ahol a fólia visszakerül ott újra lesz kép.
Megpróbálom ezt a samponos módszert. Köszi a tippet...
Langyos vízbe öntesz egy kis sampont, újra lehúzod a fóliát és alatta bevizezed és újjal aprólékosan simogatva folyamatosan illeszted vissza a fóliát. Tartsd végig feszesen, hogy az ujjad alól kijöjjön a levegő. Vigyázz mert a legapróbb kis szösz is meglátszik alatta.
LG Led 3D Smart TV-ről én marha elkezdtem lehúzni a gyári fóliát. Lehúzás közben (kb. a felület 5%-áról jött le) rájöttem, hogy ezt nem kellett volna. Visszanyomtam egy rövid vonalzó segítségével de sajnos buborékos maradt. Van valakinek valami ötlete a javításra?
Na ja, úgy voltam vele, amikor tavaly megjött a hír, hogy a Pana abbahagyja a plazmagyártást, hogy egyik szemem sír, a másik nevet - kifuttatják a készleteket, be tudok spájzolni egy jobb plazmát akciós áron.
Ehhez képest a készletek kiürülésével csak felfele mentek az árak (gondolom, először az olcsó helyeken fogytak el)
Már csak abban bízok, hogy mivel a Pana elnapolta az oled bevezetését, talán újrakezdik a plazmák gyártását, mert ez viszonylag kevés összegből megoldható - vagy eladják a gépsorokat olyasvalakiknek, akik látnak még fantáziát a termelésben.
Ez a része menni fog a dolognak. Nálam a plazmánál nincs ilyen gond mert a kábelszolgáltató egy sima kábelen tolja az adást. Nincs külső egység és annyi tv-t kötök a kábelra amennyit csak akarok. Jelenleg 3 tv megy egy hármas elosztóról és mindegyiken azt nézek amit akarok. Ez itt van Rajkán, az anyós 7 km-re lakik tőlünk Dunakilitin és más szolgáltatótól kapja az adást és neki kell egy külső dekóder.
Erre ha rá is lehetne kötni több tévét akkor is minden tv-ugyanazt lehetne nézni és még plussz távirányító is kell a dekóderhez. 3 szobához 3 dekóder kéne 3 távkapccsal plussz a tv távkapcsok meg a dvd és hifi irányitók.
Az új TVn neked kell kikeresned hogy rakhatók sorba a csatornák. User manualban biztos benne van. A szolgáltató ügyfélszolgái persze elmagyarázzák hogy a leadásra visszavitt STB-n ezt hogy tehetted meg, de arra már nincs szükséged..
Neki fontos az, hogy keveset fogyasszon, túl nagy képernyőt sem akar bámulni. Ő nem ebben a korban él. A Sonynak elég jó képe van, led tecnológia, kevés fogyasztás. Neki ez egyenlőre még űrtechnika, 74 éves, úgysem tudná megkülönböztetni a plazmát az lcd-től.
Arra mentem, hogy könnyen áttekinthető legyen a távírányítója ha esetleg valamit mellényomna. Ezért is akarom kiváltani a külső dekódert, hogy csak egy távirányítót kelljen kezelnie.
Beszéltem a szolgáltatóval. Egyszerű a helyzet, a dekódert be kell vinnem hozzájuk, helyette ők adják a kártyához való illesztő adaptert, aktiválják és ezt kell bedugni a tv-be és elvileg kész.
Még azt kell megkérdeznem tőlük, hogy miként tudom azt a pár csatornát előrerakni amit néz az anyós. Van vagy 80 csatorna de csak ha 10-et néz belőle és ezek is össze vissza vannak a 80 csatorna között.
A tv-n egyszerű a sorba rendezés meg a nem kívánt csatornák tiltása, de ezen a dekóderen hatalmas kevertség van.
CI modulnak, vagy dekodermodulnak hivjak, esetleg dekoder kartyanak. Elvileg a szolgaltato is ad/hat, de talalhatsz ilyet a mediamarktban is, vagy leginkabb antenna szakuzletekben. Meg kell tudni, hogy milyen kodolast alkalmaz a szolgaltato es olyan modult kell valasztani, ami azt kepes dekodolni. Vannak multicryptes kartyak, amik tobb kodolast is kepesek szetszedni, Pl Alphacrypt, igy aztan az aruk is vegyes nagyjabol 8-25.000 huf kozott mozognak. De elso korben a szolgaltatoval beszelj errol.
Anyósomnak kipurcant 20 év után a talán 48 centis crt tv-je. Nagy nem kell neki címszóval ma az Euronicsban vettünk neki egy Sony ledes 82 centiset. Nagy technikai ugrás ez neki de majd megszokja.
Vidanet kábelje van egy kártyás dekóderrel. Ezt a kártyát fogadná maga a tévé is így nem kéne a külső doboz hozzá.
A kártyához kellene egy adapter és így tolható be a tv-be. A kérdés.....ez az adapter hol szerezhető be? A kábelszolgáltatótól vagy valahol máshol?
Van valakinek ebben a dologban tudása, vagy használ-e valaki ilyen kártyához való kütyüt? Megköszönném a felvilágosítást mielőtt megkezdeném a köröket ez ügyben.
Nem kell kikapcsolni semmit, belépsz a leírt módon, beállítod, aztán EXIT gombbal kilépsz a hotel-mód beállításaiból, és annyi. Semmi más nem változik, csak onnantól kezdve a kívánt bemenettel fog indulni a tévéd.
"Raadasul bekapcsolaskor meg veletlenul sem a jo bemenetre all, mindenaron az analog tv vel kezd, amit amugy mar regen kiszedtem a valaszthato bemenetek kozul WTF?"
Állítsd be a hotel móddal, hogy a megfelelő bemenettel induljon.Bekapcsolt állapotban hangerőcsökkentés gombot nyomva tartod az oldalpanelen, közben a távirányítón az AV gombot 3x lenyomod. Itt ezt állítsd be:
Hotel Mode OFF -> On Initial Input OFF -> HDMI_2 (értelemszerűen azt a bemenetet állítsd be ide, amelyikkel szeretnéd, hogy induljon a tévé bekapcsoláskor)
Távirányítón az EXIT gombbal tudsz kilépni, a többihez ne nyúlkálj, mert kezedre ütök! :))))
Az egy dolog hogy nincs analog hangkimenet az ST60-on, nagyobb baj, hogy ertelmezhetetlenul mukodik a hdmi vezerles.
Ha beallitok mindent ahogy a G10en, akkor be es kikapcsolja a set top box a tevemet, viszont nem tudok mas bemenetre valtani, mert automatikusan visszaugrik a stb re par masodperc utan. Raadasul bekapcsolaskor meg veletlenul sem a jo bemenetre all, mindenaron az analog tv vel kezd, amit amugy mar regen kiszedtem a valaszthato bemenetek kozul WTF?
Valaki valami otlet?
(Hogy miert kell mindig mindent elbaszni fejlesztes cimen, fel nem foghatom)
Egy magyarazat lehet, hogy az OLED felfutoban van es elvileg a plazmanal is jobb. Az LCDt nem lehet abbahagyni mert most az a trend. Harom technologiat parhuzamosan fejleszteni viszont rohadt draga, szoval valamit le kellett huzni a listarol. De ez csak egy elmelet.