Keresés

Részletes keresés

alto Creative Commons License 2006.07.16 0 0 263

Csak  azt  hagytad  figyelmen  kívűl,   hogy  1945-ben  Európában  mindenhol  a nulláról  kellett  építkezni.

Nem igaz, messze nem állt minden ország azonos szinten. A háborús pusztítás az egy dolog - még abban is nagy különbözőségek voltak -, de a háború nem törölte el a különböző fejlettségi színvonalakat. Németország a teljes veresége ellenére is jóval fejlettebb ország maradt, mint pl. a félfeudális Magyarország.

Hogy  van  az,  hogy  1945  után  mindenki  megelőzött  bennünket?  / lagalábbis  Európa  nagyrészén /

Ez sem igaz. Magyarország Kelet-Európa legnormálisabb országa volt, egy napon nem lehetett említeni - legalábbis 56 után - például Romániával, Bulgáriával, de még a Szovjetunióval sem. Mind életszínvonalban, mind szabadságfokban messze a többi keleti ország előtt jártunk.

1990-ben,  nekünk  is  lehetőségünk  volt,  hogy  felzárkózzunk.

Esélyünk volt, de ezt személyes véleményem alapján nagyjából két tényező miatt nem tudtuk olyan mértékben kihasználni, mint amennyire tehettük volna. Az egyik a politikai elitünk szellemi és politikai színvonalhiányosságai, a másik pedig a jó magyar nép nem elhanyagolható részének hajlama a racionalitás semmibevételére és a racionális gondolkodás kurucos hőzöngéssel való helyettesítésére.

Mit  csináltatok  1990.  óta?

Ami engem illet, az 1994-98, valamint a 2002-2006-os időszakról mondhatnék véleményt. A többit kérdezd a jobboldaltól. Röviden: a balliberális kormányzatok legalábbis hajlandónak mutatkoztak/mutatkoznak az érdemi problémákkal is foglalkozni - lásd Bokros, lásd Gyurcsány. Az első jobboldali kormány elkezdte a privatizációt, a második pedig nem csinált semmit, csak üveggyöngyöket szórt a nép közé.

Mit  csináltatok az  utóbbi  öt  évben?!  sereghajtók  lettünk  az   EU-ban.

Milyen értelemben lettünk sereghajtók? Bizonyára vannak makromutatók és más indexek, amikben nem vagyunk elöl. De általánosságban ilyet nem lehet mondani. Valahogy nem látom a tömeges kivándorlási hajlamot mondjuk Románia vagy Bulgária, esetleg az agyondicsért Szlovákia felé.

Rosszabb ma  a helyzet,  mint   bármely  más  országban,  s  ezt  nem  én,  hanem  az  EU.  pénzügyi  biztosa mondta.  /  no  meg  a  hitelminősítők  és  a hitelezők, már  több   mint  egy  éve  ezt  mondják /

A hiteleminősítők, hitelezők és Almunia azért mondja ezt, mert bizonyos pénzügyi mutatók nem megfelelők. Ebből a szempontból rosszabb. De nem minden szempontból és nem mint bármely más országban. Ez egyszerűen nem igaz.

Teljesen  kiszolgáltatottá  tettétek  az  országot.

Nem a magyar kormányok tették az országot kiszolgáltatottá, hanem az az ország, amelyik be akar illeszkedni a világgazdaságba, szükség szerint válik bizonyos értelemben kiszolgáltatottá. Van másik út is persze: lehet Észak-Korea mintájára elzárkózni. Csakhogy nem ilyen a világ. Vagy beengeded és akkor vállalnod kell, hogy nem vagy teljesen a magad ura, vagy nem engeded be és előbb-utóbb a néped fogja követelni, hogy engedd be, mert a nép a nagy függetlenségben jól legatyásodott.

MIÉRT?

Lásd az előző válaszom.

Előzmény: breien (245)
horex Creative Commons License 2006.07.16 0 0 262

vasmadár

Weblapi okfejtésem végén a fikázásokat megelolegeztem magamnak, de látom te tudsz hozzátenni ujabbat.
Igy van, egy hulyével kevesebb, de mi lenne ha te is csomagolnal , akkor még kevesebb maradna itthon :)

by horex

Előzmény: vasmadár (191)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 261
Nem emléxek, hogy azt írta volna, hogy munkanélkülinek született.
Előzmény: varu2 (234)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 260
Leírtam a hsz-ban, olvassad végig.
Előzmény: alto (235)
horex Creative Commons License 2006.07.16 0 0 259

toloba!
Mi az hogy szépen festek? Utálok festeni.
Azokat én csinaltam!!
A motor meg 28 éve a tulajdonomban, tán egyszer ujbol elindul.
Majd egyszer átdolgozom a weblapot is osszegyujtve a munkaim jo reszet.
Csak legyen NET Észak-Albániában :)

by horex

Előzmény: toloba (127)
breien Creative Commons License 2006.07.16 0 0 258

Lefordítanád  ezt   arra  a nyelvre, amit  én  is  megértek?

Kérlek.

Előzmény: Vad (256)
horex Creative Commons License 2006.07.16 0 0 257

Mirol beszelsz pontosan?

Miféle hitelességrol, miféle inkorrektségről?

by horex

Előzmény: varu2 (234)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 256
Takarodjál már el a buzi reklámoddal!
Előzmény: breien (233)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 255

Ha így tolmácsolta a balosok által fizetett média, akkor lehetett benne valami.

Előzmény: alto (231)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 254
Fucking non-foreign-language speakin' bauerhamburger artifictical saisze.
Előzmény: alto (228)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 253

ennek ellenére ez fasszág:

"aztán amikor lehetőségük lett volna az érdekükben szavazni, akkor inkább nem mentek el, hanem SUNYIN OTTHON MARADTAK."

Sunyin otthon maradtak?

Kik?

Szavaztak, így-úgy, lett eredménye. Akik nem szavaztak, állampolgári jogukkal éltek (asszem).

Ez a demokrácia (bizonyos értelemben)

Sunyin otthon maradtak?

Mi ez?

Mi ez?

Előzmény: alto (227)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.16 0 0 252

Nagyon ócska érv.

Ha Orbán győz, akkor pl nem azok vannak hatalmon, akik ide juttattak minket.

Tudsz követni?

Előzmény: alto (246)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 251
Bocs, 2004, helesirrás
Előzmény: Vad (249)
zividivi Creative Commons License 2006.07.16 0 0 250
//"....a "vállalkozó" is egy szakma amit el lehet -kell sajátitani..természetesen - és ez erősen személytől függő folyamat - több kevesebb sikerrel.."//

Attól független, természetesen még nem tart ott a világ, hogy mindenki vállalkozó lehessen, mégha rátermett lenne is.

A számonkérés nem más, mint fölényfitogtatás. Hogy be lenne a számonkérőszék rezelve, ha alkalmazottaik rohannának saját céget alakítani a felhívásukra.
Előzmény: varu2 (210)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 249
2005
Előzmény: alto (227)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 248

Sőt, térkép e táj, csak most nézem ám.

És ez nem hejesírásügy

Előzmény: Vad (247)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 247

Ki gépen száll föléje....
Annak mit rejt e térkép"

táj, bocs.

idézni csak pontosan, szépen...

Előzmény: horex (222)
alto Creative Commons License 2006.07.16 0 0 246

Tudom, tudom, Ha Orbán győz, most tej folyna a Dunában és a nyugdíjasok már nem is tudnák, hanyadik havi nyugdíjukat kapják.

Almunia pedig kezeit csapkodná örömében.

Előzmény: Vad (236)
breien Creative Commons License 2006.07.16 0 0 245

Igazad van, a  történelem,  nem  1945-ben  kezdődött.

Csak  azt  hagytad  figyelmen  kívűl,   hogy  1945-ben  Európában  mindenhol  a nulláról  kellett  építkezni.

Hogy  van  az,  hogy  1945  után  mindenki  megelőzött  bennünket?  / lagalábbis  Európa  nagyrészén /

1990-ben,  nekünk  is  lehetőségünk  volt,  hogy  felzárkózzunk.

Mit  csináltatok  1990.  óta?

Mit  csináltatok az  utóbbi  öt  évben?!  sereghajtók  lettünk  az   EU-ban.

Rosszabb ma  a helyzet,  mint   bármely  más  országban,  s  ezt  nem  én,  hanem  az  EU.  pénzügyi  biztosa mondta.  /  no  meg  a  hitelminősítők  és  a hitelezők, már  több   mint  egy  éve  ezt  mondják /

Teljesen  kiszolgáltatottá  tettétek  az  országot.

MIÉRT?

Előzmény: alto (239)
alto Creative Commons License 2006.07.16 0 0 244
Beépített lehallgatóval.
Előzmény: Vad (238)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 243

1:

Jusson eszedbe, barátom, hogy a jobboldal nem most veszített, hanem öt éve.

A fidesz pedig akkor is, és most is a második legnagyobb párt volt, tehát nem veszített, hanem nyert az mszp.

2:

Azt gondolod, hogy az emberek azért vesznek (vagyis inkább lízingelnek) autót, mert megnyerték a választást?

És azért vásárolnak karácsonyi ajándékot, mert nyertek?

A plázában azért van tömeg, öcsém, mert a média elhiteti veled, meg a barátaiddal, hogy csak ott lehet vásárolni.

Add át nekik az üdvözletem halottak napján a gyertya-részlegnél, és, kérlek, ne haragudj rájuk, hogy sokan vannak, ők a te barátaid.

Előzmény: alto (218)
alto Creative Commons License 2006.07.16 0 0 242

Megsúgom: Magyarország nincs csődben.

Nem is volt, egyszer sem. Vagy ha szerinted igen, akkor nézz utána, mit jelent az államcsőd fogalma.

Az én hazafiságomról pedig, szépen kértelek, szállj le, mert lófax közöd van hozzá és semmi néven nevezendő alapod nincs, hogy bármi módon megkérdőjelezd.

Megértem, hogy nagy jobboldaliságod fényében ma sötéten látod a helyzetet. Ha mi buktunk volna kétszer egymás után, még pontosabban érteném a lelkiállapotodat.

Miért nem zavartátok el Orbánt a pártotok éléről? Akkor lenne esélyetek. De így - hát legalábbis kétesélyes.

Előzmény: breien (233)
14-69 páncélvonat Creative Commons License 2006.07.16 0 0 241
Azért fel a fejjel.
twist Creative Commons License 2006.07.16 0 0 240

Szerintem nem értetted meg a topiknyitót!

Nem arról van szó, hogy fizikailag minden szar!

Bár ha dübörög a gazdaság, akkor az adónak ömleni kéne a kségvetésbe, de ezt most hagyjuk.

Bár a kormány bevallása szerint tavaly értük el az 1990 előtti reálbéreket, de hagyjuk ezt is!

MINDNYÁJAN VESZTESEK VAGYUNK!

Talán most nem kell kimerítően fejtegetnem, hogy kapitalista társadalmat építünk és NINCS jobb-bal oldali kormány, CSAK kapitalizmust építő kormányok vannak.

Kap. alapja a tőkefelhalmozás, amit ugyi mi nem gyarmatosítással oldottunk meg, hanem az állami vagyon privatizálásával.

Oszt nem az a baj, hogy aki jó időben volt jó helyen...... hanem az, hogy megszüntették a termelést ( ma mit termelünk? mi a húzóágazat? ) és KÉPZETT, DOLGOS EMBEREK maradtak munka nélkül.   Olyan emberek, akik még azon szocializálódtak, hogy a munkanélküliség= BŰNTETT!!!!

Csodálkozni fogsz, de ezeket az embereket LELKILEG IS megviselte ha elbocsátották!  A fekete munka szintén!  ( alkohol..>válás...>hajléktalan.......mire eljut idáig nincs ereje és bizodalma " visszaküzdeni" magát ! )  

Közben beetettek bennünket ezzel jobb-bal oldallal, ami CSAK arra volt jó, hogy LELKILEG-ÉRZELMILEG  motíválja az embereket,  annak érdekében , hogy a politikai elit VÁLTOGATVA TUDJA felhalmozni a tőkét!  Kialakítottak MESTERSÉGESEN egy alapvető ellentétet  és ma már ZSIGERBŐL útálja egymást a jobb-bal!  

Súlyos veszteség mindenkinek!!!

Értelmetlen politikai megállapodás volt a mezőgazdaság kiárusítása kárpótlási jegyért, a határtalan privatizálás,  ( de most nem megyek végig mindenen) és mindezek jogi hátterének a megteremtése!!!! 

Ma ott tartunk. hogy 35 milliárdos "tőkefelhalmozásért" (??? )  nem jár börtön,  és  1 tányér keleti sütemény elfogadásáért vádat lehet emelni az ellen, aki egy bróker botrányban nyomoz!!!  Súlyos veszteség mindenkinek! 

Ott tarunk ma, hogy nem sikerült a tb.  kassza ""privatizálása" ezért orvosokat útáljuk, mert színlelt szerződést kötöttek!  14 évig nem tűnt fel senkinek, hogy 1 kórházi ágyon 6 beteget kezelnek egyszerre, ám most jött a " megvilágosodás".

De nem csak orvosokat útáljuk, hanem nyugdíjast a 13. haviért ( mert ezzel dőlt be a gazdaság) a szoc. segélyre szorulókat , na meg a közalkalmazott tanárokat, mert sokan vannak!    Súlyos veszteség mindenkinek!    

De a tőkefelhalmoztás MINDENT MEGÉR !

Már nincs olyan csoport, akire ne acsarkodnánk, és most előáll a politikai elit azzal, hogy SOKAT JÁRSZ ORVOSHOZ!!!  SOKAT VAGY KÓRHÁZBAN!

Ne csak fizess, hanem tedd ezt bűntudattal!   Súlyos veszteség mindenkinek!

Persze nem értem a végére, de azt hiszem ebből is érzékelhető, miben vagyunk vesztesek mindannyian. 

Oszt felteszem a kérdést, hogy KI A BŰNÖS ABBAN, hogy ide jutottunk, és MIT KÉNE TENNI, hogy ez ne legyen így ?

Vagy jó ez így is?   

Előzmény: Gép-ész (101)
alto Creative Commons License 2006.07.16 0 0 239

Teljesen mindegy, hogy mit mondok. Ha az nem egyezik a te véleményeddel, akkor úgyis csak brossúraszövegnek fogod hívni. Ezért aztán a magadfajta számára nem is strapálom magam.

Egyszer persze rendezhetünk egy szeánszt, ahol én elmondom a véleményemet a "körülöttünk kialakult helyzetről", te meg elmondod a véleményedet a jobboldal 20. századi történetéről, jó?

Mert csak nagyon halkan szeretném megjegyezni: a történelem nem 1945-ben kezdődött. Szokatlan, mi?

Előzmény: breien (229)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 238
Dobjad, az ilyen lehallgatások megtörténtek.
Előzmény: alto (215)
eomer Creative Commons License 2006.07.16 0 0 237

Mennyi a zsé?

Önéletrajzot jövedelemigény megjelölésével az adataimnál lévő e-mail címre... :) horex-ét is várom.

Előzmény: Vad (200)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 236

Igen, Orbán, mivel politikus, tényleg veszéjjes a magyar társadalomra, de ez:

"hogy ha Orbán nem kezdi 2001-ben az ígérgetést, akkor az ellenfelei sem kényszerültek volna rá"

..., szóval ez különösen veszélyes.

Vagy, ha mégis igazad van, akkor Orbán egy akkora zseni, amekkora a világpolitikában még soha nem jelent meg.

Tiszteld ezért, vagy változtass a véleményeden.

Csillagos megjegyzés: ha elkezded az "Orbán is megszorított volna" dumát, arra is ugyanezt írnám, kis czifrázással.

Előzmény: alto (211)
alto Creative Commons License 2006.07.16 0 0 235
Budapesten bölcsész munkanélküliség van. Szakmunkást nem lehet találni."

"Túl sok a jogász, ennyire nincs szükség."

Ez így igaz. Tény. Mi a bajod vele?

Előzmény: Vad (170)
varu2 Creative Commons License 2006.07.16 0 0 234

..kedves horex....

ugye nem veszed rossznéven ha ugy gondolom valamiért nem tünsz korrektnek......

...."Amikor '83-ban Németorszagbol visszajottem es meseltem hogy ott a fű is zoldebb, ...

a hitelességed barátomm.....
Előzmény: horex (226)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!