Ilyen fiatal fáknál meglepő hogy ennyire be van sülve az alja. Nem vagyok benne biztos hogy ez csak a metszés hibája. A túl sűrű ültetvény mikroklímája nem a legjobb lehet forró nyarakon. Nem tudni milyen fajta, vannak felkopaszodasra hajlamosabbak.. Azt sem hogy be van e csövezve, biztositott e az öntözés. Milyen a talaj a tápanyagutánpotlás. Sok tényező közrejatszhat a kialakult helyzetben aminek a metszés lehet csak kis része.
Igen , ez a probléma , hogy az alsó részeken már csak befelé álló normális vesszők vannak a kifelé állók több évesek ezeket vissza is vágja de ott már erős termőrészek nem nagyon lesznek . Csak a csúcson vannak jó vesszők ... ez nem jó jel a jövőre nézve , pedig még fiatalok a fák . Szerintem maga az elképzelés rossz és így nem is lehet jól metszeni , hozzáteszem , hogy nem tudjuk mi az elképzelés a jövőre nézve . Ha hosszú távú akkor az idei feladat az lenne , hogy minden második fát ki kellene húzni . ...ezzel Szerző Laci is egyetértene . :-)
Én sem így metszek , de ez nem jelent semmit . Itt sűrű a tőtáv tudni kellene hogy mi az elképzelés ... mennyi időre tervezték mikor ifjítanak ,mi az alany . Én eleve nem tennék őszibarackot 2 m tőtávra vagy ha mégis akkor nem hagynék 4 vázágat . Lehet hogy 3 év múlva húzzák ki mert jön a következő támogatási turnus akkor még mindegy hogyan van metszve addig teremből fog . Amúgy szerintem nem rossz a metszés de ezek a fák nem lesznek 25 évesek .
Nekem mindig az volt az érzésem, hogy a fajta genetikai mutációra való hajlama a felelős.Az illető fajták több fájánál történt rügymutáció, egy-egy vázágon vagy termőkaron a termés teljesen elüt a fajtától,mind kulalakra,mind érési idő tekintetében.A legtöbb ikergyumolcs inkább a szárazabb,tafrinamentes években kötődik.
(PDF) Peaches - ResearchGatewww.researchgate.net › publication › 257826904_PeachesNov 16, 2020 — PDF | Common goals of peach breeders are: (1) extending the harvest ... (Monilinia fruticola), fungal gummosis (Botrysphaeria dothidea), leaf curl (Taphrina ... seed germination are correlated (Rodriquez and Sherman 1985) ... Flowers per bud Single genes have been identified for single/double (Sh/sh
Köszönöm a választ. Véleményed miatt lemondok róla. (Némi iróniával azt mondom, jogos indokok esetén még 76 évesen is figyelembe veszem mások észrevételeit.) Beszerzése? Interneten két helyen is láttam, azonban ez egy budaörsi tájfajta is egyben, 10 percre lakom a településtől. Van ott egy baráti kör, feltételeztem segítenének egy oltóág erejéig. Néztem régebben videóidat gratula és köszönet érte.
Mire alapozod ezt a megállapítást? Én is ugyanazt tapasztaltam, mint Szerző Laci.Van olyan fajta, amelyiken sohasem fordult elő ikergyumolcs, míg egyes fajtákon szinte minden évben előjön.Nevezd meg kérlek azt a gombafajt, ami ezért felelős. Köszi.
Az Amsden együtt érne a Dixivel és a Genadixel is a Sunbeam egy kicsit később . Én nem tennék még egy fajtát erre az érésidőre hanem későbbre . Amúgy nem tudom honnan tudnád beszerezni. A másik fajtát nem ismerem .
Egy üres helyem van még a kertemben, oda őszibarackot szeretnék ültetni vagy szemezni, ha netán kapok valahonnan szemzőágat. Amsdem vagy Harnas közül szeretnék választani és a kérdésem az, hogy e kettőt valaki kostólt-e már. Ha igen, milyenek? (Tudom-tudom: kinek a papné, kinek a .....) Mégis érdekelne. Eddig ősziből van Dixired, Genadix 4 és Sunbeam fajtából egy-egy fám.
Örülnék, ha valaki ismerné a fenti két fajtát és jellemezné tapasztalatai alapján, ezzel megkönnyítené a választásomat. Előre is köszönöm.
A réz-szulfát – hasonlóan más rézsókhoz – mérgező hatású, de a szervezetbe a tápcsatornán keresztül nehezen kerül be, mert a gyomorba bejutva hányást okoz. Halálos adagja 8-12 gramm. Régen használták a réz-szulfátot fehérfoszfor-mérgezés elleni hánytatásra.
Kis mennyiségű rézre azonban szüksége van a szervezetnek, nyomelemként fontos szerepet tölt be számos élettani folyamatban (vérképzés, enzimek termelése). ATC-kódja V03AB20.
A réz-szulfátot élelmiszerek esetében elsősorban az ásványianyag-tartalom növelésére, csomósodást gátló anyagként, valamint tartósítószerként alkalmazzák E519 néven.
Peldaul a royalok vagy a rich may nem ikresedik...
Redhaven Sprincress igen..sot az incorcio pieri..meg ambra.. nektarin..... de ev fuggo..az arany....
Szerintem az idojarasnak van koze hozza...
A magrepedes pedig ... erdekes....nallam extenziv ontozetlen allomany van.... eres elott egy hettel vagy szarassag utan hirtelen esozes..en neki tulajdonitom... mint stressz...es robbanasszeru novekedes.....
De ez csak az en velemenyem illetve megallapitasom...