"Volt egy Fanni nevű lány, aki ... látott valamit, de ő nem Mátranovákon lakik, hanem Székesfehér váron. Oda meg nem juthatott le Gyula bá." Ahogy az egyik lényről kiderült, hogy egy hajlott hátú öregember, úgy a másikról is simán kiderülhet ugyanez, elvégre elég sok ember téblábol a Kárpát-medencében.
A régi történetből ez a rész tetszik: ""Eddig mindenki hülyének nézett, és én is magamat. Nem hittem a történeteknek, de mégis kísértettek. Egyszer ráakadtam neten egy leírásra, egy lényről, ami a Mátrában lakik. Így már én is hittem magamnak, és megosztottam a sztorijaim egy fórumon."
Vagyis a mennyiség diadala: Attól ugyan semmivel sem lett a lény valóságosabb, hogy többen beszéltek róla, de a folyamat egy idő után öngerjesztővé vált, a történeteket egyre többen és egyre bátrabban adják tovább, és persze a pontosság sem garantált. (Gyula bá is 220-ig "növekedett")
Igen, sajnos sok volt a kamu, bár sejthető volt. De valaki még most is kardoskodik az mellett, hogy nem ő a fanyűvő.
Volt egy Fanni nevű lány, aki nem felkeresett hanem őt találtam meg véletlenül, és látott valamit, de ő nem Mátranovákon lakik, hanem Székesfehér váron. Oda meg nem juthatott le Gyula bá.
Valamint még egyvalaminek utána kellett volna járni, volt ez a "bejelentés":
Nagyon nagy köszönet mormothnak, hogy átadta nekem ezt az e-mailt, és a benne lévő érdekes dolgokat. Ez az eddigi legrészletesebb beszámoló. Kedves NémaBob! Egy haveromnak meséltem az esetet, mármint a fanyűvő esetét. Nem nagyon hitt nekem, de kb. 1 hét múlva felhívott[...] Bővebben!Tovább »
Az öreg bányász és a kutyája eset. Ezt a bácsit fel kellett volna keresni, ha létezik egyáltalán és nem csak kitaláció. Valaki csak felismerte volna a rövid leírásból, hogy volt bányász, XY bá, nagy kutyával. Majd talán legközelebb!
Egyébként most így nézegettem a lényeket, enyhén hasonlít a Wendigo leírására a fanyűvő a karok miatt.
Gratulálok, szerintem egész jól sikerült a riport. Szerintem tömören és értelmesen mondtad el a lényeget, érdemes volt megnéznem. Eddig azért nem kerítettem sort rá, mert sehogy sem tudtam beüzemelni a hangszórómat, most megszállt az ihlet, és sikerült.
Gyula bácsinak meg hosszú életet és jó egészséget kívánok a kedvenc dalával, miszerint: Erdő mellett nem jó lakni.
Akkor tehát a képzeletbeli Fanyűvős aktára ráírhatjuk hogy "megoldva?" :-) Ahogy te is írtad, most látszik csak mennyi kamu történetet küldtek sokan. Össze-vissza hazudoztak. Motor előtt átrohant, "ha akartam elkaphattam volna", a haverom sokkos állapotban sírva fakadt stb.... :-)))
Hát köszi szépen mindenkinek :D A sérő hozzá tartozik az egyéniségemhez és az életszemléletemhez ( nem vagyok emo :D) , a világért se vágatnám le, mert tetszik a lányoknak :)
Egyébként én is örülök, hogy kiderült a dolog, mert először erről a szóbeszédről 2007 környékén hallottam. És csak most derült ki 2013-ban hogy mi is volt az alapja.
Persze máris kaptam vagy két levelet, hogy nem-e fizettek le, mert ezt én sem gondolhatom komolyan, hogy a vén fószer lehetett akit fanyűvőnek néztek. Meg hogy jajj ők nem ezt látták, mert ugrált a fán...:)
A beszédeddel semmi probléma (makói gyerök létömre többnyire pálócókkál vótam együtt katona Vácon, vagyis nem újdonság a tájszólásod), de a séróddal azért csinálj valamit... Annyira szar azért nem vagy... :)
De nem mentegetőzöm, ez van.. :D Ne is mentegetőzz, egész jó kis tudósítás lett, minden szempontból. Ha ismered a műsort, tudhatod előre, hogy milyen rövid lesz, eleve úgy kell összeszedni a mondanivalót, hogy ami kilóg, azt akármilyen érdekes, akkor is le kell vágniuk. Az okapis részt meg azért ők mondták el, mert a szöveg ritmusát a képekhez kellett igazítani, tehát utólag, a vágáskor készült, amikor te már nem voltál jelen. (egyébként ugyanezt megcsinálják bárkivel, miniszterelnökkel, akadémikussal is, sőt időnként az is megesik, hogy a felkonf szövege megegyezik az illetőtől bevágott felvétellel) Hogy kamera előtt mondattak el veled mindent, nem pedig egy előzetes beszélgetésen asztal mellett, annak több oka van. 1: így jegyzetelnek 2: még nem tudják, mit fognak belőle használni, viszont utóforgatás nincs. Ami az ööö-t és az akcentust illeti, ne aggódj miattuk. Javítani lehet rajtuk némi odafigyeléssel, de stresszelni miattuk nem érdemes. És különben sem rólad szólt a tudósítás, hanem a nyüviről. :-)
Neki egy mondatát meg még oda is kellett írni a kép alá.
Megjegyzem 4 órát forgattunk, de úgy megvágták mint az állat. Jó-jó sejtettem, hogy nem 1 órás lesz a cucc. Bevallom kicsit idegesített hogy elmondattak velem egy csomó mindent, erre hiába vettük fel, mert a narrátor azt mondja el amiket valójában én adtam válaszként. Szinte szóról szóra. Ráadsul a leg ööö-zös részt vágták be, amit a legjobban elpancserkodtam.
Én is pontosan erre gondoltam, de azóta még egy kiegészítő film is készült, ebben szerepelt az a részlet, amikor a búvárhajó elüt egy sellőt. Továbbá egy adriai halászhajó hálójából is kidugja egy a kezét, mire ijeddtükben az egészet visszadboják. Lehet, hogy Zrinyi Miklós tudott valamit, amikor az Adriai tengernek szirénája címmel adott ki egy könyvet?
"Carlos de los Santos épp Mexico Citybe tart, amikor repülőgépe mellett elhúz három repülő csészealj. Mik lehettek ezek? És mi okozhat az embernél spontán öngyulladást?"
Ez volt a tegnapi Valódi X Aktákban, szóval nem volt benne most kriptid. Persze sikeresen elfelejtettem megnézni úgy mint az első részt.
RTL honlapján vissza lehet nézni majd, de egyébként még nekem sem mondták mikor lesz, most vágja össze az anyagot a srác, azt mondta majd ír egy üzit az adás előtt egy nappal. Azért parázok, elég palócos hangom van :DDDDDDDDDD
Örömmel közlöm, hogy vannak fiú sellők is, hiszen különben kihaltak volna, ami nem nehéz, hiszen meg sem születtek.
Érdekes volt viszont egy Leonardo-rajz, ami egy úszóhártyás kezet ábrázolt. Én vagyok az utolsó aki da Vince rajztudását elvitatom, de ő sok eltorzult arcú vagy testű embert örökített meg, nem kellett ehhez egy partra vetődött hableány. Vagy habfiú.
A sellő az nálam is a teljesen hihetetlen kategóriába tartozik. Az szerintem tényleg nem több mint legenda. Félig női testű, félig hal lények?? Na ne már......... Inkább azon lények kutatására kéne több energiát fordítani, amiknek a létezésére van valamennyi esély. Ahogy nézegettem a youtube-ot, ott is rendesen rá vannak cuppanva a sellőkre,totál hamis felvételek, és filmes bábuk alatt bizonygatják, hogy az valódi!! :-))
Ha tehetem, megnézem. Pirulva kell bevallanom, hogy elég sűrűn tévézek, igaz, főleg a természetfilmcsatornákat kedvelem. Isten bocsá' egy sörényes hímoroszlán sokkal impozánsabb látvány, mint egy politikus, egy kardszárnyú delfinnek pedig biztos, hogy sokkal több esze is van. De ez nem ide tartozik, úgyhogy abbahagyom.
Viszont sok érdekes dolgot látok-hallok, és nem csak az állatokat bemutató filmekre gondolok.
Ettől függetlenül a sellők létezését bizonygató filmek iránt erős kételyeim vannak, ami finoman fogalmazva azt jelenti, hogy egy szót sem hiszek belőle. Folyton olyan érzésem volt, mintha egy filmnovellát ismertetnének. Az olyan fajtát, hogy tudóscsoport fölfedez valami isten háta mögötti helyen egy kihaltnak hitt állatot, pl. egy kardfogú tigrist. Rosszabb esetben kalandorok vagy hajótöröttek teszik ugyanezt.
Figyelj, én kinézem belőlük, hogy ők maguk se tudják mi az eredeti forrás! Sokszor nem járnak utána, csak meglátják egy honlapon és "kimásolják". Sokszor én is kerestem valamit amit az újságba írtak, mégse találtam meg sose akárhogy kerestem. Aztán írtam nekik egy e-mail, hogy ezt meg a cikk írója honnan szedte?? Azt mondta XY író egyik művéből. Elolvastam, de még csak utalást találtam rá... ( asszem Ataiszt kerestem, mint Atlantiszt a magyar legendákban )
Egyet azért hiányolok, illetve többet, de ezt a legjobban: a forrásmegjelölést. Pl. a fantáziagerjesztő angliai esetnél megírhatták volna, hogy ez az érdekes hír megjelent az ilyen és ilyen című újság akárhányadik számában, így aztán, aki nagyon akarja, utána tud nézni.
A jövő héten benne lesz az RTL klub Fókusz műsorában a fanyűvő. Ezt onnan tudom, hogy én is benne leszek ( persze nem én vagyok a nyűvi :D).
Végül megtaláltuk a "fanyűvőnket". Nem állat, nem majom, nem yeti, de volt alapja. Egyenlőre nem lövöm le a "poént", majd megvárom amíg leadják és a kriptid blogomba is leírom majd. ;)
Megjelent a november havi Hihetetlen. Egy olyan cikk van benne, ami tartalmazza azt a polgárháború korabeli pterosaurus fotót, amit már többször megbeszéltünk itt. Viszont van benne egy-két egyéb érdekesség.
Azt akarom kérdezni, hogy ti hallottatok-e az alábbi esetről, csak nagy vonalakban tudom leírni. Állítólag a 90'-es években történt egy olyan, hogy a Loch Ness-nél dolgozó halászok egy vízben lévő állattetemből, ( nem tudom pontosan mi volt.... ) egy jó arasznyi, tűhegyes, éles fogat szedtek ki, még fotó is készült róla, és szakemberek sem tudták megmondani hogy milyen állaté lehet. Nos valaki tudna bővebb felvilágosítást adni?
Egyre több ilyen jellegű érdekesség fog előbukkanni, ahogy - kihasználva a DNS-vizsgálatok olcsóbbodását - nagyobb tömegek DNS-ét is feltérképezik. Pl. Dzsingisz kán számtalan utódja pár éve volt hír.
Mint ebből kiderül, Paul nagyon is jól emlékezett rá. Azért érdekes megtudni, hogy sok olyan ember van, akinek az ősei már vagy ötezer éve egyhelyben laknak. Persze simán elképzelhető, hogy még jó néhány ilyen-olyan rokon szerteszét kószál a világban.
"DNS-elemzés segítségével találtak rá a tizenkilenc, ma is élő tiroli lakosra, akik rokonságban állnak Ötzivel, vagyis az Ötz-völgyi-Alpokban gleccserbe fagyva talált, körülbelül 5300 éve meghalt férfival.
Walther Parson, az Innsbrucki Igazságügyi Orvostani Intézet kutatója elmondta, hogy a 19 tiroli férfi és Ötzi közös őstől származik. Ez az ős a friss adatok szerint legkorábban 10-12 ezer évvel ezelőtt élhetett, és feltehetően a Közel-Keletről vándorolt Európába. A tiroli jégember holtteste a világ legrégibb épségben fennmaradt emberi maradványa. A tiroli rokonok egyelőre mit sem tudnak híres rokonságukról, a kutatók nem tájékoztatták őket."