A topic nevéből is látszik, hogy milyen fotós eszközök börzéjéről van itt szó.
Irányár megadása kötelező!
Nem segítünk a lopott fotós cuccok eladásában!
Kérjük, minden gyári számmal rendelkező termék mellé, amit eladásra kínálsz,
add meg az eszköz sorozatszámát. A szám utolsó karakterét kicsillagozhatod.
A sorozatszám nélküli hirdetéseket töröljük, a feladót pedig egy hétig
kitiltjuk az adok-veszek topikokból.
Vásárolj körültekintően!
A fórum felhasználói általában nem vállalt valós identitású személyek, így
beazonosításuk nem mindig lehetséges. Figyelj erre a vásárlásoknál és
csereügyleteknél!
Lehetőleg utánvéttel fizess, vagy vedd fel személyesen a kapcsolatot az
eladóval, mielőtt előleget utalsz át!
Ha mégis csalás áldozatává válsz, tegyél rendőrségi feljelentést! A csalók
gyakran kézre kerülnek, de a vizsgálat sokáig húzódhat.
Eladó hibátlan Leica Motor M filmtovábbító motor. Elem nem jár hozzá, illetve a doboz belső szivacsa sincs már meg. Ár alatt 55.000 forintért vihető! Érdeklődni a marton.juhasz.lol@gmail.com címen lehet.
Érdekes infó! -főleg régebbi manuális obikat szoktam használni digit eos vázon, de most kíváncsi lettem és ki fogom őket filmes vázon is próbálni. Úgy is rég fűztem filmet a gépbe. Néha nyűgösnek érzem egy-egy tekercs fekete fehér film előhívását. Nem tudsz véletlenül olyan megbízható (nem bedöglött vegyszerrel dolgozó )lelkiismeretes helyet ahol FF filmhívást és esetleg profi szkennelést is vállalnak?
Sajnos a Canon EOS adapter nem biztos, hogy jó lesz rá, amit páran javasoltak... Én bele is szaladtam egy hasonló próbálkozásba, Canon EOS adapter egy hasonló exakta objektíven. Az a gond, hogy az a púp beleütközött az adapterbe - nem fér oda. Sőt, talán a Canon EOS váz bajonettjébe is, ha az adapter mágikus módon levegővé válna a púp pontján. Van itt egy bizonytalanság, mert az Exakta bajonettes objektíveknek többféle hátulja is lehet, van amelyiken nincs, vagy kisebb a púp. És talán van másfajta adapter is, én még csak az ebayen tipikus típust próbáltam.
-Fillérekért lehet filmes EOS gép vázat venni, ha megvan az adapter, tudod manuálisan használni... Úgy sem a NIKON/CANON felirat készíti a képetket, hanem TE.
Nem Nikonra kell. A f*s régi Canon jó lehet, de úgy tudtam, hogy az eos a digi vázak rendszere. Exakta - FD adaptert pedig nem találtam. Létezik? Illetve még az jutott eszembe, hogy Exakta bajonettből is volt több féle és tapasztalat hiányában nem igazán tudok eligazodni bennük.
Akkor sajna felesd el... Nikonon nem lesz végtelened. Én vennék helyedben (ha analóg kell) egy f*s régi Canon vázat, meg adaptert. Ha esetleg digire kell, és komolyabb pénzt szánsz rá, egy Sony Nex beszerzése megérné.
Igen, ezt az eos adaptert megtaláltam, de filmes gépen használnám. Ha pl lenne egy FD adapter, az mindjárt más lenne... Sajnos a Nikon rendszernek hódolok, így a Canon eos rendszer nem igazán opció.
Lenne egy kérdésem. Örülnék, ha valaki pozitív választ tudna rá adni.
Örököltem néhány optikát, amit szívesen használnék. Ezek az obik Exakta bajonett csatlakozásúak, a gépen viszont nincs automatikus fénymérés. Szeretném egy olyan vázon használni, amiben található beépített fénymérő. Mit tudtok javasolni? Milyen bajonettre lehetne átalakítani, hogy tudjam használni analóg vázon? Átmérőben az m39-es belső átmérőjű konverter rámenne, csak hát ugye az m39. Szóval nem egy nagy bajonett...
Egyelőre igazándiból én is csak érdeklődés szintjén kérdezősködöm. Ha esetleg kitaláltál valamilyen árat, eladó lett, stb... akkor mindenképpen érdekel, biztos meg tudunk állapodni. Köszönöm előre is!
Nekem van egy szett, SaljutC, Industar80/2.8, Jupiter250/4, közgyűrűk, gyári 2 kazetta.
Nem tudom, hogy eladjam-e, nem nagyon foglalkoztam még vele, de az igazság az, hogy a Hasselblad mellett nagyon keveset használom. Ha gondolod, kitalálok rá árat holnapra.
Az objektív-kompatibilitás viszont újdonság erejével hatott, köszönöm az infót. Bár egyelőre nem nagyon van válogatási lehetőségem.
Gondolkodom az ebay-ben is, de próbálok még kicsit kivárni, hátha idehaza is felbukkan egy (talán egy olyan, amiről nem tudja az eladó, hogy pontosan mi is :) )
Pakahegy nevű fórumtársunk sokáig hirdetett egy orosz Hasselbladot nem emlékszem pontosan melyik volt a 3 verzió közül. Egyébként azt hiszem csak a bajonett tér el, a zár és a többi felépítmény egyforma, a Hasselblad 1600F másolata, vagy annak a licence alapján készült.
A Pentacon Six csendesebb, finomabb, sajnos az sem különösebben strapabíró, de több van belőle forgalomban.
Pedig a forma nem olyan "furcsa", hiszen egy-az-egyben Hasselblad. Hívják hasselbladszkíj-nak is, mert tőlük vették meg a licenszet (fura módon nem lopták). Ez tulajdonképp egy Hasselblad 1600F. Ez annyiban különbözik a híres Hasselblad500 szériától, hogy a zár nem központi és nem az optikában van, hanem a vázban van egy titán redőnyzár, emiatt az optikák bajonettje is különbözik. A váz mechanikailag szinte ugyanakkora, az orosz filmkazetták felmennek a Hasselbladra, a keresők is csereszabatosak, bár a mattüveg más.
A kései Kiev88-ak Psix bajonettesek, érdemes odafigyelni, sok DDR optika használható vele, viszont a régebbi oroszok már nem.