Igen. Ott lenne a megoldás az érkezés napján eljutni Sabangba és másnap a tura. Mivel PP-ben nem nagyon talaltam érdekes helyet csak a Honda Bay-t de az akkor a többi rovására megy. De a repulo delutan 4-kor érkezik PP-be igy nem a legjobb idöpont. Ha a másik oldalról jövök a repülés után 1 nap Coronban marad ugyanigy. Ugy hogy El Nidobol esik ki egy nap. Vagy ha helyben lesz lehetöség akkor egyértelmü hogy Sabangig meg sem állunk.
P.P. Sabang Jeepnyvel olyan 2,5-3 ora. Lassan megy meg kozben van egy pisiszunet is. 200 peso/fo
Ugyanez mikrobusszal kb. 1,5 ora. 300-350 peso/fo de beszeltem egy japan sraccal o azt mondta 200 pesot fizetett. Ezekre a cegekre jellemzo hogy ha mar csak 1-2 szabad hely van akkor azokat olcsobban kinaljak hogy meg legyen a telthaz.
Mindket fenti verzio a San Jose Markettol indul ami a varoson kivul talalhato. Odaig tricycle vagy jeepney visz ki.
Sabang El-Nido mikrobusszal ugy 5 ora (1000-1200 peso/fo). Lehet meg Jeepney es busz komboval is de ugy 1-2 orat meg nyugodtan ratehetsz viszont par szaz pesot megsporolsz fejenkent. Mi vegul Jeepney-mikrobusz komboval mentunk es igy volt 150+500 peso/fo.
El-Nido-P.P. es vica-versa 4,5-5 ora kb. mikrobusszal (700 peso) es 5,5 ora az uj zold busszal. (485 peso a klimas verzio)
Ezek pontosan 1 evvel ezelotti arak.
Ha nem puccos de tiszta es jo helyen levo szallast akartok P.P.-ban akkor a Dallas Inn-t ajanlom. 600 peso egy sajat furdos, igaz kicsi szoba. A tulajdonosok rendkivul kedvesek. Felpattansz egy tricycle-re a repteren es ok tudni fogjak hol van.
P.P.-bol olyan delutan 2 magassagaban indul az utolso Jeepney Sabang fele. A mikrobuszos jaratok is valahogy ugy bar lehet hogy azok kicsivel kesobb mert gyorsabban megjarjak. Hatha meg az erkezes napjan el tudnatok jutni Sabangba. Ugy jobban lehetne gazdalkodni a napokkal.
A világon mindenhol ugyanazok a problémák a felszereléssel. Ezért kell azokat kényelmesen összeválogatni a merülés előtt. Minimális tapasztalattal a hátam mögött úgy, hogy még úszni sem tudok 36 méteren voltam a legmélyebbe roncsban (A 40+ méter mélységű roncsokat nem az utcáról belépve lehet leszervezni). Három roncsot egy nap alatt néztük meg alig 60(!) dollárért, egy kis búvár üzlet egy mellékutcában a város szélén ahol német volt a divemaster. De a nevére nem emlékszem.
De hogy most müködik-e arról semmit nem leltem. Milyen hosszu az ut hajóval El Nidó-Coron között?
Ugyanigy érdekel Puerto P.-Sabang és Sabang-El Nido idöben mennyi az utazás. Hogyan tudnám azt az 1 napot beszoritani a turával azon gondolkozom.
Ha csak másnap mehetünk azzal 1 nap csuszik mindenképpen.
Valószinüleg Puerto Princesából fogunk indulni az tünik nekem jobbnak.
Nem tudom mennyire kivitelezhetö a terv.
Március 23-án érkezünk Puertoba. 24-én indulunk Sabangba akkor 25-én van az Underground River tura. (Ugyanazon a napon áttudok-e utazni El Nido-ba vagy 1 nappal kesöbb lehetséges csak?)
26-án valahogy El Nido-ban leszünk. 30 vagy 31-én indulunk Coronba. Aprilis 1-2-3-4 Coronban van. 5-én Manilából indul a gép hazafelé 18:50-kor.
5-én reggel fogunk Manilába repülni. Szerettem volna 5-5 napot lenni El Nidoban és Coronban de igy 1 nap szerintem csuszni fog.
Ahogy látom ezek az infok nem feltétlenül a legfrissebbek. Vmikor biztos így volt, de most már nem. Mondom ezt úgy, h két napja jöttünk el Sabangból ;o)
Tehát, Underground river. A mólónál kell bejelentkezni, az iroda du. 4ig van nyitva, és mindenképp csak másnap mehetsz!!! Ha reggel 8ra ott vagy, akkor is! Aznap semmiképp nem engednek. Monkey trail is, Jungle trail is le van zárva, tehát csak bangkával lehetséges az oda és visszajutás. Szállás tekintetében valóban jobb Sabang, szép is, nameg ha Puertoban szállsz meg, akkor csak befizetett túrával jutsz el a folyóhoz. El Nido - Sabang mikrobusszal 900 PHP. Viszont furcsa mód El Nido - Puerto csak 600, viszont onnan meg ugye még el kell jutni Sabangba.
Coron és El Nido között Montenegro line-ról nem hallottam, ellenben van három másik hajó ami járja az útvonalat, minden nap megy az egyik, 1800 PHP. Legalábbis innen El Nidoból Coronba, tehát feltételezem h ugyanígy visszafelé is, de pénteken már ott leszünk, akkor ez is kiderül.
El Nidoban pedig 4 túra van, A, B, C, D. Viszont szörfösöket még egyáltalán nem láttunk, ami persze nem jelenti azt hogy nem lehetséges. Greenview valóban szuper, mi is itt vagyunk jelenleg.
En a divecallal merultem es a felszereles nem volt szazas. szivargott a levego a bcd-bol, meg csak az emergency reduktor mukodott. viszont jol ereztem magamat. a seadive kicsit profibbnak tunt, de ez azsia, hiperszuper minosegre ne szamits. a melyseg max 30-35 meter es jellemzoen kevesebb, tehat emiatt sem kell parazni, tul sok gond nem tortenhet, a roncsokba nem nagyon visznek be ha nincs ilyen kepesitesed (esetleg itt erdemes megszerezni). viszont az elmeny eletreszolo.
Csendes, nyugis, szép helyen van, korrektek a házacskák is, jó a kaja...helyben leszervezik az összes túrát saját személyzettel. Dagálykor majd a kertkapuig ér a víz.
4 nap, vagyis inkabb 4 ejszaka kell El-Nidora attol fuggoen hogy milyen napszakban ertek oda meg hogy hany turat akartok megcsinalni. 4 ejszakaba 3 tura fog beleferni. Illetve ha merulni is akartok akkor 5 ejszaka is lehet ez esetben viszont 2 tura is eleg.
Spanyol hatizsakosok mondtak hogy bereltek motort es eszakabbra szetneztek, strandoltak ami baromi jo volt. Ha ilyen dolgokra nyitott vagy akkor erre esetleg lehet egy napot vagy felet aldozni.
El-Nidobol en mindenkepp Sabang-ba mennek mert bar Puerto Princesabol is van tura a barlanghoz az ugy mukodik hogy elviszik az embert mikrobusszal Sabangig aztan onnan csonakkal tovabb. Tehat kvazi lebuszozol egesz Puertoig csak azert hogy aztan masnap meg vissza felmenj Sabangig.
Sabang nyugis hely de a strand nem tul jo furdesre hacsak nem szeretsz a 1-1,5 meteres hullamokkal szorakozni. A river turara legjobb ha rogton ahogy odaersz feliratkozol mert nekunk masnapra nem volt mar hely csak a kovetkezore. Igaz aztan vegul a gyalogos turautvonalon mentunk visszafele meg elhoztak bankaval (fizetni kellett azert) de ott nem szamitott mar hogy van-e meg hely. Nemelyik bancan csak 2-3 turista van. Sabangra 2 ejszaka javasolt.
Ha valasztani kell akkor inkabb Sabangban tolts tobb idot mert ott legalabb van strand meg szep kornyezet szemben Puertoval.Puerto Princesaban nem sok mindent lehet csinalni ugyhogy 1 ejszaka is eleg. De ha ugy alakul hogy tobb idotok lesz akkor a kozeli Honda-obolben el lehet utni egy napot.
Rengeteg helybeli van munka nelkul angol (plusz 1-2 helyi) nyelv ismeretevel felvertezve, tehat nagyon nem lennek optimista. Inkabb onnan jarnak kulfoldre dolgozni, mint forditva.
Szerintem egyaltalan nem dragabb az elet ott, mint Magyarorszagon - pl a futesszamlat alapbol megsporolod!
Sziasztok. Vannak odakint élő magyarok? Találok angol nyelvtudással munkát? Illetve mennyivel drágább az ottani élet (ismerősök szerint sokkal, igaz ez?)
Köszönöm a választ! Sajnos a szüleim meghaltak már. 60 napra akartam hívni. Sajnos csak az a lehetőség maradt,ha kint összeházasodnánk. Akkor állítólag könnyebben lehet vízumot kapni.
A barátnőm Fülöp szigeteki. Sokszor voltam már kint, ès sok időt töltöttem ott. Gondoltam hogy meghívom ide. Küldtem szabályos meghívót neki. A Belga nagykövetség elutasította, mondván hogy túl fiatal hogy ide utazzon. Amúgy 23 éves. Ha valaki tud értelmes tanácsot hogy mit lehet ilyenkor tenni, akkor írjon. Mert teljesen tanácstalan vagyok. Köszi!
Mi 2011. februárban voltunk Palawanon. Mi nem foglaltunk előre semmit, igaz kettesben voltunk a párommal, nem családdal. Szállás ügyben mindenhol minket kerestek meg a repülőtéren, vagy a hajó kikötésénél többen is. Egyedül Sabangban nem volt túl nagy választék. Repülőjegyet is Manilában vettünk, így sokkal olcsóbb volt. A fórumozók ötletei nagyon jól beváltak. Érdemes volt rájuk hagyatkozni.
A kerdes annyiban buta, hogy nem tetted hozza, HOVA is utaznal!
Altalaban veve nem veszelyesebb az orszag szerintem mint mondjuk Thaifold vagy Kambodzsa. Ez tutira igy van az ezen a forumon fokent targyalt olyan nepszerubb turistaparadicsomok eseteben mint pl Eszak-Palwan, Busuanga vagy Boracay.
Vannak az orszagnak kevesbe bekes szegletei, kulonosen Nyugat-Mindanao korul, de nem valoszinu, hogy elso utadon pont azokat celozna meg.
Sziasztok...
Buta kerdes tudom de nekem az utazasi irodaban azr mondtak hogy veszelyes odautazi??biztos van ebben valami,de van valami tapasztalata valakinwk ezekrol a dolgokrolmivel én valoszinu januarban egyedul mennek jo jonne par info..koszi addig is
Ha jól emlékszem valamennyit utaltunk előre, de nem esküdnék meg rá, rég volt. Viszont ha árban nagy a különbség, kérj bungit a 2. sorban, ne a beachfronton. Az utóbbi is teljesen jó, pár méterrel van csak hátrébb, a panoráma meg úgy is az étterem teraszáról lesz a legszebb.
Nos igen, s ebben nem kis mértékben befolyásolt a Ti utatok, illetve a beszámolód is ;o) Sabang és El Nido között elvileg van már többé-kevésbé menetrend szerinti hajó, úgyhogy azzal. Remélem a tenger is úgy akarja... Busuanga-Manila pedig AirPhil lesz, bár a jegyet a PALnál vettük, vmiért náluk olcsóbb volt. De nagyon remélem h nem nagyon fog késni, mert csak másfél óránk lesz a csatlakozásig tovább Boracayra.
El Nidoban mi is a Greenview-ban tervezünk megszállni, bár már jócskán felmentek az árai ahhoz képest amikor Ti voltatok, 2200 a bechfront fan bungi. Arra nem emlékszel véletlenül, hogy hogy foglaltátok le nála a szállást? Kellett fizetni vmi előleget?