nem sokáig, mert a SAS lesz az ellenfelük. de a Sonics vagy a Dallas ellen lett volna keresnivalójuk. a mostani formájuk alapján talán a Sonicsot ki is ejthették volna.
Milicicnek meg grat. lehet ő se lenne olyan rossz, de átlag 1-2 perc alatt sok mindent nem lehet mutatni. nemtom meddig fog ott maradni.
A Hawks nem nyert idén két meccset egymás után egész évben. Hát nem is tudom. Volt már ilyen egyáltalán?
A Denver az All Star óta 24-4-es mérleget produkált (bár sztem pünkösdi királyság), érdekes, hogy ebből 3-at a Sunstól. Az utsó meccsen például 75 pontot kaptak egy félidő alatt. Nem tudom meddig lehet eljutni ilyen védekezéssel a rájátszásban.
És senki sem szólt, hogy Ndudi Ebi karrier csúcsot ért el lepattanóban és játszott percekben, a legutolsó meccsén! 26 perc, 9 pont, 8 reb (4 off!), 1 steal, 1 blokk. És nem a második pick volt... Örülök neki, hogy nemsokára lesz egy használható játékosunk.
playerName ("Darko Milicic", "Milicic");
D. Milicic
F
30
7-11
0-0
2-4
0
5
5
2
4
0
1
3
16
30 perc 16 pont 5 lepattanó 3 blokk. Nem rossz!
Darko Milicic. Szerintem azért egy kicsit minősíti Brownt (annak ellenére, hogy egyébként jó edző) az, hogy szinte abszolút nem játszatja. Mi van ha mondjuk az egyik PF-e lesérül a rájátszásban, hogy fogja Milicicet szinte tapasztalt nélkül benyomni...
Amúgy meg szerintem a Phoenix egy kicsit túl van értékelve,mint legnagyobb esélyes és stb...Azért más az alapszakaszban villogni és a rájátszást megnyerni.Nálam a Spurs a befutó még mindig.Keleten pedig a Miami-Detroit döntö talán elöre prognosztizálható,de hogy ott mi lesz...Arra nem tudok tippelni.
Más: ha jól emlékszem,tavaly a Minnesotta és a Lakers is megnyerte a saját csoportját,idén pedig egyik csapat se jutott be a playoffba.Ilyen mikor volt utoljára?Azért nem "hétköznapi" dolog...
Szerintem is Nasht illetné idén az MVP díj.Elég csak annyit megnézni,hogy hol volt nélküle tavaly a Phoenix illetve ha idén hiányzott a Sunsból,akkor nélküle miképpen teljesített a csapata.A második pedig Shaq, ö is a "semmiböl" csinált konferenciagyöztes az új csapatából.Iverson statjai pedig káprázatosak és végülis úgy tünik,hogy be sikerül vinnie a Sixerst a rájátszásba és talán minden más évben megkap(hat)ná a díjat,de idén vhogy azért mégse...
Szerintem is az lesz, mint tavaly, a Pistons végigsunnyogja az évet, nem ők vannak a címlapon, aztá n a végén megnyerik :) Jó lenne :) Persze csak akkor, ha a Nets már nem lesz versenyben, ami azért, ha a reálisak vagyunk, hamar elkövetkezik :( :)
mindenki, akitől olvasni lehet elemzéseket (excl. TörökPeti meg [origo] ;-) - szal az amcsik), ESPN-en, CNNSI, SportingNews, vatevör, ezt a két nevet dobja ki, és ezek olyan arcok, akik szavaznak is. Annak ellenére pl., h Nash v Shaq csak 1-1 hónapjátékosát kapott. persze van még további száztizenhuszonakárhány voter, azokat nem tudom...
ja, és igaz, figyelembe veszik a csapat elért alapszakasz eredményét is. mindig is ment ilyenekről a vita, h pl. "a liga legjobbja" vagy "ki a csapata számára legértékesebb, aki nélkül nagy -*ószar lenne a csapat" kapja. erről is sokat lehet olvasni, és egy csomóan így, csomóan úgy értékelnek és szavaznak.
na mindegy, sztem nash v shaq, de eztnem az én preferenciám alapján mondom, hanem sztem így fognak szavazni. (éppenséggel ez azonos az én véleményemmel is...)
De általában, Pl. Marion és Amamré fel sem merült az MVP candidétek között, és - számomra meglepő módon - Dirk viszont sokszor felmerült. (csak azért meglepő, mert német, az amcsik meg "nacionalisták")
És érdkees, ilyen szempontból senki nem emlegeti Benvalaszt, vagy Reggie Millert, Bibbyt, stb. Idén nem ezekről a nevekről szólt a szezon.
Ne érts félre pontosan tudom, hogy alapszakaszra vonatkozó díj, és biztosan abban is igazad van hogy most fognak szavazni. Olyan értelemben mondtam, hogy az újságírók eldöntik (talán az alapszakasz beli helyezés alapján, hogy szerintük ki nyeri a döntőt, vagy ha úgy tetszik ki a legjobb és már csak abból választanak. Egy középcsapat legjobb emberének nincs esélye, még ha egyénileg jobb is.
Mi a francból jön az ki hogy S O'Neal, és Nash közül lehet választani? Ha csak abból nem, hogy MIA-PHO döntőt jósolnak, és szerintük ez a kettő a meghatározó ember?
Attól kéne függetlenedni, (az újságíróknak, akik megszavazzák) hogy ki nyeri a kupát. (bár volt rá példa) Ugyanis a kupa a csapat érdeme, a csapat pedíg akkor is nyerhet ha jól együttműködő, precíz, sok és jól variált játéksémákat tud.
Ehhez képest szerintem egy MVP-nek egyénileg kellene valami pluszt hoznia a kosárlabdába. (Mint Jordan, vagy éppen Iverson, de mondhattam volna Bryant-et is, vagy McGradyt, vagy éppen O'Nealt, akik valamilyen okból megismételhetetlenek.)
Tim Duncant becsülöm, és remek játékosnak tartom, de azt gondolom, hogy a mai fiatalok közül is akár tucatnyian meg tudják ismételni az ő teljesítményét. Amare Stoudimare, vagy akár a fiatal Howard, ehhez képest kapott két mvp díjat.
Én nem ismerem a módját, hogy miként szavazzák meg, de nagyon furcsállom, hogy az egyéni statisztikák, a hatékonysági mutatók, nemigen számitanak az odaítélésnél, és hogy, hogynem mindíg a döntőben győztes csapat embere kapja.
nemtom miköze a konfdöntőnek az MVP díjhoz, a "szakírók" most (és nem egy hónap múlva) küldik vissza szavazataikat a regseason díjakról. És aki elég sokfelé olvasgat, az tudja, Nash vagy Shaq kapja. remélem, Nash. runnerupok: Iverson és Bronbron. és ezt nem én találtam ki.
Az utóbbi évek defenzív felfogásban lejátszott döntői után úgy érzem, kijárna már a népnek egy olyan párosítás, mint a Suns-Heat. Kötetlen szórakozás hét meccsen ipari mennyiségű hárompontossal és szép számú látványos megoldással. Persze, aki védekezést akar látni, az nem feltétlen örülne, de a szép játék attól még szép játék. A pár évvel ezelőtti Dallas-Sacramento rájátszás-meccseket is élvezettel néztem, ez még jobb sorozat lenne. Persze az sem utolsó szempont, hogy a mindenkori kedvenceim közül kettő is feltűnne a színen (Zo illetve Jim Jckson).:)))
Az biztos, h Marion egy gép. Dob, lepattanózik, blokkol, labdát szerez, olykor gólpasszt is ad és ha mindez megvan, akkor kezdi előlről. Nem láttam rajta idén egyszer sem, hogy elfáradna. Mindenképp díjazni kéne valahogy a munkáját.
Jaja én is a Marion féle játékot szeretem, de inkább a nagyobbaknak adják manapság. (Pl Duncan kétszer egyszer még rendben van megérdemli, de a másodikat én már nem adtam volna neki.)
Viszont érdemes megnézni az NBA.com statisztikáiban a hatékonysági adatokat.
Én nem emlékszem, hogy a legjobbak közt ennyi kisebb játékos lenne. (a nagyoknak könnyű hatékonynak lenni, mert bezsákolják, illetve sok lepattanót szednek, esetleg blokkolni is könnyebb nekik)
Azzal, hogy a kicsik is élen vannak azt látjuk, hogy pontosabban dobnak, sok aszisztot, adnak, illetve labdaszerzésben is lepattanóban is azért produkálnak, és nem csak elhajigálják a labdákat.