Keresés

Részletes keresés

noncika Creative Commons License 2010.09.01 0 0 14758

Ugye megbocsátjátok ha megint offolok:))

Topon vagyunk:

noncika Creative Commons License 2010.08.31 0 0 14757

Gyűszű fényképe a Netboardról HLI jóvoltából:

Előzmény: Fiole (14753)
poodleagility Creative Commons License 2010.08.31 0 0 14756

Kedves uszis barátaink!
Ne felejtsétek, hogy a mai nap az utolsó lehetőség regisztrálni a II. UBK talira.
Legyünk minél többen!!!
Ha valami miatt nem tudtok belépni, e-maiben is regisztrálhattok!

Ó, és a frisbee-s kedvűeknek külön remek lehetőség!!! :-D

www.ubk.co.hu

lady mendy Creative Commons License 2010.08.31 0 0 14755

Én is csatlakozom  a hozzászólókhoz. Tényleg csak akkor érdemes  bóvitení a családot ha azt mind két fél akarja. Hát ószintén 15 évvel ezelótt nekünk is volt kutyánk, de akkor még nem voltunk érettek a nevelésére. majd két ével ezelótt a férjem talált egy 13-15 év közötti uszi keeveréket. ő már elindított egy válltozást, a férjemnél kezdódött, s miután egy csúnya balesetben bubit az uszit elvesztettük.4 napon át végig kisértük a szenvedését. majd elengedtük,de ekkor eldöntöttük, hogy most már az egész család szeretne egy uszit. erósen akartuk, s meglett az eredmény! Hozzánk került Mendy, aki egy igazi bű -báj. Bent él köztünk,ő a 7.-ik gyermek, és a ház úrnője.

Előzmény: Fiole (14721)
lady mendy Creative Commons License 2010.08.31 0 0 14754

Szia!

Hozzánk mikor jöttök el? Mendy is biztos örülne  neki!

Mendy igazi kis úrnő lett.  szeptemberben már másodjára megyünk kozmetikushoz.

Előzmény: Fiole (14733)
Fiole Creative Commons License 2010.08.30 0 0 14753
ELVESZETT, KERESIK

- Kutya neve: Gyűszű
- Fajtája: Uszkár
- Neme: kan
- Ivartalanított: nem tudom
- Mérete: közepes
- Szőr hossza: rövid
- Szőr színe: fehér
- Ismertetőjegy: Fülében halványan tetoválás van. (A hátsó lábait kicsit sántán teszi.)Nem hall.
- Aktuális életkor: 14
- Bejelentő neve: Enyedi Kinga
- Bejelentő elérhetősége: kinga.enyedi@freemail.hu
- Bejelentés oka: elveszett
- Eset időpontja: augusztus 28.
- Pontos hely és körülmények: Pest megye, Herceghalom, szökés
- Fényképet tud-e küldeni: nem
Holly2005 Creative Commons License 2010.08.29 0 0 14752
Drukkolok Nektek! Kitartás! :-))
Előzmény: bluerus (14751)
bluerus Creative Commons License 2010.08.29 0 0 14751
Szia! Ez direkt kutyáknak való frisbee (Hyperflite Competition Standard), Árkosi Józseftől rendeltem (Ő nagyon ért hozzá). Persze, ez nem pont olyan műanyag mint az "emberi", de azért keményebb, mint egy plüssjáték :) Ha kilyukasztja a kutya, akkor nem lesz éles a lyuk széle, ezért jó nekik. Nem sérti meg a szájukat. Itt az a gond, hogy Fibi (még) nem akarja a szájába venni. De majdcsak rájön, hogy ez is jó játék! Én ráérek :)
Előzmény: Holly2005 (14746)
awil Creative Commons License 2010.08.29 0 0 14750
Minden barna osztály győztes lett. A közepeknél fehér a BOB. A törpéknél tegnap egy cseh fekete, ma Boris lett a BOB.
Előzmény: noncika (14748)
Fiole Creative Commons License 2010.08.29 0 0 14749
Az ilyesmiért nem kell aggódni, megesik. Múltkor Kalocsán Maxocska kutyáinál volt kavarás- vagy a C-ket írták el toynak vagy Sally-t törpének már nem emlékszem, de nem lett belőle semmi, még ők kértek elnézést.
Előzmény: noncika (14748)
noncika Creative Commons License 2010.08.29 0 0 14748

Na ez szuper! Lekértem a barnák eredményeit azt nem irták meg, az viszont kiderült, hogy Baby nevezése nem volt a toyban egyik napon sem...

Visszanéztem a nevezési iratokat, toyként ment el a nevezés, és törpét igazoltak vissza amit én észre sem vettem..Még jó, hogy nem mentünk még a nyakamba varrták volna hogy én vagyok a hibás...

Előzmény: Fiole (14747)
Fiole Creative Commons License 2010.08.29 0 0 14747
Jobbulást a csöppeknek! Ez ilyen országos járvány lehet, mert a főnököm családja is ezeket produkálja. Remélem én nem kapom el mert a lányaim eléggé megszívnák.

Remélem ma már Debrecenben is hasonlóan szép idő volt mint itt- ugyan fúj a szél, de még mindig nagyon szépen süt a nap. A tegnapi idő katasztrofális volt, nem irigylem az uszkárosokat. Remélem hamarosan hallunk valamit az eredményekről.
Holly2005 Creative Commons License 2010.08.29 0 0 14746

Szia!

Bocsánat, nem akarok belebeszélni, mert nem értek ezekhez a dolgokhoz, de egy műsorban azt láttam, hogy a kutyáknak való frizbi nem műanyag. Valami "speciális" anyagból készül azért, hogy ne okozzon sérülést a kutyusnak. Erre külön felhívták a műsorban a figyelmet. Ha jól emlékszem, az Ebugatta egy régebbi adásában láttam.

Mivel próbáltad? Miből készült az a frizbi, amivel Ti játszotok?

Előzmény: bluerus (14745)
bluerus Creative Commons License 2010.08.29 0 0 14745
Köszi, de nem az elkapással van a gond (már "gyárilag" úgy került hozzám, hogy a labdát a levegőből levadássza), hanem a frisbee anyagával :/ A plüss az megy, csak a műanyag nem. Próbáltam a vadászösztönére hatni, hogy először csak gurítottam az oldalán, meg húzogattam előtte, de nem harap rá. Amúgy lökött, mert pl. vettem köteles labdát, hogy nagyobbat tudjak dobni, de az se kell neki, csak sima tenisz/szivacslabda. Vagy a sípolós plüssmaci :))
Azt hiszem regisztrálnom kell a netboardra. Olvasgatni szoktam, onnan is rendeltem direkt kutyafrisbeet.
Előzmény: noncika (14744)
noncika Creative Commons License 2010.08.29 0 0 14744

Nem tapasztalat, csak hallomás. (jut eszembe Netboard frisbies topic:))

Ja szóval a kutya nem arra figyel amit eldobsz, hanem a kezedre, következés képpen a gyorsan repülő dolgokat látni tanitani kell.

Könnyebben fog figyelni, ha kajával, nasival gykorolsz. Vagyis alap eset ha a gazdi nasiztatni akar, akkor nyújtja a nasifalatot.  Próbáld meg azt elérni, hogy a nasit elkapja a levegőben. Előbb picit dobd pont a szájába dicséret...majd egyre messzebbről. A figyelmét is edzed, hogy az repül és a fejmozgást elkapó mozdulatot is. Ha már a nasit dobásra bárhogyan elkapja jöhet a labda vagy kötélcsomó vagy bármi, majd a frisbie:))

Nálunk ma két fofika között fésülködés volt. Bánatsan, mert reméletem, hogy "egynapos vírussal van dolgunk" de a kisférfi nem tágított...

Valaki tud eredményeket legalább????

Előzmény: bluerus (14743)
bluerus Creative Commons License 2010.08.29 0 0 14743
Jobbulást a betegeknek és mielőbbi jó gazdit a gazdikeresőknek!

Fibi már 2 hónapja velünk él, nagyon boldogok vagyunk vele! Na Ő ma nem volt annyira, mert már megint fürödnie kellett, de hát ez van, ha valaki fehérnek született :)
Szépen nő a szőre is, most éppen olyan "Hobós" a feje, gumizni még nem lehet, a csatot meg kirázza belőle. Úgy néz ki, mintha egy usánkát húztunk volna a fejére :)
A hátsó lábain viszont sajnos lekopik a szőr a sok labda után rohangálástól, fékezéstől, fordulástól (legalábbis a zöld szín erre enged következtetni), úgyhogy alul szerintem nem lesz szép nagy "nadrágja", de úgysem kiállítási kutya. Valamit valamiért.
Tegnap sajnos meghúzódhatott az egyik hátsó lába labdázás közben, mert nem tette le, de egy kis masszírozás után már nem volt semmi baja, viszont mára kényszerpihenőt rendeltem el, szigorúan pórázos sétákkal. Nem örül neki. De keddre szeretném, ha rendbejönne, mert mennénk agilityzni. Már voltunk 3x. Ügyes, bár még nem esett le neki, hogy az is jó móka, ha a gazdi csak fut az akadály mellett és nem ugorja át. Szerintem nekem fárasztóbb egy-egy edzés, mint neki. Legalábbis én lihegek utána, Ő meg még játszana :)
A frisbeet nem hajlandó a szájába venni, ha van valakinek jó ötlete HELP! Olyan szépeket vetődik a labda után, szeretném, ha a frisbeevel is megtenné (futni fut utána, na de hogy képzelem, hogy egy ilyen kemény dolgot Ő megfogjon... :/)

noncika Creative Commons License 2010.08.29 0 0 14742

Kösz!

Eedményeket nem tudok, állítólag ott is zuhogott az eső.

Előzmény: Holly2005 (14740)
Fiole Creative Commons License 2010.08.28 0 0 14741
Gazdit keres egy 5 éves fehér törpe uszi kan. Gazdája a kiszámíthatatlanná vált munkaideje miatt nem tud róla megfelelően gondoskodni, így új otthont keresne neki ahol megkapná azt a sok szeretetet amiben eddig része volt. Imádja az embereket, más kutyákkal is jól kijön- egészséges, chipes, nagy a mozgás igénye és szeret játszani. Jelenleg Budapesten van.
Érd.: 06-70-943-0905
Holly2005 Creative Commons License 2010.08.28 0 0 14740

Sziasztok!

Jobbulást a gyerkőcöknek!!

Nálunk szinte egész nap esik az eső. Remélhetőleg a kiállításon jobb idő van.

Eredmények? Tud valaki valamit?

noncika Creative Commons License 2010.08.27 0 0 14739

Mi van dőlnek a kölkök? Mire Pestről hazaértünk az enyém is végighányta az utat, itthon már full láza volt most nagy nehezen elaludt...

Vagyis mi is mindenkinek minnen jó holnapra, iy nem merek nekiindulni...

KMK-Anetta Creative Commons License 2010.08.27 0 0 14737
Holnapra minden CACIB-on induló kutyának sok sikert kívánok, nekem, mára 38,6-os láza lett a fiamnak... pedig annyira készültem. Ha holnap nem lesz lázas, vasárnap mindenképpen kimegyek, szeretnék egy kicsit csöpögni, meg sóvárogni, és nem mellesleg egy kicsit ismerkedni is! :-D
Fiole Creative Commons License 2010.08.27 0 0 14736
Igen, tudom. Mindenkit ki lehet hozni max jogfenntartással. Ha Tünci uszkár akkor kijöhetne, van egy ideiglenesünk talonban.

Róla amit még tudni lehet: félénk, bizalmatlan, lassan oldódik- sok foglalkozást, türelmet és szeretetet igényel amiben eddig nem lehetett túl sok része.
Előzmény: Törölt nick (14734)
KMK-Anetta Creative Commons License 2010.08.27 0 0 14735
Tudunk róla, sajnos én többet már nem tudok bevállalni, és az összes ideiglenesünk 1-2-3 kutyával ideiglenesezik :'( Nálam Szilva már tavaly febr. 15-e óta itt van, ideiglenesben, pedig egy tündér, hízelgős szeretetéhes testőr. A három éves kisfiam minden heppjét eltűri, azt csinál vele amit akar. És mégsem kell senkinek. Másfél év alatt 2 érdeklődő volt, de egyik sem jutott még csak a megnézéséig sem...
Előzmény: Törölt nick (14727)
Fiole Creative Commons License 2010.08.27 0 0 14733
Aki emlékszik még Lady Mendy-re. Íme a klónja, Tünci: kísértetiesen hasonlít mind külsőre, mind körülményekre: a gyöngyösi gyepire került, fiatal, 2 év körüli szukácska. Vemhes volt, szerencsére időben ivartalanították. Közepes termetű- akár uszi is lehet, de az állapota miatt lehetetlen megállapítani- akár olyan denevérfülű pulika is lehet mint Mendy volt, sőt talán még testvérek is.
Próbálom a nyírást ledumálni a gondozójával, ha minden kötél szakad valahogy elmegyek és megvizslatom. Nem megy valaki Pestről Gyöngyösre valamikor? :-D

noncika Creative Commons License 2010.08.27 0 0 14732

Most megint hevesen bólogatok...tele van a padlás is a szökős unatkozó biglikkel, és sajnálatos, hogy most ők a felkapott édi-bédi divatkutyák, mint anno a spánielek, akik fajtailag kegyetlenül megszivták, és már csak akkor ébredtek a tenyésztők, mikor mindenki tele volt az agyon szülesztett, majd idegbeteg gazdát is harapó epilepsziás kataraktás PRA-s utódokkal, ugyebár.

Nem kivánom ezt az uszkároknak, és inkább rettentsünk el mindenkit az uszkároktól, mint ezt kivánjuk a fajtának...

Pedig a kezébe kell venni mindenkinek egy Babyt ahhoz, hogy érezze micsoda fizikai fölényben van, és mégis micsoda változást hozhat az életben egy ilyen vagy hasonló kutya.

Könnyű a dolgom mint mondtam, gyerek korom óta uszkárt akartam a kisfiam is ebbe született, konkrétan 6 óriás uszkár kölyökkel egy időben, mint tudjátok, és mégis mi a legfontosabb kérdése ma? Miután 1 hetet nem töltött itthon? No és Chili hiányolt-e engem...puff...

nexti Creative Commons License 2010.08.27 0 0 14731

Nekem 15 évvel ezelőtt mondtam a párom, hogy kutya csak akkor jöhet, ha kiköltözünk kertes házba. Mondtam, hogy nem, most érkezett el az idő, most bővül a család.

Közel fél éves keresgélés után az ereditileg is tervezett uszi csöppség, a maga 8 hetecske korával, megérkezett  hozzánk. Az alomból a párom válaszotta (ezt én akartam, hogy ő döntése legyen) azt a fiúcskát, vagy inkább ő minket (?), mivel szó szerint beleült abba a dobozkába, amibe a hazahozatalát terveztük. Szimatolgatott és még éppen beleférve, kényelmesen elhelyezkedett, aztán azzal a rabul ejtő úszos tekintetével hirtelen kiugrott és rohant a mamájához,testvérkéihez, de onnan is minket figyelt.

Felejthetetlen volt a vele töltött rövidke 13 év, és örökre megváltoztatott mindent.

Nem tagadom, hogy az első 3-4 hónap nem volt könnyű, mivel a páromnak soha nem volt kutyája. Az akkor még kis gyerekünk is erősem elutasító volt egy idő után, mivel úgy érezte, az uszi fiúcskát jobban szeretem, mint őt. Aztán győzött az a csodás uszkár természet, ami miatt ezt a fajtát választottam. 

Hirtelen távozását, a szivárványhídon átmenetelét még mindig nem tudtuk teljesen feldolgozni. Nagyon hiányzik .....leginkább a páromnak, akivel 15 évvel ezelőtt nagy "csatám" volt kutya ügyben. A mára (lassan) fialalemberré serdült gyerek azt mondta, hogy neki nem lesz uszkárja, mert nem akar hasonlítani, és az elkerülhetetlen lenne. (Szerintem még friss az emlék, majd változik a véleménye.....)

Kedves László! A mi példánk bizonyíték arra, hogy ha kezdetben nem is akar valaki kutyát, akkor egy uszkár miként tudja átfordítani a dolgokat. 

Sajnos ez nincs minden családnál így, azt pedig neked kell érezned, hogy a feleséged mennyire befogadó. Ha csak egy kicsi kétséged is támad, várj még és adj nekik időt. Menjetek el kiállításokra, a környezetetekben keressetek uszkárt és beszéljetek (a feleséged is!) a gazdájával. Hidd el megéri. 

Ha pedig kész a feleséged is, akkor ne habozz!

Előzmény: Kele László (14730)
Kele László Creative Commons License 2010.08.27 0 0 14730
Megbántam az összes bűnöm, visszavonok mindent, kanosszát járok stb...

Ugyanis kaptam egy levelet egy beagle fajtamentő hölgytől, amiben, mint gyakorlott beagle gazdi leírta, hogy mire számíthatok , és folytattam egy kb. 34,23 perces telefonbeszélgetést egy igazán elkötelezett állatorvos hölggyel 3 hónapos uszi ügyben.

Valamint elviszik az orrom elől azt az uszi keverék fiúcskát, akit nagyon kinéztem magunknak...

Volt szatori élményem, megvilágosodtam, letisztultam

Úgyhogy a tanulságok, konzekvenciák és eredmények :

0. még mindig akarunk kutyát
1. nem tudnék egy beagle-lel bánni
2. a család nem viselné el az egy kölyökkel járó változásokat és feladatokat
3. továbbra is marad kedvenc az uszkár ( vagy uszi keverék )
4. akit szeretnénk magunkhoz fogadni, az legyen egy-két éves (min.-max.)
5. kicsi vagy közepes méretű
6. színvilág indifferens

továbbra is kérem tisztelettel és reménykedve a segítségeteket !
:)
hangyauszi Creative Commons License 2010.08.27 0 0 14726
Valahol nemrég írta a László, hogy heti 6 napot otthon dolgozik.
Előzmény: Törölt nick (14722)
Xavano_89 Creative Commons License 2010.08.26 0 0 14725

Megérkezett a hivatalos felhívás is:

Előzmény: Xavano_89 (14712)
KMK-Anetta Creative Commons License 2010.08.26 0 0 14724
Nem értem rá ennyire belemenni, de igen, kb. ezt szerettem volna írni. És igen, nem baj, ha az ember több fajta iránt is érdeklődik, ha ténylegesen utánanéz annak, hogy mit várhat el ettől a fajtától és meg tudja e adni neki azt, amire igénye van! Erre írtam, hogy ha nem csak a cukisági index alapján választana valaki kutyát, hanem tudná hogy kb. mit akar, vagy ha nem tudja és a küllem alapján dönt, akkor a rostán fentmaradt fajtákat nézze meg okával. De sajnos tisztelet a kivételnek, ez ma nem így van.

Nekem is több fajta kutyám volt és van, nincs ezzel semmi gond. Volt pointerem, magyar vizslám, volt mentett pinscherem, westiem, most is van itthon 5 mudi, amiből az egyik közel 10 évesen került hozzánk menhelyről, egy minpin, és egy középsnaci. Tanítottam erdélyi kopót és olasz vizslát is, és van egy bandog kanunk tanyaőrnek (akinél jófejebb kutty kevés van :-) )
Mind belefér a szívembe, mindnek külön egyénisége van, a fajtájára jellemző jegyekkel, de tudtuk, mit vállalunk.

Uszim majd sokára lesz, de lesz, a mudik után. És bár mindig is tetszettek, de ami elbűvöl, az az egyéniségük. Mindegyik akivel találkoztam valami hihetetlen egyéniség! Párom már ha beülök az autóba már látja rajtam, hogy aznap volt uszi vendég, mert olyankor egész nap jókedvem van :D Egyszer kell nekem egy ilyen kis csoda!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!