Budapest, október 21., 13.40 Két órával későbbre kerültek a mérkőzések.
Az MLL - az érintett klubok kérésére - engedélyezte az alábbi műsorváltozásokat engedélyezte. Az Arany Ászok Liga 13. fordulójában (2004. 11. 10., szerda) az alábbi mérkőzések kezdési időpontja változott 16.00.-óráról 18.00-órára. NABI Kaposvár-MTK Budapest Újpest-Honvéd MATÁV Sopron-Győri ETO FC Vasas-Diósgyőr Előre FC Békéscsaba-DVSC Megaforce
Mint arról beszámoltunk, az NB I/B-ben a Sport 1 televízió közvetítése miatt az alábbi mérkőzés kezdési időpontja is megváltozott: Auto Trader Tatabánya - Szolnoki MÁV
A csapat nagyon jól játszott, de a Prukinak meg kellene tanítani a csapatnak, hogy a biztos vezetés tudatában vissza lehet venni a tempóból, de nem úgy hogy hátul adogatunk és felhozzuk az ellenfelet és adunk két gólpasszt. Ezt a Honvédot 6-7 góllal meg kellett volna verni. Andruskó kapufája a visszajátszás alapján nem volt gól, de Herceg Miki még színésznek sem jó, mert a kamu tizenegyesénél még el sem esett, csak amikor elfáradt, akkor leült. Győrben ilyen játékkal és semmi könnyelműséggel lehet esélyünk.
Az Arany Ászok Liga eddig lejátszott kilenc fordulója alatt mindössze háromszor fordult elő, hogy valaki 7-es osztályzattal kiérdemelhette a forduló legjobbja címet. Lapunktól ebben az évadban a soproni gólkirály, Tóth Mihály kapott 9-est, ő két gólt rúgott és adott két gólpasszt, mégpedig az Újpest elleni meccsen.
1. forduló: Waltner Róbert (8), ZTE-Pécs 1-0
2. forduló: Vincze Ottó (7), Debrecen-Győr 1-3
3. forduló: Vén Gábor (7), Bp. Honvéd-ZTE 3-3
4. forduló: Németh Viktor (8), Újpest-Nyíregyháza 3-3
5. forduló: Andruskó Attila (8), Kaposvár-FTC 2-1
6. forduló: Tóth Mihály (9), Újpest-Sopron 1-4
7. forduló: Rajczi Péter (8), Békéscsaba-Újpest 0-5
8. forduló: Darko Ljubojevics (7), ZTE-Kaposvár 5-0
9. forduló: Oláh Lóránt (9), Kaposvár-Bp. Honvéd 4-2
Arany Ászok liga, a 9. forduló után. A délvidéki Oláh Lóránt már olyan népszerű a szurkolók körében, mint a tősgyökeres kaposváriak
A Rákóczi sikere fontosabb az első gólkirályi címnél is
JUTASI RÓBERT
NS, 2004-10-18
Oláh Lóránt az első fordulóban a Vasas ellen is villogott - a 3-2-re megnyert mérkőzésen két gólt rúgott -, de a koronát az eddigi teljesítményére szombaton tette fel: a Bp. Honvéd 4-2-es legyőzéséből három találattal vette ki a részét, és ezzel az Arany Ászok Liga 9. fordulójának legjobbja lett a tudósítóinktól kapott 9-es osztályzattal.
Oláh Lórántot (fehér mezben) próbálták szemmel tartani a kispestiek, ám a Rákóczi csatára tarthatatlan volt (Fotó: Laufer László)
A 25 esztendős Oláh Lóránt a múlt év nyarától a NABI-Kaposvári Rákóczi játékosa, ám a labdarúgó népszerűségben máris felveszi a versenyt a "bennszülöttekkel". Ezt mindenekelőtt gólerősségének és nem utolsósorban megnyerő modorának köszönheti. A csapat éegutóbbi házi gólkirálya és mostani listavezetője, ahogy mondják: jött, látott és (eddig) győzött. Minden bizonnyal még nagypapa korában is emlegeti majd az október 16-i Bp. Honvéd elleni mérkőzést, mert bizony nem minden találkozón rúg egy csatár három gólt, és még ritkábban kap teljesítményére - tegyük hozzá, megérdemelten - 9-es osztályzatot. A kaposváriak támadója ezzel a hármassal csak újabb névjegyét nyújtotta át a kispestieknek, hiszen az idén tavasszal a másodosztályban is az ő remek góljával verte a Rákóczi a Honvédot.
Szívesen rúgta volna a büntetőt is
- Ha a mérkőzés előtt valaki azt súgja, hogy a Honvéd ellen gólt is kinéz magából, akkor miként reagált volna?
- Boldogan elfogadom a tippet - mondta mosolyogva Oláh Lóránt. - Az az igazság, hogy az utóbbi hetekben nem úgy ment a játék, mint elvárták tőlem: a Pécs ellen kihagytam egy tizenegyest, Zalaegerszegen pedig több helyzetet is elrontottam. Ezért aztán nagyon is bennem volt az érzés, hogy eredményesnek kell lennem. Úgy érzem, a három gól kárpótlás is volt az említett mulasztásokért.
- Apropó, tizenegyes! Szombaton is volt ilyen gólszerzési lehetőség, de nem önt jelölték ki a végrehajtására, pedig abban az esetben most akár négy gólt is írhatnánk a nevére. Nem csalódott?
- Kicsit… Szerettem volna én rúgni, a héten sokat gyakoroltam, de az edzőm - a Pécs elleni hibám után érthetően - jobban bízott Zahorecz Krisztiánban.
A házi gólkirályságra feltétlenül pályázik
- A három gól közül melyiket tartja szépnek, fontosnak?…
- Nehéz rangsorolni… Az elsővel növeltük az előnyünket, a második gólommal már kezünkben érezhettük a mérkőzést, a harmadik pedig egy percre a vendégek második gólja után, a Máté Pétertől kapott "forintos" labdának köszönhetően született, és úgy hiszem, lélektanilag a legjobbkor. Szóval mindhárom gól fontos is volt, szép is volt.
- Hét góljával az élre került a góllövőlistán. Gondolt már arra, hogy versenyezzen a gólkirályi címért?
- Ez még nem fordult meg a fejemben, ám ha úgy alakulna, hogy pályafutásom során először én lehetek a legeredményesebb gólszerző a magyar élvonalban, akkor nem leszek elkeseredve. De elsősorban a csapatomnak szeretnék hasznára lenni. Mindenképpen meg akarom tartani a házi gólkirályi címemet, kérdés, mit szól ehhez Jovánczai Zoltán…
Büszkén viselné a válogatott mezét
- Ön a Délvidékről érkezett, és úgy hírlik, magyar állampolgárságért folyamodott. A legjobb korban van, huszonöt esztendős, gondolt-e a magyar válogatottságra?
- Gyerekfejjel nagy vágyam volt odahaza, hogy jugoszláv válogatott legyek, de ha a sors úgy hozná, a magyar válogatottságra is büszke lennék. Persze tudom, azért még sok ilyen teljesítményre lenne szükségem, és nem mellékesen sikerüljön a honosításom is. Ami ennél reálisabb vágy, az az, hogy a Kaposvár továbbra is sikeresen szerepeljen, és ebben én a góljaimmal segítsek.
Látványos meccs volt az biztos, kicsit féltem a meccstől, mert bár a Honvéd védelme elég gólképes (főleg idegenben), de hát mi a mi védelmünk se épp a legjobb formájában volt... 3-0 után nagyon ideges voltam a védelem miatt, nagyon-nagy baromságokat csináltak (bár a 11-es szerintem eléggé véleményes volt, szerintem Balajcza nem érte el Herczeget...), ha Lóri nem lő azonnal gólt 3-2 után, akkor még lehetett volna izgulni a végén (kicsit hasonlított a meccs a Vasas ellenire, ott is a végén majdnem sikerült összehozni egy döntetlent...), de szerencsére lőtt :)
Győrben nehéz lesz, és nem elsősorban amiatt mert az eto idén jó, hanem azért, mert mi meg idegenben... hát igen. De minden sorozat megszakad egyszer, miért ne most?
Azért hogy tele volt a nadrágjuk a meccs előtt a "brutális" kaposvári rendőrök miatt, már-már az életüket féltették. Ehhez képest úgy tudom nem történt semmi. Legalábbis nem siránkoznak holmi attrocitások miatt.
Az NB I-ben még sohasem nyertünk bajnokit a Honvéd ellen, úgyhogy ez a győzelem a három pontnál is többet ért! Csak megint attól tartok, hogy Győrben nyomát sem látjuk majd a szombatihoz hasonló játéknak. Sok függ attól, hogy ki tudjuk-e védekezni az első félidőt. Eddig ugyanis csak két olyan meccsünk volt, amin az első félidőben gól(oka)t kapott a csapat, Pápán és Zalaegerszegen, azokból pedig nagy zakó lett. A kilencből hét(!) mérkőzésen viszont nem tudtak az ellenfeleink betalálni az első negyvenöt perc során, s ez négyszer győzelemhez, kétszer döntetlenhez segített minket, csak a Debrecen ellen nem bírtuk a végét! Szóval a statisztikák alapján az első félidőre kellene nagyon odafigyelni! :-)
Bevehetetlen a várunk!!! Ha nem kezd el a védelem szórakozni 3-0-nál, kiütéses győzelmet arathattunk volna. Jó lenne most már idegenből is újra pontot rabolni.
Szép volt fiúk!
A Kispest szurkolók sokan voltak és a Balajcza szidáson kívül sportszerűen szurkoltak.
"A hazaiak negyedik gólja után Oláh Lóránt szinte kihagyhatatlan pozícióból egyik játékostársa elé tálalt, aki a kapu mellé lőtt. - Nagypál Tibit vártam, - mondta a triplázó csatár - gondoltam rúgjon ő is egyet. Ez egy csapatjáték, és nekem már megvolt a három találatom."
NB1.hu
Ez szép volt Lóritól és bíztató a csapat szellemiségére nézve is.
Időnként nagyon szépen játszottak a fiúk, Oláh Lóri pedig fantasztikus!
Remélem, Jovi sérülése nem súlyos.
Azonban volt 1-2 nagyon bosszantó dolog:
a Kispest 3-0 után egyértelműen padlóra került, erre adunk nekik 2 gólt ajándékba és felhozzuk őket. Nekem tetszik, ha a játékosaink passzolnak a középpályán, cifrázzák a játékot, de az utolsó embereink ne akarjanak már trükközni, mert abból ilyen potya gólok születnek. Lehetett volna gólarányt javítani, még akkor is, ha a Kispest kapusa nagyon jól védett.
A műsorközlő kevesebbet is dumálhatna, és akkor nyomathatnák azokat a jó zenéket, amiket eddig. A lelátón mindenki hiányolta a bevonuló számot és azt az olaszos dallamot is, amit a mérkőzés előtt szoktak lejátszani kb. 10 perccel.
Természetesen a csapat megérdemli az elismerést, talán legközelebb idegenben is jobban fog menni.
Újabb győzelem! Ennyit a "szétesett csapatról", amiben bíztak a kispestiek. Külön öröm, hogy a kedvenc kaposvári játékosom, Oláh mesterhármast ért el. Gratula Lóri!